Malo sam citao po temama i nisam vidio da se o tome raspravljalo ovdje.
Gledao sam upravo na dnevniku da jedna sportska udruga u RH (nisam zapamtio tocno koja) trazi od drzave da odobri povecanje M.T. u kladionicama sa trenutnih 5% na 7% od cega bi 2% islo za razvitak HR sporta. Neovisno o tome da li se mi kladili na HR sport ili na curling.
Tada bi na ulog od 100kn 93kn bile stvarni ulog dok bi 7kn bacali u vjetar (takoreci) jer sumnjam da bi tih 2% zaista islo za razvitak HR sporta.
Kako su naglasili ne pregovaraju s kladionicama niti ih zanima sto one misle, nego zele da drzava to odobri neovisno o stavu kladionica.
Ne zanima ih niti sto igraci koji igraju kladionicu misle nego imaju jedan jedini cilj, povecati M.T. za 2% uz blagoslov drzave.
Koje je vase misljenje o tome? Da li je to suludo i bezobrazno, nepravedno ili opravdavate taj zahtjev? Smatrate li da ce im to proci ili pasti u vodu kao i prijedlog da se naplacuje kladionicama koristenje HR sporta u ponudi?
Ja sam zgrozen bahatoscu nesposobnih ljudi koji na ovakav ocajan potez zele ugrabiti lovu, jer su za sve drugo nesposobni.
I sa ovin MT-on imamo očajne tečajeve a sa povećanjem za još 2% nijedan iole ozbiljniji igrač zbog principa neće igrati u našim kladionicama..
Meni ni jasno zašto ovaj od 5% uopće postoji a kamoli još taj što država pokušava uvaliti
Nego eto nema se ni love pa trenutno strane klade nisu opcija ali čin isplivan na suvo što se šoldi tiče Hrvatske klade
Stvar je u tome da drzava jos nije nista rekla na to. To je samo njihov zahtjev koji ce ici na razmatranje kod Jovanovica i ako on odobri to ce se poceti uskoro primjenjivati.
Razlog zasto ja igram HR klade je taj sto su dosta prakticne kod uplate/isplate novca i brze od online (barem sto se tice novca u mojim rukama), a moze se baratati i s manjim iznosima dok je u stranima bezveze igrati sa 100-200kn. Kao sto ti kazes, nema se love za van, pa se krpamo ovdje unatoc tih 5%.
Citiram:
"...Također, raspravljati će se i o tijeku inicijative rukovodstva Udruge Prve HNL kojom je zajedno sa rukovodstvima Hrvatskog košarkaškog, rukometnog i vaterpolo saveza od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta zatražena podrška od državnih institucija u pronalaženju novih sustavnih mogućnosti financiranja najpopularnijih liga odnosno klubova koji se u njima natječu, a od kojih velika većina zbog pomanjkanja financijskih sredstava jedva funkcionira..."
Predsjednik Udruge Robert Komen informirao je čanove Skupštne o tijeku zajedničke akcije Udruge Prve HNL, Hrvatskog košarkaškog, rukometnog i vaterpolo saveza kojom se uz podršku Ministarstva sporta od Ministarstva financija traži donošenje uredbe o sustavnom djelomičnom financiranju klubova ova četiri kolektivna sporta kroz dodatni namet na kladioničarske uplate
Ma mrs...
Tih 2% koje bi išlo u razvitak sporta je čist ok i ja bih na to isti sekund pristao , ali problem je u ovih već postojećih 5% koje ne idu nikom već kladionicama. Fino treba od tih 5% , 2% dat razvijanju sporta a kladare da sebi ostave 3% i to je to.