Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera
Korisničko ime
Lozinka

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.02.2003., 09:46   #21
Lilly
_______

Registracija: Feb 2003.
Princeza, vjerovatno si u pravu. Ne citam aktivno vec dugo pa ne znam kako se teme razvijaju ovde. Mislila sam ono gore kao neko generalno objasnjenje foruma kao medija. Ne mora biti konkretno ovog podforuma ili ovog foruma

Kosac, ako ti ne smeta, za sada necu komentirati. Ove stvari sam prosla u okviru faksa pa cu sacekati jos malo. Pratim te, samo pisi.
Lilly is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2003., 17:09   #22
Princeza
member vulgaris

Registracija: Dec 2002.
Kosac, zvuci zanimljivo, no nekako su mi prelaboratorijski uvjeti. Sto ako netko od pregovaraca zaista ima neprijateljski stav?

Ili sam mozda malo preuranila s pitanjem?
Princeza is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.02.2003., 17:48   #23
Kosac
Troubleshooter

Kosac Avatar

Registracija: Jan 2003.
Pazi, nemam ti ja vještinu baš za to približiti. Zato sam nabrojio elemente tako laboratorijski. I oni su, kaj bi se reklo školski. Sad bi trebalo vježbati svaku situacijicu i to bi onda razbistrilo bitno. Procjena kakvog je netko stanja, samo pomaže u početnoj procjeni možeš li postići cilj. Ne znači, da ako je netko i neprijateljski nastrojen da nećete postići zajednički dogovor. Ako je procjena da nema šanse, onda se povlačiš. Ali, dok god razgovaraš šanse ima i 4 tehnike od 8 su nabrojane.
Ovdje sada dolazi i drugi dio "assertivnost". Ali, ako opet nabrojim elemente, bojim se da će izazvati još veću gužvu.
Dobar početak bi bio zamisliti si pitanja/izjave za svaki od topica.

Npr. za pod 4. otkrivanje osobnih informacija u cilju stjecanja povjerenja ja mogu reći:
Moja je sestra psiholog i isto imam problema, kada diskutiramo o temama s njezinog područja. Ja naime nisam psiholog.
Ovime sigurno stječem povjerenje kod svih psihologa koji ovo čitaju. Da ciljam drugu skupinu rekao bih neku drugu informaciju.

Ako ne smislite prijedloge pitanja/izjava za određenu situaciju kao što ja učinih, onda ću ja, ali to će malo pričekati. Pa ja stvarno nisam psiholog ili sociolog ili kaj ja znam.
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja