Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor
Korisničko ime
Lozinka

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.02.2011., 10:45   #1
Ch405
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2010.
Odvajanje pločica od zida

Pozdrav ekipa,

Vjerujem da tu ima dobrih majstora, pa se nadam da mi netko može pomoći s jednim problemom.

Naime primjetio sam da mi se ljepilo s pločicama počinje odvajati od zida, posao je odrađen prije nekih 2mj i danas sam primjetio kako se kompletno ljepilo odvojilo nekih 3mm od zida i to ako se nevaram na većoj plohi tog zida.

Radi se o kuhinjskom prostoru, na taj zid se naknadno montirao radiator i pomoćna kuhinjska daska, nisam stručnjak ali moguće da se odvojio usljed tih vibracija?

Mene zanima da li postoji koje riješenje osim razbijanja i ponovnog ljepljenja pločica?
Ch405 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2011., 12:40   #2
zoki33
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2010.
pozdrav.

Quote:
Ch405 kaže: Pogledaj post
Pozdrav ekipa,

Vjerujem da tu ima dobrih majstora, pa se nadam da mi netko može pomoći s jednim problemom.

Naime primjetio sam da mi se ljepilo s pločicama počinje odvajati od zida, posao je odrađen prije nekih 2mj i danas sam primjetio kako se kompletno ljepilo odvojilo nekih 3mm od zida i to ako se nevaram na većoj plohi tog zida.

Radi se o kuhinjskom prostoru, na taj zid se naknadno montirao radiator i pomoćna kuhinjska daska, nisam stručnjak ali moguće da se odvojio usljed tih vibracija?

Mene zanima da li postoji koje riješenje osim razbijanja i ponovnog ljepljenja pločica?
Poštovanje, i bilo bi lijepo da vas mogu utješit da postoji riješenje, ali nema, ako pločice šuplje "zvone", i moguče ih je vidljivo pritiskat, kao da dišu, nema drugog riješenja, nego skidat i ponovno dobro inpregnirat površinu i ponovo naljepit pločice.Bit če da je površina bila dosta porozna i da vam u prvom ljepljenju pločica, ako je inpregnirano nije bilo dovoljno.
zoki33 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2011., 14:07   #3
kanjar
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2009.
odljepljivanje pločica

Quote:
Ch405 kaže: Pogledaj post
Pozdrav ekipa,

vjerojatno si radio sa visokokvalitetnim ljepilom na lošoj podlozi i bez impregnacija...... - nem rješenja nego ponavljanje
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2011., 14:13   #4
tonino2008
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2008.
Quote:
kanjar kaže: Pogledaj post
vjerojatno si radio sa visokokvalitetnim ljepilom na lošoj podlozi i bez impregnacija...... - nem rješenja nego ponavljanje
nije ljepilo krivo vec podloga, citaj
tonino2008 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 04.02.2011., 14:55   #5
Ch405
Registrirani korisnik

Puno hvala na odgovoru,

Toga sam se i bojao, i ja sumljam u podlogu, rađeno je s kvalitetnijim ljepilom ali posto su to dosta stari zidovi mislim da je do njih.

Nadao sam se da postoji neko riješenje da se to može popravit bez prevelikih radova.

Još jednom puno hvala na odgovoru, u slučaju da netko ima kakvu ideju kako rješiti ovaj problem bez skidanja starih pločica molio bih ga da napiše.

Pozdrav
Ch405 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.02.2011., 16:35   #6
snakehunter
Registrirani korisnik

snakehunter Avatar

Registracija: Dec 2008.
....jedino rješenje je skinuti postoječu keramiku,sanirati zid pa onda postaviti keramiku....mada sam prije dosta godina dok sam još radio za razne spodobe prilikom ušminkavanja starih stanova za preprodaju u nekoliko navrata takve stvari rješavao zaljevanjem sa drvofixom- on je na akrilnoj bazi pa se upije i stabilizira trusnu podlogu ali to je "triper kombinacija"...
snakehunter is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2011., 17:52   #7
salazar
Registrirani korisnik

salazar Avatar

Registracija: Jan 2009.
Ako pločice nisu postavljene do stropa a dišu cijelom visinom, možeš probati sa inekcijom sa debljom iglom injektirati odozgo supergrund d4 ili cementno mlijeko ili neku drugu impregnaciju.
(Ovo nije isprobano, to je tek teorija)
salazar is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2011., 18:35   #8
salazar
Registrirani korisnik

salazar Avatar

Registracija: Jan 2009.
Ili da bušilicom probušiš rupice kroz fuge, usisavačem isišeš prašinu pa onda ovo gore navedeno. Ili pištoljem za silikon utisneš unutra montažno ljepilo u tubi.(opet samo moje razmišljanje naglas)
salazar is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2011., 19:44   #9
kerbi
Samozatajni vrag

kerbi Avatar

Registracija: Nov 2005.
Ajd ne budalesajte. Sta got da napravi bez dobre impregnacije zida neće dugo trajati, a za to mora doći do zida odnosno skinuti pločice.
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2011., 19:51   #10
maler & CO.
U mirovini

maler & CO. Avatar

Registracija: Mar 2007.
Quote:
snakehunter kaže: Pogledaj post
mada sam prije dosta godina dok sam još radio za razne spodobe prilikom ušminkavanja starih stanova za preprodaju u nekoliko navrata takve stvari rješavao zaljevanjem sa drvofixom- on je na akrilnoj bazi pa se upije i stabilizira trusnu podlogu ali to je "triper kombinacija"...
znam o čemu pišeš... strašno
maler & CO. is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2011., 20:52   #11
marion56
Stiropor fasade

marion56 Avatar

Registracija: Sep 2008.
skineš to sve dole, ljepilo se dobro drži za pločice koliko shvaćam, problem je žbuka ispod. Ako je mokri čvor možda je rađeno s gipsanom ili nešto. Nije bitno sad.

Skini pločice, skini staru žbuku, sastrugaj sve što izgleda runjavo. Tada impregniraj taj zid, baci ponovno gotovu cementnu žbuku, rabiciraj za svaki slučaj i onda pločice.

Sretno
marion56 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2011., 17:33   #12
zimbo
Registrirani korisnik

zimbo Avatar

Registracija: Oct 2008.
Quote:
salazar kaže: Pogledaj post
Ili da bušilicom probušiš rupice kroz fuge, usisavačem isišeš prašinu pa onda ovo gore navedeno. Ili pištoljem za silikon utisneš unutra montažno ljepilo u tubi.(opet samo moje razmišljanje naglas)
samo koji usisavac da upotrebi,min 1400w,i koji nastavak staviti za usisavnje,sve su to dileme
zimbo is online now  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2011., 07:06   #13
mr X
senjor member

mr X Avatar

Registracija: Nov 2002.
Lokacija: osjecki ured za istrazivanje ruda i gubljenje vremena
Quote:
zimbo kaže: Pogledaj post
samo koji usisavac da upotrebi,min 1400w,i koji nastavak staviti za usisavnje,sve su to dileme
kako koji usisavač, bogamu?! imaš baš tu na "stanovanju" cijele hvalospjeve o tim čudesnim strojevima a ti to neznaš...rainbow ili kirby. usisavaju kroz pločice

btw, Ch405, doista bih volio da ti mogu pomoći nekakvim povoljnijim savjetom ali vjeruj mi: skinuti, impregnirati te nakon toga ostaviti da se dobro osuši (da nebi žurio da u danu sve bude gotovo) te pločice ponovo poljepiti. to je jedini ispravan način. svako krparenje samo te može koštati vremena i truda a nijedno neće donijeti zadovoljavajući rezultat.
Old 07.02.2011., 08:44   #14
Ch405
Registrirani korisnik

Evo zvali smo keramicara nazad, i sam je vidio da nije dobro prirpemio zid.

Namazao ga je on s onom masom, ali nije ga "urezivao", kako je nanosio pločice na boju, navodno se ta boja odvojila od zida.

Puno vam hvala svima na savjetima, ali odlucili smo da ce se plocice skinit i ponovo ljepit.

Jos jednom hvala.
Pozdrav
Ch405 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja