Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci
Korisničko ime
Lozinka

Kućni ljubimci Za vlasnike pasa, mačaka i ostalih kućnih životinjica
Podforum: Plava šapa, Fotoalbum ljubimaca

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.08.2004., 20:04   #1
aboriđin
Neregistrirani korisnik

aboriđin Avatar

Registracija: Mar 2004.
Arrow Pas mi se boji grmljavine!

Pesek mi se boji grmljavine, vjetra i ostalih "zastrašujućih prirodnih pojava"!
Inače je jako osjetljiv kao "emocionalno biće"! Kako mu pomoći? Kako mu olakšati strah?

Pozdrav forumaši!
aboriđin is online now  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2004., 20:33   #2
Gospon Pes
friendly and polite

Gospon Pes Avatar

Registracija: Nov 2002.
Nikako.

Biti razuman medju ludjacima je ludost za sebe.
Gospon Pes is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2004., 20:36   #3
T@nja
Ho-ho-ho

T@nja Avatar

Registracija: Jul 2003.
Quote:
Gospon Pes kaže:
Nikako.
Zar stvarno?

Moja kuckica se isto boji svakog vraga, a najvise grmljavine. To je strasno! Nisam mogla vjerovat da psi placu!?
Old 04.08.2004., 21:40   #4
NIPPON
Student u ostavci

NIPPON Avatar

Registracija: May 2003.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku NIPPON
Za početak im nemojte "potvrđivat strah" dakle kad vidite da se boje ignorirajte ih ni u kom slučaju ih početi maziti i sl. jer im time dajete do znanja da je strah Ok znam da zvuči malo okrutno i meni je ali hebiga psihologija pasa je zahebana stvar
Pokušajte skužit dali vam se psi boje grmljavine zbog zvuka ili je neki drugi razlog ako je zvuk pokušajte ih senzibilizirat na takvu buku dakle na kazetu ili sl snimit slične zvukove i puštat im npr dok ih hranite igrate se ponekad ih nakratko ostavite same uz taj zvuk pa polako pojačavajte intenzitet i glasnoču
To je ono kaj mi za sad pada na pamet
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 04.08.2004., 21:55   #5
Indi
The sinner inside

Indi Avatar

Registracija: Dec 2002.
da to je bad. Nazalost ja imam taj problem sa konjima i to mi je uzasan bad sad po ljeti jer stalno ima neka grmljavina i olujica... Mrzim kad se nadjem na konju a zagrmi.

Mislim da sa psima i opcenito drugim zivotinjama, macke i sl. ak se boje toga, to isto mislim da se nikako nemoze "izljecit". Moja maca se isto boji grmljavine i vatrometa i uvijek pobjegne u najtamniji kut koji nadje i ne izlazi sto godina i sam gleda sa velikim okama
Indi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2004., 22:07   #6
Blaise
Moderator

Blaise Avatar

Nema pomoci. Pazi da se uvijek ima gdje skloniti pa mu omoguci to. Pas od mojih bjezi u kupaonicu i trese se tam.
Vjerojatno se boji i pucnjave, tu se isto ne moze nista. Jedino mu mozes dat nesto za smirenje, ali to ne mozes pesu davat Apaurine svaki put kad grmi.

Nemoj ga tjesiti, niti slucajno kaznjavati, pusti ga na miru gdje se sakrio.
Blaise is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2004., 00:15   #7
viky
Registrirani korisnik

viky Avatar

Moja se kujica ne boji grmljavine, ali se boji pucanja. Pas kojeg sam imala prije nje se strasno bojao grmljavine, pucanja i svega slicnog. Bjezao je u kupaonu i tresao se. Bas danas citam neki clanak gdje pise da je to jako cesta pojava kod pasa i samo nesto malo rijeda kod macaka.
Uglavnom savjetuju ovo sto je NIPPON napisao i jos da se pas niti ne kaznjava niti tjesi. Takoder se spominju i ljekovi ali iskljucivo uz savjetovanje sa veterinarom.
viky is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2004., 00:50   #8
No22
Sokol

No22 Avatar

Quote:
viky kaže:
Moja se kujica ne boji grmljavine, ali se boji pucanja.
Kada sam kupio Cesku Zbrojovku (pistolj) onda je u njenim papirima pisalo da se ne puca u blizini pasa jer to lose djeluje na njihove usi.

Moja velika snaucerka se jako boji pucnjave i eksplozija jos od rata a sada se boji i grmljavine, jednostavno pobjegne u neki skriveni cosak i tamo se trese. Jednom je za Novu godinu kada su pucali u ponoc pobjegla iz dvorista i usla u tudju kucu i tamo se tresla, vlasnik kuce ju je skoru ubio jer nije htjela ici van od straha ali ipak nije, kada je pucnjava prestala sama je izisla iz kuce i dosla svojoj kuci.
No22 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2004., 08:02   #9
Gospon Pes
friendly and polite

Gospon Pes Avatar

Quote:
NIPPON kaže:
Za početak im nemojte "potvrđivat strah" dakle kad vidite da se boje ignorirajte ih ni u kom slučaju ih početi maziti i sl. jer im time dajete do znanja da je strah Ok znam da zvuči malo okrutno i meni je ali hebiga psihologija pasa je zahebana stvar
Pokušajte skužit dali vam se psi boje grmljavine zbog zvuka ili je neki drugi razlog
Nije zvuk, neki drugi razlog je.
Vatromet na televiziji mogu odvrnuti do daske, on spava ko beba, ali na jednu raketu vani se trese pol sata.
Jucer se uspio i kise uplasiti. Bio je par minuta jaki pljusak (bez grmljavine) i sav se uzvrtio...

Ovo s ne pridavanjem paznje je tocno. Sto ga se vise "tjesi", to se dulje boji - a boji se svejedno. Sto je stariji - sve vise.
Nekad mi od straha cak povraca.

Neki psi se boje, neki ne i cini se da im je to urodjeno.
Frendicina kujica se izvali na prozorsku dasku i gleda munje ili rakete za Novu godinu, ne dira je ni grmljavina ni pucnjava pol posto.

Gospon Pes is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2004., 08:09   #10
Daleka_Obala
Heart of Gold

Daleka_Obala Avatar

Registracija: Aug 2003.
Quote:
Gospon Pes kaže:
Nije zvuk, neki drugi razlog je.
Vibracije???

Inace nemam pojma sto bih radila da si mi psi takvi - moji slatko prespavaju najgoru grmljavinu... Ali nazalost, susjedovi rottweileri zavijaju cijelu noc cim vide prvi bljesak.. tocno meni ispod prozora spavace sobe. psmtr....

Znam da ih ne bi trebali kaznjavati ili tetoshiti, ali bi ih barem mogli staviti u garazu da jadni psi ne kisnu...
Old 05.08.2004., 08:15   #11
Gospon Pes
friendly and polite

Gospon Pes Avatar

Quote:
Daleka_Obala kaže:
Vibracije???
Nemam pojma.

Ne ljuti se na rottweilere, ne moze se nista ako se boje.
Budi sretna da tvoji ne.
Nije nimalo ugodno.
Oko Nove godine moram psa nasilno izbacivati van jer se bacaju petarde i stalno nesto ruzi.
Mrzim to vrijeme.

Gospon Pes is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2004., 08:24   #12
Daleka_Obala
Heart of Gold

Daleka_Obala Avatar

Registracija: Aug 2003.
Quote:
Gospon Pes kaže:
Nemam pojma.

Ne ljuti se na rottweilere, ne moze se nista ako se boje.
Budi sretna da tvoji ne.
Nije nimalo ugodno.
Oko Nove godine moram psa nasilno izbacivati van jer se bacaju petarde i stalno nesto ruzi.
Mrzim to vrijeme.
Ne, ne ljutim se na pse, nego na vlasnike jer ih nije briga da pod a, psi su ustraseni i KISNU, a pod be, da nam zavijaju pod prozorom. Ipak bi trebali imati malo obzira prema susjedima... Ako moji zalaju usred noci, ja odmah skacem prvo da vidim o cemu se radi, a i zato sto nije fer prema susjedima ako ih moji psi bude.

Ma inace sto se tice tih susjeda i njihovih rottija.. Nikad ama bash NIKAD ih ne vode u setnju. A kad je kuja lani imala stence, jadna se mucila i zavijala od bolova cijelu noc dok ih je kotila - mislis da si ti idioti dosli vijdeti da im kuja mozda ne ugiba??? I jednu noc je isto tako jedan od stenaca stenjao i zavijao cijelu noc - opet, nikome nista.. ne znam da li je jadnik prezivio.
Old 05.08.2004., 08:26   #13
Claire
xy

moj se boji i grmljavine i pucnjave i velikih vreca za smece i usisavacha i svih malih bochica koje liche na frontline...

sunce mamino...
Claire is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2004., 09:28   #14
chiquita
čuješ li me jel ti drago?

chiquita Avatar

Quote:
Claire kaže:
moj se boji i grmljavine i pucnjave i velikih vreca za smece i usisavacha i svih malih bochica koje liche na frontline...

sunce mamino...
haha sad si me sjetila...moj pes se užasno boji bočice sa sprejem protiv buha i krpelja. tog zvuka se tak užasava da čak i na gazdu reže. nemam pojma zakaj mu se to tak zamjerilo jer ga dosad nisam nijednom uspjela pošpricati s tim uvijek je pobegel od straha....
Old 05.08.2004., 16:48   #15
Bani
Fiškal

Registracija: Aug 2004.
Nema tu kruha takav je i gotovo. Jedino kad je takva frka ak si uz njega zagrli za i tiho mu pricaj i tepaj.

That is the only way
Bani is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2004., 17:11   #16
Claire
xy

Quote:
Bani kaže:
Nema tu kruha takav je i gotovo. Jedino kad je takva frka ak si uz njega zagrli za i tiho mu pricaj i tepaj.

That is the only way
pa da... ja se ne slazem sa metodom ignoriranja straha...
on tako pocne drhtat i stiskat se uz mene da ga moras zagrlit... a ja mu jos fakat pricham prichice... npr. one u kojima se pojavljuju njegovi omiljeni likovi kao sto je npr. dostavljach pizze...
Claire is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2004., 17:17   #17
NIPPON
Student u ostavci

NIPPON Avatar

Quote:
Bani kaže:

That is the only way
e ovo je najgore kad ljudi ignoriraju problem misleći da je to najjednostavnije umjesto da si das godinu dvije ako treba truda i rješiš ga ak ništa drugo barem da probaš
Old 05.08.2004., 17:55   #18
viky
Registrirani korisnik

viky Avatar

Problem je sto neki ne zele prihvatiti razliku u tretmanu prema psu i prema covjeku. Ono sto djeluje na covjeka na jedan nacin na psa ce djelovati na drugi. Tjesenjem se pas ohrabruje. Ne kuzi on da se njega smiruje nego da je takvo ponasanje OK i da je njegova rekacija OK.
viky is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2004., 18:54   #19
Bani
Fiškal

Registracija: Aug 2004.
Onda proucavajte etologiju iliti u "zargonu" psihologiju zivotinja.
Bani is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.08.2004., 21:05   #20
NIPPON
Student u ostavci

NIPPON Avatar

Quote:
Bani kaže:
Onda proucavajte etologiju iliti u "zargonu" psihologiju zivotinja.
ček ček a tvoj savjet je kao u skladu s psihologijom pasa daj ne kenjavi
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja