Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje
Korisničko ime
Lozinka

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.11.2010., 16:23   #1
GreyFox
Registrirani korisnik

GreyFox Avatar

Registracija: Aug 2009.
Molim savjet i pomoć

Poštovani,
Imam jednu situaciju za koju mi treba pomoć.
Imam 28 god. i imam ženu i dijete živimo u jednom turističkom većem gradu u Hrvatskoj, nekakvim spletom okolnosti živimo u punice, koje je trebalo bit samo na 3 mj. dok se malo žena ne navikne na dijete i uhoda. Ja sam tu došao živit samo jer mi je par dana prije rođenja dijeteta gazda stana otkazao stan...
Uglavnom, počeli smo tražiti stan za kupnju. u moru stanova i kuća, od kojih niti jedan ne košta ispod 1500 € za m2 i to čak van grada... a oba naša roditelja žive u centru grada...
Naš je maksimum 80 000€ jer za više ne možemo jer će nas uništit kredit...
Jednoga dana naiđemo na kuću u centru grada (udaljenost samo par stotina metara i od mojih i od ženinih roditelja)
Kuća ima 60 m2 i prodavala se za 61 000€, nakon pregovaranja spustila je na 52 000€, u kuću bi trebalo nešto novaca uložit...
nakon malo razgovorA sa ženom, složili smo se da kuća možda i nije podobna za živjet. međutim kako ja već imam uhodan posao sa mojim roditeljima a to je turistički najam soba i apartmana, i to za vrijeme ljeta napunimo bar još 10-ak kuća i smještaja u kvartu....

Moje bi bilo mišljenje da se kuća kupi kreditom od 52 000€ (rata 308€) na 30 god. ali otplaćivanje bi išlo na slijedeći način:

1. Imamo obećanje mojih roditelja da nam mogu od svake sezone dati 10 000€
2. Turističkim najmom ove kuće koju gledamo možemo uštedjeti 10 000€ do kraja sezone.
3. Mojim poslom ljeti mogu uštedjeti 5000 €

To je 25 000€ do kraja Rujna 2011. godine. Znači otplatio sam pola kredita nakon nepunih godinu dana.

Zimi se apartmani mogu dati u najam ( 2apartmana po 30m2) studentima i to po cijenu od 200€ mj svaki. 400 € mjesečno.

Pošto se iz punice pošto poto moram seliti išli bi u postanare. cijena dvosobnog stana nek je 300 €...

stanje krajem rujna (kad sam i mislio se seliti iz punice) stoji ovako:
- Rata kredita se prepolovila i sada je 150 €/mj.
- stan u kojemu živim je cca 300 €...
- Razlika je nekih 50 €....

Kredit i podstanarstvo mi se plaća samo od kuće... Moja obitelj i ja živimo uredno od moje plaće koja nije opterećena kreditom...

Što je ajvažnije KREDIT ĆE SE OTPLATIT NAJKASNIJE KROZ 3 GODINE

Problem koji imam je žena, koja kaže da kupujemo nešto a mi nemamo krova nad glavom. Ona bi radije pričekala da se stanje sredi (po meni nema smisla čekat godinu dana "da se stanje sredi" i da onda 50m2 platit 100 000€)...

Uglavnom, tražim Vašu pomoć samo da proBam stvari sagledat malo objektivnije, jer sam stvarno se jako zagrijao za tu kuću, pa neznam jeli ja gledam stvari dovoljno objektivno ili u potpunosti subjektivno...

ŠTO VI MISLITE O SVEMU OVOME...?
GreyFox is offline  
Odgovori s citatom
Advertisement

Advertisement
Sponsored links

Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja