Budući da me zanima pohađanje te ustanove od jeseni, a tamo su trenutno svi na godišnjem, molila bih neku od vas ako ima iskustva da ih podjeli sa mnom...
A ne bi mi škodile ni generalne informacije - koliko traje, plaća li se školarine, piše li se prijemni(neki esej treba, koliko se sjećam da su mi pričali), koliko to objektovno vremena oduzima, kakve su polaznice i tak...
Uče li tamo žene proširiti vidike i gleadi stvari (i) iz drugog kuta ili se se uče 'feminizmu' štogod to značilo....
Ja sam jedanput davno uzela klasu koja se zvala "Zene Lideri" ili tak nekako. Ostala mi je u dobrom sjecanju i dan danas sam u kontaktu sa profesoricom.
Svakako bij ti preporucila da uzmes nekaj slicno, vrijedi, ali i puno toga zavisi od toga tko ti predaje i kako je organiziran program. Nadam se da se neces razocarati. Sretno.
goldberry kaže: ma daaaaj
zar proučavanjem (teoretski) neke gay književnice i njezinog gay opusa i ja postajem gay????
Cuj, ja sam citala Oscara Wildea i slusala Eltona Johna pa opet ))
Meni osobno, kad sam stisnula na link, prva pomisao je bila - super zvuci stvarno izvrsno. I neki kolegiji mi se stvarno svidjaju. Ali mislim da lezbijskim konotacijama, pogotovo ako taj centar zeli zadrzati neki rejting, tamo bas i nije mjesto.
Nego - ja bi to mozda pohadjala, ali ne bih stavila u CV da se apliciram za posao, kuzis ?
MissT kaže: Cuj, ja sam citala Oscara Wildea i slusala Eltona Johna pa opet ))
Meni osobno, kad sam stisnula na link, prva pomisao je bila - super zvuci stvarno izvrsno. I neki kolegiji mi se stvarno svidjaju. Ali mislim da lezbijskim konotacijama, pogotovo ako taj centar zeli zadrzati neki rejting, tamo bas i nije mjesto.
Nego - ja bi to mozda pohadjala, ali ne bih stavila u CV da se apliciram za posao, kuzis ?
ne kuzim zakaj bi lezbijske konotacije bile problem?
cvjetaca kaže: ne kuzim zakaj bi lezbijske konotacije bile problem?
a ja ne kuzim zakaj bi one bile tamo?
Ako oni nude (copypaste)
osnovnu spoznaju i znanje o ženskim temama
informacije o zbivanjima i prijeporima na ženskoj
i feminističkoj sceni
znanja i vještine važne za istraživanje ženskog
nove modele znanja - konstruktivne i kritičke
osposobljavanje za znanstveni rad ili aktivistički angažman
razmjenu iskustava, istraživanja u sklopu europskih i regionalnih mreža ženskih i rodnih studija
učenje kao užitak, slobodu, autentičnu kreaciju
dostupnost knjigama, informacijama, dokumentaciji
o ženskoj problematici
oprosti, ali meni se sve navedeno - iako visoki ciljevi - cini dostizno i kad preferiras muskarce (svim srcem i drugim organima )
zenski studiji - ne zelim stereotipnu sliku koja se javlja sa "feministkinja"
EDIT Ukratko - zelim studije na koje ce zene ici siriti vidike - kako rece goldberry , i koje se nece razocarati time, a ne neku self-help grupu isfrustriranih baba koje si pomazu mrznju prema muskarcima kompenzirati uzajamnim lizanjem pitschke.
Daklem - i za hetero zene, pokazujuci utjecaj zene u drustvu i senzibilitet koje imaju a koji se s muskim nadopunjuje kao njihova suprotnost - a ne muskarcomrzacki
zenski studiji - ne zelim stereotipnu sliku koja se javlja sa "feministkinja"
zasto ne bi? zapravo, tko je za tebe lezbijka? sto sve stavljas pod taj pojam?
uostalom, i njima mozes zahvaliti da Zenski studiji uopce postoje. Ako zene nisu sposobne preci preko medjusobnih razlika, tko ce? Zivimo u pluralistickom drustvu gdje se razlike trebaju postovati i jednako vrednovati.
Najvaznije je da li se radi o kvalitetnom studiju i ozbiljnom pristupu. Drago mi je da tako nesto uopce postoji kod nas.
I jos samo da dodam - neznam bas puno o samom feministickom pokretu ali kao i u svakom pokretu, ne moze se prosuditi cijelu situaciju samo prema stereotipnoj manjini.
hm, pojasni mi malo bolje pojam "zenska aktivisticka homoseksualnost". ono "self-help grupa isfrustriranih baba koje si pomazu mrznju prema muskarcima kompenzirati uzajamnim lizanjem pitschke" ti nije polucilo uspjeh
fakat ne znam koliko bih morala mrziti muskarce da bi me to navelo na lizanje zenskih genitalija
__________________ blijedi je Mjesec zamisljeno gleda