Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.06.2004., 02:37   #1
Question zamrzavanje sampinjona?!?!?!

Daklem, da ili ne?!?
Jednom mi je netko spomenuo da se sampinjoni ne smiju zamrzavati, ali ne znam zakaj

Imam viska od danasnjeg rucka (piletina na luku sa sampinjonima, slanutkom i graskom). Jel mogu to zamrznuti?

__________________
Oh, if all the little raindrops were lemondrops and lollipops, oh, what a rain that would be!
Standing outside, with my mouth open wide Singing La la la la, la la la, la la la, la la la
Issa is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2004., 20:10   #2
toliko view-sa a ni jedan odgovor

no da…ja zamrznem rijetko ne zato jer je bih htjela nego zato jer nam nis ne ostane ( dosta se pojede a ono sto ostane znao si uzeti muz ili ja na posao) Jesam zamrznula par puta i prezivjela
Winona is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2004., 20:28   #3
nemrem vjerovati, istu temu sam htjela jucer otvoriti

ja zamrzavam sampinjone, ocistim ih, narezem i zamrznem. e sad, meni jesu poslije malo drugaciji, ali ja ih uglavnom puknem na pizzu, tak da se pored ostalih sastojaka nis ne osjeti
nemrem opisati kako drugaciji, jednostavno: eto tako
traxdata is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2004., 22:20   #4
Blansirajte ih prije zamrzavanja i bit ce jestivi. Jelo u kojem ima sampinjona mozete uredno zamrznuti.
Juraj is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2004., 23:32   #5
Meni uzgojeni shampinjoni inache nisu bokznashto, jebiga kad obozhavash samonikle gljive nish ih ne mozhe zamijeniti

Ali recimo da su dobrodoshla nadopuna jelima

Osim toga, kod nas zimi, kad je jaka bura ili ljeti ka przhi sunce, svjezhi shampinjono vec negdje do 11 sati promjene boju - ali ne i kvalitetu, pa ih prodaju i upola cijene.

Vec sam se ispraksirala, pa narochito one manje - ukiselim. ali u blagoj otopini sa puno zachina.

Puno su ukusniji nego zamrznuti, ma zapravo ukusniji i nego svjezhi.
magic is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2004., 15:56   #6
Hvala svima na odgovoru, sampinjoni su na kraju pojedeni.

Ali znam za drugi put Sad mi treba puno zamrznutog jela, zato pitam. Inace nemam obicaj zamrzavati jela i nikad to nisam radila Zato sam tako neiskusna
__________________
Oh, if all the little raindrops were lemondrops and lollipops, oh, what a rain that would be!
Standing outside, with my mouth open wide Singing La la la la, la la la, la la la, la la la
Issa is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2004., 16:35   #7
ja volim zamrzavati, valjda podsvijesno skupljam ko hrcak za crne dane
uf, znam za iduci puta da moram blansirati sampinjone prije.

a kak je sa paradajzima i paprikom? paradajze nisam nikada, a papriku sam onak sam stavila.
traxdata is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2004., 19:36   #8
Quote:
magic kaže:

Vec sam se ispraksirala, pa narochito one manje - ukiselim. ali u blagoj otopini sa puno zachina.
napisi kako se to radi.
dobijam "tone" sampinjona pa mi treba recept kako da ih ukiselim.
tnx, unaprid
__________________
Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow, what a Ride!"
tilla is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2004., 08:28   #9
Hej Tilla

Probaj s ovim receptom, bit cesh prezadovoljna.

Napominjem da to nije nekakvo supertrajno konzerviranje, ali par mjeseci bez problema opstaje.

Varijacije mozhesh smisliti sama pa mijeshati shampinjone s nekim drugim povrcem i imash gotov zanimljiv prilog ili dodatak - ja sam recimo dodavala mrkvu na kolutice, karfiol na cvjetice, celer na shtapice, grashak...

Na 1 litru vode - 1 dl nekog svjetlog octa (jabuchni ili alkoholni)

Mozhesh i vinski ali meni nekako ruzhno ofarba povrce pa radije ove koristim.

Ubacim malo soli, papar u zrnu, lovor, ruzhmarin, ma kojegod zachine volish.

Ponekad dio mjeshavine zavrijem s onim malim ljutim paprichicama...uglavnom mashti na volju.

Kad tekucina zavrije, pobacaj u nju ochishceno i po zhelji narezano povrce, pusti da vrije 3-5 minuta (shampinjone, grashak, mozhesh i male rajchice i drugo osjetljivo povrce 3 min, ono chvrshce 5, kuzhish?) te shupljikavom zhlicom vadi u cjediljku i pusti da se hladi.

I tako svo povrce.
Onda uzmi sterilizirane teglice, slozhi lijepo u njih povrce i nalij josh toplom smjesom. Zatvori nakon nekoliko sati.

Ja ih josh pustim do sljedeci dan okrenute naopako, pa onda vratim u normalu i dodam odozgo par kapi maslinovog ulja.

Ne pitaj me zashto, rekla mi je pokojna nona
magic is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2004., 09:58   #10
odlicno!

pretpostavljam da i sumske gljive mogu vako se konzervirat?

fala ti, fala...
__________________
Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow, what a Ride!"
tilla is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2004., 11:13   #11
magic, odlicno.
prakticno i jeftino. obozavam recepte po kojima mozes delati sam, a ne kupovati gotove stvari..
prvom prilikom probavam
traxdata is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:56.