Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Dijaspora
Korisničko ime
Lozinka

Dijaspora Za sve iseljenike.

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.06.2012., 07:45   #1701
Urlacher
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2011.
Quote:
hartijai kaže: Pogledaj post
@urlacher ti ideš preko sponzora ako skužih pravilno?
Ne preko sponzora. State sponsorship se odnosi na podrsku jedne od Australijskih drzava, a koja se ogleda u tome da TA drzava stavi priorietet na tvoju visa aplikaciju jer si kadar koji je njima potreban, stoga se ta visa ceka do 12 mjeseci i dobija se dodatnih 5 bodova na aplikaciju.

Uslovi za dobijanje state sponsorship-a variraju od drzave do drzave.

Na primjer,

http://www.migration.sa.gov.au/sa/im...tate_spons.jsp

Victoria i ACT imaju nastrozije uslove, a za njih ti je financial criteria najveci, dakle za njih treba i vise novca imati.

http://www.liveinvictoria.vic.gov.au...a-subclass-190
Urlacher is online now  
Old 06.06.2012., 07:59   #1702
Urlacher
Registrirani korisnik

Thumbs up

Quote:
seomag kaže: Pogledaj post
U toj situaciji imate 2 opcije:
- dobrovoljno prihvatite rizik i napravite X-ray, ili
- odlucite odgoditi lijecnicki (i odluku o vizi) dok se tvoja zena ne porodi i onda napravite X-ray.

To ti je objasnjeno ovdje: http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/160.pdf

Cini mi se da je ova opcija odgadjanja lijecnickog do poroda dobro rjesenje, jer ako dobijete vizu prije nego sto ti se zena porodi, mislim da bi za novorodjenu bebu morao dodatno aplicirati za Child Vizu (101) http://www.immi.gov.au/migrants/family/child/101/
Ja sam ovo samo na brzaka pogledao, savjetujem ti da ti to detaljno proucis
Hm, ovo je potencijalna situacija koja bi se mozda mogla desiti, odgadjanje pregleda je normalno rješenje ako dodje do toga.Ja sam mislio odraditi ljekarske preglede prije, pa kad dodje do toga da se zatrudni, da mozemo priloziti nalaze, a za dijete svakako treba dodatno zatraziti sto ne bi trebao biti problem.

Hvala na informacijamaBice pitanja jos
Urlacher is online now  
Old 06.06.2012., 08:11   #1703
Urlacher
Registrirani korisnik

Quote:
Igor1711 kaže: Pogledaj post
tako da sam po nekim računicama skontao da mi je na IELTSu dovoljna i šestica a da opet skupim 65 bodova da mogu aplicirat za vizu. čekam nestrpljivo 7. mjesec da zaživi ovaj novi sustav pa da vidim na čemu sam.
Moja greska sorry

http://www.immi.gov.au/skills/skillselect/
Urlacher is online now  
Old 06.06.2012., 08:42   #1704
Wog Boy
Registrirani korisnik

Wog Boy Avatar

Registracija: Nov 2007.
Skilled – Independent (Migrant) Visa (Subclass 175)

...English level which is a minimum score of six in each of the four components...
Wog Boy is offline  
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 06.06.2012., 09:43   #1705
Igor1711
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2008.
Quote:
Urlacher kaže: Pogledaj post
isprika prihvaćena.
Igor1711 is offline  
Old 06.06.2012., 09:49   #1706
seomag
Registrirani korisnik

seomag Avatar

Registracija: Jul 2008.
Quote:
Na IELTS-u su ti dovoljne 6ce za visu????????koja je viza u pitanju, jer mislim da su 7ce minimum, bar za vise 175 i 176.
Samo da dopunim Wog Boy-a; mozes proci i sa sesticama na IELTS-u, ali za to dobijas 0 bodova: http://www.immi.gov.au/skilled/gener...ts-english.htm
Quote:
Victoria i ACT imaju nastrozije uslove, a za njih ti je financial criteria najveci, dakle za njih treba i vise novca imati.

http://www.liveinvictoria.vic.gov.au...a-subclass-190
Da, ali Victoria obicno ne trazi dokaz o kolicini novca koju posjedujes
Quote:
Hm, ovo je potencijalna situacija koja bi se mozda mogla desiti, odgadjanje pregleda je normalno rješenje ako dodje do toga.Ja sam mislio odraditi ljekarske preglede prije, pa kad dodje do toga da se zatrudni, da mozemo priloziti nalaze, a za dijete svakako treba dodatno zatraziti sto ne bi trebao biti problem.
Mozda, ali ces za to platiti dodatnih 2000 ili 3000 AUD http://www.immi.gov.au/allforms/990i/child.htm, a ako dobijes bebu prije vize, mislim da ju ukljucis u aplikaciju besplatno.
Osim toga, "the initial entry date" ti bude godinu dana od datuma lijecnickog. Pa ti se moze dogoditi da dobijes vizu sa jako kratkim rokom za prvi ulazak u AU.
Moze ti se cak dogoditi da CO odluci da su ti lijecnicki nalazi prestari i da zatrazi da ponovis pretrage.
Old 06.06.2012., 09:53   #1707
Igor1711
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2008.
Quote:
Wog Boy kaže: Pogledaj post
Skilled – Independent (Migrant) Visa (Subclass 175)

...English level which is a minimum score of six in each of the four components...
šestica je trenutno dovoljna za sve vize (za pojedine i više nego dovoljna) ako se ne varam.
hoće li biti kakvih izmjena 1.7. to je još za vidjeti.

ako ne bude izmjena u bodovanju i ako threshold ostane na 65, imao bih (uvjetno)
30 na godine
15 na staž
15 na struku
5 na sponsorship
0 za šesticu iz IELTSA (možda ubodem i više, ali dobro je znati da nije pod morati)
----------
total 65

možda ova granica i poraste ovisno koliko kvalitetnih aplikacija će biti u potu, a možda se i smanji (iako sumnjam).

zna li netko od vas hoće li biti kakvih izmjena vezanih za state sponsorship nakon 1.7.?

Zadnje uređivanje Igor1711 : 06.06.2012. at 10:01.
Igor1711 is offline  
Old 06.06.2012., 12:49   #1708
dazzled
It's just me ;)

dazzled Avatar

Registracija: Jun 2012.
zna li netko od vas hoće li biti kakvih izmjena vezanih za state sponsorship nakon 1.7.?[/QUOTE]

Ovo i mene zanima!!
Old 09.06.2012., 10:55   #1709
Amon Ra
Registrirani korisnik

Amon Ra Avatar

Registracija: Apr 2008.
Pozdrav! Evo ukratko moje situacije:

- imam 28 godina, samac
- Bahelor radne terapije (occupational therapist), moje zanimanje je traženo u AU i nalazi se na SOL listi, imam 5 godina iskustva u struci (prijavljenog) i 2 godine volonterskog rada, te razne dodatne edukacije
- Engleski jezik sam učio 10 godina kroz školovanje, razumijem, čitam i pišem savršeno, govor moram uvježbati - vjerujem da bi imao prosjek 7 na IELTS Testu

- nevezano uz to, u AU imam tetu (rođena mamina sestra) koja bi me vjerovatno htjela sponzorirati

E sad imam 3 pitanja:

- da li mi je bolje ići na 175 (nezavisnu vizu) ili 176 (sponzoriranu od rodbine)?

- jel bi teta morala izvalit neku lovu za mene ili bi samo svojom imovinom jamčila za moje dvije godine? - ne bi joj htio nabijati trošak ako mogu dobiti nezavisnu vizu

- prosječna plaća bi mi bila oko 60 000 AUD i zanima me da li bi to bilo dovoljno za pristojan život u okolici Melbourna?

Hvala na odgovorima!
Amon Ra is offline  
Old 09.06.2012., 11:37   #1710
dijana vu
Registrirani korisnik

pozdrav narode?zanima me da li je netko pokušao otići tamo preko njihove organizacije ausfis?
dijana vu is offline  
Old 09.06.2012., 11:42   #1711
Wog Boy
Registrirani korisnik

Wog Boy Avatar

nadam se da nije jer su 'scam', procitaj ovo i ovo a takvih tekstova ima svuda na internetu. Google je tvoj prijatelj
Wog Boy is offline  
Old 09.06.2012., 12:02   #1712
dijana vu
Registrirani korisnik

Quote:
nadam se da nije jer su 'scam', procitaj ovo i ovo a takvih tekstova ima svuda na internetu. Google je tvoj prijatelj
strašno nemogu vjerovat!i mene su zvali
dijana vu is offline  
Old 09.06.2012., 12:55   #1713
Wog Boy
Registrirani korisnik

Wog Boy Avatar

Ne daj broj kreditne a i pazi sta potvrdjujes telefonom jer se i telefonski mozes obavezati i pristati na uvjete pa ce te oderati ovako ili onako. Najbolje sa takvom bagrom po kratkom postupku, mene kad traze nesto (razni investment, mogucnost lake zarade $3000 tjedno radeci od kuce na kompjuteru i slicna sranja) ja im zahvalim na ponudi i pitam ih mogu li mi dati nesto novaca jer ne radim nigdje, nakon toga samo cujem 'tu tuuu' u slusalici.
Wog Boy is offline  
Old 09.06.2012., 20:00   #1714
trbuhomzakruhom
Registrirani korisnik

trbuhomzakruhom Avatar

Registracija: May 2012.
[QUOTE=Amon Ra;39907547]Pozdrav! Evo ukratko moje situacije:

- imam 28 godina, samac
- Bahelor radne terapije (occupational therapist), moje zanimanje je traženo u AU i nalazi se na SOL listi, imam 5 godina iskustva u struci (prijavljenog) i 2 godine volonterskog rada, te razne dodatne edukacije
- Engleski jezik sam učio 10 godina kroz školovanje, razumijem, čitam i pišem savršeno, govor moram uvježbati - vjerujem da bi imao prosjek 7 na IELTS Testu

- nevezano uz to, u AU imam tetu (rođena mamina sestra) koja bi me vjerovatno htjela sponzorirati

E sad imam 3 pitanja:

- da li mi je bolje ići na 175 (nezavisnu vizu) ili 176 (sponzoriranu od rodbine)?

- jel bi teta morala izvalit neku lovu za mene ili bi samo svojom imovinom jamčila za moje dvije godine? - ne bi joj htio nabijati trošak ako mogu dobiti nezavisnu vizu

pa teta bi ti morala upatit 5000 aud kao neko osiguranje da nebi trazio socijalnu pomoc ,ako bi se desilo da uzmes socijalu onda oni tvojoj tebi uzimaju tih 5000 aud ,inace kad prode odredeni rok onda dobiva taj novac natrag

- prosječna plaća bi mi bila oko 60 000 AUD i zanima me da li bi to bilo dovoljno za pristojan život u okolici Melbourna?

pa to je jako dobra placa za pocetak,bilo bi dobro da tolko dobijes
trbuhomzakruhom is offline  
Old 10.06.2012., 04:39   #1715
Wog Boy
Registrirani korisnik

Wog Boy Avatar

OK, evo nesto novo za sve. Ne znam trenutno cijom inicijativom ali pokrenut je zanimljiv projekt, obrnut nacin za trazenje posla, kompanije traze i biduju za vas na online aukciji. Rijec je o "FIFOBid" koji je u kratko vrijeme prikupio preko 10000 korisnika. Zamisljeno je da recruitment agencije, HR osoblje i ostali nalaze i biduju za radnike. Obzirom na trenutni demand za odredjenim zanimanjima ovo ce i proraditi!

Evo vam link, registrirajte se, popunite sve rubrike, skenirajte i uploadajte kvalifikacije i pustite da vrijeme i potreba odrade svoje. I sretno!

evo par linkova sa dnevnih novina tek da znate o cemu se radi

http://www.smh.com.au/business/flyin...420-1xcbb.html

PS obrati paznju na uvod "A SKILLED fly-in fly-out driller hired for an offshore rig sat in his Perth home for more than six months on full pay of about $150,000 a year, waiting for the call telling him he was finally needed on site."

Ovo je za one koji pitaju koja su zanimanja dobra za zavrsiti, eto vam jedno od njih, covjek sjedi u pricuvi i placen je $150000. Zasto? Zato jer ce im trebati odredjenog trenutka a nemaju ili ne mogu naci nikog drugog sa potrebnim zanimanjem.

http://www.perthnow.com.au/business/...-1226341562637

a ima ih i na fejsu http://www.facebook.com/FIFObids

e da, zaboravih tri stvari na koje HR gleda prilikom selekcije radnika za 'mines jobs' su: timski rad, sklonost sigurnom radu (safety) i sposobnost rada u dugim smjenama (10 do 12 sati dnevno, nekoliko tjedana u komadu) pa ne zaboravite to nekako istaknuti ako aplicirate

Zadnje uređivanje Wog Boy : 10.06.2012. at 05:26.
Wog Boy is offline  
Old 10.06.2012., 12:28   #1716
deisler
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2012.
Quote:
OK, evo nesto novo za sve. Ne znam trenutno cijom inicijativom ali pokrenut je zanimljiv projekt, obrnut nacin za trazenje posla, kompanije traze i biduju za vas na online aukciji. Rijec je o "FIFOBid" koji je u kratko vrijeme prikupio preko 10000 korisnika. Zamisljeno je da recruitment agencije, HR osoblje i ostali nalaze i biduju za radnike. Obzirom na trenutni demand za odredjenim zanimanjima ovo ce i proraditi!

Evo vam link, registrirajte se, popunite sve rubrike, skenirajte i uploadajte kvalifikacije i pustite da vrijeme i potreba odrade svoje. I sretno!

evo par linkova sa dnevnih novina tek da znate o cemu se radi

http://www.smh.com.au/business/flyin...420-1xcbb.html

PS obrati paznju na uvod "A SKILLED fly-in fly-out driller hired for an offshore rig sat in his Perth home for more than six months on full pay of about $150,000 a year, waiting for the call telling him he was finally needed on site."

Ovo je za one koji pitaju koja su zanimanja dobra za zavrsiti, eto vam jedno od njih, covjek sjedi u pricuvi i placen je $150000. Zasto? Zato jer ce im trebati odredjenog trenutka a nemaju ili ne mogu naci nikog drugog sa potrebnim zanimanjem.

http://www.perthnow.com.au/business/...-1226341562637

a ima ih i na fejsu http://www.facebook.com/FIFObids

e da, zaboravih tri stvari na koje HR gleda prilikom selekcije radnika za 'mines jobs' su: timski rad, sklonost sigurnom radu (safety) i sposobnost rada u dugim smjenama (10 do 12 sati dnevno, nekoliko tjedana u komadu) pa ne zaboravite to nekako istaknuti ako aplicirate
I don't believe in employment agencies and labour hire firms - they charge a fortune and profit from keeping the workers and the work apart. I for one am definitely signing up to this FIFObids thing... why should I be wasting my time applying for 100 different jobs when there is a shortfall in the market? I think these boys are on to something - people can put themselves in the market and say this is my experience yada yada then the companies should come to us with their offers! You'd be surprised how much time I've wasted going through interview processes only to find out that they need me to do a roster/pay that doesn't work with my family at all!
deisler is offline  
Old 11.06.2012., 19:12   #1717
seomag
Registrirani korisnik

seomag Avatar

Registracija: Jul 2008.
English as a Second Language (ESL) Education

Ako netko seli u AU (tocnije NSW) i sa sobom vodi skolarca/e, dobro ce mu doci sljedeci link: http://www.schools.nsw.edu.au/learni...tion/index.php
Old 12.06.2012., 13:02   #1718
fremantle.wa
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2008.
457 sponsorship

http://www.seek.com.au/Job/mechanic-...perth/22495616
fremantle.wa is offline  
Old 13.06.2012., 03:55   #1719
Slonček
Registrirani korisnik

Slonček Avatar

Registracija: Aug 2010.
Quote:
alexandra99 kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima! Imam par pitanja i bila bi jako zahvalna kada bi mi mogli pomoći! U vezi sam da dečkom 11 mjeseci zaručili smo se i planiramo da predamo papire za useljenje on je australijski drzavljanim a ja imam dvojno drzavljanstvo bih i hr. Pitanje s kojim drzavljanstvom su mi vece sanse da brze dobijem vizu? Zna li itko koliko se treba cekati na vizu postoji li nesto cime bi se taj postupak dobijanje vize mogao da ubrza? Jer ne zelim da se razdvajamo...takodjer cu imati osigurano kao sponzora! Koliko se treba cekati na zarucnicku zivu i da li mogu u međuvremenu posjecivati turisticki auszraliju? Unaprijed hvala puno!
Ne znam da li ću ti baš biti od pomoći, jer sam a svoju vizu dobila prije nešto manje od godinu dana.
Ja isto imam dvojno, predavala sam papire kao Hr državljanin. Naša situacija je bila ta da smo oboje živjeli tada u Hr, pa ti sam proces ovisi i od toga gdje on kao državljanin AUS živi.
On je meni bio sponzor, i čekali smo gotovo godinu dana (10mj) da dobijem vizu. 6mj sam čekala da mi se javi tip koji je vodio moj slučaj CO, a potom provjera dokumentacije, nadopunjavanje iste, pa je nekoj i rok istekao... Doduše, mislim da i nema veze s kojim državljanstvom apliciraš...jer ja sam morala sve dokumente vaditi iz obje države (uvjerenja o nekažnjavanju, bla, bla...)
JA sam zaručničku vizu dobila, danas apliciram za Partner visa. Znam djevojku koja je imala zaručnika u Australiji, proces je bio sličan, osim što je on došao po nju u Hr...
Ne znam vezano za turističku vizu ništa, iako mislim da je teško za obje aplicirati jer se onda boje da bi mogla ostati ako dodješ turistički...
Valjda sam bila od pomoći.

Pozdrav iz Australije
Old 13.06.2012., 05:46   #1720
lappino
Registrirani korisnik

lappino Avatar

Registracija: Oct 2003.
“Obicna” australska turisticka viza me kostala onaj fee, ne sjecam se, stotinjak AUD, i dvadesetak minuta popunjavanja on-line prijave, nakon cega je u roku 15 minuta stigao mejl “Dobrodosli u Australiju, evo vize...”

Tako da je turist. viza za Australiju ocigledno postala dosta jednostavna za pribaviti.
lappino is offline  
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Zatvorena tema

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja