Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Blisko politici
Korisničko ime
Lozinka

Blisko politici Teme povezane s politikom koje ne spadaju pod ostale podforume

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.04.2010., 19:46   #81
Michael Collins
bilo je i vrijeme

Michael Collins Avatar

Registracija: Dec 2006.
Evo ti osvrt na sva tri članka:
Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
U zadnje vrijeme se nešto neobično događa, osim Večernjeg,ni jedan naš mediji se ne usuđuje o kontroverznim postupcima predsjednika Josipovića pisati bilo što osim hvalospijeva, tako je i viejst o sramotnom nedolasku na pogreb prošla nezapaženo...

Ali u zadnje vrijem i Globus ide oštro na predsjednika,evo citat npr. Ivice Lučića,iz Hrvatskog Instituta za Povijest,u Globusu:
"Josipovićeva teza o "dvostrukoj agresiji" čini Bošnjake jedinim žrtvama i jedinim nositeljima suvereniteta BiH koju vide kao svoju nacionalnu državu"

OK,ništa posebno,ali ima i ovaj članak:

"Tadić nema milosti. On dobro razumije interese Srbije i ponaša se kao državnik. On je taj koji diktira odnose. Odbija doći kada ga se pozove, bira Opatiju umjesto Zagreba, i i čak naređuje kad će se skinuti kravate i kad će razgovor postati neformalan"

Dakle kao da je Srbija na pragu ulaska u EU,a ne Hrvatska,kao da Srbija ulaže u Hrvatsku,a ne obrnuto, kao da Hrvatska ima breme zločina i poraz u ratu,a ne Srbija...
Old 22.04.2010., 19:51   #82
revolution
*

revolution Avatar

Registracija: Jan 2004.
ne događa se ništa u "naših utihnulim medijima, osim Večernjeg", već se obavještajno podzemlje, nadzemlje ili obavještajna biosfera, kako god, "odužuje" Josipoviću za onu izjavu iz predizborne kampanje, ujedno (ZA SADA!) radi time uslugu posrnulom, međusobnom ucjenjenom i aferama metastaziranom HDZ, no nije isključeno da se boca u "igri istine" zavrti uskoro i na njih. uostalom, kako bi ih to uopće moglo zaobići kad "sve viri iz ormara", kao nepospremljeni veš

ponavljam, uopće nije vrijeme za dizanje tenzija i nasjedanje na ovakve bljuzge..ali, svatko ima glavu za sebe
Old 22.04.2010., 19:59   #83
Vanjushka
Banned

Registracija: Dec 2002.
Quote:
Ovo za četnike ima u njegovoj knjizi,nisam mogao vjerovat kada sam to pročitao...

Čak i najzadrtji protivnici neovisne Hrvatske to nisu tvrdili...
Ne cudi me... to li je ta "zajednicka istorija" o kojoj Tadic, Josipovicev guzni haver, govori.
Vanjushka is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2010., 20:28   #84
Bulmez
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2009.
Quote:
vratanijac kaže: Pogledaj post
Četnike saveznici smatraju antifašistima tak da to nije ništ novo .

Sydney ANZAC day

Da, svi zapadni saveznici, posebno anglosaksonski, smatraju četnike ratnim saveznicima, rojalistima, predstavnicima savezničke kraljevske vlade u izbjeglištvu.
za Ruse ne znam. Prije za vrijeme socijalizma znam da su o četnicima dijelili isti komunistički svjetonazor sa komunistima iz SFRJ, ali kako je danas, nije mi poznato.
Bulmez is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 22.04.2010., 20:34   #85
Bulmez
Registrirani korisnik

Josipović je možda vrhunski intelektualac i obrazovan čovjek, ali nema iskustva u praktičnoj politici. Jer inače bi znao da se politika ne bazira na lijepim željama, iskrenosti i poštenju, kao i na popuštanju u ime nekog dobra. Posebno ne na Balkanu.
valjda su ga reakcije muslimanskih medija naučile da se svaka finoća na Balkanu shvaća kao znak slabosti, pa tako je i njegovo žaljenje u Sarajevu protumačeno u muslimanskim krugovima kao prilika za dalju međunarodnu promociju muslimanstva kao jedine žrtve i kao de facto priznanje lidera Hrvatske da je njegova država bila agresor.
Bulmez is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2010., 20:35   #86
vratanijac

Registracija: Dec 2009.
Quote:
Bulmez kaže: Pogledaj post
Da, svi zapadni saveznici, posebno anglosaksonski, smatraju četnike ratnim saveznicima, rojalistima, predstavnicima savezničke kraljevske vlade u izbjeglištvu.
za Ruse ne znam. Prije za vrijeme socijalizma znam da su o četnicima dijelili isti komunistički svjetonazor sa komunistima iz SFRJ, ali kako je danas, nije mi poznato.
Ne bi baš rekel da su partizanima dozvoljavali da defiliraju u tim antifašistićkim povorkama , ipak su oni smatrani komunjarama u savezničkim glavama a to su bili neprijatelji za vrijeme hladnog rata ili su barem bili tretirani isto ko četnjaci ako ne i gore, a onda se opet postavlja pitanje dozvoljavaju li sad partizanima ko antifašistima učestvovanje jer to je neki pokazatelj kak te anglosaksonske politike dišu .

Zadnje uređivanje vratanijac : 22.04.2010. at 20:47.
vratanijac is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2010., 20:39   #87
revolution
*

revolution Avatar

Quote:
Bulmez kaže: Pogledaj post
valjda su ga reakcije muslimanskih medija naučile da se svaka finoća na Balkanu shvaća kao znak slabosti,
a reakcije nekih hrvatskih? kako njih tumačiš? Globus, Miroslav Tuđman je dao izjavu, Hrvatsko Slovo (vidla sam danas naslovnicu, nešto tipa da krši Ustav..) itd..

muslimanska politička elita u BiH je hrpa smeća, kao i dio medija.

krkan iz BL je jedino od njih "svjetovniji", ako to uopće nešto znači više... a Hrvati iz BiH, njih fakat nema, akonisu pod skutom HDZ, jebote di su? jel postoje?

Hrvatska u takvoj situaciji FAKAT mora igrati na dobre odnose na Srbijom, inače opet krešendo
Old 22.04.2010., 20:53   #88
Bulmez
Registrirani korisnik

Quote:
vratanijac kaže: Pogledaj post
Ne bi baš rekel da su partizanima dozvoljavali da defiliraju u tim antifašistićkim povorkama , ipak su oni smatrani komunjarama u savezničkim glavama a to su bili neprijatelji za vrijeme hladnog rata ili su barem bili tretirani isto ko četnjaci ako ne i gore, a onda se opet postavlja pitanje dozvoljavaju li sad partizanima ko antifašistima učestvovanje jer to je neki pokazatelj kak te anglosaksonske politike dišu .

Nema nikakvih bivših partizana po Australiji. Jedini je bio general Artur Hribar prvi komandant i osnivač tennkovskih jedinica NOVJ koji je emigrirao nakon rata iz neslaganja sa socijalističkim sistemom. Ali on se nije bavio politikom a i samo on nije mogao defilirati po Melbourneu.
Bulmez is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2010., 21:05   #89
Michael Collins
bilo je i vrijeme

Michael Collins Avatar

Registracija: Dec 2006.
Quote:
revolution kaže: Pogledaj post
Hrvatska u takvoj situaciji FAKAT mora igrati na dobre odnose na Srbijom, inače opet krešendo
Ma za ime Boga Revka,pa odakle ti to?

Članica smo NATO-a, o EU jejedino dvojba 2012. ili 2013., kakav krešendo,što nam Srbija znači ili ne znači?

Ajd molim te objansi mi na što si mislila jer dosada si bila racionalna...
Old 22.04.2010., 21:08   #90
revolution
*

revolution Avatar

u BiH...na krešendo sam mislila, ili po domaći bosansko srpko hrvatski: kreševo

naravno, postavlja se pitanje TKO JE S DRUGE STRANE, jebiga mi ne biramo drugu stranu, jedva smo i svoju

zato, mir, pustite Josipoivća da bude Kuhana Noga i Žalosna Vrba i se bu bile dobre (koliko je to ovdje moguće)
Old 22.04.2010., 21:14   #91
revolution
*

revolution Avatar

inače, kad smo već kod BIRANJA...koristim ovu priliku za podsjetnik na 20 godina višestranačja u RH

ja sam tad prvi put imala pravo izać na izbore razmislite ujedno o našim biračkim listićima koji su punoljetni
Old 22.04.2010., 21:16   #92
PowerLock
Style & Substance

PowerLock Avatar

Pošalji poruku preko Yahoo korisniku PowerLock
Quote:
Ozbiljno?

A zbog čega bi se to članica NATO saveza trebala plašiti bilo kakvog "krešenda"? Pa i onog sa Srbijom ili u Bosni?

To i jest problem Josipovićeve politike - ne shvaća da se Hrvatsku Balkan više ne tiče. Nema se potrebe bratimiti sa Tadićem zbog "krešenda".

Još će ispast da ću žaliti za onom Mesićevom najavom da će u slučaju bilo kakvih gluposti prekinuti koridor. Mislim ja bi ga prekinuo i zbog smrada u Slavonskom Brodu, a da ne govorim o "krešendu". I zato je dobro da nisam Predsjednik.
PowerLock is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2010., 21:20   #93
revolution
*

revolution Avatar

Quote:
PowerLock kaže: Pogledaj post
ili u Bosni?
vidiš, ja kao nekakva crvena neman, ogorčena jugonostalgična spodoba ili kako me već nazivate ovdje, ne bih nimalo bila TAKO indiferentna prema novom sukobu u BiH...
Old 22.04.2010., 21:22   #94
PowerLock
Style & Substance

PowerLock Avatar

Quote:
vidiš, ja kao nekakva crvena neman, ogorčena jugonostalgična spodoba ili kako me već nazivate ovdje, ne bih nimalo bila TAKO indiferentna prema novom sukobu u BiH...
Ja tebe tako nazivao? Tebe, moju micu-macu, mog "most favourite enemy"

Nikada, pa ni tada. Tko drukčije kaže taj kleveće i laže!

Ontopic: Ne očekujem ozbiljnije sukobe u BiH.
PowerLock is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2010., 23:28   #95
Whatever
Štreber i špija

Whatever Avatar

Quote:

gle, shvati već jednom, pljuvanje po Joviću je posve suvišno i nebitno, Josipović si SAM PIŠE GOVORE, nije on Meske pa da mu Jakić do 3 ujutro objašnjava di treba udahnut kod kojeg pasusa... drugim riječima, ne razumijem zbog čega podržavate ovu anti-josipović kampanju?

svejedno, netko se gadno pokušava osvetit Skladatelju za rečenicu iz predizborne kampanje o stajanju na pametnu glavu određenom podzemlju..zato mu svaki drugi dan mediji vrište o savjetnicima u raznoraznim čušpajzima od "afera" i "škandala", uključujući i ovaj o Joviću, inače kog to briga i zbog čega je to važno... evo, nemrem ti jednostavnije reć
Kod predsjednika vrijedi ona "s kim si takav si" jer predsjednik Republike kao institucija nije samo osoba predsjednika nego i cijeli Ured. A taj Ured je usput rečeno, fala bogu, za vrijeme Mesića narastao na više stotina zaposlenika i bio duplo veći od Franjinog koji je kao bio glomazan i kojeg je on obećavao smanjiti, preseliti na gornji grad i ostaviti samo par tajnica da kuhaju kave.

Bez obzira jel ovo sad neka medijska hajka ili ne (vjerojatno je) - činjenica ostaje da Josipović nije uzeo, recimo na primjer, mladog povjesničara dr. Antu Nazora koji je ravnatelj memorijalnog centra domovinskog rata i sposoban je stručnjak tog profila, nego je uzeo Jovića koji sasvim otvoreno nariče za Jugoslavijom. Uzeo je Vrabecku koja nema ama baš nikakve kvalifikacije za svoje područje osim da je bila Mesićeva dvorska luda. Pilsel je bio prelud da bi potrajao.

Prema tome, odabir savjetnika puno govori o Kuhanoj Nogici.
Old 23.04.2010., 03:26   #96
OhYeah
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2009.
Quote:
Pročitao sam Globus-evo još 2 Jovićeve ideje:

Prerani ulazak Hrvatske bi ojačao Hrvatski nacionalizam, ok,to već tupim da će ulazak samo ojačati desnicu,ali sem toga on je itekako protiv ulaska-JER ĆE HRVATI U BIH BITI U BOLJE POLOŽAJU OD OSTALA 2 NARODA...

Inače Mesića ne voli jer ga smatra jednim od odgovornih za rat i ne priznaje dio krivnje sa Hrvatske strane
(WTF?!?)
Ne mogu točno potvrditi ali sam čuo neke priče o tome kako je Mesić pozivao na ubijanje Srba..
On je tad bio među najekstremnijima u HDZ-u.
OhYeah is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2010., 09:06   #97
Sukus
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2010.
Quote:
PowerLock kaže: Pogledaj post
O Dejanu Joviću ne želim diskutirati jer ga poznajem osobno, bio mi je kolega na fakultetu i teško da bi bez njegove pomoći ikada položio neke od tipično komunističko-ideologiziranih kolokvija koji su mi doslovno blokirali mozak i izazivali nepodnošljive frustracije. Pokazao se kao prijatelj iako je dobro znao da "ne dišem" kao on, što mu nije smetalo da mi objeručke pomogne da položim "problematične" ispite i u konačnici diplomiram manje-više u roku. Dakle sa ljudske strane Dejan Jović je OK lik, to sam osjetio na svojoj koži, a od ljudi koji su pokazali dobronamjernost prema meni u bilo kojem razdoblju nemam običaj okretati glavu samo zato jer je to u nekom drugom vremenu "moderno".

U ovom kontekstu želim samo usmjeriti pozornost na one koji ga najglasnije napadaju: Molim ljepo, nitko drugi nego Globus, politikantsko-obavještajni pamflet Europa Press Holdinga.

Usuđujem se primijetiti da su za porazno stanje nacionalne svijesti u Hrvatskoj, Globus i njegovi novinari nekoliko tisuća puta odgovorniji od Dejana Jovića - čovjeka koji se kad je shvatio da njegova vizija regije gubi tlo pod nogama odlučio pristojno povući iz Hrvatske, bez da bilo kome podmeće ili bilo koga manipulira, te nastavlja znanstvenu karijeru u inozemstvu.

Danas radi i djeluje onako kako misli da je najpogodnije i najoportunije za njega, podložan je javnim kritikama i prvi sam koji misli da ga ne treba štedjeti. No problem mi predstavlja činjenica da su sezonu lova otvorili oni čije su ruke mnogo prljavije od njegovih. I to ne prihvaćam, ni kao diskutant, još manje kao čovjek.
Ali on se nije povukao, nego je savjetnik predsjednika države iz koje se povukao jer njegova vizija tj Jugoslavija pod srpskom dominacijom nije opstala. I sad je on savjetnik predsjedniku države koju nije u toj mjeri mogao smislit da se odselio iz nje. Pa o tom luđačkom paradoksu neki i govore. On bi bio pošten i priznao poraz da je rekao..oprostite gospodo drugovi ja ne mogu savjetnik predsjedniku države koju nisam želio i koju ne mogu smisliti, ja mogu biti savjetnik samo predsjedniku države Jugoaslvije. Onda bi njegovo pristojno povlačenje iz Hrvatske imalo smisao a ne da nastavlja s nama manipulirati i podmetati.
Sukus is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2010., 10:20   #98
El Cid
Ubačeni provokator

El Cid Avatar

Registracija: Dec 2007.
Ništa oni ne skirvaju, sve njihove izjave su jako dobro poznate, ovaj Jović je bio najizravniji i zato je i doveden
Quote:
"PRISTAŠA sam regionalnog pristupa upravo zato što mislim da Hrvatskoj nije u interesu da neke zemlje u regiji uđu u EU prije drugih. Naime, granica između zemalja članica i onih koje to nisu bit će tvrđa nego što je danas granica između EU-a i njezinih susjeda", rekao je glavni analitičar Ureda Predsjednika Dejan Jović u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju prije osam godina.

Josipovićev savjetnik: Jugoslavija je bila dobro rješenje za Hrvate

Njegovi nepromijenjeni stavovi danas su u izravnoj suprotnosti s proklamiranom hrvatskom politikom ulaska u EU. Jović, profesor međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti, snažni je zagovaratelj istodobnog ulaska svih zemalja bivše Jugoslavije u EU, a čini se da će to biti jedna od tema današnjeg razgovora između predsjednika Srbije Borisa Tadića i Ive Josipovića.

Jović je inače poznat i po mišljenju da je Jugoslavija bila dobro rješenje za Hrvate, a zanimljivo je kako je još 2002. godine Jović predvidio sve probleme koje Hrvatska još uvijek ima sa Slovenijom, koja je prije nas ušla u Europsku uniju.

"Jugoslavija je, a posebno socijalistička država, bila vrlo dobro rješenje za male narode u njoj, uključujući i Hrvate. Ne vidim da su Hrvati izgubili svoj nacionalni identitet u Jugoslaviji, niti mislim da su bili podređeni drugima, posebno ne u socijalističkoj Jugoslaviji. Ne znam zašto toliko mnogo ljudi govori o opasnosti od približavanja Srbiji ili Bosni i Hercegovini, kad mi sa Srbijom i Bosnom dijelimo isti jezik, imamo slične ekonomske i političke interese, a bez prijateljstva s tim državama ne možemo riješiti ni svoje sigurnosne probleme", govorio je Jović dodajući da ćemo, ako Hrvatska uđe u EU, a ne uđe, primjerice, Bosna i Hercegovina, imati obnovu "vojne granice po cijelom teritoriju, što Hrvatskoj nije u interesu ni iz ekonomskih, ni iz vojnih, ni iz političkih razloga".

"Najbolje svi odjednom"

"Prema tome, najbolje bi bilo da svi uđu u EU odjednom. To bi, recimo, iznimno pomoglo hrvatskom turizmu, koji bi procvjetao tek kad bi Dubrovnik ponovno postao dostupan i Srbima, i Makedoncima, i Bosancima, i Crnogorcima, a ne da bude pretvoren u vojnu krajinu Europske unije", zaključio je Jović, danas glavni analitičar u Uredu Predsjednika.
Old 23.04.2010., 10:46   #99
Whatever
Štreber i špija

Whatever Avatar

Quote:
Dejan Jović kaže:
To bi, recimo, iznimno pomoglo hrvatskom turizmu, koji bi procvjetao tek kad bi Dubrovnik ponovno postao dostupan i Srbima, i Makedoncima, i Bosancima, i Crnogorcima, a ne da bude pretvoren u vojnu krajinu Europske unije
Ma naravno, jebeš Nijemce, Austrijance, Talijane, Ruse, Amerikance i ostalu sitnež šta nam sad dolazi... tek sa Srbima, Makedoncima, Bosancima, i Crnogorcima će procvjetati naš turizam

Old 23.04.2010., 11:05   #100
PowerLock
Style & Substance

PowerLock Avatar

Quote:
Whatever kaže: Pogledaj post
Ma naravno, jebeš Nijemce, Austrijance, Talijane, Ruse, Amerikance i ostalu sitnež šta nam sad dolazi... tek sa Srbima, Makedoncima, Bosancima, i Crnogorcima će procvjetati naš turizam

Kretenluk

Moram se prema nekadašnjem buddy-iju početi odnositi kao Katolička Crkva prema homoseksualcima: Osuđivati grijeh, ne i griješnika. Ovo što piše, izjavljuje, govori potpuno je blasfemično. Fuj.
PowerLock is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja