Jel znate "prevesti" onu etiketu o održavanju odjeće? Što znače oni prekriženi trokutići, krugovi ili kvadrati?
I jel se kod pranja sportske odjeće od onih posebnih materijala što propuštaju znoj van smije koristiti omekšivać? Negdje sam čula da se ne smije, al nisam sigurna.
znakovi na etiketi. napisano je na engleskom i za otvaranje ce ti trebati adobe acrobat reader, pa ako je to problem kasnije cu potraziti drugi link...
Svu tzv. tehnicku garderobu peri sa trecinom detergenta koji inace koristis,ne stavljaj omeksivac i isperi 2-3 puta.
Sve sto je dry-fit ne smije stajati mokro dugo vremena.
Tijana kaže:
I jel se kod pranja sportske odjeće od onih posebnih materijala što propuštaju znoj van smije koristiti omekšivać? Negdje sam čula da se ne smije, al nisam sigurna.
nemoj koristiti omeksivac za takve tkanine. on ti stvara tanki film prek tkanine i smanjuje njezinu poroznost.
omeksivac ti inace nije preporucljivo ucestalo koristiti. npr. kod obicnih pamucnih rucnika, ucestalom primjenom, smanjujes im moc apsrorbiranja vode iz istog razloga koji sam ti navela na pocetku.
mala vjestica kaže: znakovi na etiketi. napisano je na engleskom i za otvaranje ce ti trebati adobe acrobat reader, pa ako je to problem kasnije cu potraziti drugi link...
Super, bas ti hvala! Ako imas neki link na hrvatskom, saljiiiiiiii! Ovaj na engleskom je ok, al bas mi nisu poznati svi izrazi
Ta posebna sportska odjeca sto propusta znoj van - kaj da onda to perem u masini, sa 1/3 praska i bez omeksivaca? I kaj vi onda samo stavite po dvije-tri majice u masinu? I na koji program? Onaj od 30 stupnjeva za sareni ves? Ili onaj bez centrifuge?
Tijana kaže: Jel znate "prevesti" onu etiketu o održavanju odjeće? Što znače oni prekriženi trokutići, krugovi ili kvadrati?
znam. sve što nije majica, plahta, ručnik ili donji veš znači:
sandra october ne bi trebala prati jer ima već dovoljno odjeće za medeke svoje nećakinje - kindly use dry cleaning
imam kaput (80% vuna, 20% kašmir),. i na etiketi stoji da smije na kemijsko, ali i da se smije ručno prati na 30 stupnjeva,. i sad nisam sigurna da se usudim oprati ga na ruke ili ipak bolje kemijsko,. :/ ,. znam da mi je mama prije govorila kako kapute obavezno na kemijsko čišćenje,. da se vuna skupi u vodi,. :/ ,. ali ne znam zašto bi onda pisalo na etiketi ako se ne smije,. što vi mislite o tome?,. jeste prale kapute 'normalno'?,. i btw koja je prosječna cijena kemijskog?,. hvala,. ,.-
kapute ja baš ne bi u mašini prala ja svoje dam na kemijsko, ali u principu se ne bi trebali prati čestalo, to je kaput kemijsko je oko 100-20 kn, mislim