Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Hardver
Korisničko ime
Lozinka

Hardver Hardverske teme, sve osim pitanja, problema i oglasa. Podforumi: stolna, prijenosna računala, periferija, overclocking, Tableti

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.02.2003., 11:24   #1
Thurgood
provincijalac

Thurgood Avatar

Registracija: Dec 2002.
Traži se preporuka

vrlih forumaša za grafičku i monitor.
Rad je u AutoCAD-u i svim uredskim aplikacijama, dakle na poslu. Financije su mi dosta ograničene pa budite blagi inače ću izgoriti kod šefa kad mu kažem cijenu
Thurgood is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2003., 12:16   #2
KRT
Registrirani korisnik

Radim u jednoj projektantskon firmi (na odrzavanju opreme), imamo par radnih stanica na kojima ekipa projektira u acadu14r i 2000. radne stanice su celeroni na 500 sa 17" 70khz monitorima:-)))

Dobro sad smo krenuli malo u obnovu, kupili smo jedan athlon xp 1700+, sa philipsovim 17" LCD om, i jos na jednu masinu spojili samsungov 17" lcd, a graficke su boze pomozi GF2 MX 400 i losije..

Uglavnom, sve bolje od toga je dobro doslo :-))
KRT is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2003., 12:44   #3
Thurgood
provincijalac

Thurgood Avatar

nije to ništa... kad sam došao prije 2,5 g imao sam Fuji 100 Mhz !!!
onda sam ga na jedvite jade uspio zamijeniti za Celer 500 (uuuu, to je letilo!!!) sa TNT2 o/b. zatim je vrisnula ta grafika i spalila Nokijin monitor koji je nešto i vrijedio (ili je bilo obrnutim redom, nije ni važno), pa su mi stavili neku ploču staru 50 g. koja je bila toliko nestabilna da su se vindoze (probao sam 2000, 98, 98SE i Me) rušile svakih sat do sat i pol... da ne pričam koliko puta nisam sejvnuo
onda smo, hvala Bogu, imali jednog informatičara koji je nešto znao i bio voljan pomoći (+pametan je - tu su ga prcali, dao otkaz i otišao u Erste) pa mi je naručio novu asusovu pluču i tulca 1200 na njoj... ali imam PCI TNT2 i Compaq monitor koji moram svako jutro izlupati da proradi,a oči peku da nije normalno. kupujem si kapi za oči
sad imam posuđeni Samsung SyncMaster 21" koji me preporodio,ali ga moram vratiti u drugi odjel ovih dana.danas sam se rastopio kad sam dobio 128 SDRAMa pa ukupno imam 256 i veselju nema kraja. pomislio sam da se ipak nešto pokreće ovdje. saznao sam da sam to dobio jer jedini informatičar koji je ostao ne zna da P4 dolazi sa DDRom,a on si je naručio SDRAM i sad sam još opet dobio kajlu. moje oči ne vrijede 2000-3000 kuna i izgleda da ću dobiti qrac, samo se još moram naguziti. jebem ti takvu firmu

e,da ne zaboravim spomenuti "fini" Conner technologies hard disk iz sredine 80-tih valjda... golemog kapaciteta 4 GB

zamolio bih vas koji radite na takvim stvarima da napišete otprilike kakav hardver imate, za usporedbu.
Thurgood is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2003., 13:49   #4
Rak
Registrirani korisnik

Moram suosječati s tobom jer imam sličnih iskustava. Kada bi gazdu primio za noge i protresao ga, prije bi mu oči ispale iz glave nego novci iz novčanika. Nebitno je da li radiš za njega ili mu kao prijatelj preporučuješ. To je valjda default naših gazda i šefova.

Pretpostavljam da se neće nitko isprsiti sa nekim normalnim monitorom za CAD. Nema tu puno izbora. Radije naruči 17'' IIyamu ili Sonya ili Nokiu nego 19'' Samsung. Jedino će ti to spasiti oči. Nemoj se zaletavati s veličinom. Volio bi ta ti pokažem tu razliku. Nevjerojatna je.

O grafičkoj se nema što puno razmišljati. Matrox je good ali ga je teško naći ali zato ATIa ima na svakom čošku. Ostalo blago zaboravi. Matroy je svakako preporuka ako ga nađeš.

Neći ti reći na čenu radim da me ne tražiš, nađeš, ubiješ i otmeš ovo malo sirotinje što imam.
Rak is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 07.02.2003., 14:24   #5
Thurgood
provincijalac

Thurgood Avatar

mogu si misliti kakva je to sirotinja
blago tebi... bar imaš uvjeta za rad! e,a kad bi ja nabacio štrajk dobio bi otkaz! a samo tražim uvjete za rad, ne (zasad) povećanje plaće. žao mi je samo što ne smijem reći u kojoj firmi radim jer me je ipak strah... a nije privatna.

glede veličine, 21" sam slučajno dobio od dobronamjernog kolege iz puno opremljenijeg odjela i slika je u usporedbi s onim nebo i zemlja, iako ni ovaj nije baš neki.
ali mi je najavio da ovih dana dolazi komp sa servisa pa moram vratiti monić...
Thurgood is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2003., 14:51   #6
Eladio
ride to live,live to ride

Eladio Avatar

Pošalji poruku preko ICQ korisniku Eladio Pošalji poruku preko Skype korisniku Eladio
grafika

..skuplje rijesenje je Matrox
jeftinije rijesenje radeon

monitor..

imam doma 17" samsung 755dfx , i neznam zasto je rak popljuvao samsung , ali bolji mi je nego ovaj na faxu sto imam sony G220 trinitron

puno bolji

slafko je govorio za 19" samsung da je strava
Old 07.02.2003., 16:17   #7
Rak
Registrirani korisnik

Quote:
Originally posted by Eladio
imam doma 17" samsung 755dfx , i neznam zasto je rak popljuvao samsung , ali bolji mi je nego ovaj na faxu sto imam sony G220 trinitron

puno bolji

slafko je govorio za 19" samsung da je strava
Zato jer sam ih vidio jednog pored drugog. U stvari radio na njima. Razlika je OGROMNA. Samo je pitanje isplativosti.

I ja sam mislio da je V7 19'' super kada sam prešao sa 15'' Belinee. Pamet mi je prosvijetlio Sony kada je došao na stol i sada radim u toj kombinaciji i svaki dan gledam u ta 2 ekrana. Vidi se razlika za oči totalnog laika. Jedan je takav rekao da je V7 pokvaren. Nije pokvaren nego jednostavno šugav. Isto tako mi je bio pred očima i 755 dfx i 757 nf i razne Belinee i IIyame i ELZO i svašta drugog. Opterečen sam ekranima, miševima, keyboadima.

To sam valjda 1000 puta ponovio. Onome kome sam mogao pokazati, pokazao sam. Ako netko hoće savjet iz prve ruke, neka posluša. Ostalih mi je žao.
Rak is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2003., 15:28   #8
Eladio
ride to live,live to ride

Eladio Avatar

Pošalji poruku preko ICQ korisniku Eladio Pošalji poruku preko Skype korisniku Eladio
ponovit cu..

sony g220 je prema mom 755dfx kanta..

puno vremena provodim za njim , oci mi stradaju u roku par sati

..ali u principu vjerujem ti na svaki savjet
Old 09.02.2003., 11:04   #9
Thurgood
provincijalac

Thurgood Avatar

Eladio, možeš komotno ovaj topic zbrisati, jer se ne bude ništa od obnove dogodilo. tak ti je to kad si samo mali crv bez prava glasa
šta će crvima oči...
Thurgood is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.02.2003., 11:52   #10
svastikuti
jedan od najozbiljnijih

Registracija: Jan 2003.
Talking Mozda se "gazda" brine

vise o tebi nego sto ti i slutis .
Cime su sve komponente premazane
i sto je umijesano u kucista monitora to nije za pricu .

A da ti aditivi "sagore" i/ili ispare , trebaju godine a ne mjeseci.

Bolje i slabovidnost ,nego rak .
svastikuti is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2003., 08:56   #11
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

da ne bude zabune

slafko i dalje govori da je 19" samsung strava, ali NOKIA je mother of all monitors. a grafičke, well matroxice su opake, ali skupe, ati je lud i jeftiniji... zna netko kaj je sa oxygenom? oni još rade ili su voda ispod mosta?
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
slafko is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2003., 10:33   #12
Martin
reMember

Registracija: Nov 2002.
Oxygen kartice proizvodi 3Dlabs i jedno vrijeme ih se moglo naći na Autronic-ovom sajtu. Koliko ja znam, firma (3Dlabs) još radi i proizvodi samo grafičke kartice za profesionalnu (OpenGL) primjenu, a njihov pokušaj ulaska na tržište grafičkih kartica široke namjenje (čitaj, za igranje) je neslavno propao (imale su relativno mali fill-rate, a veliki poligon rate je ubrzo dostigla nVidia.
Martin is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2003., 13:11   #13
svastikuti
jedan od najozbiljnijih

Ne boli glava

Evo ,jos mjesec dana pa ce cetiri godine kako imam monitor
NOKIA 447XS.
Jest da je onda kostao danasnjih 460 eura ali isplatio se do posljednjeg centa.
Steta sto je proizvodnja preuzeta od ViewSonica.
svastikuti is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2003., 13:34   #14
Thurgood
provincijalac

Thurgood Avatar

imam novosti,ako vas uopće zanima:
naš chief informatičar je rekao da mi bolja grafička ne treba,uz obrazloženje da je ova dovoljna za sve poslove uključujući i CAD,a bolje od toga treba samo za igre.
ponavljam da se radi o PCI TNT2 M64
a novi monitor mogu isto prekrižiti, jer kao direkcija u ZG ne dozvoljava kupovinu informatičke opreme, nego možemo dobiti šta nam oni pošalju
Thurgood is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2003., 14:16   #15
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

Wink hehehehe

znači, jebali ste ježa u leđa kako god okrenuli...
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
slafko is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2003., 17:32   #16
sick_boy
Registrirani korisnik

sick_boy Avatar

Rak, samo mali disclaimer: nije ELZO nego EIZO (u Ameriki Nanao) i ti su monitori bili svojevremeno neprikosnoveni no.1 za profesionalne primjene. Ne pratim bas trziste, pa ne znam kakvo je sada stanje, ali s vremena na vrijeme vidjam jedan stari, 15" Eizo (kod prijaqtelja) kojeg bih si radje pozelio nego mnoge 17-ice (1024x768 na 85Hz, cijev nije "aperture grill", ali slika je kristalno cista, ludnica).
sick_boy is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.02.2003., 00:02   #17
Rak
Registrirani korisnik

I i L su blizu.

HVALA.
Rak is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.02.2003., 00:37   #18
bodul
Registrirani korisnik

bodul Avatar

Jedno kratko vrijeme dok nisam samostalno radio bio sam u jednoj firmi
pa kad mi nisu htjeli kupiti ono sto sam htio kupio sam svoje i donio u firmu .
Bolje i to nego da izgubis oci na losem monitoru.
Zastitni filter staklo "glare guard" ako se dobro sijecam je kostalo 1500 kn
malo poslije nego su kune su tek bile izasle .
ovi sa posla nisu vjerovali pa sm im donio racun.
Posle par mijeseci sam otisao iz firme a comp ostavio da vidim sto ce reci
Kad sam posle par dana sredio kancelariju dosao sam po comp a sef radi na mom compu
ha ha ha ha kako sam mu ga odnio skupa sa onim sto je imao.
poslije je par dana dolazio skidati na diskete .
Onda jos nije bilo CDRW
Sad imam LG 19 " i zastitno staklo a monitor uvijek stavim na najtamnije.
Sa kontrastom reguliram i osvjetljenje
Inace sad imas kupiti comp za 3000 kn
monitor 19 " za 2500 kn mislim da nije vise problem .
Veci je problem krpati staro i da ti 2 put srusi nesto nesejvano ...
Old 12.02.2003., 08:01   #19
Thurgood
provincijalac

Thurgood Avatar

Quote:
Originally posted by bodul
Inace sad imas kupiti comp za 3000 kn
monitor 19 " za 2500 kn mislim da nije vise problem .
e, 3000 kuna mi je plaća bez odbitaka,a imam kredita nekoliko
da imam para već bi odavna to napravio... Glare Guard imam doma i na poslu ali ne može filter pokupiti sve to... kad dođem doma odmaram oči na 5g. starom ADI-ju sa Glareom i GeForce 2... ko da gledam Picassovu sliku... našao sam u firmi jedan Nokijin monitor isti kakav sam nekad imao, skoro pa ne služi ničemu. Budem ih zamijenio,a za grafičku još ne znam a moram promijeniti jer mi ona ždere oči možda i više od monitora. Na 85 Hz mi ekran titra i neopisivo je ... to moraš baš vidjeti, smeće od M64
Thurgood is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.02.2003., 14:50   #20
Thurgood
provincijalac

Thurgood Avatar

evo,da vam se pohvalim razvojem situacije: dobih danas novo monitorče
nisam ga naručivao ili tražio, dobili iz Zg direkcije. rekao bih da cu dobili TFT-je pa se rješavaju viška... ali bolje išta nego ništa!
pila je HP P720, ako to nekome nešto govori. ravan ekran, 17" i jako dobra,oštra slika. bar naspram onoga što sam do sada imao. manji problemi sa geometrijom: donji desni ćošak je malo povinut prema gore i gore na sredini malo visi ali ništa strašnoga...

iako je monitor dobar još uvijek mi ždere oči. sad definitivno znam da je grafička u qrcu do daske,ali i tu imam veselu vijest: u pregovorima sam za novu grafulju, izgleda da će ipak nešto i od toga biti

primjetih da ovaj HP ima isti meni i dizajn kao Compaqovi monitori ( to su modeli prije nego su se spojili ), a jel zna netko tko zapravo to radi?
Thurgood is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja