Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Forum Help!
Korisničko ime
Lozinka

Forum Help! Tehnička pomoć za Forum.hr. Top tema: Forum FAQ

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.07.2012., 13:33   #1
EL MACHOR
Registrirani korisnik

EL MACHOR Avatar

Registracija: Jul 2010.
Question provala u profil

ovako, imam jednu zalbu. Naime, primijetio sam da mi je provaljeno u profil. Kad sam usao u njega, vidio sam u folderu za poruke neka dopisivanja za koja znam da ih nisam pisao. To znaci da mi neko ulazi u profil. I pise zadnja prijava danas, a ja zadnji put bio na forumu prije 11 dana, a danas sam tio pitati nesto za glazbu, al mi je prisjelo, doslovno.

Znam pocinitelja, al ne bi o tome javno, ako moram reci cu. Clan je ovog foruma.

I da, prije jedno mjesec sam promjenio lozinku, al danas na mejlu vidim da je reseetirana iz neznam kojeg razloga.

Pomagajte
Old 11.07.2012., 16:41   #2
tomisličak
Elementarna nepogoda

tomisličak Avatar

Registracija: Jul 2009.
...mijenjaj lozinku i na forum.hr i na e-mailu,
između ostaloga sami ste odgovorni si za čuvanje svojih passworda od ostalih korisnika,
ukoliko se otkrije pisanje s istog izvora na forumu, to se prikazuje da ste nečiji klon,
što u istim temama Pravilima i nije dozvoljeno te snosite poslijedice...
tomisličak is online now  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2012., 09:23   #3
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

Registracija: Dec 2002.
Jaka lozinka ima barem 15 znakova te sadrži mala i velika slova, brojeve i specijalne znakove. NE sadrži tvoje ime, tvoje korisničko ime, tvoj rođendan, ime tvog ljubimca ili bilo koju riječ iz (engleskog) rječnika. Za generiranje i čuvanje lozinki koristi KeePass. Nakon sređivanja lozinke, posebnu pozornost obrati "security questionima" na svojim web-based mail accountima. Defaultna pitanja o imenu tvog ujaka ili djevojačkog prezimena majke izbjegavaj i kreiraj svoja vlastita ako možeš. Ako ne možeš, a moraš koristiti security questione, upisuj totalno nebulozne odgovore. Npr:

1) "What's the name of your first pet?" - The quick brown fox jumps over the lazy dog.
2) "Where did your parents first meet?" - Jesus Christ, it's a lion! Get in the car!
3) "What's your favorite artist's name?" - All your base are belong to us.

Sve ove stvari si upisuj u KeePass koji ćeš, naravno, zaštititi unikatnom i kompliciranom lozinkom koju lako pamtiš. Evo kako se rade takve lozinke; Recimo da ti je skroz draga jedna Rozgina stvar i stih "žena, majka, kraljica". Uzmeš stih i napišeš zenamajkakraljica. Dodaš velika slova nekim redom: ZenaMajkaKraljica. Zatim dodaš brojeve slične slovima: Z3naM4jkaKralj1ca. Nakon toga dodaješ specijalne znakove: Z3na$M4jka#Kralj1ca!.

Ako ti netko probije sve ovo, zanči da si popio keyloggera.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
slafko is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2012., 10:58   #4
Lastan
… a ne Genije

Lastan Avatar

Registracija: Mar 2008.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Lastan Pošalji poruku preko MSN korisniku Lastan Pošalji poruku preko Yahoo korisniku Lastan Pošalji poruku preko Skype korisniku Lastan
Quote:
slafko kaže: Pogledaj post
Sve ove stvari si upisuj u KeePass koji ćeš, naravno, zaštititi unikatnom i kompliciranom lozinkom koju lako pamtiš. Evo kako se rade takve lozinke; Recimo da ti je skroz draga jedna Rozgina stvar i stih "žena, majka, kraljica". Uzmeš stih i napišeš zenamajkakraljica. Dodaš velika slova nekim redom: ZenaMajkaKraljica. Zatim dodaš brojeve slične slovima: Z3naM4jkaKralj1ca. Nakon toga dodaješ specijalne znakove: Z3na$M4jka#Kralj1ca!.

Ako ti netko probije sve ovo, zanči da si popio keyloggera.
Zapravo, još je bolje uzeti nekoliko nepovezanih riječi (famozna correct horse battery staple; “žena majka kraljica” mogla bi biti ranjiva zbog danas već povelike supojavnosti riječi). Ili čitavu rečenicu u koju ubaciš pokoji tipfeler – susjedno slovo na tastaturi ili zamjenu dvaju znakova.
Lastan is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 13.07.2012., 11:34   #5
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

Registracija: Dec 2002.
Ima smisla, ali ako provaljuješ na mail muškarcu nećeš ić sa "žena majka kraljica", "korov i hibiskus", već sa stvarima tipa "ferrari 007", "imam najvećeg" i slično.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
slafko is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.07.2012., 11:35   #6
phiber
in·sid·i·ous

phiber Avatar

Registracija: Feb 2006.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku phiber Pošalji poruku preko MSN korisniku phiber
Quote:
Lastan kaže: Pogledaj post
Zapravo, još je bolje uzeti nekoliko nepovezanih riječi (famozna correct horse battery staple; “žena majka kraljica” mogla bi biti ranjiva zbog danas već povelike supojavnosti riječi). Ili čitavu rečenicu u koju ubaciš pokoji tipfeler – susjedno slovo na tastaturi ili zamjenu dvaju znakova.
Ili recimo koristis nesto tipa LastPass koji ima ponajbolje generatore passova.
Odgovori s citatom
Old 13.07.2012., 15:51   #7
Lastan
… a ne Genije

Lastan Avatar

Registracija: Mar 2008.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Lastan Pošalji poruku preko MSN korisniku Lastan Pošalji poruku preko Yahoo korisniku Lastan Pošalji poruku preko Skype korisniku Lastan
Quote:
Ima smisla, ali ako provaljuješ na mail muškarcu nećeš ić sa "žena majka kraljica", "korov i hibiskus", već sa stvarima tipa "ferrari 007", "imam najvećeg" i slično.
Ovisi o kakvom je muškarcu riječ. Recimo, kladim se da bi Luci prije imao ŽMK nego Ferrari.
Lastan is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.07.2012., 09:08   #8
Lord Byron
Registrirani korisnik

Lord Byron Avatar

Registracija: May 2009.
Quote:
"imam najvećeg" i slično.
Kako si pogodio????!!!!

:panično mijenja password:

OT: kad god sam nailazio na slučajeve u kojima je netko tvrdio da mu je provaljeno ovamo i onamo, na kraju bi se ispostavilo da je ili cijela provala umišljena ili je junak dijelio password prijateljima - pa se, etojeli, zajebao .
Old Jučer, 22:52   #9
quasarr
Registrirani korisnik

quasarr Avatar

Registracija: May 2011.
pokušaj provale u profil

Dakle, danas u 19:47 sam dobila obavijest na mail Failed login Notification on Forum.
Neki "lumen" je pokušao provaliti u moj profil neuspješno. Ne dijelim svoje passworde, pin-ove i sl. ni sa kim i ne znam kaj bi ta osoba dobila s time da provali u moj profil, a nisam ni zaboravila svoj password.
Ako me već promatra ili njega/nju nešto zanima nek mi pošalje poruku.
Ovo je presmiješno...cccc.
quasarr is offline  
Odgovori s citatom
Advertisement

Advertisement
Sponsored links

Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja