Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Hardver
Korisničko ime
Lozinka

Hardver Hardverske teme, sve osim pitanja, problema i oglasa. Podforumi: stolna, prijenosna računala, periferija, overclocking, Tableti

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.02.2003., 21:45   #1
Groucho
Registrirani korisnik

Groucho Avatar

Registracija: Feb 2003.
Thumbs down Monitor LG F700B - problem!!!

Ja i prijatelj, oba dvoje kupili monitore FLATRON F700B u HG-spotu, ni jedan ni drugi ne valjaju, geometrija slike se ne može nikako podesiti, gornji kutevi su iskrivljeni. UZAS!!!
Da li je problem u grafickoj, driverima(instalirao sam driver od monitora)???
Oba dva imamo razlicite graficke, ali rezultat je isti.

Imate li slična iskustva, ili postoji kakva caka?
(prije nego što odem reklamirat)

Mislim da je odgovor - Smece za balkansko trziste.
Groucho is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2003., 22:09   #2
FANCY
Zašto mrzit kad se može ?

FANCY Avatar

Registracija: Nov 2002.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku FANCY
Sumnjam da je problem u grafičkoj.
Prije bi trebalo da bude da ti nisu naštimani refresh rate i rezolucija i onda imaš više iskrivljenja nego si očekivao.
Naravno i na monitoru postoje opcije da se podese kojekave opcije ,jeste li i to probali ili..??
Old 07.02.2003., 22:19   #3
Nikola Tesla
Pacijent

mozda imate iste graficke, i isti modeli monitora i nevalja u kombinaciji... ali ne vjerujem jer svaki odlican monitor s odlicnim kablom nema problema s razlicitim grafickama

cak znas znas pa i ak sam imao neku nikakvu losu graficku i prof. monitor stalno je slika bila metak

po mojem izgleda da je monitor los, tocno sto kazes, ajde prodaj to nekome ak imas garanciju i probaj kupit nesto bolje, ja imam stari trinitron 21" compaq 130kHz i koju god graficku stavio sve izgleda perfektno, il intel 815, il matrox450, il gf4, il ati sve je super dakle stvar monitora, imam jos par monitora i ista stvar, s svakom garfickom je odlicna slika

volim SONY, samsung, HITACHI, mitsuhishi, i par iiyama
pogotovo ak je ravan ekran

imam tri sony-ja(jedan je compaq-a kutija), 1 hitachi i samsung LCD i to je sve super, nisam imao iiyamu ali vidio sam ju u austriji par puta i ludo ludoo skupo ali #1 isto ko i G540 sony

Odgovori s citatom
Old 07.02.2003., 22:25   #4
Groucho
Registrirani korisnik

Groucho Avatar

1024*768, 70Hz -- kod mene
ako stavim na bilo koju drugu frekvenciju, stvar je ista, (na vecoj mi se zamucuje - to je valjda stvar graficke).
Na 800*600 stvar je slična.
inace, 17''.
Nevjerovatno, prvo sam mislio da samo ja imam problema, a nije mi se dalo otic do HG-a,( iako sam im prvi susjed - jer cu ga cekat 45 dana min), a sada i frend ima istih zajebancija, kupio ga jucer.
Pa nije im valjda cijela serija skart.
Stvar je zestoka kad pokrenes Exel, pa vidis kako je u biti sve lagano u ofsajdu (linije tabela).
Jos bi to trebao biti "the worlds one and olnly flat"; by LG.
Groucho is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 07.02.2003., 22:30   #5
Groucho
Registrirani korisnik

Groucho Avatar

inace, graficka: VGA PINE, SIS 305, 32 Mb
kod frenda je neka druga, jos starija

Nista, treba ovo prodat i kupit Sony-a.
Groucho is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2003., 22:33   #6
Nikola Tesla
Pacijent

70herca? pa to nije normalno, ja imam sad 1280/1024 na 100Hz preko ati graficke

cuj graficka ti nevalja u ovom slucaju pogotovo ako imat GF2MX ili GF4MX

znas sta ajde najde nekog frenda koji ima matroksicu i reci mu da ti posudi to i pozovi susjeda k sebi da zajedno vidite kvalitetu s matroksicom pa da odlucite, ja sam nekad prije imao NOKIA FD 17" najjaci i apsolutno nije valjalo s TNT2 grafickom, a s G400 je slika bila ko LCD s DVI-om

promjeni graficku za probu, mos probat s starom matroksicom razlika ce ti bit ogromna i pitanje je kakav kabel imas??? jel je fiksni s monitorom ili si to kupio posebno jer obicno su lose kvalitete

Odgovori s citatom
Old 07.02.2003., 22:37   #7
Nikola Tesla
Pacijent

cuj to ti je jako losa grafika sto se tice geometrije i cistoce slike, prodaj to ak ista dobis za to i kupi neku ati i 7500minimalno il 8500 il 9000 i ak moze da je original od ati-ja, i slika je majka prema sis-u vjeruj mi, odmah ces vidjet razlku

a sta je oko stelanja geometrije na monitoru?

Odgovori s citatom
Old 07.02.2003., 22:46   #8
Groucho
Registrirani korisnik

Groucho Avatar

Na monitoru (podesavanje geom.) sam ucinio sto se ucinit moze. Slika je koliko toliko u granicama normale, ali ipak to nije to za nekakav, ajmo reci, bolji monitor od 1600 Kn. I dalje se moze uociti zakrivljenje u gornjem dijelu (tamo di su File, Edit itd.), ni crte na sredini nisu ravne.
Kazes graficka... nadam se da je tako. Ipak je postojeca lagani shit.
Groucho is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2003., 23:07   #9
AxMi-24
Ko drugi nego ja

AxMi-24 Avatar

Registracija: Dec 2002.
Vrati monitore.

Ako hoces FLATRON cijev (a hoces jer je fantasticna) onda ti je izbor izmedju

795FT (i FT+)
i 915FT+

Stos je da cijev daje ekstremno dobru sliku samo je jako zajebana za izvest. Tako da samo ova dva modela imaju odlicnu sliku. Ostali imaju manje ili vise problema.

Naravno ovi modeli su i dosta skuplji ali ipak su jeftiniji od trinitrona a slika je barem tako dobra a i nemas one dve ogavne linije na sred monitora.
AxMi-24 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2003., 14:07   #10
FANCY

FANCY Avatar

na 1024x768 refresh ide i preko 110 Hz .??A opet napominjem svaki refresh rate ispod 85 Hz ŠKODI VAŠIM OČIMA I U DOGLEDNOJ BUDUĆNOSTI ĆETE TO OSJETIT.
Old 09.02.2003., 16:00   #11
MaxB
Blip blip blip...

MaxB Avatar

Quote:
Originally posted by Groucho
Na monitoru (podesavanje geom.) sam ucinio sto se ucinit moze. Slika je koliko toliko u granicama normale, ali ipak to nije to za nekakav, ajmo reci, bolji monitor od 1600 Kn. I dalje se moze uociti zakrivljenje u gornjem dijelu (tamo di su File, Edit itd.), ni crte na sredini nisu ravne.
Kazes graficka... nadam se da je tako. Ipak je postojeca lagani shit.
Siguran si da si iskoristio sve mogucnosti podesavanja slike?

Imas mozda gdje u blizini kakav jaci izvor elektromagnetske energije (citaj: elektronicki uredjaj)? Probaj sve takvo maknut iz monitorove blizine ili monitor premjesti u neku drugu prostoriju.

Monitor ti ima automatski anti-degaus (demagnetizacija), zar ne? Probaj tu opciju jos par puta aktivirati tijekom rada monitora.

Sumnjam da je u pitanju graficka (tesko da ona moze tako segmentno "zakrivljavati" sliku). Nekako mi se cini da bi problem mogao biti u transportu - mozda je monitor nekome pao. Ili je pak tvornicka greska.

Preporucam ti da se s njim vise ne za*ebavas jer najvjerojatnije neces nista postici. Koliko sam vidio u reklamama po casopisima, sad pitanje je je li tako i u HG Spotu, unutar 1 godine LG ne popravlja monitore, vec ih zamijenjuje novima. Vrati ga HG-spotu i reci da nikako ne mozes dobiti dobru sliku, zamoli ih nek ga oni probaju podesiti (mozda da im doneses i svoje racunalo?) - mozda ce ti zaracunati sat radnog vremena, no bolje to nego da imas losu sliku. E, sad, ako kazu da ne mogu - stvar jasna - tehnicka greska na monitoru - imas garanciju, ne? Ako vele da je slika dobra, inzistiraj na tome da ti ju pokazu - prodavacima je najcesce sve i svasta OK i Super, a zapravo nije u redu (uzmi moj slucaj: prodavac mi tvrdi da je moje racunalo ispravno - svom silom ga je isprobavam samo na 98-ici - a u XP-u se rusilo nakon 15-tak sekundi - nisam kupio novo racunalo da bih radio na 98-ici, zar ne?). Isto tako, ni ti nisi kupio novi monitor da bi imao zakrivljenu sliku...
MaxB is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2003., 16:06   #12
MaxB
Blip blip blip...

MaxB Avatar

Quote:
Originally posted by FANCY
na 1024x768 refresh ide i preko 110 Hz .??A opet napominjem svaki refresh rate ispod 85 Hz ŠKODI VAŠIM OČIMA I U DOGLEDNOJ BUDUĆNOSTI ĆETE TO OSJETIT.
Ja sam se s refresh rateo kretao prvo od 60 Hz (prastari Philipsov 14" monitor), zatim je dosao Peacockov 14" na 75, zatim 17" LG Flatron na 85 Hz. Svaki novi monitor donio je ostriju sliku i povecanje frekvencije osvjezavanja, ali mi to nije bilo dovoljno. Kad sam radio (ali bas radio - pisao tekst ili kod ili nesto slicno) po desetak ili vise sati dnevno i na Flatronu sam imao probleme s ocima - ali zapravo ne toliko s ocima, koliko sam bio izmoren i premoren s cestim glavoboljama. Prije kakvih 9 mjeseci kupio sam 17" Samsungov LCD i od tada vise nema zamora tijekom rada za racunalom. Ni glavobolja. LCD-i su zakon. Za vecinu stvari.
MaxB is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2003., 19:31   #13
Groucho
Registrirani korisnik

Groucho Avatar

Evo upravo sam bio kod jos jednog covjeka koji je kupio slican LG-ev monitor, (malo skuplji model - LG F700P) i ista stvar (i jos je kupio to kod drugog prodavaca). Samo on to nije skuzio jer samo vrti igrice na njemu. Izgleda da je takva stvar kod vecine. Ili su nam japanci (ili koreanci, sto vec), uvalili cijelu seriju skarta.
FLATRON je pusiona, ziva.
Ma vec sam isprobao maknut sve sa stola, nije u tome stvar, nije ni u kabelu, (ni s degaussom nije nista bolje), nista... jednostavno NE VALJA.

Idem sutra na servis, samo vjerujem da ce mi rec da je to normalno.
Groucho is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2003., 20:00   #14
FANCY

FANCY Avatar

Quote:
Originally posted by MaxB
Ja sam se s refresh rateo kretao prvo od 60 Hz (prastari Philipsov 14" monitor), zatim je dosao Peacockov 14" na 75, zatim 17" LG Flatron na 85 Hz. Svaki novi monitor donio je ostriju sliku i povecanje frekvencije osvjezavanja, ali mi to nije bilo dovoljno. Kad sam radio (ali bas radio - pisao tekst ili kod ili nesto slicno) po desetak ili vise sati dnevno i na Flatronu sam imao probleme s ocima - ali zapravo ne toliko s ocima, koliko sam bio izmoren i premoren s cestim glavoboljama. Prije kakvih 9 mjeseci kupio sam 17" Samsungov LCD i od tada vise nema zamora tijekom rada za racunalom. Ni glavobolja. LCD-i su zakon. Za vecinu stvari.
heheheh LCD hehehehee... I nema glavobolje..Samo problemi sa džepovima(malo više prazni)
Old 09.02.2003., 21:45   #15
MaxB
Blip blip blip...

MaxB Avatar

Quote:
Idem sutra na servis, samo vjerujem da ce mi rec da je to normalno.
Najvjerojatnije... No, ne popustaj - reci da to nije normalno jer se LG hvali da Flatron cijevi imaju ravne linije i odlicnu geometriju - prije sam koristion 775FT+ i geometrija mu je bila sasvim OK. Ako ti kazu da sliku samo treba podesiti, reci im nek ti ju oni podese.

To me podsjetilo na jedan dogadjaj od prije 4-5 godina (tada sam jos bio srednjoskolac). Bio sam kod mame u privatnoj firmi i dosao tip (inace je, kao covjek, pokvarena svinja ) sloziti iOmega ZIP za backup. I donese ga on i pita mene bil' ja to instalirao da on ima posla i tak to. Naravno, mogao bih, ali zasto? To je njegov posao - osim toga, kad me vec to pitao, malo sam poceo biti sumnjicav (tip ima posla, a kad instalira svoje programe onda moze, sasvim nepotrebno, sjediti za kompjuterom po 3-4 sata i svaki sat zaracunati 135 kn +PDV!?). I tako on pokusava instalirati ZIP, proba na jednom kompjuteru, ovaj ga nikako ne prepoznaje, muce se on, muci, proba na drugome, mijenja kable pa ovo pa ono i na kraju odustane. Pouka? Znao je on dobro da ZIP uredjaj nije bio ispravan - samo si je ili kupovao vrijeme ili je kasnije mozda kanio reci da smo ga mi pokvarili ili da ga je staticki elektricitet unistio (a na to se ne priznaje garancija)...
MaxB is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.02.2003., 23:40   #16
Moonchild
Registrirani korisnik

Arrow Re: Monitor LG F700B - problem!!!

Quote:
Ja i prijatelj, oba dvoje kupili monitore FLATRON F700B u HG-spotu, ni jedan ni drugi ne valjaju, geometrija slike se ne može nikako podesiti, gornji kutevi su iskrivljeni. UZAS!!!
Da li je problem u grafickoj, driverima(instalirao sam driver od monitora)???
Oba dva imamo razlicite graficke, ali rezultat je isti.

Imate li slična iskustva, ili postoji kakva caka?
(prije nego što odem reklamirat)

Mislim da je odgovor - Smece za balkansko trziste.
A kolika su to iskrivljenja i nepravilnosti? Ja imam 3 monitora: Sony G400, Samsung 900IFT(sranje) i LG FLatron 915FT+ i mogu reci da LG ima najbolju geometriju od ova tri. Na 915FT+ geometrijske nepravilnosti mi nigjde ne prelaze 1mm sto je fantasticno za 19" flat screen monitor. Da li si do sada imao priliku raditi sa monitorima sa ravnim ekranom? Naime, poznata je cinjenica da oni imaju nesto losiju geometriju u kutovima ekrana jer elektronski snop tesko da moze (tj. gotovo nemoguce) pogoditi na pravo mjesto po cijeloj ravnoj povrsini. Kada uzmemo u obzir da se slika "crta" iz sredine onda je i razumljivo zasto je tomu tako. Dakle odgovor je: nijedan CRT monitor nema savrsenu geometriju. Pogotovo flat screen modeli, iz vec navedenih razloga. Zelis li savrsenu geometriju jedini ti je izbor LCD. Granica tolerancije geometrijske nepravilnosti jer slicna kod svih proizvodjaca. Recimo kod samsunga je to 1/8" sto je nekih 3mm. Kod LG-a je jos i manje ako se ne varam. Dakle, ako ti izoblicenja prelaze 2.5mm onda svakako nesto nije u redu sa monitorom i odmah ga vrati i trazi da ti ga oni namjeste ili u protivnom daju drugi. Nikada nisam radio sa F700B modelom tako da nemogu nista reci ali kao sto AxMi-24 rece, trebao si uzeti 795FT+ ili jos bolje 915FT+ jer su monitori ODLICNI. Inace ono "the world's one and only flat" zaista stoji jer je FLATRON jedina cijev kojoj je i unutrasnja povrsina posve ravna Zbog toga me jos i vise cudi cinjenica da je to monitor sa najboljom geometrijom od svih flat screen modela koje sam do sada probao ukljucujuci i high-end Sony i iiyama modele. LG
Moonchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2003., 01:50   #17
Nostromo
Pacijent

Hmmm...

Odgovori s citatom
Old 16.02.2003., 18:38   #18
AxMi-24
Ko drugi nego ja

AxMi-24 Avatar

Moonchild to je jer imaju DVA!!! usmjerivaca snopa. Prvo ga rasire a onda usmjere prema ekranu. (zato i jesu tako duboki).
AxMi-24 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2003., 18:51   #19
Groucho
Registrirani korisnik

Groucho Avatar

Ma ne valja to nis. I nije problem u kutovima, nego na gornjoj horizontali.
To je jeftin monitor, jos na balkanu - na lge.com niti ne postoji taj monitor. To je special edition for Balkan. I slicne banana države.
(koreanski kosooki limuni glupi)
Bio je na servisu (kod dobavljaca (vemil,mislim) i rekli su da su ga popravili, a kad ono isto sranje. Vratili su ga istog, a jos reklamiraju:ne popravljamo, nego zamjenjujemo novima. Tragedija.
Groucho is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja