Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje > Dječje zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.07.2012., 00:21   #1
MightyStar
sexyy

MightyStar Avatar

Registracija: Mar 2012.
Question Slabljenje vida, trnjenje ruke, jezika...

Pozz danas sam imao problem neznam što mi je bilo " bio sam na plaži od 16:00 do 18:30 nisam izlazio iz mora igrao sam picigin sa prijateljima kad sam se vratio kući upalio sam igrat kompjuter i poćeo igrat ali mi se ćinilo kako mi slabi vid desnoga oka? nekako ćudno nikad mi nije bilo prije . nastavio sam igrat 10min pa sam iskljućio komp misleći da nije do napetosti oćiju jer sam noć prije igrao do 4sata navećer , kasnje sam gledao malo televiziju pa sam opet upalio kompjuter nako 30min opet sam poćeo igrat i dok sam držao miš i pomicao sa desnom rukom osjetio sam trnjenje šake koja je trajala 5min i počela se širit sve do ramena ( svaki dio ruke po 2min otprilike ) na kraju mi je otnrio jezik 5minuta pa poćeo mi je trnit nepac na 2min , kasnje nakon toga je bilo sve ok , samo me je bolila glava s lijeve strane ćela aki kad sam počeo gledat utakmicu italija-španjolska prestala je . a taj dan sam jeo palačinke sa puno čokolade jer moguće da je šečer ili ???? imam 15godina i samo jedanput sam imao slican problem da mi je ruka počela trnit isto ovako pomalo svaki dio lijeve ruke , kad sam imao 13godina?
MightyStar is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 14:48   #2
Ivanicapeca
Svarožić

Ivanicapeca Avatar

Registracija: Mar 2006.
Quote:
MightyStar kaže: Pogledaj post
Pozz danas sam imao problem neznam što mi je bilo " bio sam na plaži od 16:00 do 18:30 nisam izlazio iz mora igrao sam picigin sa prijateljima kad sam se vratio kući upalio sam igrat kompjuter i poćeo igrat ali mi se ćinilo kako mi slabi vid desnoga oka? nekako ćudno nikad mi nije bilo prije . nastavio sam igrat 10min pa sam iskljućio komp misleći da nije do napetosti oćiju jer sam noć prije igrao do 4sata navećer , kasnje sam gledao malo televiziju pa sam opet upalio kompjuter nako 30min opet sam poćeo igrat i dok sam držao miš i pomicao sa desnom rukom osjetio sam trnjenje šake koja je trajala 5min i počela se širit sve do ramena ( svaki dio ruke po 2min otprilike ) na kraju mi je otnrio jezik 5minuta pa poćeo mi je trnit nepac na 2min , kasnje nakon toga je bilo sve ok , samo me je bolila glava s lijeve strane ćela aki kad sam počeo gledat utakmicu italija-španjolska prestala je . a taj dan sam jeo palačinke sa puno čokolade jer moguće da je šečer ili ???? imam 15godina i samo jedanput sam imao slican problem da mi je ruka počela trnit isto ovako pomalo svaki dio lijeve ruke , kad sam imao 13godina?
Dušo obavezno to reci roditeljima i pravac dr.Moraš obavezno kod neurologa!
Old 02.07.2012., 14:56   #3
leeloo27
Moderator

leeloo27 Avatar

Registracija: Jun 2009.
Slažem se sa Ivanicom, reci roditeljima i idi kod doktora. Ne mora biti ništa ozbiljno a opet može biti svašta, nije za zezati se.
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 15:44   #4
MightyStar
sexyy

MightyStar Avatar

Quote:
leeloo27 kaže: Pogledaj post
Slažem se sa Ivanicom, reci roditeljima i idi kod doktora. Ne mora biti ništa ozbiljno a opet može biti svašta, nije za zezati se.
pa rekao sam , i mama mi je zvala doktoricu prijateljicu i doktorica je rekla da mi nije ništa , lol
MightyStar is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 02.07.2012., 15:48   #5
leeloo27
Moderator

leeloo27 Avatar

I to je malo jača doktorica. Ajd ti fino se zaputi kod svoje doktorice ili doktora opće prakse, sad si već dovoljno velik da možeš i sam (i iskreno se nadam da ova navedena doktorica nije tvoja doktorica) i fino joj/mu ispričaš šta ti se dogodilo.
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 15:51   #6
MightyStar
sexyy

MightyStar Avatar

Quote:
I to je malo jača doktorica. Ajd ti fino se zaputi kod svoje doktorice ili doktora opće prakse, sad si već dovoljno velik da možeš i sam (i iskreno se nadam da ova navedena doktorica nije tvoja doktorica) i fino joj/mu ispričaš šta ti se dogodilo.
ma neću tko zna što može bit , nije moja doktorica ali sam išao par puta u nje , da otiđem u ovoga doktora moga rekao bi mi odma da vadim krv ( a vadio sam prije 2miseca i sve je bilo dobro ) ..
MightyStar is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 15:56   #7
leeloo27
Moderator

leeloo27 Avatar

Ti trebaš neurološki pregled, neće se tu ništa iz krvi viditi. Gle ako ti je nešto trpanjem pod tepih i ignoriranjem to nešto neće nestati samo od sebe, može se samo pogoršati.
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 15:58   #8
MightyStar
sexyy

MightyStar Avatar

Quote:
Ti trebaš neurološki pregled, neće se tu ništa iz krvi viditi. Gle ako ti je nešto trpanjem pod tepih i ignoriranjem to nešto neće nestati samo od sebe, može se samo pogoršati.
kakav je to pregled? ma ne , možda mi je i to samo slab šečer jel sam prije toga pojeo puno čokolade
MightyStar is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 15:59   #9
Lalaloo
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2007.
Provjeri si PTH hormon i kalcij, slabljenje vida i trnci u rukama i nogama su ti baš simptomi smanjenog PTH hormona u tijelu. Odi neurologu i reci mu to.
Lalaloo is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 16:01   #10
leeloo27
Moderator

leeloo27 Avatar

Quote:
MightyStar kaže: Pogledaj post
kakav je to pregled? ma ne , možda mi je i to samo slab šečer jel sam prije toga pojeo puno čokolade
Gle može biti svašta, zato samo ti napisali da ipak odeš kod doktora.

I evo malo o tome kako izgleda neurološki pregled: http://www.vasdoktor.com/medicina-od...roloki-pregled, http://neuron.mefst.hr/docs/katedre/...%20pregled.pdf
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 16:22   #11
MightyStar
sexyy

MightyStar Avatar

Quote:
Gle može biti svašta, zato samo ti napisali da ipak odeš kod doktora.

I evo malo o tome kako izgleda neurološki pregled: http://www.vasdoktor.com/medicina-od...roloki-pregled, http://neuron.mefst.hr/docs/katedre/...%20pregled.pdf
šta je ovo anamenza? ma necu bolje ne.. ima onih ljudi doli u africi nikad nisu išli u doktora pa žive do 80godina
MightyStar is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 16:33   #12
Idem_doma
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2011.
Anamneza je, laički, to šo ćeš ti ispričati doktoru - što te muči, otkad, druge bolesti, bolesti u obitelji i sl.
Idem_doma is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 16:37   #13
MightyStar
sexyy

MightyStar Avatar

Quote:
Idem_doma kaže: Pogledaj post
Anamneza je, laički, to šo ćeš ti ispričati doktoru - što te muči, otkad, druge bolesti, bolesti u obitelji i sl.
što će mi doktor radit tu? samo da nije nekakve inekcije ili nesto,,, pa nisan ovaj problem nikad imao.. ? i nemam bolesti u obitelji svi su zdravi , ćak i baka 80godina.

id čega to dolazi ta bolesT? potpuno sam zdrav ? nerazumjem i jako se bojim ? (

Zadnje uređivanje MightyStar : 02.07.2012. at 16:47.
MightyStar is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 18:06   #14
MightyStar
sexyy

MightyStar Avatar

ajde oce mi netko odgovorit? mogu li barem ići na more vozit biciklu ili nešto
MightyStar is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 18:13   #15
gnjavež
Registrirani korisnik

Registracija: May 2004.
ne zezaj se s time. sad cu te prepast, al bolje i to ako ces se pokrenit-moze bit multipla skleroza. sta je da je sto prije otkrijes to bolje.
gnjavež is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 18:24   #16
MightyStar
sexyy

MightyStar Avatar

Quote:
gnjavež kaže: Pogledaj post
ne zezaj se s time. sad cu te prepast, al bolje i to ako ces se pokrenit-moze bit multipla skleroza. sta je da je sto prije otkrijes to bolje.
skleroza pa imam 14godina?
MightyStar is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 18:24   #17
leeloo27
Moderator

leeloo27 Avatar

Anamneza ti je povijest bolesti, podaci o pacijentu o bolestima koje je prebolio/la, sklonost nekim bolestima i sl.

Gle, ne možemo ti na forumu postavljati dijagnoze i govoriti ti šta da radiš ili šta da ne radiš. Ovakve stvari, slabljenje vida, trnjenje ekstremiteta, lica, jezika i sl nisu simptomi koji su za zezati i koje bi trebalo ignorirati. Ne znam, ja volim dosta toga zanemariti i ne otići kod doktora (npr meni je limfni čvor na vratu natekao do veličine oraha pa nisam otišla, tek toliko da shvatiš da me stvarno teško natjerati kod doktora) al ja bi zbog ovakvih simptoma otišla kod doktora.
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 18:38   #18
MightyStar
sexyy

MightyStar Avatar

Quote:
Anamneza ti je povijest bolesti, podaci o pacijentu o bolestima koje je prebolio/la, sklonost nekim bolestima i sl.

Gle, ne možemo ti na forumu postavljati dijagnoze i govoriti ti šta da radiš ili šta da ne radiš. Ovakve stvari, slabljenje vida, trnjenje ekstremiteta, lica, jezika i sl nisu simptomi koji su za zezati i koje bi trebalo ignorirati. Ne znam, ja volim dosta toga zanemariti i ne otići kod doktora (npr meni je limfni čvor na vratu natekao do veličine oraha pa nisam otišla, tek toliko da shvatiš da me stvarno teško natjerati kod doktora) al ja bi zbog ovakvih simptoma otišla kod doktora.
a neznate kakav je ovaj moj doktor , dodes u njega , lipo ces ti vadit krv ... i eto kakav je samo mu je za vadit krv , vec sam im dao 2litra krvi ... a jel bolje da se krecem van ili ?
MightyStar is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 18:45   #19
leeloo27
Moderator

leeloo27 Avatar

I šta će ti biti ako ti i izvadi krv?

Ja sam se užasno bojala igala i vađenja krvi, ako nisam morala ne bi išla kod doktora i kad sam se razbolila i prošla neke pretrage i otkako su me već 100 puta ispikali, postalo mi je svejedno. A imala sam fobije od toga.
Odgovori s citatom
Old 02.07.2012., 18:49   #20
MightyStar
sexyy

MightyStar Avatar

Quote:
I šta će ti biti ako ti i izvadi krv?

Ja sam se užasno bojala igala i vađenja krvi, ako nisam morala ne bi išla kod doktora i kad sam se razbolila i prošla neke pretrage i otkako su me već 100 puta ispikali, postalo mi je svejedno. A imala sam fobije od toga.
pa boli ruka cijeli dan nemogu ništa snjom onda , i ta povijest bolesti mi je

1997- kad sam se rodio zdrav
2010- dobio upalu pluća
2011 - prehlada
2012- prehlada

nebi da sam bio puno bolestan ? a i možda nije ništa , inaće sutra dan ( danas sam imao upis za u srednju školu ) i bio sam nervozan mozda je i zbog toga da mi se to desilo ili taj dan je bilo previše vruće ništa više
MightyStar is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja