Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili
Korisničko ime
Lozinka

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.04.2010., 19:42   #1
elitist
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2009.
Sony radio - smetnje na svim radio stanicama

Dakle trazim pomoc u vezi Sony radia u autu... koju god radio stanicu odaberem cujem smetnje, jace ili slabije, rucno/automatski trazim stanice, ista stvar.

Izvadio sam radio vani, provjerio jeli dobro spojena antena, vratio nazad, ista stvar... pogledao sam i antenu na krovu sve u redu stoji.... Rijec je o starijem radiu (cita samo audio format na cdu)

I zanima me jel moguce da on nema anti shock ili je jednostavno s*eban ... posebice ako prodem preko grbe... tada preskoci po 10-15 sekundi pjesme....

I sve u svemu ako je radio otišlo sa vremenom (vjerujem da je staro 5-6 godina) koje mi preporucujete za kupnju izmedu 500-800njak kuna, 100 kn više manje... bitno mi je da cita mp3, ima antishock te po mogucnosti usb utor iako mi on ne igra neku ulogu.

Hvala unaprijed.

zaboravih na auto... riječ je o fiat puntu iz 2002 godine.
elitist is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2010., 20:22   #2
deskjet
Registrirani korisnik

deskjet Avatar

Registracija: Apr 2008.
Imao iste probleme, jedva hvatao stanice, preskakale pjesme nakon vibracijskih trak, isto sony star 5god...nabavio noviji radio i sad hvata stanice za koje nisam ni znao da postoje.
Vidio sam u emmezeti Pioneer DEH-2200UB 749kn. E sad ne znam možda se u specijaliziranim trgovinama nađe i bolje za te pare al po meni je sasvim ok.
deskjet is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.04.2010., 20:22   #3
alfa146
Power of dreams

alfa146 Avatar

Registracija: Sep 2007.
Auto je nebitan.
Antishock nikad nije bio jača strana Sonya.
Smetnje.Eh, da li se pojačavaju i smanjuju ovisno o broju okretaja motora?Da li svira audio CD?
Old 14.04.2010., 21:40   #4
charly2
FIAT u ♥

charly2 Avatar

Registracija: Jan 2007.
http://ronis.hr/?pioneer/52/autoradi...-gb/DEH-2210UB i dobiješ USB stick 2GB
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 15.04.2010., 09:02   #5
palj
fjaka 0-24

palj Avatar

Registracija: Sep 2007.
Imam nešto Sony crne tehnike kojom sam zadovoljan, ali sony auto-radio je govno, da ne može biti veće.

Evo, ovo imam:

1. Stanice hvata slabo, gotovo nikako. Npr. Zadarski 057radio već u Sukošanu počne gubiti ,a za usporedbu, radio u 159-ki bez smetnji hvata 057 do negdje između Pirovca i Vodica.

2. Daljinac hvata iz svakog petog pokušaja. Meni kao vozaču totalno nebitno, jer se njime ni ne koristim, al jebemu...

3. Koju god pozadinu da podesim, nakon gašenja se pobrka i sljedeći put radio opet stavlja onaj mix, gdje se izmjenjuju sve pozadine, bez obzira što sam u funkcijama to isključio.

Već neko vrijeme planiraam zamjeniti taj radio, al eto, linost. A radiom sam toliko oduševljen, da mi zadnje vrijeme stoji ugašen.
Old 15.04.2010., 09:54   #6
HHmischko
Pila žaga testera

HHmischko Avatar

Registracija: May 2008.
Usporedbe 1 kn = 1 kn ne bih uzimao u obzir.

Uvijek je tu poanta cijene.... Imam Sony auto - radio - kazetofon koji je kataloški koštao negdje 1999 oko 1.000 DEM. Kazetofon ima dolby, traženje pjesama, te ako se dobro sjećam 20 - 19 000 Hz uz razmak šum - zvuk 67 dB.

Snaga (ona "optimistično frizirana") se navodi kao 4 x 35 W.

Stajao mi je u ormaru par godina dok sam koristio auto - radio s CD - om, neki Kenwood za oko 1.500 kn i kasnije Sony za cca. novce.

Da napomenem, sve je to bilo u istom autu, spajano na iste zvučnike.

Nedavno nađoh na nekoj rasprodaji Sony CD changer za sitne novce. Kataloški 250 EUR, ja dao 50 EUR.

Naravno da stari Sony iz 1999 podržava i 2 CD changera i ima par pre-amp izlaza, sub izlaz i slično.

I tako ja vratih stari Sony u auto....

Unatoč tome što ove novije krame (navedeni Kenwood i Sony) navode 4 x 40 i 4 x 45 W, ne samo da je stari Sony u praksi ohoho glasniji s manje izobličenja, nego ima i više basa i debelo jači udarac basa.

O detaljnosti zvuka da ne govorim....

Poanta: bio on Kenwood, Pioneer, Sony, Hučknapartputaraskarmelvolkmensluš*, za siću se može kupiti samo govno s drugim natpisom "marke".

Zadnje uređivanje HHmischko : 15.04.2010. at 10:50.
HHmischko is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2010., 17:35   #7
raffy 5
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2009.
Kupis pioneerov dvd oko 6000 kn i mirana bosna. Bit ces prezadovoljan
raffy 5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2010., 18:05   #8
charly2
FIAT u ♥

charly2 Avatar

Quote:
raffy 5 kaže: Pogledaj post
Kupis pioneerov dvd oko 6000 kn i mirana bosna. Bit ces prezadovoljan
ne znam ko je tak lud da ide kupovat radio za 6 kkn. kaj se mene tiče, za radio bi najviše dal 2000kn (1DIN). ak bi htel multimediju, složil bi komp u auto. za cca 1500kn kupim touch screen ekran i iskoristim konfu od laptopa koju imam doma.
Old 15.04.2010., 19:20   #9
tikva23
Banned

Registracija: Feb 2010.
pioneer ,,jako kvalitetan zvuk i radio,,,a ima ih dosta povoljnih,,,za 700 kn kupis pilu,,,
tikva23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2010., 19:40   #10
gale_vectra_b
Registrirani korisnik

gale_vectra_b Avatar

Registracija: Oct 2009.
prije god i pol sam uzeo nekog Sony-a (neznam točno koji) košta je 1400kn,, cd može izdržat treskanje kakvo proizvodi jedna zgažena muha na cesti,sve preko toga šteka,,radio stanica imam u pola manje nego stari na starom pioniru kojeg sam prije 4-5god platio 1200kn(cd samo jednom preskočio prilikom bržeg prelaska pruge),,, jedino dobro na tom mom sony radiu je to što ima 1 GB memoriju na pločici pa nemoram slušat cd i nestavljam usb stick jer nemam gdje Pionner je majka za Sony što se tiče kvalitete
gale_vectra_b is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2010., 19:51   #11
johny5
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2007.
Quote:
gale_vectra_b kaže: Pogledaj post
prije god i pol sam uzeo nekog Sony-a (neznam točno koji) košta je 1400kn,, cd može izdržat treskanje kakvo proizvodi jedna zgažena muha na cesti,sve preko toga šteka,,radio stanica imam u pola manje nego stari na starom pioniru kojeg sam prije 4-5god platio 1200kn(cd samo jednom preskočio prilikom bržeg prelaska pruge),,, jedino dobro na tom mom sony radiu je to što ima 1 GB memoriju na pločici pa nemoram slušat cd i nestavljam usb stick jer nemam gdje Pionner je majka za Sony što se tiče kvalitete
Plati malo više pa možd bude bolje. Ja sam platio 3500kn sony prije jedno 5,6 godina, nema štekanja makar vozio i po makadamu. Cd-e sam unutra stavljao prljave, izgrebane, svakakve i evo još radi besprijekorno. Druga stvar je ako se današnji sony radi u tunguziji(to ne znam), što se tiče starog ne bih ga mjenjao ni za što..
johny5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2010., 19:53   #12
gale_vectra_b
Registrirani korisnik

gale_vectra_b Avatar

Registracija: Oct 2009.
nekažem ja da kad neki radio platiš 3-4 milje nevalja,,kad tolko platiš šta god da uzmeš teško ćeš se sjebat,,,neg gledam čisto za manju svotu novaca 1000-1500kn šta je bolje,,,
gale_vectra_b is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2010., 21:35   #13
raffy 5
Registrirani korisnik

Quote:
charly2 kaže: Pogledaj post
ne znam ko je tak lud da ide kupovat radio za 6 kkn. kaj se mene tiče, za radio bi najviše dal 2000kn (1DIN). ak bi htel multimediju, složil bi komp u auto. za cca 1500kn kupim touch screen ekran i iskoristim konfu od laptopa koju imam doma.
Ja san dao 6kkn za multimediju i stvarno prezadovoljan. slika,zvuk sve 5. Nežalin niti kune. To sklapljanje komponenti ne uljeva mi veliko povjerenje.
raffy 5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2010., 22:14   #14
hasnfefer
Bike rider

hasnfefer Avatar

Registracija: Jan 2009.
Quote:
HHmischko kaže: Pogledaj post
Unatoč tome što ove novije krame (navedeni Kenwood i Sony) navode 4 x 40 i 4 x 45 W, ne samo da je stari Sony u praksi ohoho glasniji s manje izobličenja, nego ima i više basa i debelo jači udarac basa.

O detaljnosti zvuka da ne govorim...

Ma to su sve neke Muzičke maximalne snage koje se postižu u vedroj noći točno u podne, 31. veljače na petak 13!
Ja imam Philips (Opel originalna ugradnja) kazetofon, i nemam ga namjere mjenjati! Zvuk je fantastičan, bas vrlo dobar, i glasan do granice izdržljivosti, a ima samo 4 x 7 w! Daljinski na volanu, sam se pojačava i stišava ovisi o brzini kojem se vozim, gasi se i pali automatski, a ako ga se slučajno upali, ugasi se nakon sat vremena ako motor nije upaljen! Bolji od toga mi ne treba!
Odgovori s citatom
Old 15.04.2010., 22:46   #15
HHmischko
Pila žaga testera

HHmischko Avatar

Registracija: May 2008.
Pa zapravo su ti to peak vrijednosti, tj. koliku snagu može dati pojačalo u trajanju od djelića sekunde. Pa onda imaš još slijedeće "frizure": trajanje tog trenutka (koje se najčešće ne navodi), pa na kojoj frekvenciji (1 kHz - pojačalo je najjače. Ako se prikazuje kolika je snaga u rasponu 20 - 20 000, neka pojačala su slabija oko 10 %, pa do toga da neke krame ne mogu ni postići raspon frekvencije bolji od recimo 50 - 14 000 Hz...), onda se još postavlja pitanje kolika su izobličenja pri navedenoj snazi, te na kojoj nazivnoj voltaži na kojoj radi pojačalo.

A onda još imaš pitanje kako to pojačalo radi na manjim snagama, pa kako reagira na krivulju imedancije zvučnika.....
Old 15.04.2010., 22:54   #16
johny5
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2007.
Quote:
hasnfefer kaže: Pogledaj post
Ma to su sve neke Muzičke maximalne snage koje se postižu u vedroj noći točno u podne, 31. veljače na petak 13!
Ja imam Philips (Opel originalna ugradnja) kazetofon, i nemam ga namjere mjenjati! Zvuk je fantastičan, bas vrlo dobar, i glasan do granice izdržljivosti, a ima samo 4 x 7 w! Daljinski na volanu, sam se pojačava i stišava ovisi o brzini kojem se vozim, gasi se i pali automatski, a ako ga se slučajno upali, ugasi se nakon sat vremena ako motor nije upaljen! Bolji od toga mi ne treba!

Da te stare originalne ugradnje su slabo zamjenjive i malo tko to mjenja za nešto modernije, budući da je kvaliteta zbilja odlična.
johny5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2010., 23:03   #17
raffy 5
Registrirani korisnik

Quote:
hasnfefer kaže: Pogledaj post
Ovo je vrlo zanimljiva opcija nekog kazetofona. Znači kad vozš 5 km/h nečuje se ništa, a kad vozis 105 km/h raspaljeno do kraja. Malo si ti to izbuca cini mi se
raffy 5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2010., 23:12   #18
charly2
FIAT u ♥

charly2 Avatar

Quote:
Ovo je vrlo zanimljiva opcija nekog kazetofona. Znači kad vozš 5 km/h nečuje se ništa, a kad vozis 105 km/h raspaljeno do kraja. Malo si ti to izbuca cini mi se
ne, ne. krivo si skužil. to kod mene radi tak da onolko kolko si ti pojačal je najmanje do kud on sam može smanjit. znači, ja prije kretanja pojačam na 3 i do tud bu uvijek smanjil. kod mene to radi tek iznad 50km/h. recimo, na 50 km/h je pojačan na 3. kad prođem 70km/h, onda se pojača za još 1. znači pojačan je na 4. i tak svakih 20 km/h pojača za 1. meni korisna stvar. ne moram svako malo drkat po radiju.

btw, kod mene se radi o mp3 playeru.
Old 15.04.2010., 23:26   #19
raffy 5
Registrirani korisnik

Quote:
charly2 kaže: Pogledaj post
ne, ne. krivo si skužil. to kod mene radi tak da onolko kolko si ti pojačal je najmanje do kud on sam može smanjit. znači, ja prije kretanja pojačam na 3 i do tud bu uvijek smanjil. kod mene to radi tek iznad 50km/h. recimo, na 50 km/h je pojačan na 3. kad prođem 70km/h, onda se pojača za još 1. znači pojačan je na 4. i tak svakih 20 km/h pojača za 1. meni korisna stvar. ne moram svako malo drkat po radiju.

btw, kod mene se radi o mp3 playeru.
Nije mi bas jasna ta opcija, znači on postepeno sa pojačava glasnoču. Jel ti njega mos onda smanjit, ili kad ga smanjiš on se automatski pjačava?
raffy 5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.04.2010., 23:46   #20
charly2
FIAT u ♥

charly2 Avatar

Quote:
Nije mi bas jasna ta opcija, znači on postepeno sa pojačava glasnoču. Jel ti njega mos onda smanjit, ili kad ga smanjiš on se automatski pjačava?
ma ti možeš sam pojačavat i smanjivat, al ak ti se neda, pustiš ga da sam pojačava kak ubrzavaš. ak ti je preglasno, možeš smanjit glasnoću.
recimo voziš se 120 na autoputu i radio ti je pojačan na 6 (kod mene već prilično glasno). kreneš ubrzavat, on počne pojačavat glasnoću. dođeš na 160, on je pojačan na 8. e to je već malo preglasno. onda ljepo ti smanjiš na kolko hoćeš (recimo 5), i onda on dalje od tud (od 5) pojačava kak ti ubrzavaš. pa ak ubrzaš na 180, on bu pojačal na 6.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja