Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Duhovnost
Korisničko ime
Lozinka

Duhovnost Slobodnim stilom...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.10.2011., 22:31   #1
antik
Registrirani korisnik

antik Avatar

Registracija: Mar 2009.
Timothy Ferriss

Timothy Ferriss napisao je svjetski bestseler.

Timothy Ferriss ČETVEROSATNI RADNI TJEDAN Izbjegni radno vrijeme od 9-17živi gdje želiš i postani bogat .

Uostalom ima li tko ovdje tko ne bi volio raditi 4 sata na tjedan umjesto kako danas većina nas radi, a to je 8 sati na dan.

Unutra ima doista par dobrih vježbi a zovu se Izazovi konfortizmu.Ljudi ajmo radit jednu vježbu iz te knjige pa da se malko trgnemo, probudimo, da prestanemo biti marionete, kotačiči u društvu...
Ferriss kaže:

Tražite telefonske brojeve najmanje 2 privlačne osobe svaki dan suprotnog spola koje ne poznajete. imajte na umu da pravi cilj nije da dobijete broj , nego da prevladate strah od postavljanja pitanja. Ako ste u vezi te brojeve ako ih dobijete naprosto bacite. To može izgledati ovako:

"Sori, znam da bu izgledalo čudno, ali izjedalo bu me to čitav dan ako te ne pitam, no zbilja mislim da si nevjerovatno zgodna i mogu li dobiti tvoj broj telefona ?. nisam nikakav luđak. možeš mi dati i krivi broj.! "

Cilj je zapravo da se riješimo straha. da postavimo pitanje.
dakle ajmo. pa da podjelimo ovdje vaše dojmove, i rezultate.

ova vježba je toliko zayebana da je meni bilo čak teško pitat curu koju znam iz viđenja za broj telefona, pred njenim kolegicama na njenom poslu u kafiću , a znamo se sa skijanja od prošle godine....uspjelo mi je drugi dan.
a neki dan sa skoro i uspio pitat jednu curu koju uopće ne poznajem. stvar je u tome da tome traba pristupati ležerno, poput igre.

Ima li ovdje tko čita Timoty Ferrissa? pa neka malo podjeli s ostalima kao mu se čini knjiga.
meni je zaista nešto posebno. prepuna izazova. Trgne te iz svakodnevice, iz rutine iz kolotečine u kojoj smo svaki dan.
antik is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2011., 02:33   #2
PashkoPata'q
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2007.
Kakav je to izazov konformizmu prići ženskoj? Bio si, do sada, komforan u svom strahu, bijegu, nesigurnosti, kompleksima, pa probijaš svoj bubble? U redu. No, ako postaneš komforan u prilasku kakvoj ženskoj, onda onemogućuješ njezino prihvaćanje takvog izazova. Pa predlažem da joj predložiš nek' i ona onda to primjeni na nekoliko muškaraca (naravno, dok je u vezi s tobom).
Hej!, pa kad nađe nekog zanimljivijeg možeš postati komforan u izazovu ljubavi prema drugima. Postaneš sretan što je ona našla nekog zadovoljavajućeg...

'Marionete, kotačići u društvu'. Dramatičan uvod, a primjer svakidašnji, neobično običan.
Je'l ima kakvih interesantnih, nesvakidašnjih 'izazova'? Poželjno, na njima ne piše 35,99kn, al' nije nužno.

Za čijeg 4satnog radnog vremena, konkurencija ga pojede prije doručka. Koliko to njih ima nasljedstvo pa si to može priuštiti? I kolikome broju njih takvo dokoličarenje odgovara, ako se bavi poslom u kojem uživa (a ako može radno vrijeme sniziti na 4 sata, onda bi mogao si i priuštiti posao u kojem uživa)?

Eh, bestseller... stara tajna, novo pakovanje - nasukavanje naivnih.
PashkoPata'q is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2011., 17:03   #3
antik
Registrirani korisnik

antik Avatar

pa naravno da sam to predložio svojoj ženi da radi istu vježbu
antik is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2011., 09:22   #4
antik
Registrirani korisnik

antik Avatar

PashkoPata'q, vježba je zapravo ovakva. ja sam je malo ublažio

odi u supermarket i u roku od 5 minuta probaj dobiti 3 broja telefona od tebi 3 privlačne osobe suprotnog spola.
antik is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 05.10.2011., 01:24   #5
Druid
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2004.
Quote:
antik kaže: Pogledaj post
odi u supermarket i u roku od 5 minuta probaj dobiti 3 broja telefona od tebi 3 privlačne osobe suprotnog spola.
I šta bi time dokazao, napravio, postigao?
Osim toga:

1. tko garantira da u tako kratkom periodu od pet minuta uopće mogu vidjeti tri privlačne osobe suprotnog spola (BTW, što je s pederima i lezbijkama )?

2. zašto to ne bi radije bio birc ili neki sajam ili neko mjesto gdje ljudi zapravo jesu zainteresirani za socijaliziranje, ovako ispada da si neka špija/perverznjak ili naprosto socijalni idiot.

3. čemu stavljati naglasak na kvantitetu? jel to ono "što više - to bolje"? bljak. kvaliteta ispred kvantitete. neki pissing contest sam sa sobom?

Koliko god to moglo biti zabavno, mislim da može biti zabavno samo nekom mlađem od 21 godinu (čak i tada, vrlo upitno) ili vrlo nezrelom, zakašnjelom-u-razvoju. Ili vježbe za sramežljivke. Ukoliko je ovo potonje, ok. Ali ovako se implicira da su svi neki sramežljivki. Lol. Nekim ljudima je problem NE PRISTUPITI curi koja im se sviđa, a ne pristupiti. Neš ti životnog izazova, pristupiti djevojci sa šprehom... Samo se kroz ovakve knjige vidi koliko su ljudi postali retardirani kroz zadnjih 20-ak godina i koliko se ljudski odnosi svode na lakrdije...

Ali fakat, nekima bi veći izazov bio vidjeti 3 ultrazgodne cure u 10 minuta u blizini u kafiću npr., pa i usred bijela dana bez atmosfere "noćnog provoda", bez alkohola i ičega, a da im ne pristupi. A zašto im ne bi pristupao? Pa zato što je recimo oženjen, ili ima ozbiljnu vezu ili ga ne zanimaju površni ljudski odnosi NA PRIMJER.

Ili ne gleda na druge ljude kao na bodove kao neki Super Mario koji ide od točke do točke i skuplja bodove i "bilda si samopouzdanje" po uzoru na neki retardirani američki "self-help" priručnik za život.

Eto, samo sam se htio dotaknuti nekih stvari.
Druid is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2011., 13:23   #6
Grazia
*english rose*

Registracija: Oct 2005.
Quote:
antik kaže: Pogledaj post
PashkoPata'q, vježba je zapravo ovakva. ja sam je malo ublažio

i jel ti uspjelo uraditi bas to? (ista stvar za Patka i Druida- ajdete u prvi supermarket i voila- pa onda dodjite napisati after-effects ovdje )

glede toga 'zadatka' mislim da nije neka taktika za sramezljive ili prakticiranje uleta curama ili ista slicno nego se radi o necem sasvim drugom - izlazenju iz vlastite komfort zone, uklanjanju straha da budes ismijan/odbiven-> umanjivanje straha ili znacaja sto drugi ljudi misle o tebi - nesto tipicno za ljude kojima opcenito fali samopouzdanja npr. i naravno pomaze nauciti se uzimati rizike- nesto sto neki ljudi rade rjedje od drugih ili ne rade ikada.

mada ne mora biti cak ni na taj nacin - nesto slicno tome sa pretpostavljam istim zeljenim efektom je bas prije par dana bila u jednom dokumentarcu gdje je jako poznat terapist pomagao nekoj zeni promijeniti destruktivan pattern kojeg ima (cura je jako atraktivna i bila je u pop bendu prije par godina, a otkad je napustila bend ima prilican problem sa kilazom i self-imidzom do te mjera da jedne godine izgleda kao slon (doslovno ima 150 kila), a druge godine ili narednih par ima nekih 60 kg i tako stalno u krug.

taj terapist joj je dao zadatak da na ulici pridje random (nepoznatim) osobama sa odusevljenjem kao da ih poznaje i zna im ime, tj ponasa se kao da je uvjerena da su u pitanju osobe koje poznaje odnekud mada naravno nisu - i sve to samo da bi prevazilsa strah o tome sto ljudi misle o njoj i kakav utisak ostavlja na druge (nesto sto je nju uvijek do tada opterecivalo zbog kronicnog nesamopouzdanja).

zena je stajala na parkingu ispred supermarketa (sa terapistom sa strane koji je stajao prekrizenih ruku i gledao preko oka lool) i tresla se ko prut od straha da uradi tako nesto (na kraju je uradila sve to, ali da taj njen savjetnik nije bio tamo cisto sumnjam da bi i najvjerojantije bi pobjegla glavom bez obzira)

kako je to sve utjecalo na nju necu ni pricati - sve u svemu u roku par dana je nasla posao u kazalistu u top mjuziklu, nesto sto je trazila godinama, a eto nije iz puno razloga i nakon tih nekih tehnika koja je naucila u programu promijenila je nacin razmisljanja i pattern ponasanja.

sto hocu reci, to o cemu pricas je provjerneo efektno ako je suditi po ovome opisanam slucaju cure is benda 'Steps'. i sve te ideje ne treba odbaciti u startu. bas to odbacivanje u samom startu bez da se uopce zna/razumije o cemu je rijec ili bez da se ikada probalo- znacajan je pokazatelj.
jer navodno bas takvima koji su puni skepse prema ideji (tehnici) bi najvise i koristilo sve to.

Zadnje uređivanje Grazia : 05.10.2011. at 13:44.
Grazia is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2011., 14:43   #7
antik
Registrirani korisnik

antik Avatar

Bio bi mi drago da na ovom topicu raspravljaju ljudi koji čitaju ili su pročitali knjigu.
evo još jedne vježbe:

Naučite pradlagati stvari.

ako vas netko nešto pita, nemojte refleksno odgovarati, stani te , razmislite i recite:

Ja predlažem...
Probajmo radije....
Mogu li ti ja predložiti...
Predlažem da..što ti misliš?
antik is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2011., 00:55   #8
PashkoPata'q
Registrirani korisnik

Registracija: Apr 2007.
Quote:
Grazia kaže: Pogledaj post
i jel ti uspjelo uraditi bas to? (ista stvar za Patka i Druida- ajdete u prvi supermarket i voila- pa onda dodjite napisati after-effects ovdje )
Ma kakvi!
Ta radim na odlasku iz RH, ne bih htio pronaći razlog za ostanak.
PashkoPata'q is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2011., 14:27   #9
antik
Registrirani korisnik

antik Avatar

Quote:
Grazia kaže: Pogledaj post

glede toga 'zadatka' mislim da nije neka taktika za sramezljive ili prakticiranje uleta curama ili ista slicno nego se radi o necem sasvim drugom - izlazenju iz vlastite komfort zone, uklanjanju straha da budes ismijan/odbiven-> umanjivanje straha ili znacaja sto drugi ljudi misle o tebi - nesto tipicno za ljude kojima opcenito fali samopouzdanja npr. i naravno pomaze nauciti se uzimati rizike- nesto sto neki ljudi rade rjedje od drugih ili ne rade ikada.

mada ne mora biti cak ni na taj nacin - nesto slicno tome sa pretpostavljam istim zeljenim efektom je bas prije par dana bila u jednom dokumentarcu gdje je jako poznat terapist pomagao nekoj zeni promijeniti destruktivan pattern kojeg ima (cura je jako atraktivna i bila je u pop bendu prije par godina, a otkad je napustila bend ima prilican problem sa kilazom i self-imidzom do te mjera da jedne godine izgleda kao slon (doslovno ima 150 kila), a druge godine ili narednih par ima nekih 60 kg i tako stalno u krug.

taj terapist joj je dao zadatak da na ulici pridje random (nepoznatim) osobama sa odusevljenjem kao da ih poznaje i zna im ime, tj ponasa se kao da je uvjerena da su u pitanju osobe koje poznaje odnekud mada naravno nisu - i sve to samo da bi prevazilsa strah o tome sto ljudi misle o njoj i kakav utisak ostavlja na druge (nesto sto je nju uvijek do tada opterecivalo zbog kronicnog nesamopouzdanja).

zena je stajala na parkingu ispred supermarketa (sa terapistom sa strane koji je stajao prekrizenih ruku i gledao preko oka lool) i tresla se ko prut od straha da uradi tako nesto (na kraju je uradila sve to, ali da taj njen savjetnik nije bio tamo cisto sumnjam da bi i najvjerojantije bi pobjegla glavom bez obzira)

kako je to sve utjecalo na nju necu ni pricati - sve u svemu u roku par dana je nasla posao u kazalistu u top mjuziklu, nesto sto je trazila godinama, a eto nije iz puno razloga i nakon tih nekih tehnika koja je naucila u programu promijenila je nacin razmisljanja i pattern ponasanja.

sto hocu reci, to o cemu pricas je provjerneo efektno ako je suditi po ovome opisanam slucaju cure is benda 'Steps'. i sve te ideje ne treba odbaciti u startu. bas to odbacivanje u samom startu bez da se uopce zna/razumije o cemu je rijec ili bez da se ikada probalo- znacajan je pokazatelj.
jer navodno bas takvima koji su puni skepse prema ideji (tehnici) bi najvise i koristilo sve to.
svaka čast na ovom postu, evo nekog tko je o obrazovan i tko se kuži o čemu se tu radi. fala Grazia!
antik is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.07.2012., 19:09   #10
antik
Registrirani korisnik

antik Avatar

sori na podizanju stare teme, ali izašla ne Ferrisova najnovija knjiga.jel to pročitao? ja sam ju listao samo malkice u knjižari
i fantastična je
moža supruga će biti prezadovoljna kad ubježbam masažu vagine
razmišljam možda i otvorim prvi salon za masažu vagine u RH
ma zezam se
moja žena se s tim na bi baš složila
LOL
http://ljevak.hr/catalog-repository/...o%20300RGB.jpg
dakle jel ju tko pročitao?
kakvi su dojmovi?
antik is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links