Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Mobilna tehnologija i telefonija > Android
Korisničko ime
Lozinka

Android Mobiteli pokretani Android OS-om

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.11.2008., 15:18   #1
gliby
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2005.
Question HTC G1

Molio bih ako mi netko može pomoći.
Naručio sam G1 telefon preko ebaya i sada je došao na carinu. Kako nisam baš iskusan uovome, sada sam saznao da trebam za njega imati CE Declaration of Conformity.

Da li netko ima ideju kako da nabavaim ovo? Na stranicam proizvođačaza nisam uspio pronaći, a čak su mi i u carini dali da otvorimo kutiju i probamo naći dokument , ali ništa. Jedino je na bateriji bila oznaka CE. Situacija je dosta glupa i ne mogu uvesti telefon bez ovoga.
gliby is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2008., 17:01   #2
F.C.B.
Registrirani korisnik

F.C.B. Avatar

Registracija: Jan 2005.
Quote:
gliby kaže: Pogledaj post
Molio bih ako mi netko može pomoći.
Naručio sam G1 telefon preko ebaya i sada je došao na carinu. Kako nisam baš iskusan uovome, sada sam saznao da trebam za njega imati CE Declaration of Conformity.

Da li netko ima ideju kako da nabavaim ovo? Na stranicam proizvođačaza nisam uspio pronaći, a čak su mi i u carini dali da otvorimo kutiju i probamo naći dokument , ali ništa. Jedino je na bateriji bila oznaka CE. Situacija je dosta glupa i ne mogu uvesti telefon bez ovoga.
mislim da sam negdje naletio na slucaj kao i tvoj...
Kolko se sjecam moras se obratitit agenciji za telekomunikacije..
site je www.telekom.hr .. Trebat ces neke papire od njih kako bi ti dozvolili uvoz... bas zbog takvih stvari kupujem sve osim elektronike na ebayu
Sretno
F.C.B. is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.11.2008., 18:00   #3
gliby
Registrirani korisnik

Tu je i problem. Agencija za telekomunikacije traži "CE Declaration of Conformity" koji ne znam kako da nabavim. Kažu da je dovoljna i slika ili sken, ali nigdje ne mogu naći.
Link za što je Declaration of conformity:
http://en.wikipedia.org/wiki/CE_mark..._of_conformity

Situacija je očajna, danas sam ga imao u ruci na carini, ali ga ne mogu podići. Bez ovoga ga sigurno vračaju u Ameriku.

Bio bih jako zahvalan ako netko može pomoći
gliby is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.11.2008., 19:43   #4
vhrkac
Neo Matrix

vhrkac Avatar

Registracija: Sep 2007.
to ti je malo zeznuta stvar.....tu deklaraciju bi ti trebao dati proizvodjac.e sad jedno veeeeeliko ali......mora biti za Hrvatsku jer mi jos nismo u EU jel....imao sam isti problem sa uvozom jednog lasera i na kraju ga vratio....ukucaj malo u google pa ces skuziti----meni su u ODASILJACI i Veze htjeli uzeti oko 3800kn s tim da im ja moram dofurat taj aparat da ga oni ispitaju......
dakle----Declaratio of conformity ti mora izdat proizvodjac(u tvom slucaju za mobitel)ili ako ga nema,onda ga moras sam napraviti.tj dati na ispitivanje a to kosta,jer ovi nasi lopovi nas deru ko majmune.....sad neznam....

zelim ti puno srece....javi sto si rijesio.
vhrkac is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 06.11.2008., 21:02   #5
Joint
Napušeni korisnik

Joint Avatar

Registracija: Aug 2008.
nećeš ti ništa riješit...možda sam malo pesimističan ali... nebu ti to prošlo
Old 17.11.2008., 12:49   #6
gliby
Registrirani korisnik

Ne kužim svrhu gornjeg komentara i motiv korisnika Joint. Niti da ti čovjek da neki pametan savjet, već samo zatrpa temu.
Sva sreća da očito nisam takav defetist u životu, koji odustaje bez da proba riješiti problem.

U svakom slučaju, ako se netko nađe u sličnom problemu šaljem mu link na Android Community forum gdje mi je netko pomogao riješiti ovaj problem:
http://androidcommunity.com/forums/s...9334#post69334

Vjerojatno zahtjev ne bi prošao da u Agenciji ne radi par ljudi sa mozgom koji kuže besmislenost ovog postupka.

Pozdrav
gliby is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.02.2009., 13:56   #7
ib41517
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2009.
jel možeš ukratko reći kao si rješio taj problem?

Quote:
Ne kužim svrhu gornjeg komentara i motiv korisnika Joint. Niti da ti čovjek da neki pametan savjet, već samo zatrpa temu.
Sva sreća da očito nisam takav defetist u životu, koji odustaje bez da proba riješiti problem.

U svakom slučaju, ako se netko nađe u sličnom problemu šaljem mu link na Android Community forum gdje mi je netko pomogao riješiti ovaj problem:
http://androidcommunity.com/forums/s...9334#post69334

Vjerojatno zahtjev ne bi prošao da u Agenciji ne radi par ljudi sa mozgom koji kuže besmislenost ovog postupka.

Pozdrav
ib41517 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.02.2009., 21:38   #8
Kritičar
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2008.
Quote:
ib41517 kaže: Pogledaj post
jel možeš ukratko reći kao si rješio taj problem?
ako sam dobro shvatio... tražio je na android forumu nekog da mu da link ili mu skenira tu CE potvrdu i lik mu je dao link (sa pdfom ) koji su mu naši prihvatili.
Kritičar is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2009., 00:05   #9
gliby
Registrirani korisnik

Upravo tako. Ne znam da li je pitanje vezano za G1 ili neki drugi uređaj. Ako je za G1, mislim da ne trebaš prolaziti tu muku pošto to treba napraviti samo onaj koji prvi uvozi uređaj. Svi ostali trebaju samo platiti pristojbu, a Agencija automatski prihvaća zahtjev.

Ako se radi o drugom uređaju, probaj isti postupak (nabavi negdje upute) i nadaj se da će ti proći.

U osnovi je ovaj postupak jedan birokratski namet u koliziji sa ljudskom pameti, ali nažalost je tu i takav je.
gliby is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2009., 14:39   #10
peaceoffcake
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2009.
Quote:
Upravo tako. Ne znam da li je pitanje vezano za G1 ili neki drugi uređaj. Ako je za G1, mislim da ne trebaš prolaziti tu muku pošto to treba napraviti samo onaj koji prvi uvozi uređaj. Svi ostali trebaju samo platiti pristojbu, a Agencija automatski prihvaća zahtjev.

Ako se radi o drugom uređaju, probaj isti postupak (nabavi negdje upute) i nadaj se da će ti proći.

U osnovi je ovaj postupak jedan birokratski namet u koliziji sa ljudskom pameti, ali nažalost je tu i takav je.
Poslužio sam se tvojim predloškom za sličan problem na android forumu ali su me zbanali iz meni, još uvijek, nepoznatih razloga. Ali po svemu sudeći, ako si ti legalno dobio dozvolu za uvoz za svoj G1, svaki sljedeći koji kupi isti mob. ne mora prolaziti cijelu proceduru. No, tu postoji problem, na stranicama agencije u njihovom popisu ne postoji model G1 a imam osjećaj da to namjerno rade upravo zato da se procedura naplati. Ispravite me ako sam u krivu (volio bih da jesam).
peaceoffcake is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2009., 19:18   #11
gliby
Registrirani korisnik

Baš sam gledao na stranice od HAT-a i nigdje ne mogu pronaći. Frend jedan mi je ra rekao da je na nekom dokumentu vidio moje ime kada se raspitivao za sebe u HAT-u. Da li si zvao u HAT?
Da li si ga već naručio ili tek planiraš. Ako nisi, znam čovjeka koji ih prodaje u RH.
gliby is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2009., 20:20   #12
peaceoffcake
Registrirani korisnik

Quote:
Baš sam gledao na stranice od HAT-a i nigdje ne mogu pronaći. Frend jedan mi je ra rekao da je na nekom dokumentu vidio moje ime kada se raspitivao za sebe u HAT-u. Da li si zvao u HAT?
Da li si ga već naručio ili tek planiraš. Ako nisi, znam čovjeka koji ih prodaje u RH.
Već je na carini u Zg i dobio sam poziv. Nisam zvao HAT jer sam jučer dobio poziv pred kraj radnog vremena. Ja nisam naručio G1 nego CECT Ming Xing A008 (nemoj se smijati imenu) i tražim po stranicama HAT-a barem nešto sa jaaako sličnim marketinškim imenom ... ako prođe, jer u pozivu mi kaže da donesem isprint dozvole ako je ima na HAT-ovoj stranici. Živa muka jer ne mogu od selera dobiti CE.
Imaš kakav pametan savjet?
Dođe mi da u Photoshopu prepravim što mi treba tako predam ali me frkaaaa.

Zadnje uređivanje peaceoffcake : 28.02.2009. at 20:22. Reason: dopis teksta
peaceoffcake is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2009., 20:34   #13
gliby
Registrirani korisnik

Kužim.
Šteta što je već u RH. Da nije, preporučio bih ti da ga dostaviš u BiH ili Sloveniju i onda autom uvezeš u RH.
Moram priznati da ne znam što napraviti sada. Ja sam bio u istoj situaciji, ali sam uspio nabaviti neki dokument gdje se CE spominje (Android se prodaje u Engleskoj).
Čini se da je lakše uvesti nuklearno oružje nego telefon (laptop) za osobnu upotrebu. Najžalosnije je je što ti zapravo možeš doći sa tim telefonom u RH kao npr. turist i normalno ga koristiti (znači eventualna svrha ovog pravila - da se telefon ne koristi u RH - nije ostvariva).

Možda da se nekako prvo probaš dogovoriti sa tetama na carini (zamoliš ili nešto slično). Ako ne probaj istu stvar u HAT-u, ali mislim da je tamo birokracija na malo višoj razini.

Stvarno ne znam što napraviti osim ovoga.
gliby is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2009., 20:42   #14
peaceoffcake
Registrirani korisnik

Quote:
Kužim.
Šteta što je već u RH. Da nije, preporučio bih ti da ga dostaviš u BiH ili Sloveniju i onda autom uvezeš u RH.
Moram priznati da ne znam što napraviti sada. Ja sam bio u istoj situaciji, ali sam uspio nabaviti neki dokument gdje se CE spominje (Android se prodaje u Engleskoj).
Čini se da je lakše uvesti nuklearno oružje nego telefon (laptop) za osobnu upotrebu. Najžalosnije je je što ti zapravo možeš doći sa tim telefonom u RH kao npr. turist i normalno ga koristiti (znači eventualna svrha ovog pravila - da se telefon ne koristi u RH - nije ostvariva).

Možda da se nekako prvo probaš dogovoriti sa tetama na carini (zamoliš ili nešto slično). Ako ne probaj istu stvar u HAT-u, ali mislim da je tamo birokracija na malo višoj razini.

Stvarno ne znam što napraviti osim ovoga.
Hvala ti na brzom odgovoru. U ponedjeljak idem u HAT pa ću vidjeti što se može. Čuo sam da su na carini grozni pa se moram dobro pripremiti da ne popi....m jer još mi neke naručene stvari stižu ovih dana pa ne bi hto da me zapamte.
peaceoffcake is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2009., 20:48   #15
peaceoffcake
Registrirani korisnik

Zapravo...da nije žalosno, bilo bi smiješno jer, ako trebamo puniti proračun to ću u ovom slučaju učiniti ako platim carinu i davanja. Ako moram vratiti mob...ništa od toga. Mi u HR ne proizvodimo mobitele i ne mogu na ovaj način oštetiti proizvodnju a legalne prodavače takve opreme država ne štiti ni u kom pogledu.
Supruga mi je jučer dobila paket od Victoria's Secret. Ukupna vrijednost sa shippingom je bila nešto ispod 500kn. Dobila je obavijest da ga podigne na pošti s plaćanjem od cca 220kn. Smiješno.

Zadnje uređivanje peaceoffcake : 28.02.2009. at 20:49. Reason: ispravak teksta
peaceoffcake is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2009., 20:52   #16
gliby
Registrirani korisnik

Puno veća lova (ne u proračun) se okreće na robi koja se uveze, a da ne može dobiti dozvolu. Mislim da kužiš što želim reći.

Sretno
gliby is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.02.2009., 20:56   #17
peaceoffcake
Registrirani korisnik

Quote:
Puno veća lova (ne u proračun) se okreće na robi koja se uveze, a da ne može dobiti dozvolu. Mislim da kužiš što želim reći.

Sretno
Kužim. Hvala.
Javim se da obavijestim kako je prošla ova saga.
peaceoffcake is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.03.2009., 20:36   #18
Charlly987
Registrirani korisnik

Charlly987 Avatar

peaceofcake javljaj se majke ti upijao sam ti svaku rijec?!?!? ŠTA SI NAPRAVIO ????? ja imam jebeni i68+ stoji na carini. nisam se još počeo šetat po gradu - sutra krećem pa daj pleaaaaaase se javi na pm il nešto.

thx
Charlly987 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2009., 06:39   #19
peaceoffcake
Registrirani korisnik

Quote:
Charlly987 kaže: Pogledaj post
peaceofcake javljaj se majke ti upijao sam ti svaku rijec?!?!? ŠTA SI NAPRAVIO ????? ja imam jebeni i68+ stoji na carini. nisam se još počeo šetat po gradu - sutra krećem pa daj pleaaaaaase se javi na pm il nešto.

thx
Bez CE jednostavno nema uvoza. Tvrdi su i u HAT-u i na carini. Jedino da pokušaš nabaviti CE od onoga koji ti je prodao mob ili da nađeš na stranicama HAT-a mob koji ima isto ime kao tvoj i68 (jer kinezi znaju svašta napisati na kutiji) ali mislim da je to skoro pa nemoguće. Ja ću vjerojatno danas još na carinu i zamoliti da mob pošalju što prije nazad da mi seller vrati novac. Eto, tako stoje stvari.
peaceoffcake is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.03.2009., 08:51   #20
gliby
Registrirani korisnik

Čuo sam da ljudi naručuju su Sloveniju i BiH (ako znate nekog tamo) i onda jednostavno uvezu autom.
Raspitajte se eventualno oko te opcije.
gliby is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja