Lica nacije - 5.2.2010. tijekom emisije Slaven Letica citira, a I.Z.Čičak mu potvrđuje, kako u II Pavlovoj poslanici Korinćanima piše: Žene budite podložne svojim muževima, muževi ljubite svoje žene. Radi se o I Petrovoj poslanici ! Ovakvo elementarno nepoznavanje Svetog Pisma nikad ne bih očekivao od jednog sociologa, a još manje od propalog svećenika Čička !
Da ne velim kako su tema emisije bile čistke u Hrvatskim strankama, a ovaj dvojac cijelo je vrijeme pljuvao Josipovića i Mesića. Jedan jedini Bilićev pokušaj da emisiju vrati u zadanu temu, Čičak je u poznatom, brbljavom stilu odvukao u digresiju, pa je Bilić odustao da ne odu još dalje od teme. Smijurija živa, rasturili emisiju ! Bilić nemoćan !
Da, zbilja grozna emisija. Kako se samo usuđuju onako o Mesiću i Josipoviću, a trebalo je o nečem sasvim drugom...
Meni je, vidiš, bilo sasvim zanimljivo...
Bilić mi kao novinar nije bog-zna-kaj. Postavlja uvijek ista, ofucana "univerzalna" pitanja tipa "kamo ide naše društvo", "kamo ide svijet"... Niti njegov aktivitet u suodnosu s gostima me ne impresionira - sličan mi je pomalo notornom Latinu koji odvergla svoje i ostalo prepusti njima (iako je Bilić daleko od Latinove potpune duhovne lijenosti. Zna se uključiti, iako ponekad nezgrapno i promašujući bit izlaganja gosta...)
Ali zato (za razliku od Latina) Bilić ipak bira i često dobija izuzetno dobre goste koji znaju od svog gostovanja napraviti "feštu" pameti i intelektualnosti. Izuzetne ljude koje ne možemo čuti ni vidjeti nigdje drugdje, jer su na prosipanje pameti na HTV-u pretplaćeni neki drugi "dežurni stručnjaci"...
U zadnjoj emisiji Bilić je ugostio dvojac (Čičak, Letica) koji medijski nije baš nepoznat i zapravo spada u Puhovski/Goldstein tip univerzalno prisutnih intelektualaca ("svakom-loncu-poklopac") za sudjelovanje u kružok-emisijama, ali su ovaj put sami dobili dovoljno "svog" vremena da se - kako od njihovih promišljanja, tako i od njihovih bogatih arhiva raznoraznih "pikanterija" - složi zanimljiva emisija...
Lica nacije - 5.2.2010. tijekom emisije Slaven Letica citira, a I.Z.Čičak mu potvrđuje, kako u II Pavlovoj poslanici Korinćanima piše: Žene budite podložne svojim muževima, muževi ljubite svoje žene. Radi se o I Petrovoj poslanici ! Ovakvo elementarno nepoznavanje Svetog Pisma nikad ne bih očekivao od jednog sociologa, a još manje od propalog svećenika Čička !
Da ne velim kako su tema emisije bile čistke u Hrvatskim strankama, a ovaj dvojac cijelo je vrijeme pljuvao Josipovića i Mesića. Jedan jedini Bilićev pokušaj da emisiju vrati u zadanu temu, Čičak je u poznatom, brbljavom stilu odvukao u digresiju, pa je Bilić odustao da ne odu još dalje od teme. Smijurija živa, rasturili emisiju ! Bilić nemoćan !
Žene, pokoravajte se svojim muževima kao što dolikuje u Gospodinu! 19 Muževi, ljubite svoje žene i ne budite osorni prema njima. 20
vrli predsjednik je lagao... cicak je to pokazao vrlo jednostavno, citirao je dokumente...
naravno, ti ces sad sasut drvlje i kamenje na cicka da se zamagli ono sto je on rekao... ali bez obzira na to istina ostaje...
predsjednik je lagao...
Pa velim, razbucali ga kao bugarsku skupštinu. Čujem da razmišlja o otkazivanju inauguracije.
E moja hrvatska desnico, na niske si grane pala kad moraš sa suzama u očima pljeskati Čičku i Letici, redikulima extraordinaire hrvatske političke scene.
Što je najgore, i njih dvoje su svjesni koliko su jadni pa nisu htjeli za vrijeme kampanje krenuti u ove "napade", znajući da samo mogu donijeti više glasova Josipoviću.
Ta Lica nacije je jedna od najkvalitetnijih emisija na HTV-u, dodsue kvaliteta i zanimljivost najvise ovisi o gostima i temi.
Osobno mi je onaj Cicak bio naporan (ubacivanje, forsanje...), ok je to kaj on govori, ali realno to se zove traziti dlaku u jajetu. Zanimljivo ako vec ima tako debel dosje o Josipovicu, kolko tek ima o drugima, ali bolje ga ne pitati, jer se bojim da bi ga morali slusati narednih 20 godina
Pa velim, razbucali ga kao bugarsku skupštinu. Čujem da razmišlja o otkazivanju inauguracije.
E moja hrvatska desnico, na niske si grane pala kad moraš sa suzama u očima pljeskati Čičku i Letici, redikulima extraordinaire hrvatske političke scene.
Što je najgore, i njih dvoje su svjesni koliko su jadni pa nisu htjeli za vrijeme kampanje krenuti u ove "napade", znajući da samo mogu donijeti više glasova Josipoviću.
evo to je to...
cicak je jadan i zato nema veze sta nam predsjednik laze jer je na to ukazao jadni cicak...
uostalom, kakva nam je politicka scena kompliment je kad ti kazu da si redikul te politicke scene...
i molim te da raspravu ne svodis na pricu desnica vs. lijevica...
Quote:
Čujem da razmišlja o otkazivanju inauguracije.
friziranje komunistickog djelovanja vlastitog oca za vrijeme rezima je nesto zbog cega bi, u svakoj zapadnoeuropskoj drzavi, predsjednik bio osudjen od cjelokupne javnosti...
kod nas osudjuju one koji su osudili predsjednikove lazi...
__________________ Bob Rock: "Bjezimo, njih su dvojica, a mi smo sami!!!"
Zadnje uređivanje vviikkii : 08.02.2010. at 13:04.
Stari nađi si negdje, imaš sve emisije HRT po datumima, guglaj malo, isplati se. Letica zaustio II Korinćanima, a lajavi Čičak skočio , da,da II Korinćanima. Znam da nije, da je prva Petrova i Pavlova u Kolosu. Idem poslije emisije provjeriti, tako je. Ali vidiš ovu bratiju gore, oni o tome nemaju pojma, rvatine, domoljubi. Ono što se njima dopalo je pljuvačina, nema veze što je Bilić kao temu istakao nešto sasvim drugo i nije uspio vratiti u zadani okvir.
Quote:
=Nadimak kaže:
Ta Lica nacije je jedna od najkvalitetnijih emisija na HTV-u, dodsue kvaliteta i zanimljivost najvise ovisi o gostima i temi.
Osobno mi je onaj Cicak bio naporan (ubacivanje, forsanje...), ok je to kaj on govori, ali realno to se zove traziti dlaku u jajetu. Zanimljivo ako vec ima tako debel dosje o Josipovicu, kolko tek ima o drugima, ali bolje ga ne pitati, jer se bojim da bi ga morali slusati narednih 20 godina
Lica nacije su ok i Bilić, ali govorim kritički samo o posljednjoj emisiji, koja je otišla u k***c, na stranu što se ne slažem s Čičkom i Leticom, to su politički mrtvaci, klaunovi. A o Čičku ću ti reći ovo, ja sam student iz proljećarskih dana, on je udbina krtica ubačena da ustašizacijom Hrvatskog proljeća pruži alibi vlasti za drastičnu reakciju, gušenje i sankcije. I još neki s njim. Njegova neobuzdana lajavost i potkupljivost su iskorišteni od Udbe i Jugounitarista za svoje ciljeve, a zaobiđen je i eskiviran Tito, čija je krajnja ideja prije smrti ili odstupa bila Konfederalna Yougoslavia, a zbog 71. i kasnije 72. u Srbiji nije dospio dalje od Ustava 74. Čičak je zaglavio kao zadnja budala i izdajica na robiji, kako bi se Udba oprala, zato i tako strasno mrzi socijalizam, kao i neki njegovi proljećarski mentori, koji su ga tada smatrali "svojim". Danas je ista P***a, samo radi za MI6 (potvrđeno iz biskupskih krugova), najbjedniji špijunski posao skupljanja novinskih članaka na ukazana područja za račun stranaca i plasirajući poluistine iz Brisla i Haaga za račun istih. Ne moraš vjerovati ni riječi, ali samo još nešto. Moj pradjed i Titov otac su zajedno "sprezali konje", ako znaš što je to !? Tako da su mi neke spoznaje temeljene ne izravnim informacijama unutar familije. Kasnije bavljenje politikom i vinogradarstvom omogućili su mi pristup političkim i crkvenim krugovima. Ne možeš ni zamisliti čega sam se naslušao od pijanih biskupa i partijskih sekretara, direktora...dolazio je i Čičak u ta društva. Jednom ga žena u suzama molila: " Zvonko nemoj više ,(piti) znaš da voziš troje djece (imali su petero) u Zagreb". A on je rukom iza leđa mahao da mu se natoči još jedan gemišt, i da, pjevali smo "Peharček moj" i " O, pruži mile ruke", ako znaš te pjesme...uf, raspisao se ja ko Čičak !
Quote:
Špranja kaže:
Da, zbilja grozna emisija. Kako se samo usuđuju onako o Mesiću i Josipoviću, a trebalo je o nečem sasvim drugom...
Meni je, vidiš, bilo sasvim zanimljivo...
I meni je bilo zanimljivo iz sasvim drugih razloga, a ovaj cinizam gore ti je vrlo profinjen. Ne slažem se, ali cijenim !
Quote:
felga kaže:
@Mc Ozy
Tvoje tvrdnje nemaju nikakvih argumenata.
Lupaš ko Martin po diviziji.
Branimir Bilić je jedan od boljih hrvatskih novinara, i kamo sreće da imamo onakvih još.
Tebi bi preporučio da odeš kod psihijatra, jer ti na svakoj temi kontra zdrave logike pišeš.
Moje tvrdnje utemeljene su u samoj emisiji. Pogledaj si je! Drugo, kaže se Maks ( kao Luburić) po diviziji, a ne Martin! Treće, slažem se da je Bilić ok, ali ovaj put se potpuno izgubio. I to bi bilo fer priznati, iako vama odgovara onakav razvoj emisije. Iskreno, kad bih se ja u bilo čemu složio s Leticom ili Čičkom, zabrinuo bih se. Pa možda čak potražio pomoć kod psihijatra, što meni savjetuješ. Ali gle, kad si u šestom desetljeću života, ne prihvaćaš crno-bijelu sliku života i "zdravu logiku" bezrezervno, kritički preispituješ, imaš neke izvore informacija slažeš mozaik, ponekad provociraš, ideš iza kulisa i tražiš drugu stranu medalje. Ako nema jakih kontraargumenata, u pravu si !
Quote:
Zomboni kaže:
Ako su ga ova dva titana političke misli oprala, onda bolje da odmah da ostavku jer njegova politička karijera više nema smisla.
Dobra je emisija. Da nije bilo emisije ja ne bih znao da je Ante Tomić bio polaznik jugooficirske škole. A kad sam to saznao, onda mi je puno stvari što se tiče Tomića jasnije...