Philips 42pfp5532d plasma 107cm problem spajanje na liniju
Imam jedan problem nije mi jasno kako i dali se može ova plazma spojiti na liniju da bi dobio zvuk sa tv-a na liniji...ako tko zna bio bih zahvalan ne znam gdje ima izlaz....ovak izgleda http://www.lcd-compare.com/televiseu...42PFP5532D.htm
Zadnje uređivanje rrrrregoc : 02.03.2012. at 18:12.
Imam jedan problem nije mi jasno kako i dali se može ova plazma spojiti na liniju da bi dobio zvuk sa tv-a na liniji...ako tko zna bio bih zahvalan ne znam gdje ima izlaz....
ak je ko moj Philips 9603 onda ima samo koaksijalni izlaz
Negdi imaš crni chinc i na njemu piše Coaxial audio out.
nema samo imam onaj od slušalica na njega kada spojim onda mogu preko linije ali moram stisnuti mute na telki i pojačam na liniji...
otraga imam samo za cinč zeleni crveni plavi zeleni i bijeli ali to je sve na in
inače sve imam spojeno kućno kino i mjuza sve savršeno radi....hebate da čuješ taj zvuk..
postižem 150dcb...
sad bude to ok mislim evo sada sam zadovoljan...
Zadnje uređivanje rrrrregoc : 02.03.2012. at 19:07.
Možda negdi u meniu imaš mogućnost da se gasi ton na TV-u i prebacuje samo na taj izlaz
Ne pamtim više, al znam da je to i na mojem negdi zakopano u meniu i da sam to moral tražit da bi proradilo.
Na žalost, nema ni to (za off zvučnika mora stisnut mute).
Si potpuno siguran ?
Znam da sam ja jako dugo vremena bio uvjeren da mi panasonic ne podržava titlove, jer mi nebi palo na kraj pameti da se pale tek nakon paljenja filma
A još manje bi mi palo na pamet da mi prastari Philips može čitat MPEG2 reze 1920x1080.
A recimo Samsung HDTV monitor mi nema pol opcija u meniu dokle god ulaz ne nazovem "DVI PC" kad se zove "HDMI" nema hrpetine opcija, kad ga promjenim u "STB" dobijem sasvim druge opcije.
A naravno svi smo prokleto lijeni čitat upute u kojima ima sto čuda koje nikad nebuš našel sam sa daljinskim u ruci, a da ne pričamo o "Hotelskom" ili "Servisnom" modu.
ipak nema ništa u opcijama...
samo kaže u uputama da bi isključili zvuk sa internih zvučnika moramo stisnuti mute a onda pojačamo na daljincu koliko nam je potrebno ...preko linije reguliramo daljnje pojačavanje...
Osim iz 3,5 mm izlaza za slušalice, audio izlaz možeš dobiti i iz scart-a tv-a.
Naravno, ako na scart uštekaš Scart/RCA adapter i to onda analognim činčevima spojiš na neki Aux ulaz linije. Mislim da će se onda zvuk iz Tv-a prenositi nezavisno o tome da li je mute ili na kojoj je glasnoći tv.... http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8071600325
Osim iz 3,5 mm izlaza za slušalice, audio izlaz možeš dobiti i iz scart-a tv-a.
Naravno, ako na scart uštekaš Scart/RCA adapter i to onda analognim činčevima spojiš na neki Aux ulaz linije. Mislim da će se onda zvuk iz Tv-a prenositi nezavisno o tome da li je mute ili na kojoj je glasnoći tv.... http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8071600325
več sam probao ne može.. samo ide svuk u tv-e ne iz tv-a a i kako bi dobio zvuk kada onda moraš uključiti na telki AV a onda ne možeš sliku i zvut Tv-a dobiti...
Zadnje uređivanje rrrrregoc : 03.03.2012. at 10:25.
več sam probao ne može.. samo ide svuk u tv-e ne iz tv-a a i kako bi dobio zvuk kada onda moraš uključiti na telki AV a onda ne možeš sliku i zvut Tv-a dobiti...
postavio si ga na prekidaču na output i probao na svim ulazima ?
Koliko vidim EXT3 mu je označen kao in, kod ostalih nema te oznake pa je moguće da su in/out ,a da je EXT 3 isključivo in.
Nije neobično da scart moraš uštekat u baš određeni ulaz da bi ti proradio ulaz ili izlaz.
No nažalost po manualu se nigdi ne spominje Audio out
Možda ga fakat nema u nikakvim kombinacijama, makar mi je to poprilično čudno
postavio si ga na prekidaču na output i probao na svim ulazima ?
Koliko vidim EXT3 mu je označen kao in, kod ostalih nema te oznake pa je moguće da su in/out ,a da je EXT 3 isključivo in.
Nije neobično da scart moraš uštekat u baš određeni ulaz da bi ti proradio ulaz ili izlaz.
No nažalost po manualu se nigdi ne spominje Audio out
Možda ga fakat nema u nikakvim kombinacijama, makar mi je to poprilično čudno
nema ga nigdje ..kažem jedini je ovaj za slušalice..no bitno je da ga imam pa derem preko njega ..nadam se da se nemre ništa desiti ako ču taj koristiti...
Ovako, tražim majstora za jedan Sony-ijev crt od 72 cm. Dioda baca grešku 11, a sam tv se ne želi upaliti, odnosno uspije se upaliti tek nakon n-tog pokušaja paljenja. Našao sam po netu moguća rješenja problema, ali ne upušta mi se baš u to, pa ako netko ima preporuku kakvog majstora neka se javi na pp, lokacija je Zg zapad. Tnx.