Nadam se da je onaj ranking iz TV Guidea točan.. a zasad se slažem s njim... 2,1,3.. Iako su mi prva i druga epizoda tu negdje.. Al budući da sam tad već malo bolje znao likove, druga mi je malo bolja...
Meni se ne sviđa način na koji dovode nove likove. Da vi niste rekli, ja ne bih imao pojma tko je ona baba koja je pričala Branu priču... pola onih sluga/lordova/whatnot... Nekako ih samo gurnu u priču, kao da su svi čitali knjige i da ih odmah svi znaju.. mislim da mi to najviše smeta... Vjerojatno kad ih sve već budem znao, onda ću moći i više uživati u priči.. ovako cijelu scenu se pitam "WTF je ovo?" i onda čak možda i propustim nešto.. lol
__________________ My LastFm Will & Sonny of Days of Our Lives <3
Vjerojatno kad ih sve već budem znao, onda ću moći i više uživati u priči.. ovako cijelu scenu se pitam "WTF je ovo?" i onda čak možda i propustim nešto.. lol
Ima jako puno likova, ovo što je do sada prikazano je samo jedan dio njih
„Budite oprezni. Nemojte nikog da povredite. Ljubavne rane ostaju najdublje urezane u duši. I nemojte da vam literatura zameni ljubav. I literatura je opasna. Život se ne može zameniti ničim.” - Danilo Kiš
posto sam nocas pogledala novu ep pa evo da i ja dam svoj doprinos za ovu 3..
A prije toga ljudi svaka vam cast, ja u zadnje vrime ne stignem radi posla doc tu svaki dan, i onda nakon toga moram citat satima jer ima 15 novih stranica
Ah da, sto se epizode tice, meni je serija odlicna ako niti jednom dok gledam ne pozelim pogledati koliko jos ima do kraja, a jos kad se iznenadim kad iznenada zavrsi znaci da je odlicna, oce reci
Vidjela sam da me netko preduhitrio, jer meni definitvno najintrigantniji dio ep je kad onaj sto jase sa dothrakijima iznenada odjase nakon sto je cuo da Dany nosi dijete, strasno me zanima zasto.
I drama su mi scene sa zida...i ne nisam vidjela nikakve sape u snijegu
A definitvno hvala onom koji je preveo ovu verziju HD jer je ubacio prijevod "Bijeli šetači", puno ugodnije oku
Što se nekih likova tiče, konkretno - te babe, nije baš ni bitno tko je točno ona, kuži se da zabavlja Brana pričajući priče pa možeš pretpostavit da je dadilja ili nešto slično
Al dobro, bude valjda bolje
__________________ My LastFm Will & Sonny of Days of Our Lives <3
Jel zna netko kako se dobije ocjena za seriju na Imdb-u? Meni je bilo logično da to bude aritmetička sredina ocjena epizoda, ali sad gledam za GoT, ukupna ocjena 9.5, a sve tri epizode imaju 8.nešto?
Sobzirom da sam znao da nas očekuju neki novi likovi, pretpostavljao sam da će radnja teći malo sporije kako bi se gledaoci uveli u njihovu priču.
Zatim, ono što je u knjizi ispričano kroz formu monologa ovde je rešeno kroz formu dijaloga preko kojih polako upoznajemo deliće istorije koji su jednostavno neophodni da bi se shvatilo funkcionisanje i karakter likova u budućim događajima. Tako da ovi dijalozi bitno usporavaju radnju i stiče se utisak da se ništa ne dešava ali ih (to vam je moj savet) pamtite jer će biti bitniji kasnije. No razumem da je nekima ovo bilo dosadno al ne vidim drugi način na koji bi se ovo moglo rešiti.
Zbog svega ovoga u nekakvom rangiranju, ova epizoda bi bila najslabija ali daleko od toga da je loša.
Ono što mi je najviše falilo su vukovi i ta njihova povezanost sa starkovom decom. Greška je totalno ih izbaciti iz jedne epizode. Mogli su ih uglaviti negde bar na minut (recimo pored Branovog kreveta).
Ono što se odmah uoči je da su glumci sve prirodniji i sve se više uživljuju u svoje uloge.
Scene sa vrha zida se bile predobre...od fotografije pa do Tyriona i Jona
Mala Maisie Williams je jednostavno fenomenalna. Njene scene sa ocem a kasnije i sa Syriom su bile vrh cele epizode.
Od novih likova, Petyr Baelish mi deluje da će biti OK (zloban, podmukao itd), za Varysa (ili kako ga neki zovu Interentom Westerosa) sam očekivao da će biti malo više creepy i (nemam pojma zašto) više našminkan
Old Nan i cela ta scena mi je bila dobra mada mislim da je muzika pomalo umanjila ceo efekat...bilo bi mnogo bolje da se čuo samo huk vetra...delovalo bi mnooogooo jezivije.
Scene sa Daenerys su standardno dobre, dok me Harry Lloyd kao sve luđi Viserys Targaryen oduševljava. Gušt ga je mrzeti.
Renly
Lancel
I tako.. OK epizoda al je falia ona doza napetosti... no već u sledećoj epizodi to će biti nadoknađeno jer nas očekuju prva veća uzbuđenja i jedan od zanimljivijih događaja iz prve knjige. Ali ono čemu se najviše veselim je da vidim kako će izgledati Knight of Flowers
Za kraj:
Quote:
Amidala kaže:
Ah što volim ovu svoju ekipu (to ubacujem jer znam da me neki od njih čitaju ovdje)