Ispričavam se ako je već bila tema, nisam je našla. Zna li netko gdje se u Zagrebu može nabaviti kozje mlijeko? Znam da ga je Sever neko vrijeme imao, ali ne vidim ga više na njihovim stranicama.
gabriel svjeze kozje mlijeko imas u bio&bio. imas i njihovu sirutku, svjezi sir, ribanac...
drzi ih i interspar, ali cesto se desilo da sam ga htjela kupiti, a nisu imali. ne znam jel' se to rasproda, odnosno ne naruce dovoljno, ili opcenito bude nestasica na trzistu. sad ga opet vidjam.
ono vindijino trajno imas u dosta supermarketa, cak i u malim konzumima, ali em sto isto zna biti da ga nemaju (znali su proci tjedni da nigdje ne vidim to mlijeko), em sto bih radije preporucila gabriel.
tako da... bio&bio ti je tu mozda najsigurniji. jedino ne znam koliko se cijene razlikuju od interspara.
mlijeko ti je inace u dnu ducana, na gornjoj polici gdje stoje svjeza mlijeka (na onom zidu gdje su jaja, majoneze, svjeze tjestenine...). u frizideru, naravno. govorim o sparu u cc1, drugdje ne kupujem. bijele kvadratne plasticne boce.
Success is getting what you want. Happiness is wanting what you get.
gabriel svjeze kozje mlijeko imas u bio&bio. imas i njihovu sirutku, svjezi sir, ribanac...
drzi ih i interspar, ali cesto se desilo da sam ga htjela kupiti, a nisu imali. ne znam jel' se to rasproda, odnosno ne naruce dovoljno, ili opcenito bude nestasica na trzistu. sad ga opet vidjam.
Kozjeg mlijeka nema između veljače i travnja, oko 2 mjeseca bude nestašica. Valjda se koze okozavaju tada pa nema mlijeka za ljude- samo za jariće
Na Kvatriću, u redu do Martićeve, štand OPG Moravac, vrhunsko pasterizirano kozje mlijeko bez ikakvih neugodnih mirisa zbog ispravnog načina držanja koza s daleko odvojenim jarcima. Izuzetno kvalitetni kozji sirevi,polutvrdi, kozja feta, namazi s začinima ili s bučinim golicama, kozji jogurt i kraljica proizvoda :kozja skuta. Pohvalila ih i Ugarkovićka u svojoj knjizi. Mlijeko:12 kn/l. Traje 5 dana u hladnjaku. Rade petak, subotu i nedjelju. Subotom je na štandu vlasnik, gosp. Radoslav ili supruga gđa Biserka s kojima možete bilo što i dogovoriti. Također, preporučam njihovo domaće bučino ulje.
drzi ih i interspar, ali cesto se desilo da sam ga htjela kupiti, a nisu imali...
Baš mi je drago vidjeti da se gabriel proizvodi mogu naći i u bio&bio. Jednom sam naletila u intersparu na njihov kefir i odličan mi je Drugi put kad sam tražila, više ga nije bilo. A i ti svi intersparovi su mi malo izvan ruke...
Quote:
Pellaprat kaže:
Na Kvatriću, u redu do Martićeve, štand OPG Moravac...Izuzetno kvalitetni kozji sirevi,polutvrdi, kozja feta, namazi, kozji jogurt i skuta.
Jupi Valjda ću se uspjet jedan vikend dići da nekaj ubodem...
Baš mi je drago vidjeti da se gabriel proizvodi mogu naći i u bio&bio. Jednom sam naletila u intersparu na njihov kefir i odličan mi je Drugi put kad sam tražila, više ga nije bilo. A i ti svi intersparovi su mi malo izvan ruke...
Jupi Valjda ću se uspjet jedan vikend dići da nekaj ubodem...
E, coco, spremi se da to bude zaista rano. Ja danas došao na plac u 9 sati, a oni već svu skutu prodali. Imaju neki novi, mladi sir s provansalskim travama, koji mljac.
E, coco, spremi se da to bude zaista rano. Ja danas došao na plac u 9 sati, a oni već svu skutu prodali. Imaju neki novi, mladi sir s provansalskim travama, koji mljac.
9? Ja sam noćna ptica : Jel im ostane kaj kozje ak dojdem npr... u 12?