Vjerujem da tu ima dobrih majstora, pa se nadam da mi netko može pomoći s jednim problemom.
Naime primjetio sam da mi se ljepilo s pločicama počinje odvajati od zida, posao je odrađen prije nekih 2mj i danas sam primjetio kako se kompletno ljepilo odvojilo nekih 3mm od zida i to ako se nevaram na većoj plohi tog zida.
Radi se o kuhinjskom prostoru, na taj zid se naknadno montirao radiator i pomoćna kuhinjska daska, nisam stručnjak ali moguće da se odvojio usljed tih vibracija?
Mene zanima da li postoji koje riješenje osim razbijanja i ponovnog ljepljenja pločica?
Vjerujem da tu ima dobrih majstora, pa se nadam da mi netko može pomoći s jednim problemom.
Naime primjetio sam da mi se ljepilo s pločicama počinje odvajati od zida, posao je odrađen prije nekih 2mj i danas sam primjetio kako se kompletno ljepilo odvojilo nekih 3mm od zida i to ako se nevaram na većoj plohi tog zida.
Radi se o kuhinjskom prostoru, na taj zid se naknadno montirao radiator i pomoćna kuhinjska daska, nisam stručnjak ali moguće da se odvojio usljed tih vibracija?
Mene zanima da li postoji koje riješenje osim razbijanja i ponovnog ljepljenja pločica?
Poštovanje, i bilo bi lijepo da vas mogu utješit da postoji riješenje, ali nema, ako pločice šuplje "zvone", i moguče ih je vidljivo pritiskat, kao da dišu, nema drugog riješenja, nego skidat i ponovno dobro inpregnirat površinu i ponovo naljepit pločice.Bit če da je površina bila dosta porozna i da vam u prvom ljepljenju pločica, ako je inpregnirano nije bilo dovoljno.
vjerojatno si radio sa visokokvalitetnim ljepilom na lošoj podlozi i bez impregnacija...... - nem rješenja nego ponavljanje
....jedino rješenje je skinuti postoječu keramiku,sanirati zid pa onda postaviti keramiku....mada sam prije dosta godina dok sam još radio za razne spodobe prilikom ušminkavanja starih stanova za preprodaju u nekoliko navrata takve stvari rješavao zaljevanjem sa drvofixom- on je na akrilnoj bazi pa se upije i stabilizira trusnu podlogu ali to je "triper kombinacija"...
Ako pločice nisu postavljene do stropa a dišu cijelom visinom, možeš probati sa inekcijom sa debljom iglom injektirati odozgo supergrund d4 ili cementno mlijeko ili neku drugu impregnaciju.
(Ovo nije isprobano, to je tek teorija)
Ili da bušilicom probušiš rupice kroz fuge, usisavačem isišeš prašinu pa onda ovo gore navedeno. Ili pištoljem za silikon utisneš unutra montažno ljepilo u tubi.(opet samo moje razmišljanje naglas)
mada sam prije dosta godina dok sam još radio za razne spodobe prilikom ušminkavanja starih stanova za preprodaju u nekoliko navrata takve stvari rješavao zaljevanjem sa drvofixom- on je na akrilnoj bazi pa se upije i stabilizira trusnu podlogu ali to je "triper kombinacija"...
skineš to sve dole, ljepilo se dobro drži za pločice koliko shvaćam, problem je žbuka ispod. Ako je mokri čvor možda je rađeno s gipsanom ili nešto. Nije bitno sad.
Skini pločice, skini staru žbuku, sastrugaj sve što izgleda runjavo. Tada impregniraj taj zid, baci ponovno gotovu cementnu žbuku, rabiciraj za svaki slučaj i onda pločice.
Ili da bušilicom probušiš rupice kroz fuge, usisavačem isišeš prašinu pa onda ovo gore navedeno. Ili pištoljem za silikon utisneš unutra montažno ljepilo u tubi.(opet samo moje razmišljanje naglas)
samo koji usisavac da upotrebi,min 1400w,i koji nastavak staviti za usisavnje,sve su to dileme
Lokacija: osjecki ured za istrazivanje ruda i gubljenje vremena
Quote:
zimbo kaže:
samo koji usisavac da upotrebi,min 1400w,i koji nastavak staviti za usisavnje,sve su to dileme
kako koji usisavač, bogamu?! imaš baš tu na "stanovanju" cijele hvalospjeve o tim čudesnim strojevima a ti to neznaš...rainbow ili kirby. usisavaju kroz pločice
btw, Ch405, doista bih volio da ti mogu pomoći nekakvim povoljnijim savjetom ali vjeruj mi: skinuti, impregnirati te nakon toga ostaviti da se dobro osuši (da nebi žurio da u danu sve bude gotovo) te pločice ponovo poljepiti. to je jedini ispravan način. svako krparenje samo te može koštati vremena i truda a nijedno neće donijeti zadovoljavajući rezultat.