Evo,bas je netko na LJES--u spomenuo kako mu je na "iskrici.com" iskocila reklama za povećanje penisa, pa me to podsjetilo na ovaj film i foru sa skeniranjem zjenica u reklamne svrhe.
Da li je netko pogledao ovaj film i kako vam se čini?
Film je dobar. To je, koliko znam, druga ekranizacija Philip K. Dicka - i može se reći uspjela. Iako su neki to najavljivali, ipak se ne može se uspoređivati s Bladerunnerom koji je dosegao status remek djela.
vicko kaže: Film je dobar. To je, koliko znam, druga ekranizacija Philip K. Dicka - i može se reći uspjela. Iako su neki to najavljivali, ipak se ne može se uspoređivati s Bladerunnerom koji je dosegao status remek djela.
Ma jel je druga? Cini mi se da ih je bilo jos ili se nesto sprema.
vicko kaže: Duboke isprike, to je bila samo druga ekanizacija za koju sam znao. Ima i te kako filmova - pogledati na: http://us.imdb.com/Name?Dick,+Philip+K.
nije to tek druga ekranizacija. ne znam tocno za ostale, ali nedavno je i jedan film objavljen ali kod nas direktno na video... ali se ovog trenutka stvarno ne mogu sjetiti o cemu se radi. osim toga, dick je napisao hrpetinu toga, tako da materijala ima...
__________________ ISMELLURINE It's just a ride...
Ej ekipa a da malo to argumentirate, mislim tu ima hrpa postova tipa film je dobar, film je za kua.
Meni je film nelos.
Kod takvih filmova je uvijek frka kako ce reziser isfurati neku ZF ideju i pretocit ju u film.Mozda zato vole radit filmove pokojnih ZF pisaca, jer se ovi vise nemreju javit?Ovdje je takav primjer postupak pronalazenja zlocina prije nego sto se zlocin desio, meni je to bilo skroz uvjerljivo, do te mjere da mi se ucinilo ostvarivo.
Da, scena sa doktorom je sama vrijedna gledanja, meni je ono vadjenje ociju stvarno GORE.Plus, konstantni suspenz, cega je cica Stevo majstor, ma sto kojekakvi mislili o tome.
Film je u sustini blesav.Tom Kruz rukama mlati ispred onog ekrana...
Joj ono mlatarenje je užas. Film nije bog zna što. Ustvari prilično dosadan. A kraj katastrofa. Mada sam pretpostavljala tko je glavni negativac. Bljak!
E ovako, dosta je već da netko kaže da je film dobar ili loš, a da ne argumentira to.
Po meni, film nije vrhunski, ali je još uvijek puno bolji od prosjeka.
Velika produkcija i mnogo truda uloženog u svaku sekundu filma stalno je vidljiva. Odlični specijalni efekti i vizualna atmosfera (sivo-plavi ton) uvelike doprinose dojmu. Razrađena radnja i odlični glumci još su jedan adut.
Film je monumentalan i uzbudljiv za gledanje, to je sigurno.
Ipak, malo gledanja ispod vizualno i narativno impresivne površine uočit ćemo šablonsko korištenje metoda za prepričavanje radnje: npr. veliki finale na kraju, gjde se sve objašnjava i dolazi do potpune sramote i skandala glavnog negativca, onda sam negativac, pa sukobi razuma i emocija, sve same klasične formule. U biti, nema ništa novog. A u mnogim scenama očigledno je koliko je taj film impressive-wanna-be, s čim se postiže totalno suprotan efekt.
film je jedan od boljih koje sam gledao u zadnje vrijeme. napet je, brz, zagonetan, postavlja i neka moralna pitanja, totalno na mjestu. a i tc opet ima super frajersku ulogu koja mu odgovara kao ona u magnoliji.
sve je to meni dovoljno da filmu dam i preporučim ga
eno fo eno kaže: po mojim kriterijima film je "PREOČIT" a to dokazuje i cinjenica da je uz uloženh 250mil.$ zaradio 300$
300
250 -
_____
50mil$ neznam kak je uopće isplatio glumce
ovak:
ja sam mislio da je titanic najskuplji film su ulozenih 200 mil $ ali jeb'ga, izgleda da sam se prevario. isto sam mislio da je prije njega to bio waterworld sa 180 mil $. (fkors, mislim na solo filmove, na lotr trilogiju je ispucano kojih 300 mil ali snimljena su tri filma)
kako su isplatili glumce? pa ono, nisam bas siguran, ali imam lagani feeling da je njihova placa uracunata u ulozenu svotu.
a zadnji lotr je pobrao nes preko 300 mil $ tako da mr zapravo ima odlican rezultat na blagajnama prema tim brojkama.
zapravo, rekao bih da sam na blesavom kliku vidio slicne brojke za mr, ali rekao bih da su oni spomenuli da je ulozeno 350 mil a zaradjeno 400... dakle, bs.
__________________ ISMELLURINE It's just a ride...