Pazi, nemam ti ja vještinu baš za to približiti. Zato sam nabrojio elemente tako laboratorijski. I oni su, kaj bi se reklo školski. Sad bi trebalo vježbati svaku situacijicu i to bi onda razbistrilo bitno. Procjena kakvog je netko stanja, samo pomaže u početnoj procjeni možeš li postići cilj. Ne znači, da ako je netko i neprijateljski nastrojen da nećete postići zajednički dogovor. Ako je procjena da nema šanse, onda se povlačiš. Ali, dok god razgovaraš šanse ima i 4 tehnike od 8 su nabrojane.
Ovdje sada dolazi i drugi dio "assertivnost". Ali, ako opet nabrojim elemente, bojim se da će izazvati još veću gužvu.
Dobar početak bi bio zamisliti si pitanja/izjave za svaki od topica.
Npr. za pod 4. otkrivanje osobnih informacija u cilju stjecanja povjerenja ja mogu reći:
Moja je sestra psiholog i isto imam problema, kada diskutiramo o temama s njezinog područja. Ja naime nisam psiholog.
Ovime sigurno stječem povjerenje kod svih psihologa koji ovo čitaju. Da ciljam drugu skupinu rekao bih neku drugu informaciju.
Ako ne smislite prijedloge pitanja/izjava za određenu situaciju kao što ja učinih, onda ću ja, ali to će malo pričekati.

Pa ja stvarno nisam psiholog ili sociolog ili kaj ja znam.