zašto ta tvrtka nije proglasila stečaj, mislim što se čeka
akumulirani gubitak tri puta veći od kapitala
novčani tijek ajme majko moja
prošle godine uvećan gubitak a oni se hvale povećanjem operativne dobiti, koju pojedu financijske obveze koje su prošle godine porasle više od povećanja operativne dobiti
mislim da će na kraju banke morati svoja potraživanja pretvoriti u vlasništvo (u konačnici to im je jedino riješenje, jer koliko vidim nema više ni plaćanja prema njima), kupca neće biti, a ako će ga i biti to će biti tek nakon stečaja (čemu kupovati dugove)
My satisfaction always came from beating the market, solving the puzzle, the money was the reward, but it wasn't main reason I loved the market............
Ako je ovaj radio na poslovima strateškog planiranja u Plivi onda molim boga da strategija razvoja Hrvatskih pošta ne završi kao Plivina strategija (valjda je nešto naučio iz tog promašaja)
Quote:
Nekadašnji Plivin i Lurin menadžer Alen Premužak bio je na čelu direktora tvrtke Bruketa & Žinić, hrvatske agencije za tržišne komunikacije. Radnu je karijeru počeo 1997. u Plivi na poslovima strateškog planiranja, a radio je i na korporativnim projektima, akvizicijama i integraciji tvrtki kćeri. U Luru je prešao 2003. i u njoj do ove godine radio najprije na poslovima strateškog planiranja i akvizicijama, a zatim na više rukovodećih položaja u prodaji.
evo da krstim forum nakon uskrsa, ova burza mi se gadi. jedva cekam da me nesto prisili da prodam sve i da se vise ne vracam. investitori u kurcu, fondovi u kurcu, hanfa u kurcu, ko ce ti investirat na burzu kad gamad kao artukovic i fizulic kroje pravdu. i todoric, njega ne smijemo zaboravit. kakva drzava takva i burza.
gore nisam spominjao bakica ne zato sto mislim da je on dobar i ne spada u skupinu s artukovicem i fizulicem, nego zato sto mislim da je sa svojih par posto u svakoj firmi apsolutno nevazan, niko i nista, osim sto dionicarima kratkorocno digne cjenu par posto pa ga stoka sitnog zuba hvali i slavi.
@markotros
Opet ti markec s crnjacima. Na ZSE je zanimljivije zadnjih mjeseci nego ijednom u posljednjih par godina.
Prometi su se povećali, na puno dionica se moglo puno zaraditi (a to je tek nagovještaj IMHO), možeš čak i trejdat ako te to više zanima... Fakat ne vidim razloga za te crnjake.
Da OMF-ovi, OIF-ovi, čak i Hanfa ne rade dobro svoj posao, to je jasno. Ali nije to od jučer. Na to smo se već navikli. I trebali prilagoditi.
Kao što vidimo, slijedi nam privatizacija mnogo toga. HPB neće toliko utjecati na burzu, ali Cros već hoće! Lijepa će se tu lova osloboditi za druge dionice.
A tek eventualna (ili vrlo izgledna) privatizacija Petrokemije?! Tu će biti stotine milijuna kn koje se sliti u druge dionice!
Sad je samo pitanje hoćeš li i dalje biti "tvrdoglav" i odbijati se prilagoditi, i dalje biti prikovan za stare "luzere", ili ćeš bolje razmisliti kojim firmama i u kojim branšama će u narednom periodu biti bolje. I tako biti u "pobjedničkim" dionicama.
Zagrebačkoj burzi slijede ljepši dani. Nagore je iza nas. IMHO, naravno.