Quote:
. Vremenom ce mu to postati sasvim normalno , i mozda ce i on jednog dana biti jedan od njih(feminiziraju se).
Isto tako vazi i za zenski rod.
|
Ono što ti pišeš/misliš/tvrdiš je da će strejt djeca ako vide homoseksulanu ljubav postati homoseksualci?
Zajebavaš me, jelda?
Dakle. Gej ne postaješ tako da gledaš filmove o gejevima, gej ljude koji se ljube na ulici ili gej parade. Jednostavno se rodiš takav. I, ako si strejt nema tog gej filma, para ili parade koje ća te preobraziti u homoseksulaca.
Tako da slobodno jednog dana djetetu smireno objasni kako se ta dva stričeka (tete) vole i ljube baš kao i mama i tata

i kako se ne mora bojati tih ljudi.
Što se privatnosti tiče - slažem se u potpunosti da je išta više od poljupca ili zagrljaja u javnosti, poput vađenja mandula jezicima ili drpanja, nepotrebno isticanje vlastite initme. Kako kod gej parova tako i kod strejt parova.
Quote:
|
Pa stani malo , ako je ono laz sto su naveli za brakove(to jest :takodjer postoje istospolni brakovi) , mozda je i laz da postoji bog , da psotoji raj i pakao , da ne moramo raditi dobra djela : misli:"
|
Ja u svojoj školi nisam imala predmet vjeronauk (malo sam starija od toga

). Iako sam odrasla u religioznoj obitelji vjerovat sam prestala '91. tako da nisam upućena u to kako crkva gleda na homoseksualizam. Pretpostavljam ne baš blagonaklono.
No, to ne znači da u redovima vjernika nema homoseksualaca. Naprotiv, sigurna sam da ih ima. I ta divna i krasna crkva, taj svemogući i dobrostivi Bog, umjesto da pokaže svoju dobrotu i 'primi' ih u svoje redove (jer oni su, iza svih predrasuda, živa bića od krvi i mesa) negira ih, izbacuje i proklinje.
Vjeronauk/vjerovanje/religija osobni su izbori svakoga od nas i nitko, ali NITKO nema pravo svoja vjerovanja u Boga, raj ili pakao nametati drugima kao jedinu ispravnu dogmu.
Skrivanjem istine od djece, nijekanjem postojanja homoseksualaca, strašenjem religioznim raj/pakao pričicama ne odgajaš zdravo i razumno dijete, odgajaš osobu s predrasudama koja iz neznanja i straha ne poštuje različitosti.
Ne kažem da sjeca ne trebaju ići na vjeronauk ili vjerovati u Boga. Kažem da im religija ne smije biti jedini i isključivi putokaz za prolazak kroz život.
Quote:
Dakle , oni odstupaju od vjerskih pravila , tradicija , obicaja , moralnih principa , i mijenja cijelovitu sliku svijeta , i sve ono sto je vezano za to.
Istospolni brakovi se odupiru mnogim nacelima , i tu ne bi bilo nista lose da to ne utice na "normalne" ljude , i njihova uvjerenja.
|
Kao što sam rekla - vjerska pravila ne smiju biti mjerilo ispravnosti. Tradicija je nešto što bi se trebalo poštivati, no ne i silom pokušati zadržati da se ne razvija. Uostalom za stotinjak godina možda će baš Zagreb Pride biti tradicionalna i dugogodišnja manifestacija koja će njegovati običaje današnjih homoseksualca
Moralni principi su nešto što se godinama mijenja i prilagođava. To je oblik
društvene svijesti koja se razvija i živi zajedno sa zajednicom. Naše se društvo, iako presporo, razvija zajedno sa svijetom pa je i činjenica da je netko homoseksualac danas daleko prihvaćenija/moralnija.
Slika svijeta također se konstatno razvija i mijenja. I kao što ne vidim ništa loše u tome što smo izumili struju, što su žene dobile pravo glasa, što je naša svijest sve više ekološka tako ne vidim niti ništa lošega u činjenici da će moj prijatelj pred svima slobodno moći zagrliti čovjeka kojeg voli ili da će kolegica s posla napraviti vjenčanje na kojem će biti njeni izuzetno religiozni roditelji sjediti za istim stolom s roditeljima njene djevojke
Ponavljam, činjenica da sam ja biseksualka moj strejt kolega nije postao homoseksualac. Homoseksualnost nije zarazna, ne prenosi se kašljanjem niti ne pranjem ruku i nije bolest.
Quote:
|
Opet ponavljam: sta je sljedece ?
|
Čovjek je pohlepno biće, tu se s tobom slažem. No, fali ti dokaz/argument/teorija po kojoj su homoseksualci pohlepni pa su tako stekli neizmjerna bogatstva dok su svi strejt ljudi siromasi samo takvi
Homoseksualnost se spominje još u doba starog Rima

a ako odem na podforum povijest sigurna sam da će netko dati dokaz i o ranijim spominjanjima istospolne ljubavi.
Isto tako vjerujem da je omjer homoseksualaca u odnosu na strejt ljude već odavno isti. Razlika je jedino u tome što prije nismo imali toliko razvijene komunikacije pa se nije toliko 'čulo' za njih, a i bilo je poprilično opasno na glas priznati što si.
Dakle, u tvom gradu ima xx gejeva, samo što prije 50 godina nisi čuo za njih. Danas imamo internet pa čak i znaš, vidiš da postoje.
I, dok su u prošlosti gejeve ubijali zbog toga što su se rodili na 'krivoj strani' danas ih 'samo' čeka molotovljev koktel ili pepeljara u glavu.
(Tu sad pričam o životu kod nas. Razvijeni je svijet u tome daleko ispred nas, nerazvijen je još u vremenu ubijanja)
Sigurna sam da su početkom prošlog stoljeća muškarci razmišljali na isti način kad su u pitanju bila prava žena da glasuju. Zlo i naopako, sodoma i gomora, a pogledaj se sad, tebi je sasvim normalno da tvoja majka radi, sama hoda ulicom, nosi hlače i glasuje. Njeima to nije bilo normalno, baš kao što ti sad imaš predrasude prema gej brakovima.
I na kraju. Pitao si što je sljedeće?
Dozvola za posvajanje i normalan život bez zabrana, prijekih pogleda, molotovljevih koktela i kordona policije koji štite nekoga samo zato jer je - drugačiji