miješaš stvari, to nije kartica, to je modul, u njega ide viaccess čip kartica...da, može zamijenit receiver ali ti kažem da je uzmeš a mogućnošću povrata i dobro je ispitaš...pokušaj uhvatit slovence ako možeš, jer jadno će ti biti testiranje sa samo jednim kanalom - HRT HD...
Ono sto mi ne znamo sa sigurnoscu je da li ta ( i slicne - ako ih uopce ima) kartica radi samo sa DVB-T MPEG4 SD ili pak i sa DVB-T MPEG4 HD?
Ako radi samo SD onda to radi samo za slovence - ako radi i SD i HD onda ce raditi i za slovence i za HD Promo od HTV-a!
Ja se ne mogu sjetiti sa cime je kolega "been" to testirao kada je probao u svom gradu (budem pokuao naci taj thread)...
danas sam nabavio i sd mpg4 modul (viaccess extra dvb, za umetnuti u card slot )
Quote:
HasoMujo
"Been", da li ta kartica (koja nazalost ne radi u Pioneeru ali radi u Sony i Samsung televizorima) ima vanjski HDMI izlaz pa se kablom spaja na vanjski HDMI ulaz televizora ili konekcija ide unutar televizora (tj. kroz Card Slot)?
Pitam to jer se u drugom threadu o Neotion MPEG4 kartici (za koju svi cekamo test ) vidi da to ona radi eksterno (dakle kroz vanjsko povezivanje HDMI kablom)...
Quote:
been
ne nema nikakvog kabla na viacess-ovom modulu (u njega se može umetnuti kartica ako programi budu kodirani) i on je sd mpg4 za razliku od neotion mpg4 koji je hd,
mislim da je taj hdmi kabel (upravo kako mybyte kaže) da bi radio na svim tv i da kabel služi za prijenos hd signala iz modula
Dakle ovo je samo za DVB-T MPEG4 (tj. slovence)... za DVB-T MPEG4 HD (tj. HD Promo) NE RADI te je jedina mogucnost Neotion sa HDMi kablom koji izlazi iz njega (ali to je veliki upitnik jer to kod nas nitko jos nije probao - zbilja cudno )...
ja sam uvijek za vanjski receiver, pogotovo jer daljinci nekih (ne znam točno za Arion) mogu kontrolirati mnoge TV-e (paljenje/gašenje, glasnoća)...treba malo istražiti...
a može li meni neko pomoći? ja isto imam grunding 72 cm i kad ga upalim on malo radi i ugasi se(ode na stand by).kada ga ponovo upalim naizmjenično blinka lampica od stand by i kanali dok se ponovo ne upali i opet radi par sec. i opet se ugasi i sve isto.
to se dešava i nama ista televizija ista stvar pali se ,gasi se ,blinka lampica i ne možeš je ugasiti preko daljinskog jer se stalno pali gasi! imamo je 6 godina.
Prijatelj s posla je prije jedno mjesec dana kupio doticni model Samsunga.
Danas popodne otidjoh do njega da mu malo podesim TV.
Na moje ogromno iznenadjenje dogodilo se nesto neocekivano.
U tamnoj prostoriji,ali ne skroz tamnoj, dok sam gledao "crnu" sliku na Samsungu preko cjelog donjeg djela ekrana (od polovice prema dolje) pojavio se "backlight bleeding"
Nisam mogao vjerovati da ce se pokazati u tolikoj mjeri na TV-u srednje klase koji kosta 12500 kn.
U nevjerici otidjoh kuci da usporedim s mojim Samsungom LE40A559. Razlika je u tome da je moj TV 100% kalibriran. Zamracio sam sobu,nabio backlight na 10 na crnom ekranu i NEMA NIKAKVOG "backlight bleedinga".
Jeli problem u kalibraciji?
Jeli njegov TV defektan?
Jel za ovaj problem vazi garancija jer ne zelim prckati po service meniu,ako ce priznati garanciju?
Kupljen je u Peveca,sto je samo po sebi problem.
Koje je vase misljenje?
Zadnje uređivanje DeeJay Dee : 01.04.2011. at 12:24.