Natrag   Forum.hr > Društvo > Svijet oko nas

Svijet oko nas Za one koji poštuju prirodu...
Podforum Poljoprivreda

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.09.2010., 14:52   #1
Pravila reloaded [apdejt 28.05.2012.]

Ističem karakteristična pravila podforuma Svijet oko nas, uz vrijedeća postojeća forum.hr-a i uvjete koje ste prihvatili registracijom:

1. Stavovi tipa
Quote:
Ja bih to sve zatuko, fuj.
Quote:
Šutao sam, šutam i šutat ću mačke/pse/kivikalce/trpove.
predstavljaju najneprihvatljivije obzirom na podforum na kojem želite sudjelovati. Karton ide preko profila jer će post biti obrisan, a kao nagrada za primitivan stav slijedi crveni karton sa bodovima koji nikad ne istječu. Nastup je primitivan, provokatorski (povlači daljnje sukobe) i općenito nekonstruktivan i neće nam nedostajati.

2. Postovi kao
Quote:
Quote:
Vow
Quote:
Zakon
Quote:
To je glupo/smeće/besmisleno
i slično su spam. Onaj spam koji se briše bez posebnih najava, ne forsirajte objašnjenje od moderatora. Doprinesite raspravama, nemojte svoditi misao na krnju rečenicu.
Jednako će proći i postovi koji budu sadržavali samo link.

3. Ekshumacija Hitlera u svrhu rasprava (pogotovo argumentum ad Hitlerum) je zabranjena. Hvala Herpu i El Tomi.

4. Identifikacijske teme poduprite fotografijama i opisima. Kvaliteta ne mora biti vrhunska, naravno, ali potrudite se izrezati suvišno i dati fotografiju koja što bolje prikazuje dotično živo biće, sa <640 px po duljoj strani. Ne očekujte da će netko pogađati što ste vidjeli samo na temelju opisa.
Također, pogledajte postove sa životinjama koje smo imenovali jer postoji velika šansa da je ono što vas zanima identificirano. Nema smisla ponavljati.

5. Kartonirani post se ne komentira u temi u kojoj je stečen, pristupali kao kartonirana osoba ili provokator željan daljnje rasprave.

6. Kritike na rad moderatorskog tijela se upućuju na Poruke, želje i komentari podforum. Ovo uključuje i rasprave o zatvorenim temama.

7. Ako već dižete teme koje su potonule u podforum, neka unos bude makar koristan i nikako ne nalik postovima iz drugog pravila.

8. U kvizu se sudjeluje sa fotografijama unutar 640px po duljoj stranici. Ne postaju se druga kviz-pitanja dok se ne odgovori na prethodno. Dozvoljeno je traženje pomoći a ako se u roku od 5 dana ne nađe odgovor, isti postavljač stavlja novi zadatak. Ne postavljaju se fotografije vrsta za koje sami ne znate ime, za njih postoje identifikacijske teme.

9. U temama o etičkoj i nutritivnoj (i svakoj srodnoj, empirijski je ustanovljeno da forumaši ne znaju raspravljati) opravdanosti bezmesne kuhinje postoji pravilo nulte tolerancije na vrijeđanje i ad homineme. Prekršitelj i svi koji ne budu poštivali pravilo broj 5 će biti nagrađeni sedmodnevnim banom, a eventualni svježeregistrirani sudjelovatelji aka klonovi ad hoc će biti odstrijeljeni bez posebnih dodatnih objašnjenja.

10. Post koji bude bio napisan kompletan na bilo kojem stranom jeziku osim hrvatskog (dobro, svahili vam je relativno stran, no zato mi engleski već lagano ide na suv penis) povlači ban na 24 sata.


11. Postovi kopiraj/zalijepi (copy/paste) sa drugih stranica bit će obrisani i kartorirani. Dajte sažetak teksta i link. Ako nemate dovoljno inteligencije da sažmete dvije stranice u pet rečenica, bolje šutite.

12. Maksimalan broj fotografija po postu je 4 rezolucije 800 px po dužoj strani.
__________________
It is cruel, you know, that music should be so beautiful. It has the beauty of loneliness of pain: of strength and freedom. The beauty of disappointment and never-satisfied love. The cruel beauty of nature and everlasting beauty of monotony.

Zadnje uređivanje pobosutljanin : 05.05.2014. at 11:31. Reason: update =)
Göttspöđä is offline  
Old 05.05.2014., 11:31   #2
Good news everyone! Povećava se dozvoljena veličina fotki na 800 px po dužoj strani
__________________
PPAF Foto VK Flickr
pobosutljanin is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:58.