Evo s ponosom mogu reći da se i u Sisku osnovala udruga za napuštene životinje.
Tek su počeli sa radom i na žalost,nemaju još svoj prostor..
Evo ovdje je kratak članak u Večernjem listu o osnivačima i udruzi
Ukratko, osnivači udruge su bili na razgovoru sa gospodinom koji vodi Veterinarsku stanicu u Sisku u sklopu koje se nalazi i šinteraj i Katarina je dala detaljan izvještaj,sa na žalost ne tako dobrim rezultatima.
evo prenosim što je napisala:
"ukratko, došli smo tamo s namjerom da na pristojan i civiliziran način ostvarimo s njima nekakvu vrstu suradnje, prvenstveno da poslikamo pse i objavimo slike kako bi pomogli kod udomljavanja, ali to s njima naprosto nije moguće..sjeli smo s g. Bugarinom u za stol u njihovim prostorijama i ˝razgovarali˝ , Kiki mu je postavio par pitanja, između ostalog da li se pridržavaju zakona oko usmrćivanja pasa nakon isteka roka od 60 dana, na što je ovaj reko da se pridržavaju, ali da oni isto tako imaju pravo psa ubiti na licu mjesta (dakle na ulici ako treba) ako oni procijene da je pas agresivan..Kiki mu je na to odgovorio da nemaju, nego da se pas najprije mora poslati na promatranje..tada se dotični gospodin ustao i rekao molim vas izađite van..da ne duljim na naše upite za uvid u njihove evidencije o udmljavnju pasa, usmrićivanju i sl. dobili smo odgovor da ne možemo to pogledati, na upit novinarke jutarnjeg lista, jel može onda barem reći o kolikom broju pasa se radi- ON NE ZNA KOLIKI JE TO BROJ, da ne spominjem kojekakve grube riječi, ako ne i uvrede i bezrazložna omalovažavanja, dotičnog gospodina upućene Kristijanu..na kraju su nam izveli dva psa, prestrašena, jedan je piškio otprilikie pet minuta bez prestanka itd...ukratko bilo kakva vrst suradnje s njima je očito nemoguća i morat ćemo nekim drugim, puno grubljim putem"
izvještavat ću o novostima koje budu stizale i staviti slike pasa i mačaka koji su trenutno na čuvanju kod članova i spremni su za udomljenje.
Super, Sisak ima užasno puno lutalica i ubijaju 400-tinjak pasa godišnje. Kad je prethodna udruga prestala s radom prije par godina, po mojim saznanjima su usmrtili sve pse. Tako da se nadam da će ova udruga malo promijeniti situaciju na bolje. Držimo fige!
evo ova tema se može i prebaciti na udomljavanje pasa.
Hej! Kao što vidite ja sam čistokrvni koker španijel, ili sam pobjegao ili me netko ostavio, maza sam, spreman za kupanje i trebljenje buha!
Evo ovaj psić se nalazi vani,uvijek je na istom mjestu,bio je kod veta,nema čip, dobio je tabletice protiv buha. Dobar je i poslušan i lijepo se vodi na lajni. Ako želite ovog ljepotana,javite se meni na pm.
Pomozimo udruzi u Sisku i psima. Ne mogu vjerovati da se takvo nešto događa. Kakav to čovjek može tako postupati sa životinjama? Predstavnici Udruge nek napišu na Forumu kako im možemo pomoći. Osim toga, trebalo bi nešto poduzeti protiv direktora veterinarske stanice!!!
Ovaj članak u Jutarnjem je prilično uznemiravajući i pokazuje surovu istinu koja se može primjeniti na bilo koji šinteraj u Hrvatskoj.
Nikom nije ugodno kada mu se ime povlači po novinama, pogotovo ne u lošem kontekstu. Još koja objava u nekom nacionalnom izdanju s pokojom objavom u lokalnom izdanju, uleti tu i neka TV kuća ... možda se nešto i pokrene.
Nažalost, kako to nije samo problem Siska, možda je napokon došlo vrijeme da se očiti problem aktualizira na globalnom nivou.
Znam da nije problem samo u Sisku,no ja sam tu i pokušavamo pomoći bar gdje možemo..Kod nas nije bilo ni udruga a nema ni azila,tako da je pasa bezbroj..Nadam se da će se i ostali gradovi probuditi.
pozdrav.. ja sam iz udruge Patronus Sisak. prije svega hvala vam svima na lijepim željama. S obzirom da službeno postojimo tek nekoliko dana jako nam je teško djelovat kako spada, a i nemamo azil, ali se trudimo i kao što ste vidjeli poduzeti su prvi koraci da se te divne životinje prestanu ubijat u takozvanom skloništu za pse. Imamo puno pozitivnih reakcija iz Siska i okolice što nas je sve iznenadilo. Službeno smo udomili dva psa u ovih 4 5 dana, ali naši afiniteti su puno veći naravno.. Tražimo pomoć na sve strane kako bismo što bolje radili ovo što radimo i kako bi došli do krajnjeg cilja-otvaranje azila u Sisku. Svaka pomoć je dobrodošla. Dok ne dobijemo svoju web stranicu naše akcije možete pratiti u grupi na FB-u http://www.facebook.com/group.php?gi...3529157&ref=nf
ja ne znam kako takvo đubre poput bagarina može raditi kao veterinar.....šta ga se ne prijavi policiji??? ja sam iz siska, ne mogu vjerovati da se to tako radi...
Mary je otrovana štakorinom. Liječenje će
trajati 7 dana i koštat će 900 kn, kod Maria. Jako je umiljata,
dobroćudna, sitna iako izgleda krupnija na slikama, ima 17 kg i stara je
7 mjeseci.
Masic Miroslav će je svaki dan dovoziti na infuziju iz Popovače, svaka mu čast na tome.
Na nama je da skupimo još 760 kn do kraja...
liječenja. Molimo sve koji mogu pripomoći i s malim iznosom da se jave
ili da uplate na žiro račun udruge. I najmanja donacija je spas za Mary!Trenutno
je Mary još na infuziji, hrabro podnosi sve.
stavljam link FB-a jer nemrem uplodat fotku..
Mary je otrovana štakorinom. Liječenje će
trajati 7 dana i koštat će 900 kn, kod Maria. Jako je umiljata,
dobroćudna, sitna iako izgleda krupnija na slikama, ima 17 kg i stara je
7 mjeseci.
Masic Miroslav će je svaki dan dovoziti na infuziju iz Popovače, svaka mu čast na tome.
Na nama je da skupimo još 760 kn do kraja...
liječenja. Molimo sve koji mogu pripomoći i s malim iznosom da se jave
ili da uplate na žiro račun udruge. I najmanja donacija je spas za Mary!Trenutno
je Mary još na infuziji, hrabro podnosi sve.
stavljam link FB-a jer nemrem uplodat fotku..
Pozdrav!
zanimalo bi me što je s ovim psom na slici iz članka u jutarnjem!
crni s bijelom pjegicom koji je mokrio krv!
stavila sam vam poruku i na face ali da budem sigurna
probala bi ga privremeno barem udomit da ga ne ubiju ali ne znam ništa da li je bijesan ili tako nešto..
inače sam iz rijeke i nemam auto (znam da malo kompliciram) a ne znam kako drugačije bi ga prevezla..
kontaktirat ću još naš azil ako bi ga mogli smjestiti..
ali molim vas samo mi javite šta mu je!
hvala unaprijed!
Ali uvaliti psa u drugi azil (na području Rijeke: azil udruge Capica i azil riječkog društva) je sve samo ne dobar potez. Znaš li kako je pak tamo katastrofalno stanje? Da većina pasa tamo nema ni zaklon od kiše i hladnoće, kamoli kućicu? Da ih ima puno, da udomljavanje ide jako loše?
I da ga zasigurno ne bi htjeli primiti jer ne primaju ni pse sa ovog područja, kamo li sa područja ostataka Hrvatske..
Znam da misliš najbolje, ali jedino ako ga možeš uzeti k sebi ili naći nekoga tko bi ga čuvao do udomljenja.
O, neeee!
Sad će me i "Portunus" sa Mery gurnuti ka zdravom životu. Kako do UŠTEDE 30 kuna? Jednostavno: umjesto autobusa hodati tamo-amo (ukupno 6 km) i umjesto toplog sendviča-ponijeti sa sobom sendvič.
O, neeee!
Sad će me i "Portunus" sa Mery gurnuti ka zdravom životu. Kako do UŠTEDE 30 kuna? Jednostavno: umjesto autobusa hodati tamo-amo (ukupno 6 km) i umjesto toplog sendviča-ponijeti sa sobom sendvič.
Vanja jel da kak se lako navući hvala ti što toliko pomažeš
Da "Portunus"! samoj sebi se smijem. U Splitu "portun" znači: veža, ulaz u zgradu. Dakle, "Patronus".
Doggydoggy, kad smo kod davanja, nećeš vjerovati kako je to ispalo. Čujem cijenu kastracije i zaključim da je cijena- ludilo , ne može bolje. doduše, istovremno zaključim kako ostajem bez nove sportske zimske jakne. no, dobro...staroj ne fali nišata: samo mi je dosadila nakon četiri godine. ujutro uplatim na RBA, a navečer uđem u dućan i ugledam jaknu na popustu od 70%. I kupi par stvari i sebi i curama.
Znate što me jedini žalosti? Kad god uleti u novinama neki članak kao o "Patronus"-u u "mojoj" "Slobodnoj Dalamciji" od deset komentara ar sedam budu: a gdje su ti psoljupci kad treba pomoći ljudima? A gdje ste vi ne-psoljupci kad treba BILO KOMU/ČEMU pomoći?!
Mi smo sjajno udomili nekoliko pasa u Sisak i po tome znam da u Sisku ima ljubitelja životinja i odgovornih vlasnika pasa. Udruga Futura vam želi puno uspjeha i nemojte odustati na niti jednoj prepreci.