Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera
Korisničko ime
Lozinka

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.08.2010., 22:24   #1
Laison
Registrirani korisnik

Laison Avatar

Registracija: Nov 2009.
Sto bih radio?

Tjeraju me da nadjem posao i slazem se da se trebam maknuti i ne biti na njihovom teretu. Ali ja nemam ideje koji posao da nadjem, nemam iskustva i ne znam sto bih da radim. Nisam komuniciran tj. ne pricam puno i sklon sam kompjuterima.
Problem je u tome sto zele da sto brze nadjem posao a mislio sam baviti se grafickim dizajnom i ucim ga sam kod kuce ali za to mi treba vremena. Optuzuju me kako samo "igram" sa kompom a mora se malo ugrijati stolicu da steknem koje vjestine i kvalifikacije. I nisam zadovoljan svojim napretkom, mislim da sam malo spor jer mi usporavaju...
Ne volim puno pricati sa ljudima da mi, ako mogu, pomognu da nadjem posao (znate ono imati sto sira poznanstva koje imaju neka informacija vezanom o poslu kako bih imao vise sanse), neugodno mi je reci da nemam posao, da trazim posao jer se osjecam nekako bezvrijedno, ponizeno ili jadno... znam da ne treba ali tako se osjecam.
Jednostavno nemam ideje...
Laison is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.08.2010., 22:41   #2
Jack the Ripper X
Registrirani korisnik

Registracija: May 2008.
Kvalifikacije? Dob? Prijašnja radna iskustva? Bez toga ti nitko ne može reći ništa pametno.
Jack the Ripper X is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2010., 11:58   #3
Krajakovic
Samo poslovno

Krajakovic Avatar

Registracija: Dec 2005.
Quote:
Jack the Ripper X kaže: Pogledaj post
Kvalifikacije? Dob? Prijašnja radna iskustva? Bez toga ti nitko ne može reći ništa pametno.
Tocno to, bez tih informacija nitko ti nista ne moze reci!
Osim toga djelujes mi jako flegmaticno pa ne znam tko bi zaposlio takvu osobu ako se ne trgnes malo!
Krajakovic is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2010., 12:54   #4
Laison
Registrirani korisnik

Laison Avatar

Dobro, mislio sam da sam napisao sve...

SSS - elektrotehnicar racunarske tehnike i automatike, imam 22 god. i nemam radno iskustvo

@Krajakovic: kako to mislis da djelujem flegmaticno? Pitam jer me bas zanima
Laison is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 10.08.2010., 13:08   #5
marcons
operate on another level

marcons Avatar

Registracija: Apr 2008.
Mislim da je mislio na onu "tražiš posao, a moliš boga da ga ne nađeš"

Moj ti je prijedlog da nađeš bilo šta, ionako nije vrijeme za biranje jer izbora nema, skineš starce sa dnevnog reda i od zarađenih para štediš za kakav tečaj grafičkog dizajnera.
marcons is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2010., 13:13   #6
Krajakovic
Samo poslovno

Krajakovic Avatar

Quote:
marcons kaže: Pogledaj post

Moj ti je prijedlog da nađeš bilo šta, ionako nije vrijeme za biranje jer izbora nema, skineš starce sa dnevnog reda i od zarađenih para štediš za kakav tečaj grafičkog dizajnera.
Da tako nesto sam mislio!
Krajakovic is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2010., 13:15   #7
Pješčani sat
VIP gošća

Pješčani sat Avatar

Registracija: Sep 2006.
Quote:
Laison kaže: Pogledaj post
Nisam komuniciran tj. ne pricam puno i sklon sam kompjuterima.
...
pretpostavljam da želiš reći da nisi komunikativan
ne zajebavam, učim te
Quote:
Dobro, mislio sam da sam napisao sve...

SSS - elektrotehnicar racunarske tehnike i automatike, imam 22 god. i nemam radno iskustvo
ok, jel znaš izrađivati web stranice? da se javiš nekim firmama i paziš im na to? to možeš od doma, ne moraš biti socijalan, i zarađuješ pare
Old 10.08.2010., 21:44   #8
multisystem
joe cole

Registracija: Aug 2010.
E ovako,ja sam pred završetkom opće gimnazije,zanima me koji su fakulteti najcjenjeniji, i koji daju kruha kasnije u životu?Hvala na savjetu!
multisystem is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.08.2010., 00:29   #9
Victoria88
Matovilka

Victoria88 Avatar

Registracija: Dec 2009.
dobit ces kruha od tamo di nadjes posao...a ne od kojeg fakulteta zavrsis...jbg takva su vremena dosla da skoro pa i ne mozes birat...
Victoria88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.08.2010., 11:33   #10
Preach
Registrirani korisnik

Registracija: May 2009.
Joj daj, svi bi samo čačkali po kompovima crtali leptiriće i radili web stranice. Rađe uči autocad za početak.
Muško si, trgni se malo. Odi radit neku "fizikaliju" za početak. Probaj se zaposlit negdje u nekoj radionici. Bolje da se učiš radit na nekoj tokarilici il glodalici nego da nosiš kante po gradilištu. Teško da ćeš se baš jako brzo zasposlit, al jbg, budi uporan. Sretno
Preach is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.08.2010., 11:57   #11
Krajakovic
Samo poslovno

Krajakovic Avatar

Quote:
Preach kaže: Pogledaj post
Joj daj, svi bi samo čačkali po kompovima crtali leptiriće i radili web stranice. Rađe uči autocad za početak.
Muško si, trgni se malo. Odi radit neku "fizikaliju" za početak. Probaj se zaposlit negdje u nekoj radionici. Bolje da se učiš radit na nekoj tokarilici il glodalici nego da nosiš kante po gradilištu. Teško da ćeš se baš jako brzo zasposlit, al jbg, budi uporan. Sretno
Potpisujem!
Ne mora bas biti fizikalija ali posla ima! Nema "gospodskih" poslova ali ako nisi izbirljiv posao se nade! A s vremenom mozes i naci nesto bolje ako ti se posreci! Ovo govorim iz iskustva!
Krajakovic is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.08.2010., 15:46   #12
Laison
Registrirani korisnik

Laison Avatar

Quote:
marcons kaže:

Mozda je tako... lol
Ne preferiram tecajeve, uce te samo da kuzis sta je to i ono, kako se radi ali ne uce te kako da dizajniras. Bolje kod kuce jer imas besplatan materijal na netu, samo ti treba vremena i volja a ja to nemam bas puno.

Quote:
Pješčani sat kaže:
pretpostavljam da želiš reći da nisi komunikativan
ne zajebavam, učim te

ok, jel znaš izrađivati web stranice? da se javiš nekim firmama i paziš im na to? to možeš od doma, ne moraš biti socijalan, i zarađuješ pare
Ne ispravljaj me pred foruma
Mislis na freelance? Zasad mi je to hobi. Razmisljam da sada napravim svoj website i pokrenem ga i oglasiti

Quote:
Preach kaže:
Probaj se zaposlit negdje u nekoj radionici. Bolje da se učiš radit na nekoj tokarilici il glodalici nego da nosiš kante po gradilištu.
Nije ovo lose... iako ne znam, mislim da ne bi me smetalo ovo raditi. Vise volim raditi unutra nego na otvorenome. Sumnjam, mislim da traze iskustvo, koliko sam provjerio po oglasima. Ipak probacu
Laison is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.08.2010., 15:52   #13
Krajakovic
Samo poslovno

Krajakovic Avatar

Quote:
Mozda je tako... lol
Ne preferiram tecajeve, uce te samo da kuzis sta je to i ono, kako se radi ali ne uce te kako da dizajniras. Bolje kod kuce jer imas besplatan materijal na netu, samo ti treba vremena i volja a ja to nemam bas puno.

Ne ispravljaj me pred foruma
Mislis na freelance? Zasad mi je to hobi. Razmisljam da sada napravim svoj website i pokrenem ga i oglasiti

Nije ovo lose... iako ne znam, mislim da ne bi me smetalo ovo raditi. Vise volim raditi unutra nego na otvorenome. Sumnjam, mislim da traze iskustvo, koliko sam provjerio po oglasima. Ipak probacu
Ajde mi na privat baci cijenu koliko bi trazi za izradu sajta!
Krajakovic is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.08.2010., 18:00   #14
Preach
Registrirani korisnik

Registracija: May 2009.
Quote:
Mozda je tako... lol

Nema veze što se traži iskustvo. Samo šalji molbe, raspitivaj se među ljudima, ma bilo šta. Web si rađe gledaj za dodatnu zaradu.

Ono što sam ti gore napisao ti je najbolji "tečaj" za dečka bez ikakvog iskustva. Ja sam prije par godina krenuo sličnim putem al onda mi je uletilo nešto malo bolje iz te struke.
Preach is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja