Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.02.2003., 14:35   #1
Zanimljivosti

1. Sto je unutar posude kad se jede fondue bourgignonne ?
2. Iz koje zemlje dolazi havarti sir ?
3. Kako se zove sos od brasna, mlijeka i margarina ?
4. Iz koje drzave dolazi blinin ?
5. Kako se zove mesni ili riblji specijalitet u gelé-u (zeleu) ?
6. Tortilla sa krompirom potice iz koje drzave ?
7. Da vidimo koliko pratite gastronomiju...el_mariachijev temptation..koje je to jelo ?
8. Gnijezdo koje ptice je specijalitet u restoranima ?
9. Kako zabari (talijani ) zovu spagete sa sosom od mljevenog mesa ( too easy).
10. Borsch dolazi iz Rusije a glavni sastojak te juhe je ?
11. Iz kojeg jezika dolazi rijec ketchup ?
12. Iz koje drzave dolazi pommes frites ?
13. Sto je to debracin ?
14. Iz koje drzave dolazi sir emmenthaler ?
15. Po kojoj vrsti mesa je poznat francuski grad Bayonne ?
16. Iz koje drzave dolazi enchillades ?
17. Iz koje drzave dolazi specijalitet nasi goreng ?
18. Koje meso je sastavni dio kebaba ?
19. Iz koje drzave dolazi musaka ?
20. Od kojeg mesa se pravi ( originalna) becka snicla ?
21. Iz koje drzave potice pasta ?
22. Koje boje je celofan koji okruzuje edamer sir ?
23. Koja vocka ima najvise kalorija ?
24. Engleska rijec za one koji drze zdravice
25. Zasto kokice pucaju kad ih se pece ?
26. Da li se smije jesti mortadela u Libanonu ?
27. Kako se zove poznata spanjolska juha od povrca ?
28. U jednom filmu Marlon Barndo kao vlasnik restorana posluzuje jednu vrlo vrlo rijetku zivotinju...
O kojoj zivotinji je rijec ?
29. Koji topic je najcitaniji na "gastronomiji" ?
30. Neki kazu da nema nista bolje nego zapaliti cigar(et)u poslije jela..
Najskuplje cigare na svijetu se smatraju...koje ?

Zadnje uređivanje el_mariachi : 28.02.2003. at 12:43.
el_mariachi is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 14:43   #2
Re: Hrana nasa svagdasnja...

3. Kako se zove sos od brasna, mlijeka i margarina ?

bešamel

4. Iz koje drzave dolazi blinin ?

Rusije

9. Kako zabari (talijani ) zovu spagete sa sosom od mljevenog mesa ( too easy).

bolognese
10. Borsch dolazi iz Rusije a glavni sastojak te juhe je ?

cikla

12. Iz koje drzave dolazi pommed frites ?

francuske?

16. Iz koje drzave dolazi enchillades ?

mexico?

17. Iz koje drzave dolazi specijalitet nasi goreng ?

indonezije

20. Od kojeg mesa se pravi ( originalna) becka snicla ?

teletine

21. Iz koje drzave potice pasta ?

kine

22. Koje boje je celofan koji okruzuje edamer sir ?

crvene

23. Koja vocka ima najvise kalorija ?

banana?

27. Kako se zove poznata spanjolska juha od povrca ?

gazpacho

28. U jednom filmu Marlon Barndo kao vlasnik restorana posluzuje jednu vrlo vrlo rijetku zivotinju...
O kojoj zivotinji je rijec ?

komodo zmaj

29. Koji topic je najcitaniji na "gastronomiji" ?

svaki onaj u kojem se raspravlja o vegetarijastvu ..
verica is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 14:44   #3
Re: Hrana nasa svagdasnja...

Sad cu se vjerojatno osramotit, al' who cares


3. Kako se zove sos od brasna, mlijeka i margarina ?

holandski umak (btw. meni bljak)

5. Kako se zove mesni ili riblji specijalitet u gelé-u (zeleu) ?

pate (kako god se pisalo)

8. Gnijezdo koje ptice je specijalitet u restoranima ?

lastavicje

9. Kako zabari (talijani ) zovu spagete sa sosom od mljevenog mesa ( too easy).

spageti bolonjez (too easy - to i ja kuham i to prvoklasno)

12. Iz koje drzave dolazi pommed frites ?

francuske

13. Sto je to debracin ?

riba (???)

18. Koje meso je sastavni dio kebaba ?

janjetina ???

20. Od kojeg mesa se pravi ( originalna) becka snicla ?

svinja ???

21. Iz koje drzave potice pasta ?

Italije

22. Koje boje je celofan koji okruzuje edamer sir ?
crvene

23. Koja vocka ima najvise kalorija ?

banana

25. Zasto kokice pucaju kad ih se pece ?

izbacuju vlagu

29. Koji topic je najcitaniji na "gastronomiji" ?

cevapi


koliko bodova dobih ???
blondie_30 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 14:46   #4
LASTAVIČJE! .. gnijezdo .. .. nisam se nikako mogla sjetiti, a sjećam se neke priče u kojoj otac tjera sina jesti lastavičja gnijezda
verica is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 14:49   #5
Preletih na brzaka.... Poprilicno ste dobro odgovorili... Pommes frites je pogresno i banana i jos ponesto ali u principu prolazno...
Odgovori za 2-3 dana...pa se sami ocjenjujte
el_mariachi is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 14:56   #6
da, nisam bila sigurna za bananu - jel mozda avokado (on j eonako masnjikav) ???
blondie_30 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 16:21   #7
Re: Hrana nasa svagdasnja...

Ima da se obrukam, al nek svi znaju ko je papak na kvadrat ...
Ajmo Kiki!



1. Sto je unutar posude kad se jede fondue bourgignonne ?

Nekakvo meso, jel?

2. Iz koje zemlje dolazi havarti sir ?

Grcka??

3. Kako se zove sos od brasna, mlijeka i margarina ?

Pa ima ih vise, kaj ne?
Besamel?

4. Iz koje drzave dolazi blinin ?

Jel to isto ko i blini? Ako je, onda Rusija.

5. Kako se zove mesni ili riblji specijalitet u gelé-u (zeleu) ?

Ne znam na nasem, al ovdje je terrine

6. Tortilla sa krompirom potice iz koje drzave ?

Mexico...mada ima i Spanjolska to.

7. Da vidimo koliko pratite gastronomiju...el_mariachijev temptation..koje je to jelo ?

Eh, yebiga sad...

8. Gnijezdo koje ptice je specijalitet u restoranima ?

Lastavica

9. Kako zabari (talijani ) zovu spagete sa sosom od mljevenog mesa ( too easy).

Bolognese

10. Borsch dolazi iz Rusije a glavni sastojak te juhe je ?

Ono crveno...aaaarhh...yebo...kako je na nasem...cikla, da, cikla

11. Iz kojeg jezika dolazi rijec ketchup ?

Um..engleskog

12. Iz koje drzave dolazi pommes frites ?

francuske?

13. Sto je to debracin ?

Pojma nemam.

14. Iz koje drzave dolazi sir emmenthaler ?

Svicarska

15. Po kojoj vrsti mesa je poznat francuski grad Bayonne ?

Ne znam....

16. Iz koje drzave dolazi enchillades ?

Mexico

17. Iz koje drzave dolazi specijalitet nasi goreng ?

Indonezija


18. Koje meso je sastavni dio kebaba ?

Kebaba kojeg???
Ima kebab od chicketine, a ima i od lambetine.

19. Iz koje drzave dolazi musaka ?

Turska

20. Od kojeg mesa se pravi ( originalna) becka snicla ?

Teletina?

21. Iz koje drzave potice pasta ?

Italija

22. Koje boje je celofan koji okruzuje edamer sir ?

Crvene

23. Koja vocka ima najvise kalorija ?

Vocka...hmmm..a jel avokado voce? jer ako je, onda je to, a ako nije..kaj ja znam...banana?

24. Engleska rijec za one koji drze zdravice ( Kiki ima zabranu odgovora na ovo pitanje)

A zasto ja, molim te lijepo, imam zabranu??? ocu da mi pises unaprijedni bod za ovo pitanje.

25. Zasto kokice pucaju kad ih se pece ?

Da nas preplase....

26. Da li se smije jesti mortadela u Libanonu ?

Pa ako si krscanin valjda smije.

27. Kako se zove poznata spanjolska juha od povrca ?

Gazpacho?

28. U jednom filmu Marlon Barndo kao vlasnik restorana posluzuje jednu vrlo vrlo rijetku zivotinju...
O kojoj zivotinji je rijec ?

Nisam gledala taj film.

29. Koji topic je najcitaniji na "gastronomiji" ?

Bice neki gdje se svi svadjaju


30. Neki kazu da nema nista bolje nego zapaliti cigar(et)u poslije jela..
Najskuplje cigare na svijetu se smatraju...koje ?

otkad cigarete spadaju u gastronomiju?
Kiki is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 16:23   #8
Nakon ovih kvizova ima da proglasis prvo, drugo i treceplasiranog pobjednika i ima da ih ne brises cijeli tjedan ma koliko god bljezgarili.
Jel moze?
Kiki is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 16:36   #9
Re: Hrana nasa svagdasnja...

Mozda ovdje budem bolje srece ...
3. Kako se zove sos od brasna, mlijeka i margarina ?
--- beshamel
5. Kako se zove mesni ili riblji specijalitet u gelé-u (zeleu) ?
--- aspik
6. Tortilla sa krompirom potice iz koje drzave ?
--- spanjolske
7. Da vidimo koliko pratite gastronomiju...el_mariachijev temptation..koje je to jelo ?
--- znala sam buuuuuuuuu, ne mogu se sjetiti, mozda poslije. Ulazem Jocker!!!
8. Gnijezdo koje ptice je specijalitet u restoranima ?
--- lastavice
9. Kako zabari (talijani ) zovu spagete sa sosom od mljevenog mesa ( too easy).
--- milanski umak ( kod nas pogresno, bolognese)
10. Borsch dolazi iz Rusije a glavni sastojak te juhe je ?
--- kupus
11. Iz kojeg jezika dolazi rijec ketchup ?
--- english
12. Iz koje drzave dolazi pommes frites ?
--- francuske
13. Sto je to debracin ?
--- vrst kobasice
14. Iz koje drzave dolazi sir emmenthaler ?
--- svice
16. Iz koje drzave dolazi enchillades ?
--- mexico
17. Iz koje drzave dolazi specijalitet nasi goreng ?
--- vijetnam?????
18. Koje meso je sastavni dio kebaba ?
--- inace teletina a posto su u modi lude krave puretina ( to je 100% i nemoj da mi netko sada tu prica...)
19. Iz koje drzave dolazi musaka ?
--- grcke ( cekaj tu je kvaka je li?) Perzije?
20. Od kojeg mesa se pravi ( originalna) becka snicla ?
--- od telece snicle
21. Iz koje drzave potice pasta ?
---kine ( mislio si me zeznut?)
22. Koje boje je celofan koji okruzuje edamer sir ?
--- crvene ili zute
23. Koja vocka ima najvise kalorija ?
--- smokva ili datulja
24. Engleska rijec za one koji drze zdravice ( Kiki ima zabranu odgovora na ovo pitanje)
--- nijesam razumjela pitanje ( toast, cheers)
25. Zasto kokice pucaju kad ih se pece ?
--- jer im je vruce ( buuuuu, nemam pojma)
26. Da li se smije jesti mortadela u Libanonu ?
--- ne ima svinjetine
27. Kako se zove poznata spanjolska juha od povrca ?
--- gaspachio
28. U jednom filmu Marlon Barndo kao vlasnik restorana posluzuje jednu vrlo vrlo rijetku zivotinju...
O kojoj zivotinji je rijec ?
--- ubij me, znala sam nekad davno ,ishlapilo
30. Neki kazu da nema nista bolje nego zapaliti cigar(et)u poslije jela..
--- netocno. Nema nista bolje od cokolade poslije jela
Najskuplje cigare na svijetu se smatraju...koje ?
--- kubanske, i drug Tito ih je dimio


Moram priznati da mi zderancija ide bolje od lokacine
penelopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 16:48   #10
Re: Re: Hrana nasa svagdasnja...

Quote:
penelopa kaže:
Mozda ovdje budem bolje srece ...


Moram priznati da mi zderancija ide bolje od lokacine
Hm... ne znam bas
12, 11, 10, 17, 23, 26 ( u libanonskoj mortadeli svinjetina ), 30 , 18 i mozda jos neke ( a mozda i ne ) su pogresni...
Broj 30 se trazi ime cigara ...
el_mariachi is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 16:52   #11
A kolko dugo ces nas pirkat na laganoj vatri, Pipi?
I ocu jedan kviz svaki tjedan.
Kiki is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 17:11   #12
Nemoj ti meni 18 pogresno
Ovdje na svakoj postenoj kebabdjinici pise osim ( döner macht shöner ) 100% putten fleisch


Kiki, ocemo ga istuc?
penelopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 17:16   #13
15. Po kojoj vrsti mesa je poznat francuski grad Bayonne ?
--- Dimljenu shunku
__________________
I hate quotations. Tell me what you know.
zucchera is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 17:27   #14
30.Najskuplja cigara
REASURER 24 eura kutija
Samantha is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 17:30   #15
Kiki : Ja sam majstor za mucenje... Jes nekoliko dana
penelopa: right...papa nema smjesnu kapicu i Turci ne lazu
zucherra: E da znas tako spremati stan koliko znas o hrani bilo bi bolje
S jones: I to i skupo
el_mariachi is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 17:36   #16
Quote:
el_mariachi kaže:
Kiki : Ja sam majstor za mucenje... Jes nekoliko dana
penelopa: right...papa nema smjesnu kapicu i Turci ne lazu
zucherra: E da znas tako spremati stan koliko znas o hrani bilo bi bolje
S jones: I to i skupo
E nisan sjela i se potrudila, shtipam sheficu za guzicu pa ne stignem ispunjavati kviz
__________________
I hate quotations. Tell me what you know.
zucchera is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 17:43   #17
El_visoki_standard jesam li pogodila?
Samantha is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 21:36   #18
Pen, kad cemo ga tuc?
Ja cu sibom, a ti ponesi kakvu toljagu.
Kiki is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 22:07   #19
Kiki: Ispricacu ti jednu pricu o el_mariaciju....
Drugi put udara u lesh....pa ti sada kontaj
el_mariachi is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.02.2003., 22:08   #20
Re: Hrana nasa svagdasnja...

%)(&%=("#¤#"¤ odgovorila na pitanja i stranica mi smrznula

1. -meso
2. -denmark
3. -bechamel
4. -rusija
5.
6. -spanija
7. -meksicko
8.
9. -bolognese
10. -cvekle
11. -francuski?
12.
13.
14. -svajcarska
15. -to san vec odgovorila
16. -mexico
17. -indonezije
18. -govedje
19. -grcka
20. -teleche
21. -kina
22. -crven
23. -banana
24. -neznam sta su zdravice
25. -nemogu objasnit ali ima veze sa parom
26. -hmm, ne?
27. -gaspacho
28.
29. -recepti?
30. -la aurora
__________________
I hate quotations. Tell me what you know.
zucchera is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 13:59.