imam pitanje u vezi spajanja na internet (isključivo) preko wifija.
na mobitelu je froyo 2.2
uređaj je nov i ispravan, ali imam problem sa spajanjem na net preko wifija. prvi problem koji se javio je taj da se mobitel spojio na net (pisalo je "spojeno sa thomson..."), međutim kada bih pokrenuo internet, android market, youtube, gmail - ništa se ne bi događalo, tj. mobitel bi javljao da je npr nemoguće otvoriti stranicu tipa google - "web page not available", kad bih se probao ulogirat na gmail račun za recimo market, to jednostavno nije moguće. dakle, piše da je spojen ali podaci se ne prenose nikako.
nakon toga kad sam se odspojio, više se nije mogao ponovno spojiti preko wifija. tj javljao mi je "preuzimanje ip adrese iz thomson..." pa "odspojeno" pa ponovno preuzimanje i tako u nedogled.
tražio sam po netu o tome, i uspio naći način da se uređaj spoji na wifi, međutim prvi problem još uvijek postoji, tj iako prikazuje da je spojen (signal odličan itd) podaci se jednostavno ne prenose, stranice ne mogu otvarati i sl.
sve passworde i podatke sam točno unosio.
zna li netko kako rješiti ovaj problem?
koliko vidim, na netu se jako puno ljudi žalilo na ovo, pogotovo kad je došao froyo update. ovo mi je prvi android mob i nemam pojma što dalje napraviti. imam samsung omniu i900 koji se spaja bez poteškoća i sve radi kako treba.
Lijep pozdrav svima. Evo bit ce dva mjeseca kako sam si kupio ovaj telefon, ujedno i moj prvi android. Sto reci? Ako uzmem u obzir da mi je to prvi susret s androidom uopce, telefon je sasvim ok ali svjestan sam da ima daleko boljih.
Telefon u biti nije nista posebno, malo interne memorije pa mi svako toliko neda instalirati neku aplikaciju, onda moram rucno prebacivati aplikacije na sd karticu da oslobodim prostor, mala rezolucija ekrana sto rezultira nekompatibilnoscu velikog broja aplikacija, dosta je spor i ima jos ponesto.
Uglavnom meni je vazno da mogu biti on-line i surfati internetom u svakom trenu a tu nema nikakvih problema, tako da me ovo iznad napisano ne opterecuje bas previse iako je velika mana jednog android telefona.
E sad, ima nekoliko stvari koje me zanimaju. Kako se ne razumijem bas u samu „anatomiju“ androida a koliko vidim ima ovdje velik broj onih koji se itekako razumiju, pa se nadam da ce mi netko pomoci.
Kao prvo: za ovaj telefon svuda govore da ima android 2.1 (eclair) i da je mocuc update na 2.2 (froyo) , i u vipu su u karakteristikama naveli android 2.1, naravno nisam odmah htio nadogradjivati vec da prvo upoznam sam android. I tako sam neki dan odlucio staviti froyo jer citajuci razne upute s raznih foruma vidim da nije komplicirano.
Medjutim, u jednom postu sam procitao da prvo u telefonu provjerim samu verziju sustava( nisam dosad niti provjeravao) kad ono pise: Firmware verzija – 2.2
Osnovna verzija – 15500XWJP3
Kernel verzija – 2.6.32.9-perfroot@DELL105#1
Broj verzije – FROYO.XFJPK
Malo me zbunilo, po tome je ocigledno da imam 2.2 froyo na telefonu ili...? zaista ne znam sto da radim, treba li mi update ili ne, isto tako me zanima treba li mi root? I sto bi konkretno dobio njime na ovom telefonu? I negdje sam procitao da nije isto update firmware-a i nadogradnja software-a, a kies mi nudi update firmware-a. Za sad nista dirao nisam pa vas molim da mi netko pomogne objasniti sve. Nadam se kakvom konkretnom odgovoru. Hvala
Nažalost, koliko ja znam- jedino je rješenje maknuti šifru sa mreže i onda se spojiti.
Kod Androida uglavnom rijetko piše da si upisao krivu šifru.
U većini slučajeva piše da je spojen ili piše to "Obtaining IP address"- ali, kao što si vidio, nije spojen.
Tako da preporučam da makneš šifru, probaš se spojiti- pa onda probaj kasnije vratiti i vidjeti hoće li funkcionirati.
Naravno, prije svakog koraka "zaboravi" mrežu (tj. u postavkama je makni iz onih "poznatih" mreža na koje se automatski spaja).
Ne razumijem se toliku u rutere- ali, sjećam se da se negdje spominjao mod spajanja rutera.
No, ako ti se Omnia normalno spoji- to ne bi trebao biti problem.
Quote:
sofisticiran kaže:
Firmware verzija – 2.2
Osnovna verzija – 15500XWJP3
Kernel verzija – 2.6.32.9-perfroot@DELL105#1
Broj verzije – FROYO.XFJPK
Malo me zbunilo, po tome je ocigledno da imam 2.2 froyo na telefonu ili...? zaista ne znam sto da radim, treba li mi update ili ne, isto tako me zanima treba li mi root? I sto bi konkretno dobio njime na ovom telefonu? I negdje sam procitao da nije isto update firmware-a i nadogradnja software-a, a kies mi nudi update firmware-a. Za sad nista dirao nisam pa vas molim da mi netko pomogne objasniti sve. Nadam se kakvom konkretnom odgovoru. Hvala
Je- to je Froyo.
Što ti točno nije dobro na mobitelu da bi ti trebao update?
O rootu imaš u Android tutorialu u mom potpisu.
Update firmwarea je isto kao i nadogradnja.
Mislim, točniji prijevod bi bio ažuriranje- ali, više ljudi kaže nadogradnja.
I software je isto kao i firmware.
Iako se kao firmware koristi za tako "manje" sklopove tipa mobitel, a software za kompjuter.
Ali, to je isto sad diskutabilno.
Uglavnom- nadogradnja softwarea je isto što i update firmwarea.
Update rijetko kad donosi pogoršanja- tako da možda nije ni loše napraviti update ako ti ga Kies nudi.
Naravno, za svaki slučaj prije updatea sve spremi na kompjuter (i imenik backupiraj- ako već nije sinkroniziran sa Googleom).
Sad, mislim da se kod većine Androida updateom ne gube skoro nikakvi podaci- ali, radije ti spremiš pa si siguran.
Je- to je Froyo. Što ti točno nije dobro na mobitelu da bi ti trebao update?)
Prije svega, hvala na brzom i konkretnom odgovoru! Ovo me podsjeti na kolegu koji je kupio laptop sa windows 7 home a dobije ultimate original. Znaci imam froyo a kupio sam ga sa 2.1. sve u svemu, telefon je ok.
baterija mi traje max 1 dan, naravno da mi je ukljucen 3g jer mi je bitno zbog neta. i sam telefon dosta koristim ali proizvodjac tvrdi da bi ipak trebala trajeti duze.
no, preko noci ga stavim na punjac i to je to.
neke aplikacije mi neda premjestiti na sd karticu a nemaju veze sa sustavom, tipa neke igre i programi...i ponekad je malo sporiji sam telefon.
Ne smeta mi to previse ali sam mislio da nemam froyo pa ako bi stavio da bi sam telefon ipak bio malo poboljsan. ali vidim da je taj problem rjesen.
Pa sad mislim da bi mozda rootanjem nesto dobio ili...mozda i tu grijesim?
u svakom slucaju hvala ti na odgovoru.
Moguće da si nekad slučajno updateao, ili ovi na Vipovim stranicama nisu updateali stranice
Mislim, te njihove stranice sa specifikacijama mobitela ionako nisu mjesto za provjeru specifikacija.
Često ("slučajno") napišu malo bolje specifikacije ili neke potpuno krive.
GSM Arena je pouzdana.
Makar, opet, verzija Androida ovisi (i) o operateru pa je to teško definirati...
Uglavnom...
Trajanje baterije od jedan dan je normalno za smartphone.
Pogotovo ako ti je stalno upaljen internet i sinkronizacija.
A, to što proizvođač napiše da bi trebala trajati ne znam koliko- to je postignuto u laboratorijskim uvjetima i sa tko zna čim sve pogašenim. Tako da to nije neko mjerilo.
To premještanje aplikacija ovisi o developeru aplikacije.
Kada je tek izašao Froyo- developerima je rečeno da implementiraju tu mogućnost u svoju aplikaciju (ako žele).
Tako da neki još to nisu napravili- pa ne možeš prebaciti aplikaciju.
Znači, nije do mobitela ili verzije Androida- do proizvođača aplikacije je.
Sad, možeš ga probati kontaktirati preko Marketa (imaš tamo vjerojatno i njegov mail)- pa pitaj misli li ubaciti tu opciju (ako se radi baš o nekoj velikoj aplikaciji koja ti je nužna).
A, update (i ovaj manji, ako ti ga nudi) može pomoći oko trajanja baterije i responzivnosti.
Sad, hoće li to biti primjetna razlika...
Nekima je- nekima nije.
U svakom slučaju, ne škodi probati- gore neće biti.
Samim rootanjem ništa ne dobiješ.
Već se tim postupkom otvaraju mogućnosti što dalje možeš.
Npr. možeš instalirati program za overclock pa ubrzati procesor (iako i to ovisi o mogućnostima procesora- hoćeš li primjetiti ubrzanje).
No, stavljenje custom ROM- a bi sigurno ubrzalo mobitel (ako znaš malo engleskog i imaš malo vremena- isplati se pokušati).
Meni (kao i većini ljudi) je razlika bila stvarno primjetna.
Ali, moram priznati da nisam imao I5500 pa ne mogu ništa tvrditi.
Obicno pogledam gsm arenu i mobilni svet, ali i tamo stoji da je na ovom telefonu 2.1 android uz moguc upgrade na 2.2 tako da vjerujem da su ovi u vipu samo prepisali specifikacije.
Sve u svemu, nisam mogao bolje proci, imam Froyo a da ne moram updateati i izgubiti jamstvo.
Samim Android sustavom sam odusevljen, a rootati za sad necu jer prvo gubim jamstvo a jos nisam tako vjest da se upustam u igranje "anatomijom" samog sustava.
Tebi Velika Hvala sto si se ovako potrudio da mi sve detaljno objasnis sto zaista i jesi.
Sad mi je puno toga jasnije sto se Android telefona tice. Hvala ti jos jednom!
Uspio sam preko kiesa nadogradit firmware na froyo 2.2 nisam izgubio ništa ni sa sd kartice ni imenik, samo root sad nemogu napravit root sa universal androot. Jel zna neko s kojim bi to programom mogao napravit i zašto neće sa ovim? Hvala
Galaxy i5500..danas sam u T-com prebacio na bežični internet Wifi) i kada sam htio na mob..uključiti wifi..pokaže mi greška..fakat ne znam kaj da napravim..hvala svima ( u vip-u sam isključio internet-da li to ima veze?)
Ovako, prijateljica mi ima problem s wi-fi mrežon. Kad se bila spojila prvi put na internet (SpeedTouch) sve je normalno radilo i mogla je bilo di na internet na mobitelu. Kad je sljedeći put upalila mobitel, išla se spojit na sa wi-fi na svoj internet ali joj nije pronašlo njenu mrežu. Pa je dodala wi-fi mrežu SpeedTouch ali joj piše "Izvan dosega" a ima metar da je isprid modema. Ako me je ko skužia, nek nan pomogne, molin vas
Pomoc!
Mob star dva mjeseca. Svakih par dana se zgasi sam od sebe (baterija nije prazna) i ne da se upaliti. Tek kad se baterija izvadi i ponovno stavi, moze se upaliti.
Bio na servisu, vele da su "zalemili kontakte i promijenili softver"!? Nakon par dana ista stvar.
Kaj da delam?
Jel moguce da ga zblesa neka od aplikacija koju sam stavila?
Napravi hard reset uređaja, vrati samo kontakte da možeš zvati i da normalno vidiš tko tebe zove od poznatih. Drugo nemoj ništa dirati nego tako ostavi par dana.. ako je ok onda je valjda neka aplikacija.(makar sumnjam da bi app bila kriva, ali hajde da isključiš i tu mogućnost) Ako nebude dobro -> opet servis.
Ili zapravo šalji ga odmah na servis i gotovo. Nek se oni malo gnjave s tim.
Napravi hard reset uređaja, vrati samo kontakte da možeš zvati i da normalno vidiš tko tebe zove od poznatih. Drugo nemoj ništa dirati nego tako ostavi par dana.. ako je ok onda je valjda neka aplikacija.(makar sumnjam da bi app bila kriva, ali hajde da isključiš i tu mogućnost) Ako nebude dobro -> opet servis.
Ili zapravo šalji ga odmah na servis i gotovo. Nek se oni malo gnjave s tim.
Napravljen je hard reset. I onda sam polako pocela vracat tih par aplikacija koje sam imala i onda se nakon par dana opet dogodilo to s iznenadnim gasenjem.
I nakon kaj resetiram mob (izvadim bateriju), primijetim da se baterija znatno isparaznila (iako je bila puna netom prije gasenja).
Servis mi je dosta daleko, a jos mi ne daju adekvatni zamjenski mob, pa bi ih ak mogu radje izbjegla. A i ne ulijevaju mi neku nadu s ovim kaj su mi napravili ("zalemili kontakte (!?) i promijenili softver"....a kolko vidim isti je koji je i bio).
A nis...idem micat aplikacije.
tnx
Obzirom da na servisu nisu mogli vidjeti što bi točno bila greška, a nemogu svaki telefon pratiti par dana hoće li se smrznuti ili što. Prva asocijacija im je bila da je loše zalemljen neki od kontakata baterije, pa su to prelemili.
Softver ti nisu mogli staviti noviji, ukliko si već imala najnoviji na uređaju. Tako da su ga u najboljem slučaju samo preflashali. Po mojemu su sve napravili što su mogli u tome trenutku. Ako je problem i dalje prisutan uređaj će im se vratiti.Tako svi servisi rade.
Ne zagovaram servise, naprotiv - rade preko volje. Ali neke stvari jednostavno nemogu napraviti jer ne vide grešku. (to što se tebi događa je najveći problem pri servisiranju jer nije stalno prisutno već povremeno)
Hmm... Ja imam vip racer II i otiao na market,ulogirao se i kupio neke besplatne igrice ali nakon nekog vremena jedna igrica mi je postala losa i stekala je. nezz kako je obrisatii!! molim vas za pomoc