Razmisljam jel da studiram na FER-u smjer racunalstvo ili na FSB-u, smjer mehatronika i robotika. To dvoje me zanima i zelim nesto slicno raditi u zivotu pa me zanima gdje se mogu zaposlit sa svakim od ova 2 fakulteta u hrvatskoj, a i vani negdje?
Hvala unaprijed.
FER je jako cijenjen faks kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. Razlog tomu je što većina ljudi koja završi taj faks stvarno zna o čemu priča. Poznajem nekoliko ljudi koji su završili taj faks i mogu reći da su jedni od vodećih stručnjaka u struci (oćeš računalstvo, komunikacije, itd.).
FSB je ista priča s FERom, s tim da ja držim da su medicina i FSB najteži fakulteti.
Koji god odabereš nećeš pogriješiti, ali možda pametnije mehatronika i robotika jer računalstvo tj. kvalitetno informatičko znanje možeš dobiti i preko nekih poštenih tečajeva, a znanje o mehatronici i robotici ne baš... sretno
propali mitovi? Daj mi nađi jednog diplomca s FERa (ne mora ni biti diplomac) koji je imao dobar prosjek ocjena (ajmo reć 3.2-5) i da je želio tj. tražio posao i da nije dobio posao u struci i to dobro plaćen (u RH i inozemstvu)...
propali mitovi? Daj mi nađi jednog diplomca s FERa (ne mora ni biti diplomac) koji je imao dobar prosjek ocjena (ajmo reć 3.2-5) i da je želio tj. tražio posao i da nije dobio posao u struci i to dobro plaćen (u RH i inozemstvu)...
Da mi je samo znati gdje vi ovakvi rastete...I ja bi se rado ubacio u jedan takav nestvarni paralelni svijet.
Da mi je samo znati gdje vi ovakvi rastete...I ja bi se rado ubacio u jedan takav nestvarni paralelni svijet.
oprosti prijatelju, ali nisi ponudio niti jedan argument protiv mojih izjava, a dva put se hvataš za glavu... ponudi mi argument da moja tvrdnja nije istina i povući ću se. Ovako možemo do sutra, ja nešto kažem, a ti se uhvatiš za glavu i ne kažeš ništa konkretno....
oprosti prijatelju, ali nisi ponudio niti jedan argument protiv mojih izjava, a dva put se hvataš za glavu... ponudi mi argument da moja tvrdnja nije istina i povući ću se. Ovako možemo do sutra, ja nešto kažem, a ti se uhvatiš za glavu i ne kažeš ništa konkretno....
A koji si ti ponudio argument u korist svojih izjava? Pokazi ti argument da tvoja tvrdnja je istina.
Razmisljam jel da studiram na FER-u smjer racunalstvo ili na FSB-u, smjer mehatronika i robotika. To dvoje me zanima i zelim nesto slicno raditi u zivotu pa me zanima gdje se mogu zaposlit sa svakim od ova 2 fakulteta u hrvatskoj, a i vani negdje?
Hvala unaprijed.
Sa FER-om ces lakse nac posao, najbolje su bolonju uveli ... iako, nije bolonja bajna ni na FER-u. Sa racunarstvom neces falit, mozes raditi di god. Samo se spremi na hrpu rada, kako na faksu, tako i samostalno.
A koji si ti ponudio argument u korist svojih izjava? Pokazi ti argument da tvoja tvrdnja je istina.
evo vidiš, opet nisi ništa konkretno rekao, samo izvrćeš moje riječi.
Ja sam ponudio svoje iskustvo. Ljudi koje poznajem, a da su završili FER su jedni od boljih stručnjaka u svojoj struci - oćeš mi vjerovati ili ne briga me i točka. Računalstvo, komunikacije i sl. su zanimanja koju su danas i više nego cijenjena zbog vremena u kojem živimo. Imaš mobitel - samim time imaš sredstvo za komunikaciju i malo računalo u džepu. Pričaš gluposti po forumu i pljuješ FER, znači da imaš nekakvo računalo koje netko treba dizajnirati, napraviti, servisirati i u krajnjem slučaju spojiti na internet što je opet komunikacija.
Pljuvati po jednoj instituciji poput FERa bez nekog konkretnog primjera je - smiješno.
Ja sam ponudio svoje iskustvo. Ljudi koje poznajem, a da su završili FER su jedni od boljih stručnjaka u svojoj struci - oćeš mi vjerovati ili ne briga me i točka. Računalstvo, komunikacije i sl. su zanimanja koju su danas i više nego cijenjena zbog vremena u kojem živimo. Imaš mobitel - samim time imaš sredstvo za komunikaciju i malo računalo u džepu. Pričaš gluposti po forumu i pljuješ FER, znači da imaš nekakvo računalo koje netko treba dizajnirati, napraviti, servisirati i u krajnjem slučaju spojiti na internet što je opet komunikacija.
Pljuvati po jednoj instituciji poput FERa bez nekog konkretnog primjera je - smiješno.
Nadam se samo da ti nisi s FER-a. Sve vise vidim da ljudi s FER-a u zadnje vrijeme imaju vrlo povrsno i usko, sljakersko razmisljanje. Tvoji postovi to mogu samo potvrditi. Vrlo povrsno napisani, bez ikakve argumentacije koja bi potvrdila upis, pogresno zakljucivanje, manjak sirine shvacanja, besmisleni napad da ti se ne daje argumentaciju, a zapravo se nema dati za sto jer je nisi dao ni ti kojem se odgovara na tvrdnju bez argumenata. Kao sto sam rekao, nadam se da nisi s FER-a jer jos uvijek vjerujem u nekakav preokret na tehnickim fakultetima, pa tako i FER-u.
Hvala svima na odgovorima, pomogli su donekle, jos me samo zanima neki konkretni primjer gdje se ja u hrvatskoj mogu zaposlit sa zavrsenom mehatronikom?
Hvala svima na odgovorima, pomogli su donekle, jos me samo zanima neki konkretni primjer gdje se ja u hrvatskoj mogu zaposlit sa zavrsenom mehatronikom?
u tvornicama poput HSa koja proizvodi puške za US Army, sjećam se da je bio intervju sa jednim FERovcem iz te tvornice, ima odličnu plaću i uvjete a putuje po svijetu...
Prvo što mi pada na pamet su tvornice, usudio bih se reći i obrti, koji imaju neki pogon proizvodnje delikatnijih stvari. Čipovi, tranzistori, i sl.
Al sad ćemo čekat dok me "puls" ne popljuje i kaže ti da ne valja taj FER baš ništa...
Al sad ćemo čekat dok me "puls" ne popljuje i kaže ti da ne valja taj FER baš ništa...
eee sad si stvarno dokaza da zivis u paralelnom svijetu, nisan se tija misat al sad si ga puka vrhunski
ka prvo to sta se prepucavate oko FER-a je besmisleno jel FER je cijenjen ali iz njega isto izlaze "tupani"
sta se tice zaposljenja sa mehatronikom to si u pravu sta se tice tvornica ali bez iskustva se nece zaposlit, tesko ce i kad stekne neko prakticno znaje a kamo li ovako...
pa nemora ti niko govorit kako je danas vrime...znas i sam
I sto rade ljudi s fakultetom u tvornicama?
takvi ljudi side u uredima i misle, tj planiraju i vode.... tj tribali bi al ovih dana i oni sljakaju kolko mogu....
ugl prica ti je hrvatse ako imas vezu mozes bit i direktor necega sa konobarskom skolom( uz svo postovanje prema tom zanimanju)
Odgovor na pitanje dali zapošljavaju mlade stručnjake sa tek završenim faksom? ne da ih zapošljavaju, nego se za njih otimaju, što misliš zašto je toliko veliki "odljev mozgova" u Republici Hrvatskoj?. Ako te zaposle mladog mogu te dalje školovat po njihovim potrebama i oblikovat te u radnika po svojoj želji. A ona dvojica pametnjakovića nek sad komentiraju tj. kažu da je i ova tvrdnja lažna/glupost/kriva.
Kako bilo, sretno ti u životu!
I još nešto, ako ćeš biti dobar student i kvalitetan radnik ne moraš se bojati za svoj posao, možeš i van ići raditi. A komentari od "Abomba" poput, citiram, "ma danas i da besplatno radis tesko bi nasa posla.... nekakvo pripravnistvo jedino AKO ga nadjes
pa nemora ti niko govorit kako je danas vrime...znas i sam" vrijede za struke poput trgovaca i sl. zanimanja, stručnjak za mehatroniku i takva POSEBNA ZANIMANJA neće imat većih problema pri zaposlenju i točka (uz napomenu da se ne ograničiš na Hrvatsku, nego da posao tražiš svugdje po Europi). Pozdrav svima.