Ontopic: Ma sumnjam da to ima veze s time koliko je ljudi na tribini. Ovi ulaze u teren jbt i dolaze u fizicki kontakt s igracima. Kojem kurcu onda ta murija sluzi na utakmici uopce ako se boje intervenirat kod ulaska navijaca u teren,sto je jedan od tezih oblika prekrsaja na nogometnim terenima ako se ne varam? Bila bi i nasa scena u procvatu da nam je situacija kako kod njih.
Jel ti to žališ za policijskom represijom?
Ako im može bit, nek im bude, jebe mi se, još najbolje žalit što drotovi ne udaraju
Ako im može bit, nek im bude, jebe mi se, još najbolje žalit što drotovi ne udaraju
Ma ne žalim ja,briga mene,nego oni kukaju kako im je represija,a od represije ni r. Sta bi onda rekli tek da im je nasa murija? To sam samo htio rec,mozda sam se malo krivo izrazio.
Kod prvog gola murija nije ni bila na atletskoj stazi,u poslednje vreme na stazu izlaze samo pred kraj ili kad baš izbije neko sranje,a kod drugog gola nisu intervenisali zbog 20-30 njih koji "proslavljaju"gol jer bi pri toj intervenciji ušli u sukob sa njima što bi izazvalo gnev 6-7000 njih i nastao bi problem bezveze,ne rade to više opametili su se, ranije su"skidali"ljude sa ograde kao zabranjeno je i te fore i tako bez razloga pravili problem.Da je i jedan krenuo da izaziva nerede ili da je krenuo na teren sigurno bi ga uhapsili,ali što da zbog 20 ljudi koji će da provedu na stazi 30 tak sekundi dok se igrači ne povuku na teren ulaze u bespotrebne sukobe,tako se na to gleda...
Represija nije ko ranije ali je i dalje ima,90-ih su i upadali na tribine ako se nešto vikne protiv režima,sad nije tako,ali znaju da upadnu ljudima u stanove,da plene zastave,da smaraju,na gostovanjima ne daju da se stane na pumpama,teraju kolonu nekim zaobilaznim putevima,nekad im dune pa ne daju recimo barjake da se unose,brane da se unose koreografije,neki lokalni šerif zavodi red tipa"ja se pitam"i tako,nije ko ranije ima tako tih stvari kolko hoćeš ...
Srpska murija je ko jugoslavenska 1988, odvale ti bubrege, ali ih u principu boli kurac za tebe... Toleriraju sve živo, a zakon se niti ne provodi dok nema leševa...
Svaka usporedba s našom situacijuom je smiješna. Nema države u Europi s tako gadnom represijom ko Hrvatska, ako se uzme u obzir veličina scene i učestalost incidenata...
Čudo je da naša scena još postoji s obzirom na represiju i svemoć nogometne mafije...
upadali na tribine ako se nešto vikne protiv režima,sad nije tako,ali znaju da upadnu ljudima u stanove,da plene zastave,da smaraju,na gostovanjima ne daju da se stane na pumpama,teraju kolonu nekim zaobilaznim putevima,nekad im dune pa ne daju recimo barjake da se unose,brane da se unose koreografije,neki lokalni šerif zavodi red tipa"ja se pitam"i tako,nije ko ranije ima tako tih stvari kolko hoćeš ...
ko zna mozda i kod nas bude jednom ovako
Kad sam ti reko da odjebeš to sam tako i mislio. Nisi uopće upučen i sam si mi rekao da nisi navijač nego se javiš kada je u pitanju neka nacionalna tema, stoga me nemoj prozivat za nešto za što nemaš kredita. Istina je, znaju im odvalit bubrege ali sve dotada ih boli kurac i nespoosbniji su od HR MUP-a par svjetlosnih godina, ali se isto znaju pojavit ta maltretiranja, pa da te vode od BG do NS nekim dalekim čudnim putevima a mogo bi normalno vec 2x stic za to vrijeme, pa ti upadnu u kucu par dana nakon tekme itd.
Srpska murija je ko jugoslavenska 1988, odvale ti bubrege, ali ih u principu boli kurac za tebe... Toleriraju sve živo, a zakon se niti ne provodi dok nema leševa...
Svaka usporedba s našom situacijuom je smiješna. Nema države u Europi s tako gadnom represijom ko Hrvatska, ako se uzme u obzir veličina scene i učestalost incidenata...
Čudo je da naša scena još postoji s obzirom na represiju i svemoć nogometne mafije...
Takva je bila murija 90-ih,bukvalno te ubiju od batina ako im dođeš šaka a pravio si neko sranje,ali do ubistva Radovića 99-e na derbiju signalnom raketom ispaljenom sa juga gotovo da niko živi nije bio osuđen za nerede na utakmicama ali te je zato u stanici čekala tortura ako te uhvate"na delu",ima i sada svašta ali neuporedivo je sa onim haosom koji je bio,plus,navijači ne propuštaju priliku da u medijima "podsete"ove na vlasti kako su ovi došli na vlast 5.10 2000 i ulogu navijača tog dana u rušenju Miloševića,koja je bila značajna,u nekoj meri, ali koja ruku na srce ne bi trebala da podrazumeva da se ovi unapred amnestiraju za sranje koje prave posle 2000.a mnogi su to tako i shvatili kao"Mi vas u fotelje,a vi nas na mardelje"xD Opet sa druge strane 2000 "Spasi Srbiju i ubi se Slobodane,Slobodaneee"je bio čin vrhunske borbe za demokratiju,a danas je to isto samo sa Borisom u glavnoj ulozi poziv na nasilje,mržnju,bla bla bla...tako da se tu malo dvostruki aršini primenjuju,bez obzira što je onda bio tako kako je bilo,a što je danas"super"kako žele da prikažu...
ali znaju da upadnu ljudima u stanove,da plene zastave,da smaraju,na gostovanjima ne daju da se stane na pumpama,teraju kolonu nekim zaobilaznim putevima,nekad im dune pa ne daju recimo barjake da se unose,brane da se unose koreografije,neki lokalni šerif zavodi red tipa"ja se pitam"i tako,nije ko ranije ima tako tih stvari kolko hoćeš ...
Ontopic: Ma sumnjam da to ima veze s time koliko je ljudi na tribini. Ovi ulaze u teren jbt i dolaze u fizicki kontakt s igracima. Kojem kurcu onda ta murija sluzi na utakmici uopce ako se boje intervenirat kod ulaska navijaca u teren,sto je jedan od tezih oblika prekrsaja na nogometnim terenima ako se ne varam? Bila bi i nasa scena u procvatu da nam je situacija kako kod njih.
Na nekoj drugoj temi sam napisao da je hrvatska policija mnogo bolje organizovanija od srpske to stoji, strozi su zakoni.. Hrvatska za godinu dana postaje clanica EU pa je to razumljivo ali na masovnost ne utice samo to, ima tu jos mnogo stvari tipa organizacija, koliko su ljudi okrenuti lokalnim klubovima.Cini mi se (koliko ja pratim Hrvatsku navijacku scenu) da su grupe koje su nekada imale masovnost tipa Armada dosta opale i da fali jos koja jaca grupa pored torcide i bbb. Meni se trenutno sa hr scene najvise dopadaju Demoni Pula imaju neki smek i steta sto nemaju masovnost, imaju dobru pricu. Secam se hr scene 90 ih i punih stadiona, opet ponavljam da represija ima velikog udela u tome sto je masovnost opala ali ima jos tu mnogo stvari smena generacija na tribinama itd..
ne,što?
ako sam te dobro razumeo ti verovatno smatraš da je to sve nedovoljno da bi se nazvalo represijom,ali nije tako to su sve metode koje zapravo imaju za cilj da isprovociraju navijače da reaguju da bi ovi imali povoda za hapšenje,zatim ide prijava u expresnom roku"sprečavanje službenog lica u obavljanju službene dužnosti..."kako god...
Ranije su tukli i bez razloga,biju i sad ali im je prvenstveno to da ti napakuju nešto i da te pošalju kod sudije sa nekom prijavom za" narušavanje javnog reda i maira","za ometanje službenog lica..."itd itd...
koji moroni, ali ovi jehovini drže bolje crtu od 80 % naše navijačke scene...
__________________ "Ne igram da bih se dopao jebenim kritičarima. Igram iz svog uživanja i ljubavi prema košarci. Igram za pobjedu. To su stvari za koje živim" Kobe Bryant