Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Posao i karijera
Korisničko ime
Lozinka

Posao i karijera Od vratara do direktora u tri tjedna
Podforum: Informacije o poslodavcima, Iza katedre

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.01.2011., 16:49   #61
0hara
Registrirani korisnik

0hara Avatar

Registracija: Oct 2009.
Quote:
kiklop0 kaže: Pogledaj post
jel posao obavlja jedna osoba ili se ide u paru? koliko se sjecam ovo drugo, ali nisam siguran...
i mene ovo zanima,netko kaze solo ,netko u duetu
0hara is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2011., 16:55   #62
Ruralna
u potrazi za šparogama

Ruralna Avatar

Registracija: Jul 2008.
Quote:
Lilit kaže: Pogledaj post
jel jedino ja ne vidim info kad su prijave (tocno) i di?
Prijave za sudionike Popisa 2011. prikupljat će se neposredno prije popisivanja, točnije tijekom veljače i ožujka 2011

Isto piše da će sve info bit na stranicama od DZS. Vjerovatno će prije prijava objaviti di će se primat.
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.01.2011., 17:01   #63
Sigurna
*i nezamjenjiva

Sigurna Avatar

Registracija: Jul 2010.
Quote:
Butterfly_20 kaže: Pogledaj post
@Sigurna - koliko god nisam sklona vjerovati informacijama u novinskim članicima, mislim da je ipak ovako kako je navedeno - neki prosječni mjesečni iznos je dozvoljen preko ugovora o djelu, a da i dalje primaš naknadu. Što se tiče samog članka - netko tko honorarno zarađuje 12 000 kn, ne bi trebao primati naknadu i dalje.

Vjerujem da će isplate biti preko ugovora od djelu, nema kako drugačije (ugovor o radu neće sigurno). Tako da pogledaj po njihovim stranicama i pošalji mail, ali mislim da ne bi trebala imati problema.
Dozvoljen je onaj iznos koji ne prelazi iznos naknade koja se prima. Dakle, u mojem slučaju, 1800kn. To znam, definitivno. I nadam se, da se gleda mjesec isplate. Po tome, ako i izgubim zadnji mjesec, izgubiti ću kojih 1000kn jer toliko bi mi trebala biti zadnja isplata u svibnju. Samo ne znam još kad bi se potpisivao neki ugovor, da ne bude da gubim naknadu o dana potpisivanja .

Budem ja to lijepo mailom . I hvala ti na odgovoru.
Old 12.01.2011., 19:28   #64
Lilit
djevojce.

Lilit Avatar

Registracija: Dec 2006.
Quote:
Ruralna kaže: Pogledaj post
Prijave za sudionike Popisa 2011. prikupljat će se neposredno prije popisivanja, točnije tijekom veljače i ožujka 2011

Isto piše da će sve info bit na stranicama od DZS. Vjerovatno će prije prijava objaviti di će se primat.
ja sam dobila informaciju da se prijave vec vrse na Hzz, zato i "gnjavim"
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 12.01.2011., 21:22   #65
Sigurna
*i nezamjenjiva

Sigurna Avatar

Quote:
ja sam dobila informaciju da se prijave vec vrse na Hzz, zato i "gnjavim"
Pročitala sam ovo tvoje i nazvala jednu žensku za koju znam da radi na HZZ-u, nije moja ispostava, ali....ima nešto u ovome što si rekla. Ona kaže da se ne vrše prijave službeno, ak me razumiješ što hoću reći , a službeno, za obične smrtnike, će prijave biti zaprimane nakon što HZZ objavi da se primaju prijave. Valjda na netu, ili gdje već, to ne znam. I da se neće primati za popisivače zaposleni ni redovni studenti, isključivo nezaposlene osobe sa Zavoda i to one koje primaju najvišu naknadu i najdulje, kako bi ih se riješili sa Zavoda barem na neko vrijeme. I da se zbilja predviđa rad po cijeli dan, stroge kontrole i nema zabušavanja dok dole ne padneš.

To je neslužbeno, naravno.
Old 12.01.2011., 21:26   #66
Lilit
djevojce.

Lilit Avatar

thx na info
veoma je logicno
osim ovoga sta ce uzimat one koji su najdulje na zavodu
ti koji su dugo na zavodu primaju naknadu vjerojatno
a sta s onima koji su na zavodu a ne primaju naknadu jer su iza faxa na zavod a ne s posla na zavod, to mi je malo glupo
to su sve info o popisivacima samo ili i o kontrolorima i ostalim "visima"?
Old 12.01.2011., 21:38   #67
Sigurna
*i nezamjenjiva

Sigurna Avatar

Quote:
thx na info
veoma je logicno
osim ovoga sta ce uzimat one koji su najdulje na zavodu
ti koji su dugo na zavodu primaju naknadu vjerojatno
a sta s onima koji su na zavodu a ne primaju naknadu jer su iza faxa na zavod a ne s posla na zavod, to mi je malo glupo
to su sve info o popisivacima samo ili i o kontrolorima i ostalim "visima"?
Sa stajališta nezaposlenih, bilo bi logično da oni koji ne primaju naknadu imaju prednost, kako bi nešto zaradili. Sa stajališta državnog proračuna - jasno da im je u interesu izdvojiti čim manje novaca, dakle, poslati one koji primaju naknadu jer im za faktor koji je omjer zarade od popisivanja i njihove naknade ne moraju plaćati naknadu. Dakle, ako zaradi 3000kn, a na zavodu prima 1800, mjesec i pol, cca mu ne moraju dati naknadu jer je imao prihod. Sve u svemu, računica ispada da pazi sad ovo - država ima besplatne popisivače koji si ustvari ne zarade ništa, a ni država ne potroši na njih ništa više nego što bi bila naknada. Kužiš matematiku? Mislim, ovaj cijeli post je moj dojam. Nije mi to nitko rekao. Ali kao netko tko je radio....negdje...znam kako država "diše". Uzmimo mene, na primjer, ja spadam u tu kategoriju koja prima naknadu....OK, tek sam počela i imam pravo samo 120 dana. Ali, ja svaki dan moram na fizikalnu terapiju nakon koje sam nesposobna za išta, i sad će mene tjerati u popisivače. Mislim, prvo ću ujutro kilometrima na terapiju, pa onda u popisivanje? A nisam radno nesposobna, dakle, ne mogu biti "na bolovanju". A netko bi to rado radio. Isto tako, sumnjam da će žene pred penziju koje primaju naknadu već godinama oduševljeno pristupiti popisivanju. Ili samohrana majka koja ima doma troje djece.

Ne znam ti za kontrolore, ali brijem da su oni više plaćeni i da je jasno ako nemaš nekoga da te pogura...

Javi ako što saznaš.

Edit: ja sam na Zvodu inače bila jučer, morala do savjetodavke još po neke papire, bla, bla...ništa mi nije spominjala u vezi ovoga svega.
Old 12.01.2011., 21:48   #68
Lilit
djevojce.

Lilit Avatar

Quote:
Sigurna kaže: Pogledaj post
. Sa stajališta državnog proračuna - jasno da im je u interesu izdvojiti čim manje novaca, dakle, poslati one koji primaju naknadu jer im za faktor koji je omjer zarade od popisivanja i njihove naknade ne moraju plaćati naknadu. Dakle, ako zaradi 3000kn, a na zavodu prima 1800, mjesec i pol, cca mu ne moraju dati naknadu jer je imao prihod. Sve u svemu, računica ispada da pazi sad ovo -
jesi sigurna da je to tako?
jer gore je pisano kako ako nekim ugovorom o radu i zaradis nesto ne skidaju te s naknade za nezaposlene, skinut ce ti s naknade samo ako zaradis preko neke cifre?
nije mi sad jasno koje je od tog dvoje tocno

a za kontrolora neovisno koliko je placen vise ili manje me konkretno zanima oce li trazit osobe koje imaju nekakva znanja (ekonomska, pravna, poznavanje statistike..) koja su ipak od koristi ili ce bilo koga kao za popisivace
(da bit ce test za svih i obrazovanje ali neovisno od toga)
Old 12.01.2011., 21:56   #69
Sigurna
*i nezamjenjiva

Sigurna Avatar

Quote:
jesi sigurna da je to tako?
jer gore je pisano kako ako nekim ugovorom o radu i zaradis nesto ne skidaju te s naknade za nezaposlene, skinut ce ti s naknade samo ako zaradis preko neke cifre?
nije mi sad jasno koje je od tog dvoje tocno

a za kontrolora neovisno koliko je placen vise ili manje me konkretno zanima oce li trazit osobe koje imaju nekakva znanja (ekonomska, pravna, poznavanje statistike..) koja su ipak od koristi ili ce bilo koga kao za popisivace
(da bit ce test za svih i obrazovanje ali neovisno od toga)
Što se kontrolora tiče - khm, nemoj me nasmijavati, otkad je u takvim stvarima bio bitan fax ili škola? Mislim, jasno je koji je osnovni uvjet za dobiti bolje plaćen posao. Traži ih se 400 ili tako nekako piše na netu, nije teško naći takvih 400. Možda se varam, ali sa podsmjehom onda.

A za naknadu se računa ovako: isplaćen iznos (dakle, recimo da je 3500kn) podijeli se sa visinom naknade koju čovjek prima. Recimo da je to 3500/1800. što ispada cca 2. Pa mu se naknada sa biroa ukida na dva mjeseca. A nakon ta dva može ponovo primati redovno dalje. Sigurna sam da je tako. Dakle, popisivač da bi zaradio treba kao popisivač dobiti manje love nego što prima na Zavodu, da bi taj omjer bio manji od 1, žišku?
Pitanje je samo da li se na taj "posao" popisivača gleda kao na svaki drugi posao ili ne. Da li se i to računa kao dohodak - odnosno, zavod to gleda kao primitak - ili ne. Ako da, onda vrijedi ovo što sam napisala. Ako ne, onda možeš zaraditi koliko zaradiš, nitko ti naknadu sa zavoda ne dira.
Naravno, nisam Sigurna , razmišljam na glas.
Old 12.01.2011., 21:59   #70
Lilit
djevojce.

Lilit Avatar

znaci ako bilo koji rad obavis dok si na zavodu za taj mjesec ti od naknade oduzmu iznos koji si zaradio?
kuzim onda logiku. nisam znala da je to tako.

a za kontrolora pitam jer recimo znam da na izborima (na licu mjesta gdje se glasa - birackom mjestu) moze radit bilo ko pa i srednjoskolka ali u onoj komisiji koja kasnije prebraja glasove po drugi put ipak uzimaju samo neke ljude koji imaju neka znanja (oni koji su u centrima di se nose glasovi iz tog grada/opcine)
Old 12.01.2011., 22:08   #71
Sigurna
*i nezamjenjiva

Sigurna Avatar

Quote:
znaci ako bilo koji rad obavis dok si na zavodu za taj mjesec ti od naknade oduzmu iznos koji si zaradio?
kuzim onda logiku. nisam znala da je to tako.

a za kontrolora pitam jer recimo znam da na izborima (na licu mjesta gdje se glasa - birackom mjestu) moze radit bilo ko pa i srednjoskolka ali u onoj komisiji koja kasnije prebraja glasove po drugi put ipak uzimaju samo neke ljude koji imaju neka znanja (oni koji su u centrima di se nose glasovi iz tog grada/opcine)
Ne, nisi skužila. Naknada se ne oduzima samo za taj mjesec. Ponavljam: dijeli se tvoj dohodak sa iznosom koji primaš na zavodu. Broj koji dobiješ je broj mjeseci na koje se ukida naknada. Dakle, ako zaradiš 10000kn , to je 10000/1800, cca 6 mjeseci bez naknade. Kužiš? U to sam sigurna. Samo kažem, ne znam da li se to odnosi i na ovakve poslove.

Ovo za kontrolore - pa ima smisla kaj veliš, samo kažem, i 400 onih koji "imaju znanja" već netko njihov ugura. Inače, ne znam da li službeno postoji to pravilo. Ja sam ti bila na izborima u komisiji - a ovi kaj su bili na općini koji prebrojavaju nisu bili ništa upućeniji ni obrazovaniji, ni iskusniji od nas.
Inače, nekako smo zaboravili na to da će se tražiti i ljudi koji će nakon popisa unositi podatke. Meni osobno bi recimo to više odgovaralo. Jer do ond aće mi isteći naknada, kao prvo, kao drugo, vještine imam , a kao treće, ruku na srce, lakše mi je nego hodati po kućama.
Old 12.01.2011., 22:10   #72
Lilit
djevojce.

Lilit Avatar

skuzila sam samo kad sam objasnila sam skuzila je ispalo da nisam

naravno da ima i njih 400 sa znanjima ali draze mi da dobije neko sa znanje ko je poguran nego neko bez ko je poguran.

a unosenje podataka ce vjerujem bit iskljucivo u zg, sta ne?
Old 12.01.2011., 22:15   #73
Sigurna
*i nezamjenjiva

Sigurna Avatar

Quote:
skuzila sam samo kad sam objasnila sam skuzila je ispalo da nisam

naravno da ima i njih 400 sa znanjima ali draze mi da dobije neko sa znanje ko je poguran nego neko bez ko je poguran.

a unosenje podataka ce vjerujem bit iskljucivo u zg, sta ne?
Znaš kaj, baš čitam nešto - može biti da sam krivo zabrijala sa ovim mojim računanjem, nešto piše da se gleda prosjek zarade kroz cijelu godinu, bla, bla...joj, ubiti će me netko kad ovo sutra pročita, već vidim....a dobro, ne znam ni sama što je istina, stvarno moram pisati zavodu. Čekam još s tim jer imam osjećaj da ni oni ne znaju, pa će mi odgovoriti bedastoće.

Hm, ovo unošenje bi moglo biti samo za zg...imaš pravo....to će se najvjerojatnije raditi u DZS-u, po nekoj logici. A možda i ne, možda će svaka županija za sebe, budući će se osnivati ti neki popisivački centri.
Znaš kaj, čim više razglabamo, manje znamo. Budemo vidjeli kad se objavi u medijima u vezi prijava za posao. Znati ćemo sve.
Old 13.01.2011., 11:02   #74
castor8
Registrirani korisnik

castor8 Avatar

Registracija: Apr 2006.
Quote:
A za naknadu se računa ovako: isplaćen iznos (dakle, recimo da je 3500kn) podijeli se sa visinom naknade koju čovjek prima. Recimo da je to 3500/1800. što ispada cca 2. Pa mu se naknada sa biroa ukida na dva mjeseca. A nakon ta dva može ponovo primati redovno dalje. Sigurna sam da je tako.
Quote:
Ne, nisi skužila. Naknada se ne oduzima samo za taj mjesec. Ponavljam: dijeli se tvoj dohodak sa iznosom koji primaš na zavodu. Broj koji dobiješ je broj mjeseci na koje se ukida naknada. Dakle, ako zaradiš 10000kn , to je 10000/1800, cca 6 mjeseci bez naknade. Kužiš? U to sam sigurna.
Quote:
Znaš kaj, baš čitam nešto - može biti da sam krivo zabrijala sa ovim mojim računanjem, nešto piše da se gleda prosjek zarade kroz cijelu godinu, bla, bla...
ajd si promijeni nick u NEsigurna, prvo procitam ove tvoje formule sa potvrdama u vlastitu sigurnost o cem pricas i vrtim si racunice i kombinacije u glavi i onda napises moze bit da sam krivo zabrijala, uuf

btw sto se tice tih sto primaju naknadu, a zasto bi neko ko prima naknadu uopce prihvacao taj posao kad je na nuli, zasto raditi i nista ne zaradit? koliko znam vrse se prijave za to, dakle hzz ne zove sam, ne?
ja danas idem na hzz pa cu pitat za to.
ja sam recimo dipl prosle godine, radio sam na par zamjena ali nedovoljno da primam naknadu, znaci ja sam negdje izmedju, s posla na zavod bez naknade, nadam se da ce to bit sljedeca skupina nakon stelasa
castor8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2011., 11:30   #75
Sigurna
*i nezamjenjiva

Sigurna Avatar

Quote:
castor8 kaže: Pogledaj post
ajd si promijeni nick u NEsigurna, prvo procitam ove tvoje formule sa potvrdama u vlastitu sigurnost o cem pricas i vrtim si racunice i kombinacije u glavi i onda napises moze bit da sam krivo zabrijala, uuf

btw sto se tice tih sto primaju naknadu, a zasto bi neko ko prima naknadu uopce prihvacao taj posao kad je na nuli, zasto raditi i nista ne zaradit? koliko znam vrse se prijave za to, dakle hzz ne zove sam, ne?
ja danas idem na hzz pa cu pitat za to.
ja sam recimo dipl prosle godine, radio sam na par zamjena ali nedovoljno da primam naknadu, znaci ja sam negdje izmedju, s posla na zavod bez naknade, nadam se da ce to bit sljedeca skupina nakon stelasa
Ma znam da sam zbrljala, nije mi taj izračun nikad trebao, pa nisam sad na kraju sigurna, nemoj me tući....uopstalom, nisam sigurna u vrijeme i iznos, ali jesam u to da ti se ukida ako imaš prohod viši od nečeg ...ali eto, danas pitala HZZ u vezi svega i odgovor koji sam dobila je: ne znamo ništa više nego što piše u priopćenju za javnost na stranicama DZS. Sam rekla da budu mi tak odgovorili.

A ovo boldano - cijelo vrijeme govorimo u smislu da ako HZZ šalje ljude obligatorno, da moraju, ko kad ti kao nađu posao, pa odbiješ, nisam to posebno naglašavala, mislila sam da se kuži.

Uglavnom, za sad se ne zna ništa, ništa o prijavama, ništa o ničem, kao....samo ono što piše na netu. To mi je danas službeni odgovor od Zavoda.
Old 13.01.2011., 11:58   #76
mppet
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2007.
Popisivač mora prije svega biti osoba koja zna popisivati a vjerujet nije to baš tako lako i jednostavno.
mppet is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2011., 12:26   #77
Ruralna
u potrazi za šparogama

Ruralna Avatar

Registracija: Jul 2008.
Quote:
mppet kaže: Pogledaj post
Popisivač mora prije svega biti osoba koja zna popisivati a vjerujet nije to baš tako lako i jednostavno.
Šta je tu tako teško?
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2011., 13:31   #78
Lilit
djevojce.

Lilit Avatar

Quote:
Hm, ovo unošenje bi moglo biti samo za zg...imaš pravo....to će se najvjerojatnije raditi u DZS-u, po nekoj logici. A možda i ne, možda će svaka županija za sebe, budući će se osnivati ti neki popisivački centri.
Znaš kaj, čim više razglabamo, manje znamo. Budemo vidjeli kad se objavi u medijima u vezi prijava za posao. Znati ćemo sve.
kad se objavi u medijima vec ce bit prijavljenih
a za unos podataka ja sam 99% sigurna da ce bit u zgb
Old 16.01.2011., 01:25   #79
Nella5
Laprdam 24/7

Nella5 Avatar

Registracija: Sep 2010.
Imam pitanje za one koji su to radili zadnji put koliko ste osoba popisali, koliko su vam platili, koliko dana ste radili? I jel ste mogli sami birati koju ćete ulicu, grad popisivati ili su vam oni to odredili?
Hvala unaprijed na odgovorima!
Old 16.01.2011., 10:47   #80
Akrap
Registrirani korisnik

Akrap Avatar

Registracija: Jun 2003.
Quote:
Nella5 kaže: Pogledaj post
Imam pitanje za one koji su to radili zadnji put koliko ste osoba popisali, koliko su vam platili, koliko dana ste radili? I jel ste mogli sami birati koju ćete ulicu, grad popisivati ili su vam oni to odredili?
Hvala unaprijed na odgovorima!
iz osobnog iskustva:

popisivao sam 100 kućanstava
radilo se tri dana obuke i deset dana popisivanja (popisivanje efektivno 4h dnevno) - sve je bilo plaćeno
ne sjećam se najbolje za šolde, ali znam da mi je bila u tom trenutku odlična lova (čini mi se oko 7000kn)
grad i kvart je već bilo predodređeno, a za ulicu su nas rasporedili kontrolori (nismo mogli radit svoju)
Akrap is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja