Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.08.2010., 10:57   #1
plavooki zloćo
Registrirani korisnik
 
Registracija: Aug 2010.
Lokacija: Bol
Postova: 313
kako pripremiti sočni goveđi odrezak?

Nedavno sam u jednom restoranu jeo fantastičan goveđi odrezak, tako je bio mekan, poput mlade piletine, a okus fantazija...
pokušao sam to napraviti sam, ali dobio sam gumu...

Molim savjet kako pripremiti goveđi but, da bude mekan, ukusan, sočan....
plavooki zloćo is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2010., 11:22   #2
kumek
PSYCHO DAD I SIROVINA
 
kumek Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: U birtiji
Postova: 10,552
Quote:
plavooki zloćo kaže: Pogledaj post
Nedavno sam u jednom restoranu jeo fantastičan goveđi odrezak, tako je bio mekan, poput mlade piletine, a okus fantazija...
pokušao sam to napraviti sam, ali dobio sam gumu...

Molim savjet kako pripremiti goveđi but, da bude mekan, ukusan, sočan....
Goveđi but? Jesi li siguran da je bio but a ne recimo ramsteak (ne mora ramsteak imati kost).
Probaj ovako, (ramsteak) neka bude barem 3 cm debelo meso, napacaj meso dan prije, recepata za pac imaš more ali nemoj soliti. Sad jel roštilj ili tavica ali evo tavica...Zagrij JAKO tavicu, stavi malo ulja/maslaca na vuću tavicu (mora se dimiti ako je dovoljno vruća) i baci gore meso, jedno 1-2 minute na svaku stranu. Nemoj ga bosti vilicom jer će izgubit sok. Okreći ga i prebacuj s hvatalicom. Zagrij prije toga pečnicu i samo na rešetki pečnice (ispod stavi protvan da ti ne kaplje) zagrijane na 200 stupnjeva peci meso nakon tavice do željene gotovosti. Jedno 10 minuta za slabije pečen. Ne treba okretat u pečnici. Nakon kaj je gotov, ostavi ga par minuta na tanjuru jer će se još uvijek peći zbog topline iznutra. Posoli i pobiberi....i eto.
__________________

Izbori su pojava kod koje gomila nekompetentnih bira šačicu korumpiranih
kumek is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2010., 14:37   #3
plavooki zloćo
Registrirani korisnik
 
Registracija: Aug 2010.
Lokacija: Bol
Postova: 313
Quote:
kumek kaže: Pogledaj post
Goveđi but? Jesi li siguran da je bio but a ne recimo ramsteak (ne mora ramsteak imati kost).
Probaj ovako, (ramsteak) neka bude barem 3 cm debelo meso, napacaj meso dan prije, recepata za pac imaš more ali nemoj soliti. Sad jel roštilj ili tavica ali evo tavica...Zagrij JAKO tavicu, stavi malo ulja/maslaca na vuću tavicu (mora se dimiti ako je dovoljno vruća) i baci gore meso, jedno 1-2 minute na svaku stranu. Nemoj ga bosti vilicom jer će izgubit sok. Okreći ga i prebacuj s hvatalicom. Zagrij prije toga pečnicu i samo na rešetki pečnice (ispod stavi protvan da ti ne kaplje) zagrijane na 200 stupnjeva peci meso nakon tavice do željene gotovosti. Jedno 10 minuta za slabije pečen. Ne treba okretat u pečnici. Nakon kaj je gotov, ostavi ga par minuta na tanjuru jer će se još uvijek peći zbog topline iznutra. Posoli i pobiberi....i eto.
Puno hvala na savjetu!
plavooki zloćo is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2010., 20:31   #4
grogo bolger
Sneguljac-patuljak nudist
 
grogo bolger Avatar
 
Registracija: Mar 2004.
Lokacija: shire
Postova: 19,321
super je kumekov savjet

moj je nemoj bit pravi rvat pa kremirat meso, neće ti biti ništa ako je malo krvavo u sredini, prepečena govedina je ekvivalentna opanku pa ono oprez
__________________
This charming man
grogo bolger is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 22.08.2010., 21:32   #5
plavooki zloćo
Registrirani korisnik
 
Registracija: Aug 2010.
Lokacija: Bol
Postova: 313
Quote:
grogo bolger kaže: Pogledaj post
super je kumekov savjet

moj je nemoj bit pravi rvat pa kremirat meso, neće ti biti ništa ako je malo krvavo u sredini, prepečena govedina je ekvivalentna opanku pa ono oprez
slažem se.
plavooki zloćo is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2010., 21:32   #6
plavooki zloćo
Registrirani korisnik
 
Registracija: Aug 2010.
Lokacija: Bol
Postova: 313
u međuvremenu sam saznao da se ipak ne radi o ramsteku, nego baš o goveđem butu.
Kako to napraviti da bude sočno i mekano?
plavooki zloćo is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2010., 00:45   #7
kumek
PSYCHO DAD I SIROVINA
 
kumek Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: U birtiji
Postova: 10,552
Quote:
plavooki zloćo kaže: Pogledaj post
u međuvremenu sam saznao da se ipak ne radi o ramsteku, nego baš o goveđem butu.
Kako to napraviti da bude sočno i mekano?
To je valjda onaj Rump-steak ili round steak. Isto radiš. Ne smiješ niti jedan dugo cvrljit jer sve ode u kua. Dakle naglo zapeći da se zatvore pore (to ti je ona 1-2 minute na jakoj vatri), nakon toga samo na laganijoj vatri dovršiti. Jel to ovako izgledalo? http://en.wikipedia.org/wiki/Round_steak
__________________

Izbori su pojava kod koje gomila nekompetentnih bira šačicu korumpiranih
kumek is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2010., 11:13   #8
plavooki zloćo
Registrirani korisnik
 
Registracija: Aug 2010.
Lokacija: Bol
Postova: 313
Quote:
kumek kaže: Pogledaj post
To je valjda onaj Rump-steak ili round steak. Isto radiš. Ne smiješ niti jedan dugo cvrljit jer sve ode u kua. Dakle naglo zapeći da se zatvore pore (to ti je ona 1-2 minute na jakoj vatri), nakon toga samo na laganijoj vatri dovršiti. Jel to ovako izgledalo? http://en.wikipedia.org/wiki/Round_steak

Mislim da bi to moglo biti to...
Ajd dobro, probat ću tako napravit...
Thx na savjetu lave
plavooki zloćo is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 07:54.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger