Bolje da trosi ulje pa da ga dosipavas, nego stavljati aditive unutra.
Imao sam golf 3-s krepanom masinom, kojeg su mi uvaljali na Jakusevcu...Unutra su vjerojatno bili aditivi jer je auto na sajmu bio ko zmaj, ali poslije...
Nakon prve promjene ulja sve se srusilo
Aditivi samo zakamufliraju kratkotrajno, a nakon toga ce ti auto biti gori nego sad.
Uzeo sam i neko ulje sto je kao za to-sprijecava potrosnju ulja...zelena kantica(imam ga jos na tavanu, kad pogledam kako se zove javim), auto je s tim postao jos gori,, od dima nisam vidio u rikverc
Koliko je to "puno" zlato naše? Ako je do 0,5 l/1000 km ne diraj ništa...
666+999=zlo i naopako - Mujo kuje konja po mjesecu=Mujo bitches horse per month - ne da se usranom do potoka=not to be shitty to the stream - Usro si motiku=Usro you hoe - Mujo kuje, a majka ga kune=Mujo bitches and his mother swears
Ako je to alfa 1,7 boxer (a mora biti jer nema boxera 1,7 a da nisu alfe) onda je stara poprilično. Ti motori su poznati da vole da popiju ulja i kad su novi bili. Ne diraj ništa, jer je do 0,5 l/1000 km sve ok, naročito kod tako starog motora koji je vjerovatno prolazio torturu visokih obrtaja i još uvijak ga načepiš kadkad zar ne? Sipaj kvalitetnije ulje i sa manje okretaja manje će ga i trošiti.
666+999=zlo i naopako - Mujo kuje konja po mjesecu=Mujo bitches horse per month - ne da se usranom do potoka=not to be shitty to the stream - Usro si motiku=Usro you hoe - Mujo kuje, a majka ga kune=Mujo bitches and his mother swears
Ma uvaljaj mu neku keramiku i rješi se govna kad znaš da ne valja ili se pretplati kod nekog mehaničara da ti skuplja rabljeno ulje da moš točit u auto.
Nema ništa loše u aditivima za ulje..samo što su skupi..
Naletio sam na jednu ekspertizu od jednog Caterpillara motora. Na jednom bageru su koristili redovito aditive i to za ulje, naftu. Motor je napravio 25000 sati nakon što mu je glava počela puštati malo vodu. Otvorili su motor i kad su mjerili dijelove, sve je bilo kao u tvorničkim dimenzijama ( istrošenja nema ?!!). Sve dijelove su oprali, prebrtvili motor sa novim brtvama i motor i dalje radi.
Mislim da se ne treba bojati nekog trošenja ulja jer uvijek je dobro malo nadodati nekog novog, friškog ulja.
Ako imaš para sipaj u motor što god ti srce zaželi..
Ma ispravan je taj motor. Ništa ne dirati. Fino i piše u nekim prospektima: provjeriti nivo ulja svakih 1000 km... Do 0,5 l/1000 km je ok za skoro sve motore, tj. može se tolerirat... Iako ima i turbo motora koji piju i do 0,7-0,8 l/1000 km kad su potpuno novi i razrađeni. Znači ne dirati ništa kod tog boxera. Samo pratiti...
Što ti nije valjalo sa HPX-om (što je inače ulje za razjebane mašine ili one hlađene zrakom 20W-50). I na kojoj mašini?
Čisto me zanima.
Golf 3, 1.4-92.g
bila je razjebana masina, nakon sto sam ulio hpx, dimio je ko kuga, nazalost razbio sam ga totalno(ne svojom krivnjom) pa nisam mogao provjeriti da li ga je trosio
Teško da je dimio od TOG ulja .... ono je poznato da izgara bez dima (zato i je za razjebane mašine)
Auto sam imao vrlo kratko, od 4mj.-9.mj.
U 4.mj. sam ga kupio bio je ko "nov", nikakvih problema, nakon nekog vremena fali ulja, ja u servis da promijene ulje...
Promijenili su-vw ovlasteni(nisam siguran sta su stavili)
Nakon toga mi je lampica od ulja svjetlila i tulila non stop, kad je falilo ulja i kad nije falilo.
I ja sam cuo da je to hpx dobro za razjebane masine pa sam stavio to ulje, slucaj se nije poboljsao, lampica je i dalje tulila a auto je poceo dimiti posteno...
Mozda je masini bio kraj, nisam uspio saznati jer ga vise nema..
Nikad nisam uspio saznati zasto mi se lampica od ulja cesto oglasavala