Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.08.2010., 10:57   #1
kako pripremiti sočni goveđi odrezak?

Nedavno sam u jednom restoranu jeo fantastičan goveđi odrezak, tako je bio mekan, poput mlade piletine, a okus fantazija...
pokušao sam to napraviti sam, ali dobio sam gumu...

Molim savjet kako pripremiti goveđi but, da bude mekan, ukusan, sočan....
plavooki zloćo is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2010., 11:22   #2
Quote:
plavooki zloćo kaže: Pogledaj post
Nedavno sam u jednom restoranu jeo fantastičan goveđi odrezak, tako je bio mekan, poput mlade piletine, a okus fantazija...
pokušao sam to napraviti sam, ali dobio sam gumu...

Molim savjet kako pripremiti goveđi but, da bude mekan, ukusan, sočan....
Goveđi but? Jesi li siguran da je bio but a ne recimo ramsteak (ne mora ramsteak imati kost).
Probaj ovako, (ramsteak) neka bude barem 3 cm debelo meso, napacaj meso dan prije, recepata za pac imaš more ali nemoj soliti. Sad jel roštilj ili tavica ali evo tavica...Zagrij JAKO tavicu, stavi malo ulja/maslaca na vuću tavicu (mora se dimiti ako je dovoljno vruća) i baci gore meso, jedno 1-2 minute na svaku stranu. Nemoj ga bosti vilicom jer će izgubit sok. Okreći ga i prebacuj s hvatalicom. Zagrij prije toga pečnicu i samo na rešetki pečnice (ispod stavi protvan da ti ne kaplje) zagrijane na 200 stupnjeva peci meso nakon tavice do željene gotovosti. Jedno 10 minuta za slabije pečen. Ne treba okretat u pečnici. Nakon kaj je gotov, ostavi ga par minuta na tanjuru jer će se još uvijek peći zbog topline iznutra. Posoli i pobiberi....i eto.
__________________

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.
kumek is online now  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2010., 14:37   #3
Quote:
kumek kaže: Pogledaj post
Goveđi but? Jesi li siguran da je bio but a ne recimo ramsteak (ne mora ramsteak imati kost).
Probaj ovako, (ramsteak) neka bude barem 3 cm debelo meso, napacaj meso dan prije, recepata za pac imaš more ali nemoj soliti. Sad jel roštilj ili tavica ali evo tavica...Zagrij JAKO tavicu, stavi malo ulja/maslaca na vuću tavicu (mora se dimiti ako je dovoljno vruća) i baci gore meso, jedno 1-2 minute na svaku stranu. Nemoj ga bosti vilicom jer će izgubit sok. Okreći ga i prebacuj s hvatalicom. Zagrij prije toga pečnicu i samo na rešetki pečnice (ispod stavi protvan da ti ne kaplje) zagrijane na 200 stupnjeva peci meso nakon tavice do željene gotovosti. Jedno 10 minuta za slabije pečen. Ne treba okretat u pečnici. Nakon kaj je gotov, ostavi ga par minuta na tanjuru jer će se još uvijek peći zbog topline iznutra. Posoli i pobiberi....i eto.
Puno hvala na savjetu!
plavooki zloćo is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.08.2010., 20:31   #4
super je kumekov savjet

moj je nemoj bit pravi rvat pa kremirat meso, neće ti biti ništa ako je malo krvavo u sredini, prepečena govedina je ekvivalentna opanku pa ono oprez
__________________
Mladi ljudi treba da budu veseli!
grogo bolger is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2010., 21:32   #5
Quote:
grogo bolger kaže: Pogledaj post
super je kumekov savjet

moj je nemoj bit pravi rvat pa kremirat meso, neće ti biti ništa ako je malo krvavo u sredini, prepečena govedina je ekvivalentna opanku pa ono oprez
slažem se.
plavooki zloćo is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.08.2010., 21:32   #6
u međuvremenu sam saznao da se ipak ne radi o ramsteku, nego baš o goveđem butu.
Kako to napraviti da bude sočno i mekano?
plavooki zloćo is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2010., 00:45   #7
Quote:
plavooki zloćo kaže: Pogledaj post
u međuvremenu sam saznao da se ipak ne radi o ramsteku, nego baš o goveđem butu.
Kako to napraviti da bude sočno i mekano?
To je valjda onaj Rump-steak ili round steak. Isto radiš. Ne smiješ niti jedan dugo cvrljit jer sve ode u kua. Dakle naglo zapeći da se zatvore pore (to ti je ona 1-2 minute na jakoj vatri), nakon toga samo na laganijoj vatri dovršiti. Jel to ovako izgledalo? http://en.wikipedia.org/wiki/Round_steak
__________________

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.
kumek is online now  
Odgovori s citatom
Old 23.08.2010., 11:13   #8
Quote:
kumek kaže: Pogledaj post
To je valjda onaj Rump-steak ili round steak. Isto radiš. Ne smiješ niti jedan dugo cvrljit jer sve ode u kua. Dakle naglo zapeći da se zatvore pore (to ti je ona 1-2 minute na jakoj vatri), nakon toga samo na laganijoj vatri dovršiti. Jel to ovako izgledalo? http://en.wikipedia.org/wiki/Round_steak

Mislim da bi to moglo biti to...
Ajd dobro, probat ću tako napravit...
Thx na savjetu lave
plavooki zloćo is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:20.