Tjeraju me da nadjem posao i slazem se da se trebam maknuti i ne biti na njihovom teretu. Ali ja nemam ideje koji posao da nadjem, nemam iskustva i ne znam sto bih da radim. Nisam komuniciran tj. ne pricam puno i sklon sam kompjuterima.
Problem je u tome sto zele da sto brze nadjem posao a mislio sam baviti se grafickim dizajnom i ucim ga sam kod kuce ali za to mi treba vremena. Optuzuju me kako samo "igram" sa kompom a mora se malo ugrijati stolicu da steknem koje vjestine i kvalifikacije. I nisam zadovoljan svojim napretkom, mislim da sam malo spor jer mi usporavaju...
Ne volim puno pricati sa ljudima da mi, ako mogu, pomognu da nadjem posao (znate ono imati sto sira poznanstva koje imaju neka informacija vezanom o poslu kako bih imao vise sanse), neugodno mi je reci da nemam posao, da trazim posao jer se osjecam nekako bezvrijedno, ponizeno ili jadno... znam da ne treba ali tako se osjecam.
Jednostavno nemam ideje...
Kvalifikacije? Dob? Prijašnja radna iskustva? Bez toga ti nitko ne može reći ništa pametno.
Tocno to, bez tih informacija nitko ti nista ne moze reci!
Osim toga djelujes mi jako flegmaticno pa ne znam tko bi zaposlio takvu osobu ako se ne trgnes malo!
Mislim da je mislio na onu "tražiš posao, a moliš boga da ga ne nađeš"
Moj ti je prijedlog da nađeš bilo šta, ionako nije vrijeme za biranje jer izbora nema, skineš starce sa dnevnog reda i od zarađenih para štediš za kakav tečaj grafičkog dizajnera.
Mislim da je mislio na onu "tražiš posao, a moliš boga da ga ne nađeš"
Moj ti je prijedlog da nađeš bilo šta, ionako nije vrijeme za biranje jer izbora nema, skineš starce sa dnevnog reda i od zarađenih para štediš za kakav tečaj grafičkog dizajnera.
Joj daj, svi bi samo čačkali po kompovima crtali leptiriće i radili web stranice. Rađe uči autocad za početak.
Muško si, trgni se malo. Odi radit neku "fizikaliju" za početak. Probaj se zaposlit negdje u nekoj radionici. Bolje da se učiš radit na nekoj tokarilici il glodalici nego da nosiš kante po gradilištu. Teško da ćeš se baš jako brzo zasposlit, al jbg, budi uporan. Sretno
Joj daj, svi bi samo čačkali po kompovima crtali leptiriće i radili web stranice. Rađe uči autocad za početak.
Muško si, trgni se malo. Odi radit neku "fizikaliju" za početak. Probaj se zaposlit negdje u nekoj radionici. Bolje da se učiš radit na nekoj tokarilici il glodalici nego da nosiš kante po gradilištu. Teško da ćeš se baš jako brzo zasposlit, al jbg, budi uporan. Sretno
Potpisujem!
Ne mora bas biti fizikalija ali posla ima! Nema "gospodskih" poslova ali ako nisi izbirljiv posao se nade! A s vremenom mozes i naci nesto bolje ako ti se posreci! Ovo govorim iz iskustva!
marcons kaže: Mislim da je mislio na onu "tražiš posao, a moliš boga da ga ne nađeš"
Mozda je tako... lol
Ne preferiram tecajeve, uce te samo da kuzis sta je to i ono, kako se radi ali ne uce te kako da dizajniras. Bolje kod kuce jer imas besplatan materijal na netu, samo ti treba vremena i volja a ja to nemam bas puno.
Quote:
Pješčani sat kaže: pretpostavljam da želiš reći da nisi komunikativan
ne zajebavam, učim te
ok, jel znaš izrađivati web stranice? da se javiš nekim firmama i paziš im na to? to možeš od doma, ne moraš biti socijalan, i zarađuješ pare
Ne ispravljaj me pred foruma
Mislis na freelance? Zasad mi je to hobi. Razmisljam da sada napravim svoj website i pokrenem ga i oglasiti
Quote:
Preach kaže: Probaj se zaposlit negdje u nekoj radionici. Bolje da se učiš radit na nekoj tokarilici il glodalici nego da nosiš kante po gradilištu.
Nije ovo lose... iako ne znam, mislim da ne bi me smetalo ovo raditi. Vise volim raditi unutra nego na otvorenome. Sumnjam, mislim da traze iskustvo, koliko sam provjerio po oglasima. Ipak probacu
Mozda je tako... lol
Ne preferiram tecajeve, uce te samo da kuzis sta je to i ono, kako se radi ali ne uce te kako da dizajniras. Bolje kod kuce jer imas besplatan materijal na netu, samo ti treba vremena i volja a ja to nemam bas puno.
Ne ispravljaj me pred foruma
Mislis na freelance? Zasad mi je to hobi. Razmisljam da sada napravim svoj website i pokrenem ga i oglasiti
Nije ovo lose... iako ne znam, mislim da ne bi me smetalo ovo raditi. Vise volim raditi unutra nego na otvorenome. Sumnjam, mislim da traze iskustvo, koliko sam provjerio po oglasima. Ipak probacu
Ajde mi na privat baci cijenu koliko bi trazi za izradu sajta!
Mozda je tako... lol
Nema veze što se traži iskustvo. Samo šalji molbe, raspitivaj se među ljudima, ma bilo šta. Web si rađe gledaj za dodatnu zaradu.
Ono što sam ti gore napisao ti je najbolji "tečaj" za dečka bez ikakvog iskustva. Ja sam prije par godina krenuo sličnim putem al onda mi je uletilo nešto malo bolje iz te struke.