bijele statične?? misliš malo svijetlije površine u odnosu na ostale djelove tv-a? to je vjerovatno backlight bleed, neki paneli LCD-a imaju to jako izraženo a neki nemaju uopće, zavisno kojeg proizvođača uzmeš i kolike si sreće
E to po opisu ! Pa jeli to kvar ili naznaka kvara u budučnosti ili je to normalno ?jel vrijedi garancija za to ?
Zadnje uređivanje teribile : 04.04.2009. at 15:52.
To se zove loša sreća kod kupovine, sve zavisi u kojem omjeru je izraženo jer je svakome drukčije. Nije to nikakav kvar već mana tehnologije pozadinskog osvjetljenja. Pravilna kalibracija TV-a može znatno ukloniti te neravnomjerne fleke, dakle nađi si optimalne postavke za tv s neta i nadaj se da će se smanjiti/nestati te fleke
Probaj postavke namjestiti nešto slično ovome:
Mode: Cinema
Backlight: 40-50
Contrast: 83
Brightness: 55
Sharpness: 35
Colour: 55
Fresh Contrast: Off
Fresh Colour: Off
Noise Reduction: Off/High (kako ti odgovara)
Gamma: Low
Black level: Low
Film Mode: Off
White Balance: Warm
To nisu postavke od tvog tv-a al naći ćeš dosta sličnih stvari u svojim postavkama, prvo namjesti sve kako sam napisao i ostavi tako barem pola sata i ako ti nebude odgovaralo onda modificiraj sam što ti neodgovara.
To se zove loša sreća kod kupovine, sve zavisi u kojem omjeru je izraženo jer je svakome drukčije. Nije to nikakav kvar već mana tehnologije pozadinskog osvjetljenja. Pravilna kalibracija TV-a može znatno ukloniti te neravnomjerne fleke, dakle nađi si optimalne postavke za tv s neta i nadaj se da će se smanjiti/nestati te fleke
Probaj postavke namjestiti nešto slično ovome:
Mode: Cinema
Backlight: 40-50
Contrast: 83
Brightness: 55
Sharpness: 35
Colour: 55
Fresh Contrast: Off
Fresh Colour: Off
Noise Reduction: Off/High (kako ti odgovara)
Gamma: Low
Black level: Low
Film Mode: Off
White Balance: Warm
To nisu postavke od tvog tv-a al naći ćeš dosta sličnih stvari u svojim postavkama, prvo namjesti sve kako sam napisao i ostavi tako barem pola sata i ako ti nebude odgovaralo onda modificiraj sam što ti neodgovara.
Hvala kolega !
Ako neko zna od lg-a postavke i imao sličan problem nek napiše !
Myte di cu ja kupit ono svitlo sta ima specifičnu boju svjetla blizu D65 šta se stavi iza tv-a?? Aj daj neku jeftinu soluciju, noću bi mi dobro došlo takvo svjetlo da nedržim upaljeno od boravka svjetlo jer tad je prejako svjetlo a kad ugasim onda nevidim di mi je čokolada i sok hehe
Myte di cu ja kupit ono svitlo sta ima specifičnu boju svjetla blizu D65 šta se stavi iza tv-a?? Aj daj neku jeftinu soluciju, noću bi mi dobro došlo takvo svjetlo da nedržim upaljeno od boravka svjetlo jer tad je prejako svjetlo a kad ugasim onda nevidim di mi je čokolada i sok hehe
Kupi Philips sa Ambilightom ,za to ta bedastoća super služi
Mislim da amblight nedaje 65K bjelu ..al da i je ta njihova ugrađena lampa košta xxxxkn a ja nedam toliko
Ja dam do 400-500max :P
Fluo cijev 6500K mada to je lagano žučkasto svijetlo
najbliže bi logično bila LED sijalica (Halogenka 230V) barem meni doma takve najbliže izgledaju nekakvom prirodnom osvjetljenju,same sijalice su cca 50-100 kuna,a lampi na izbor koliko ti srce želi,tražiš Lampu za Halogenu sijalicu 230V ili ti Lampu sa GU10 grlom mada postoje i ledice sa E14 grlom ili ti klasično grlo sa manjim navojem (Stare Sviječice i Reflektorice) ,da idu u standardno grlo,to neznam,takve nisam vidio.
Fluo cijev 6500K mada to je lagano žučkasto svijetlo
Pa D65 i JEST žućkast standard jer je baziran na vrijednosti bijele točke pri sunčanom danu u podne na Sjevernoameričkom kontinentu! Zvuči bizarno ali je upravo tako...s obzirom da je kut upada sunca na Sjevernu polutku isti za USA i Europu, to vrijedi i za nas...
Imam Panasonicov LCD, cca. 7 mjeseci. Prije tjedan-dva sam primijetio uz donji rub ekrana, kao da prodire žućkasta svjetlost (posebno vidljivo kada je crna podloga), nešto slično kao kad se približi zvučnik (magnet) TV-u, samo puno manje.
E sad, ja sam nedavno stavljao zvučnike blizu TV-a, ali nisu bili na manje od metar od TV-a, pa nisam ziher radi li se o mojoj grešci (zvučnici) ili kvaru na TV-u. Ima li tko iskustava?
Ja ću poludit- zvučnici da utječu na LCD TV magnetsko polje zvučnika djeluje samo na CRT tj "zaprlja" magnet koji deflektira elektonske zrake...ali čak i CRT TV mora biti zaista loše zaštićen a zvučnici potpuno "goli" da se to desi...
Ja ću poludit- zvučnici da utječu na LCD TV magnetsko polje zvučnika djeluje samo na CRT tj "zaprlja" magnet koji deflektira elektonske zrake...ali čak i CRT TV mora biti zaista loše zaštićen a zvučnici potpuno "goli" da se to desi...