Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje
Korisničko ime
Lozinka

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.06.2012., 11:02   #3541
SuzyQ
Gleda u dijamante

SuzyQ Avatar

Registracija: Jul 2008.
Quote:
lela00 kaže: Pogledaj post
Onaj kome je toliko loše sa zakonitom, taj ostavlja suprugu poprilično brzo, u slučaju da to stvarno namjerava.
Quote:
Eleonore2 kaže: Pogledaj post
Mislim da se oni koji kane odjahati s ljubavnicom u suton razvedu najduže u godinu dana, poslije se čovjek adaptira i sjedenje na dvije stolice postaje sve lakše.
S ovim se slažem i ja, samo je bilo pitanje šta ja za koga prilično brzo. Recimo da je i meni nekih godinu dana realno i više nego dovoljno za takav potez.

A nekima uopće ne treba ljubavnica da bi otišli iz braka u kojima im nije dobro. Iako bih rekla da su ti u manjini.

@cmookin slučaj mi također nije obećavajući, al eto, odlučila je probat još pa kako bude.
SuzyQ is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2012., 11:16   #3542
Mrvica7
Registrirani korisnik

Mrvica7 Avatar

Registracija: Jan 2011.
Quote:
Tze kaže: Pogledaj post
Da, uz prijetnje na dnevnoj bazi da ce okrenut dijete protiv njega
Pa je ovaj rekao 'ok, necemo se rastavljat al ne trazi nista od mene' i nastavio s ljubavnicom.
Koja je se doduse nasla pametna pa mu rekla da se mice od njega dok taj kupus ne rjesi, jer je supruga nju pocela maltretirat nakon sto ju je on izignorirao.
Mene recimo ovo ništa ne čudi. Zapravo uopšte ne poznajem neki par supružnika koji su poslije rastave ostali u dobrim odnosima. Sve je to nekako nazor, tek toliko da se ispoštuje zakon i da se navodno koliko-toliko komunicira radi djece, neko kroz zube usmeno, neko samo preko sms, mejla ili djece koja prenose poruke.
Vidim da često ističete to kako majka puni glavu djeci, sigurno ima mnogo i toga jer povrjeđeni ego je gadna stvar. Ali isto tako znam mnogo slučajeva gdje sama djeca ne žele da komuniciraju sa roditeljom koji se iselio iako im majke stalno objašnjavaju koliko to nije uredu. Neka djeca to naprosto doživljavaju isuviše lično tako da za takve stvari treba puno živaca i snage.
Mrvica7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2012., 15:28   #3543
Ribež
tu sam, nisam..

Ribež Avatar

Registracija: Dec 2010.
Quote:
AnnieW kaže: Pogledaj post
Da, ima i u toj rečenici nešto.
Btw, ljuba zna sve ovo gore navedeno...
Ja za objašnjavanja nisam dala vremena. Svi oko mene su padali u nesvjest kako sam to u roku odmah riješila. Čim sam saznala. Niti njegove suzice me nisu dirnule. Ništa. Bitna sam u tom trenutku bila ja, sebično ja koja s tim nikada ne bi mogla živjeti.
I kada me pitao onako kao tužan pesek kuda da sada ide s tim vrečicama koje sam mu spakirala samo sam mirno rekla: pa imaš kamo - k njoj. I jedno vrijeme se vrtio kod mame, kada je vidio da povratka nema - otišao k njoj.
Čim sam saznala a bilo je to brzo, naš brak je za mene bio gotov.
I ponijela sam dio tereta jer nisam 3- godišnje dijete opteretila s nekom novom tetom u tatinom životu. Uostalom, da nam je brak štimao - vjerojatno do toga ne bi ni došlo.
Tek kada je tata bio spreman i skrasio se kod buduće - on ih je međusobno upoznao.
Moje dijete je sada veće i često pita zašto je tata otišao i lagano shvaća da je bila u pitanju treća osoba. No, kako smo sve to postepeno odradili ona ne mrzi sadašnju suprugu mog bivšeg. Slažu se.
Uostalom i moj život je krenuo nakon prvotnog šoka dalje i upoznala sam svog sadašnjeg supruga koji je imao identičnu situaciju kao ja i zato se rastao..Eto život je takav.

Zadnje uređivanje Ribež : 21.06.2012. at 15:36.
Ribež is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2012., 19:09   #3544
Tze
Registrirani korisnik

Tze Avatar

Registracija: Apr 2012.
Quote:
Mrvica7 kaže: Pogledaj post
Mene recimo ovo ništa ne čudi. Zapravo uopšte ne poznajem neki par supružnika koji su poslije rastave ostali u dobrim odnosima. Sve je to nekako nazor, tek toliko da se ispoštuje zakon i da se navodno koliko-toliko komunicira radi djece, neko kroz zube usmeno, neko samo preko sms, mejla ili djece koja prenose poruke.
Vidim da često ističete to kako majka puni glavu djeci, sigurno ima mnogo i toga jer povrjeđeni ego je gadna stvar. Ali isto tako znam mnogo slučajeva gdje sama djeca ne žele da komuniciraju sa roditeljom koji se iselio iako im majke stalno objašnjavaju koliko to nije uredu. Neka djeca to naprosto doživljavaju isuviše lično tako da za takve stvari treba puno živaca i snage.
A ima svega stvarno, i svaka reakcija mi je razumljiva. Koliko god neshvatljiva i neprihvatljiva bila, ima svoj uzrok, i taj je rijetko kad puka obijest.
Cak i ovaj moj gore primjer di se ona svim silama trudi zadrzat svog supruga, ja to pripisujem patoloskoj posesivnosti, i ni tu mi nema nista nevjerovatno. Nit je zena jadna nit zla nit glupaca nit bi u ijednom trenutku nesto takvo pomislila o njoj. Jednostavno nema zdrav rezon i to mi je jasno.

A i ovo gdje djeca osobno dozivljavaju odlazak oca, da, to je poprilicno nezgodna situacija i dalje tvrdim da dijete itekako moze bit uzrok ostanka supruznika u nesretnom braku, iskljucivo zbog straha od potencijalnog gubitka djeteta ili cinjenice da ce se eventualno rjedje druzit s njim...
Tze is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 21.06.2012., 21:28   #3545
AnnieW
Dreamer

AnnieW Avatar

Registracija: Feb 2010.
Quote:
Tze kaže: Pogledaj post
A ima svega stvarno, i svaka reakcija mi je razumljiva. Koliko god neshvatljiva i neprihvatljiva bila, ima svoj uzrok, i taj je rijetko kad puka obijest.
Cak i ovaj moj gore primjer di se ona svim silama trudi zadrzat svog supruga, ja to pripisujem patoloskoj posesivnosti, i ni tu mi nema nista nevjerovatno. Nit je zena jadna nit zla nit glupaca nit bi u ijednom trenutku nesto takvo pomislila o njoj. Jednostavno nema zdrav rezon i to mi je jasno.

A i ovo gdje djeca osobno dozivljavaju odlazak oca, da, to je poprilicno nezgodna situacija i dalje tvrdim da dijete itekako moze bit uzrok ostanka supruznika u nesretnom braku, iskljucivo zbog straha od potencijalnog gubitka djeteta ili cinjenice da ce se eventualno rjedje druzit s njim...
Kao prvo, ne znaš ni ti ni ta druga žena o kojoj je riječ koja je u vezi s njim, kakva je u biti supruga, često prevarene žene posežu za svim i svačim kako bi zadržale, spriječile njega da ode, i sl, razlozi mogu biti doista i posesivnost, i strah od samoće, novog početka, navika, a može biti i ljubav, jesi ti ikad pričala s njom? ili znaš samo detalje koje je on rekao o njoj i sl?
Ja sam imala slučaj, kad sam davala sve od sebe da imamo doma mir, nije bilo svađa, šutjela sam i trpila, boljelo je, ali šutila sam...to je trajalo nekoliko mjeseci, nisam se željela tako ponašati, jer mi je to isto ponudio kao razlog za svoju prevaru, stalno si me kritizirala, svađala se sa mnom, bojao sam se ovo, ono, ok, prestala sam...

Bilo je teško, i nakon svega toga, kad sam se čula s njom ( ljubom) opet, rekla mi je da on njoj cijelo vrijeme govorio kako mu situacija doma nije baš idealna?? Ono wtf??

On je njoj govorio svašta, a nije bila istina, govorio je sve samo da je zadrži, kužiš?

Drugo, on da mu je stalo do djece, sigurno nebi dopustio da djeca svaki dan slušaju njihove svađe, trpe kojekakve scene i sl...to djeci nije potrebno, to djeci šteti, i to jako, bolje se je rastat da oboje a i djeca imaju mir. Ne tvrdim da ona s tim ponašanjem doprinosi pozitivno djeci, nije u redu, ali to da ga djeca drže u braku, to su za mene bedastoće. Mislim da on kao otac i nakon razvoda ima pravo viđati svoju djecu, pa makar svaki drugi tjedan za vikend kako god sud odluči ili po dogovoru s njom za dobrobit djece češće.
To mu nitko ne može zabraniti...

Možda se žena bori, očajna je, ne vjerujem da ga ne voli, al ako je takva, to nije način ni da ga zadrži niti je to dobro za klince. On je taj koji to trpi, i dopušta...Da želi, maknuo bi se. Osim toga, ljubav prema djeci je jedna vrsta ljubavi, a prema djeci drugačija. Niti je to brak, niti je to normalno djetinjstvo.

Zadnje uređivanje AnnieW : 21.06.2012. at 21:35.
AnnieW is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2012., 22:34   #3546
Tze
Registrirani korisnik

Tze Avatar

Registracija: Apr 2012.
Quote:
Kao prvo, ne znaš ni ti ni ta druga žena o kojoj je riječ koja je u vezi s njim, kakva je u biti supruga, često prevarene žene posežu za svim i svačim kako bi zadržale, spriječile njega da ode, i sl, razlozi mogu biti doista i posesivnost, i strah od samoće, novog početka, navika, a može biti i ljubav, jesi ti ikad pričala s njom? ili znaš samo detalje koje je on rekao o njoj i sl?
A poznajem dovoljno svih troje aktera da bi mogla rec da se radi o posesivnoj supruzi, suprugu bez muda i relativno pametnoj ljubavnici.
Nisam osoba koja unaprijed donosi zakljucke i radije cu bit bez misljenja dok god nemam dovoljno informacija da formiram to misljenje. I nepristrana sam, da se razumijemo.

Quote:
Ja sam imala slučaj, kad sam davala sve od sebe da imamo doma mir, nije bilo svađa, šutjela sam i trpila, boljelo je, ali šutila sam...to je trajalo nekoliko mjeseci, nisam se željela tako ponašati, jer mi je to isto ponudio kao razlog za svoju prevaru, stalno si me kritizirala, svađala se sa mnom, bojao sam se ovo, ono, ok, prestala sam...

Bilo je teško, i nakon svega toga, kad sam se čula s njom ( ljubom) opet, rekla mi je da on njoj cijelo vrijeme govorio kako mu situacija doma nije baš idealna?? Ono wtf??

On je njoj govorio svašta, a nije bila istina, govorio je sve samo da je zadrži, kužiš?
Razumijem to potpuno, al ja govorim o slucaju u koji sam ja upucena. Ne trebas meni govorit kako muskarci itekako znaju maslat sve ukljucene strane, znam to i sama.
Ponavljam, ne govorim stvari bezveze i ne brzam sa zakljuccima. Isto tako ne radim poveznice medju slucajevima, jer ih jednostavno nema, svaki je prica za sebe.
Btw, ovaj gore nema potrebu govorit svasta s obzirom da mu je ljubavnica lijepo dala do znanja da ne zeli gubit svoje zivce dok ju supruga maltretira i maknula je se dok to ne rjesi. Ne obecaje joj brda i doline, upucena je u situaciju solidno i zato se i maknula...

Quote:
Drugo, on da mu je stalo do djece, sigurno nebi dopustio da djeca svaki dan slušaju njihove svađe, trpe kojekakve scene i sl...to djeci nije potrebno, to djeci šteti, i to jako, bolje se je rastat da oboje a i djeca imaju mir. Ne tvrdim da ona s tim ponašanjem doprinosi pozitivno djeci, nije u redu, ali to da ga djeca drže u braku, to su za mene bedastoće. Mislim da on kao otac i nakon razvoda ima pravo viđati svoju djecu, pa makar svaki drugi tjedan za vikend kako god sud odluči ili po dogovoru s njom za dobrobit djece češće.
To mu nitko ne može zabraniti...
E ovih dvoje se ne svadjaju, zive cimerski od prvog dana.

Vec sam objasnila moje stajaliste u vezi straha od eventualnog gubitka djece. A to je realna mogucnost ukoliko se nadjes pred nekim kome ce djeca posluzit samo kao oruzje. Nisam rekla generalno, rekla sam konkretno za slucaj koji sam navela.

Quote:
Možda se žena bori, očajna je, ne vjerujem da ga ne voli, al ako je takva, to nije način ni da ga zadrži niti je to dobro za klince. On je taj koji to trpi, i dopušta...Da želi, maknuo bi se. Osim toga, ljubav prema djeci je jedna vrsta ljubavi, a prema djeci drugačija. Niti je to brak, niti je to normalno djetinjstvo.
I bez da znam o kakvim se osobama radi, sa sigurnoscu bi mogla rec da tu nema ljubavi, svelo se na mrcvarenje i manipuliranje dijetetom. I jos jednom, ne zeli se maknut jer postoji mogucnost da izgubi odnos koji ima s djetetom. Valjda Meni je tesko pojmit roditeljsku ljubav buduci da nemam djecu, al vjerujem da su roditelji itekako u stanju gutat svasta zbog njih.
I to i nije brak nit je zdravo i normalno za ikoga, samo navodim primjer...
Tze is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2012., 16:42   #3547
MyOhMy
...I'm happy...

Registracija: Nov 2007.
Quote:
cmooka..!! kaže: Pogledaj post

bivša fufa,ili još aktualna??
Prabivša
MyOhMy is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.06.2012., 17:08   #3548
Isaura
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2011.
Ostavljaju li muževi/žene svoje partnere zbog ljubavnica/ljubavnika?

Dugo me nije bilo na ovim stranicama ali vidim da tema još itekako živi. Neki ostavljaju svoje partnere a neki ne.
Evo imam prijateljicu koja je godinama u ljubavnoj vezi sa svojim kolegom s posla. Javna tajna, svi znaju sve, on se ne može odlučit s kojom bi živio pa tako on fino sjedi na dvije stolice pa koja prva uzmakne.... Doma žena, dvoje djece auto kuća pas...
Žena ga čak prije nekih godinu dana uspjela otjerati od kuće no vratio se pokunjen doma uz obećanje da će ostaviti ljubu. Eno ih oni i dalje zajedno. On doma prodaje ženi priče kako odlazi na duge ture biciklom, ljuba ga pričeka autom, on rasklopi bic, baci u auto i tako to traje već godinama.
Da ne razvlačim previše, zanima me kako vi preljubnici/ preljubnice muljate svoje životne partnere. Ono, ne želite rastavu iz recimo nekih financijskih razloga, mala djeca itd... ali ne želite se ni odreći ljubavi sa strane koju doma očito ne dobivate. Kakve priče puše te zakonite i zakoniti?
Evo lik moje frendice prodaje doma priče da ide u ribolov, da ide vozit 170 km biciklom - dakle draga ženo nema me doma cijeli dan... pet metara pred dolaskom u kuću polije se vodom iz flaše kako bi sve izgledalo uvjerljivije i to radi čovjek od svojih 50 godina?!! Ako je tema off topic, molim da se premjesti.
Old 27.06.2012., 06:23   #3549
Mantis Religiosa
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2007.
osobno mislim da bas i ne osim bas kada im se strasno poljulja polozaj

tesko je ostaviti taj nekakav konfor i sigurnost na koju si naviknuo
Mantis Religiosa is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.06.2012., 23:25   #3550
magic potion
Opaka korisnica

magic potion Avatar

Registracija: Apr 2009.
Quote:
Isaura kaže: Pogledaj post
Kakve priče puše te zakonite i zakoniti?
Evo lik moje frendice prodaje doma priče da ide u ribolov, da ide vozit 170 km biciklom - dakle draga ženo nema me doma cijeli dan... pet metara pred dolaskom u kuću polije se vodom iz flaše kako bi sve izgledalo uvjerljivije i to radi čovjek od svojih 50 godina?!! Ako je tema off topic, molim da se premjesti.
E to i mene zanima. U mojoj okolini ima jedan notorni jebač, svaku večer taj izlazi u provod do 1-2 sata, ženio se već dva puta i sadašnju ženu vara...To kakav on život vodi je poznato u cijelom gradu. Pa kako ta žena to ne vidi?! Ili ako vidi, kako se nosi s tim, u situacijama kad izađe s njim u javnost, a svi znaju da je vara i još se susreće sa ženama koje je on jebao?
Old 18.07.2012., 08:00   #3551
let me be me
Registrirani korisnik

let me be me Avatar

Registracija: Jul 2012.
ostavljaju itekako ostavljaju. ako netko nekoga vara u braku, znači da brak ne štima..... to je kristalno jasno. ne možeš biti u sretnom braku i švrljati, to su gluposti.
let me be me is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2012., 08:06   #3552
Mantis Religiosa
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2007.
Quote:
magic potion kaže: Pogledaj post
E to i mene zanima. U mojoj okolini ima jedan notorni jebač, svaku večer taj izlazi u provod do 1-2 sata, ženio se već dva puta i sadašnju ženu vara...To kakav on život vodi je poznato u cijelom gradu. Pa kako ta žena to ne vidi?! Ili ako vidi, kako se nosi s tim, u situacijama kad izađe s njim u javnost, a svi znaju da je vara i još se susreće sa ženama koje je on jebao?
nije je briga bas
ona ima svoj brak radi forme i to je to
Mantis Religiosa is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.07.2012., 08:56   #3553
Mrvica7
Registrirani korisnik

Mrvica7 Avatar

Registracija: Jan 2011.
Quote:
Mantis Religiosa kaže: Pogledaj post
nije je briga bas
ona ima svoj brak radi forme i to je to
Da slažem se. Rijetki su slučajevi kada se neko nakon 20 god.braka može pohvaliti bračnom ljubavi i idilom. Ja recimo razumijem te žene koje ostaju u takvim brakovima. Varati je sebično, pa zašto onda i druga strana ne bi imala pravo na odabir. Takav slučaj sam imala u porodiici, imala, jer je on na kraju prestao sa takvim ponašanjem.
Elem postoje žene koje tokom godina na muža počnu gledati kao na cimera, prijatelja, koje su procjenile da im je važnije da on donosi platicu kući, da je prema djeci dobar, da se brine o njima i ne dižu frku oko nekih tamo ženskica. Da, i to je sebično, ali imaju na to pravo s obzirom da su i oni priuštili sebi pravo sjedenja na dvije stolice.
Ženi kojoj je mrska i sama pomisao na to da nakon 40-te kreće iznova i sama, koja se ježi na pomisao da djeca viđaju oca na kapaljku, koja uošte nema potrebu da sebi traži neku novu ljubav i kojoj je prioritet u glavi da zajedno izvedu djecu na put, da imaju neku sigurnost i bezbjednost uz roditelje, mene uopšte ne čudi ovakav odabir. One nisu jadne, niti se tako osjećaju, niti prave drame i scene zbog izbivanja muževa, poziva, poruka.
Kao što muškarac ima prava da napravi odabir između žene i ljube, tako i one prave odabir između muža i djece. Na neki način "precrtavajući" muža u glavi posvećuju se sebi, svojim interesovanjima, svu ljubav usmjeravaju na djecu.
U takvim brakovima nema svađa, jer nema ni posesivnosti ni ljubomore. Takvim ženama u suštini muž i ne treba, ali što da ne, kad je udvoje lakše i kad nemaju interesa za neka nova uzbuđenja i izazove u životu? Na kraju krajeva svako ima prava da živi kako hoće, pa što ne i ovako? Nema tu jadnika ni jadnica, niti su za žaljenje, jer sami su svjesno to odabrali.
Mrvica7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2012., 16:47   #3554
šumi
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2010.
moj je imal ljubavnicu...kad sam saznala...pala sam u 5 nesvjesti...al nije me htel ostavit...rekao mi je da će nju ostavit kad ja postanem kao ona...hahahaha

onda me je ipak ostavil na moj nagovor...točnije sterala sam ga u kuće...i tak...sad ju je napumpal i oženil...kaj nije divan ovaj svijet...moja djeca će dobit polubrata
šumi is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.07.2012., 21:16   #3555
cherry_red
Registrirani korisnik

cherry_red Avatar

Registracija: Aug 2011.
Quote:
šumi kaže: Pogledaj post
moj je imal ljubavnicu...kad sam saznala...pala sam u 5 nesvjesti...al nije me htel ostavit...rekao mi je da će nju ostavit kad ja postanem kao ona...hahahaha

onda me je ipak ostavil na moj nagovor...točnije sterala sam ga u kuće...i tak...sad ju je napumpal i oženil...kaj nije divan ovaj svijet...moja djeca će dobit polubrata
Možda ću sad ispasti hladna kučka, ali nije ni to najgora stvar koju si mogla čuti.
Dok sam još bila osnovna, od jedne cure koja je išla samnom u razred, tata je GODINAMA vodio dvostruki život. Točnije imao je 2 obitelji.
Njoj, njezinoj mami i bratu kad god je rekao da ide na poslovni put etc, zapravo je bio s tom drugom obitelji. S tom drugom je mislim imao jedno dijete.
Na kraju, kako nemam pojma, njezina mama je to saznala i rastali su se. On je otišao toj drugoj, a ona je ostala tamo gdje je i bila.

Sve u svemu, sigurna sam u to da si bila u stanju ne u 5, nego u 55 nesvjesti pasti, ali to što se dogodilo, možda niste bili suđeni jedno drugome ali mislim da je nedostojanstveno završilo. Više bi bilo fer od njega/tebe ( onoga tko je osjetio prvi da više ne ide) da ste sjeli i priznali si to. I onda svatko svojim putem. Niste imali taj neki pošteni, dostojanstven kraj, ali bolje bolan kraj, nego bol bez kraja.
Old 29.07.2012., 01:15   #3556
AnnieW
Dreamer

AnnieW Avatar

Registracija: Feb 2010.
Quote:
cherry_red kaže: Pogledaj post
Više bi bilo fer od njega/tebe ( onoga tko je osjetio prvi da više ne ide) da ste sjeli i priznali si to. I onda svatko svojim putem. Niste imali taj neki pošteni, dostojanstven kraj, ali bolje bolan kraj, nego bol bez kraja.
Danas ne ide to tako, jer ljudi igraju na sigurno, sebični su, ne možeš to promijeniti, možeš samo nekako možda biti na oprezu i na vrijeme skužiti da nešto ne štima, osoba koja doista voli, zna, osjeti, i neće si uvijek ni moć priznati o čemu se radi, ali s vremenom, sve se otkrije, manje bi boljelo da netko ne radi mjesecima, godinama budalu od tebe, jer kad se to dogodi, kad prekasno shvatiš, ne boli samo slomljeno srce, već i ego, i kad shvatiš koliko si bio i naivan, lakovjeran, slijep itd.

Skidam kapu onome tko stoji iza svojih osjećaja, i tko kad krene nizbrdo ima snage, i ima muda reć, čuj, stari / stara, situacija je takva i takva:...

Sve ostalo je za mene kukavičluk, bezmudaštvo i najobičniji usrani egoizam, i totalni nedostatak empatije.
Old 29.07.2012., 10:48   #3557
cherry_red
Registrirani korisnik

cherry_red Avatar

Quote:
Danas ne ide to tako, jer ljudi igraju na sigurno, sebični su, ne možeš to promijeniti, možeš samo nekako možda biti na oprezu i na vrijeme skužiti da nešto ne štima, osoba koja doista voli, zna, osjeti, i neće si uvijek ni moć priznati o čemu se radi, ali s vremenom, sve se otkrije, manje bi boljelo da netko ne radi mjesecima, godinama budalu od tebe, jer kad se to dogodi, kad prekasno shvatiš, ne boli samo slomljeno srce, već i ego, i kad shvatiš koliko si bio i naivan, lakovjeran, slijep itd.

Skidam kapu onome tko stoji iza svojih osjećaja, i tko kad krene nizbrdo ima snage, i ima muda reć, čuj, stari / stara, situacija je takva i takva:...

Sve ostalo je za mene kukavičluk, bezmudaštvo i najobičniji usrani egoizam, i totalni nedostatak empatije.
A točno to kaj kažeš.
Ustvari, mislim da ovo što si ti napisala ne vrijedi samo za konkretno ovu temu, mislim da vrijedi općenito. Tko zna kada, zašto i zbog čega su međuljudski odnosi postali ovakvi, ali iz svog dosadašnjeg iskustva mislim da se stvarno ne isplati biti s nekime zaista blizak. Kada te ta osoba 'izigra', ne zabode ti nož u leđa, zabode ti ga točno u srce. Nisam u braku ali bez obzira na to mislim da, nažalost, svaka osoba to barem jednom u životu doživi. Nikada prije nisam mogla shvatiti kako i zašto slobodni ljudi pristaju na FF odnose, kako neki ljudi odu eventualno s vremena na vrijeme na kavu s čistim poznanikom i slično. Ali eto ... danas, kažu stariji i pametniji, mislim da je zapravo i taj FF odnos pošteniji i iskreniji od 75 % odnosa bračnim parova koje poznajem. Dakako, ima i onih kojima skidam kapu. Ali ti su u jako malom postotku. Kada vidim i čujem, iz nepoznatog razloga ljudi mi se često otvaraju, nakon tih priča ... što ti je 'ljubav tvog života', tvoja 'srodna duša' u stanju prirediti, zaista se povremena kava s poznanikom i FF 'partner' ne čini uopće loše.
Old 29.07.2012., 10:55   #3558
cherry_red
Registrirani korisnik

cherry_red Avatar

Quote:
magic potion kaže: Pogledaj post
Ja sam imala jednog poznanika, koji je u vezi s curom nekih 5 godina. Ugl. u 5 godina on je nju prevario s bogzna koliko cura/žena (i to s ponosom priča) ali se i dalje namjerava oženiti za nju. Kaže: 'Neda mi se sve ispočetka'.
Ah, ta bezuvjetna ljubav
Old 19.08.2012., 03:26   #3559
viki35
Registrirani korisnik

viki35 Avatar

Registracija: Jul 2011.
kako od ljubavnika stvoriti zakonitog

evo ovako, tema ima svakakvih pa ja sad fino ću da pitam ovdje, ako sam na krivom mjestu ,molim pametne da me presele kam tema paše.
dakle, fufe, ljubvnice, što li će, ali dalje sve one druge violine...
pitanje za vas... na koji način svoj plijen ljubavi želite prevući na svoju stranu. i ima li koja od vas iskustva dugodišnjeg da je iz ljubavne afere nstala veze pa i brak i jesu li ti ljudi sretni?
pitanje za fufane, ljubavnike u braku, kakav je osjećaj jebati po dužnosti onu doma dvadesetak tridesetak godina a ona recimo zna da ste to popodne potrošili galon sperme na ljubavnicu.
mogu li postojati takvi likovi koji ljubavnici riješe stambeno pitanje, djetetu ljubavnice nabavi besplatne knjige. potroš brod love na dugove, smišlja uređenje mog stana i več i poziva neke majstore da mi ogradu slože.. pa sem pitam, kaj mi to dojde....a ionak je sa ženom.
i sad, ajdel ,jube s malo dužim stažom. jeste li i kako st ga natjerali da bude samo vaš!!
Old 19.08.2012., 03:32   #3560
trenutna
Registrirani korisnik

trenutna Avatar

Registracija: Nov 2008.
Nikako.
Osim u turskim sapunicama
Nemam staža u ljubavništvu samo nagađam :-)
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja