Dobra stvar je što je matematiku stvarno većina ljudi zeznula, jer nitko nije očekivao onakve zadatke u drugom dijelu (a bome je i u prvom dijelu bilo svakakvih). Sigurno da ima onih koji su super napisali, ali oni većinom ciljaju na FER, PMF - mat/fiz i slično (barem ja tako mislim, a i znam po poznanicima). Sad bi najbolje bilo malo pustit mozak na pašu jer dok ne saznamo rezultate ne možemo baš previše napraviti, ali naravno da ćemo previše razmišljati o tome i brinuti se
slazem se sa tobom.mat je stvarno bila najteza..al valjda ce nas izvuc izborni predmeti..i ako nas je vecina lose rjesila mat onda nebi trebala bit prevelika konkurencija..mi smo svoje napravili,dali smo sve od sebe,pa sta bude..sve cemo vidjet 9.7.
Quote:
Toodoom kaže:
Drago mi je ako sam te bar malo oraspolozio
Ja zelim na medicinu, prijavio sam na sva 4 faksa u HRu. Na niti jednom nisam unutar kvote a na za MEFZG sam na 520 mjestu ili tako nesto od 300.
Sto se mature tice, a cuj, moglo je i bolje. Neke stvari sam zabrljao, tipa matematika i ajde hrvatski mi je ispao bezveze po svemu sudeci ali ostale predmete koji su mi najbitniji i najvise se boduju sam napisao natprosjecno dobro tako da nakraju mislim da to ima sansu solidno ispasti sve skupa.
No jos nisam skroz gotov, imam prijemni za med. u ZG 7.7. tako da jos ucenje nece prestat.
pa sta ima veze sta nisi unutar kvote..to ti je jos i dobro mjesto..znam ja curu koja je 600 i neka na MEFZG i uvjerena je da ce upast.al vi imate jos puno posla..jos mjesec dana,uff
to je u jednu ruku i dobro zato sta imas jos dosta vremena za ucit i spremit se kako bog zapovida,al opet i dosadi vise ucit.ja neznam bili ja to mogla izdrzat...8.6. cekam jos od 12.mjeseca..
i sretno na tom prijemnom! upast ces ti
Bez obzira što sam zadovoljna rezultatom, ipak imam tri pitanja koja mi nisu jasna.
1.U zadatku 49.4 bilo je pitanje ''Uloga plivaćeg mjehura je...'' ,a ja sam napisala: ''Mijenjanje specifične težine riba.''
Točno sam mjehur označila slovom.
Zašto ovo ne priznaju? Baš sam sigurna da sam negdje pročitala ovakvu definiciju. Jer joj to mijenjanje njene spec.težine zapravo omogućuje mijenjanje položaja.Ili što?
3.Nije valjda da sam ovdje dobila 0 bodova jer sam ispustila riječ kromosomi? Mislim da je sasvim jasno i bez toga.
Jer, da pitanje glasi npr.:''Je li ovo plavi ili bijeli automobil?'' može se, bar koliko ja znam, odgovoriti samo sa: ''Plavi'', ili: ''Ovo je plavi'' s naglaskom na plavi.
Ili sam opet, kao na kemiji, naletila na nekog ocjenjivača picajzlu.
žalite se na sve za šta postoji barem neka šansa da vam priznaju, ništa vas ne košta
1. nisam siguran, probaj
2.na to se možeš žaliti sigurno, meni je uredno priznato 1/8
3.i ja sam napisao anafazni i priznato je, stvar je vjeorjatno u tome da se ne radi o homolognim parovima
žalite se na sve za šta postoji barem neka šansa da vam priznaju, ništa vas ne košta
1. nisam siguran, probaj
2.na to se možeš žaliti sigurno, meni je uredno priznato 1/8
3.i ja sam napisao anafazni i priznato je, stvar je vjeorjatno u tome da se ne radi o homolognim parovima
Hvala ti na odgovoru!
Imaš pravo, ništa me neće koštati da probam. Ako ništa, bar mi ovo 1/8 moraju priznati.
"Održavanje ribe u vodi" su mogli shvatiti kao da misliš da plivaći mjehur sprečava da riba izleti iz vode u zrak Tako da lako moguće da si tim odgovorom već nekog nasmijao i da ćeš žalbom samo još nekog nasmijati.
__________________ plaćenik, iako ne ratnik; plaća mi nije novac, nego prilike
Sorry što prekidam raspravu o zadacima s mature.
Jeste za maturu učili samo iz školskih udžbenika ili ste imali neke dodatne materijale?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
Ja sam učila iz udžbenika i iz one knjige biologija na državnoj maturi od školske knjige, ona je dosta dobra jer ima onak pregledno i sažeto sve.
Čestitam za prijemni
Vidjela sam tvoj post na temi MEF-a Jel onda ideš na medicinu ili si nešto drugo izabrala?
Nije baš vezano za temu pošto je ovdje Biologija, ali moram pitati jesi li po nečemu spremala eng?
Hvala
Medicina mi je 1. izbor i to stvarno želim, još uvijek sam unutar kvote, al stalno me pomiču prema dolje, valjda neće još puno.
Engleski sam ti samo ponovila kak se piše esej (ona neka pravila, linking words i sl.), ali ako baš želiš iz nečeg vježbati dobra ti je ona knjiga od profila (gaudeamus) engleski jezik jer ima dosta tekstova kakve daju na maturi i imaš i cd pa možeš vježbati slušanje. Malo smo ot, al kaj bi ti dogodine upisala?