Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.03.2011., 10:39   #1
Čokoladna krema - pitanje

Imam jednu nedoumicu vezanu uz tučeno sl. vrhnje..točnije onaj hola biljni šlag i čokoladu..

htjela bi napravit neku čokoladnu kremu za tortu najbrže što mogu pa sam razmišljala u taj tučeni biljni šlag stavit topljenu čokoladu...

mene interesira dal je netko to radio i dal je upitna čvrstoća šlaga nakon stavljene čokolade?

hvala
bourjois_girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2011., 10:41   #2
A zašto ne otopiš čokoladu u zagrijanom vrhnju za šlag pa ideš na sigurno?

Nisam radila tu tvoju varijantu, ali mislim da bi dobila neku čudnu strukturu Znam da na vrhnje za šlag pomiješano s kiselim vrhnjem bez problema ide glazura (kinder pingue kolač), ali na ovu varijantu s miješanjem šlaga s otopljenom čokoladom još nisam naletila
__________________
proljeće je ...
ta.ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2011., 10:50   #3
problem mi je u tome što sam htjela po kratkom i najjednostavnijem postupku sljepit biskvite za tortu..pa se bojim da mi u ovoj zagrijanoj varijanti ne bi bilo dovoljno kreme...

ak stavim kakao prah bojim se da to nebude ok okus..da bude onak nedorecen :/...
bourjois_girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2011., 10:59   #4
Quote:
bourjois_girl kaže: Pogledaj post
problem mi je u tome što sam htjela po kratkom i najjednostavnijem postupku sljepit biskvite za tortu..pa se bojim da mi u ovoj zagrijanoj varijanti ne bi bilo dovoljno kreme...

ak stavim kakao prah bojim se da to nebude ok okus..da bude onak nedorecen :/...
Ja bi na tvome mjestu iskoristila kremu iz kinder pingue-a za to brzinsko sljepljivanje

1/2 litre vrhnja za šlag
2 kisela vrhnja
2 vanilija šećera
Izmiksaš vrhnje u šlag, pa umiksaš kiselo vrhnje i vanilija šećer. Ako želiš kopiju do kraja, napraviš glazuru od čokolade: 3 žlice vode, 3 žlice šećera, 3 rebra čokolade otopiš (ne treba napari) pa makneš sa šparheta i dodaš 10 dkg putra.

Slojevi: biskvit - krema - glazura - krema - biskvit i po vrhu možeš opet glazuru ili tanki sloj šlaga pa prošarati glazurom ili nešto treće

Meni to djeluje kratko i jednostavno
__________________
proljeće je ...
ta.ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2011., 11:03   #5
tnx na pomoci...

budem kupila duplo materijala pa budem probala..
bourjois_girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2011., 16:14   #6
a mozes napraviti i papu,i u nju umjesati šlag i čokoladu
Mamica4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2011., 18:49   #7
Ja vrlo često radim kremu od čokolade na način da istučem (mliječno) vrhnje za šlag, sa Kremfixom i kad je skoro gotovo umiješam otopljenu čokoladu. Ako voliš slađu kremu, dodaj šećera u prahu kad miksaš vrhnje, prije čokolade. Uvijek mi ispadne odlična krema, lagana i brz.
Hola vrhnje nisam nikad koristila jer "priznajem" samo pravi šlag, ali tko ga voli, ili ne smije mliječno...
ifigenija is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 08:00   #8
tnx infigenija ...
bourjois_girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2011., 08:03   #9
Quote:
Mamica4 kaže: Pogledaj post
a mozes napraviti i papu,i u nju umjesati šlag i čokoladu
što bi bila ta papa?
Lapulapu is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.03.2011., 08:30   #10
Samo nemoj bas kipucu cokoladu stavit u slag da ga ne rastopis
A ovako nista nece bit..
__________________
PROTIV!
mmz<3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.03.2011., 21:21   #11
Naaajbolja i naaaajkraća varijanta za kremu ti je:
2 čokoladna pudinga skuhaj u 8 dl mlijeka, ohladi
1 margarin izmikasj pjenasto
1 nutella 200g.

Svo troje pomješaj i premaži biskvit koji imaš!

I to ti je naj,naj krema što se brzine i finoće tiče!
Jest da će nutela malo povući na svoj okus pa neće biti čisto čokoladni, ali kad probaš - nećeš se žaliti

A i možeš upotrijebiti neki drugi namaz tog tipa koji nema taj izraziti okus lješnjaka!


Sretno!
anpi is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.03.2011., 23:29   #12
Quote:
bourjois_girl kaže: Pogledaj post
Imam jednu nedoumicu vezanu uz tučeno sl. vrhnje..točnije onaj hola biljni šlag i čokoladu..

htjela bi napravit neku čokoladnu kremu za tortu najbrže što mogu pa sam razmišljala u taj tučeni biljni šlag stavit topljenu čokoladu...
Ja sam to znala radit kao kremu. Čokoladu bi otopila na pari i ohladila i onda dodala u tučeno vrhnje. S tim da ja osobno ne volim baš kremu samo od vrhnja i čokolade pa u tučeno dodam i mascarpone (prethodno izmiksan sa šećerom).
__________________
You can be anything you want to be, just turn yourself into anything you think that you could ever be
That gum you like is going to come back IN STYLE!
Silvery is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2011., 06:33   #13
meni najbolja čokoladna krema:
otopiti 20 dkg čokolade u pola litre vrhnja. (vrhnje zagrijati - ne smije početi kipiti, maknuti s vatre, ubaciti razlomljenu čokoladu i miješati dok se ne otopi. preko noći ohladiti, izmiksati i eto kreme)
__________________
Postujte bakterije - to je jedina kultura koju vecina ljudi ima u sebi.
Sanja :o) is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2011., 07:21   #14
evo ja rastopila čokoladu i ohladila...stavila u tučeno vrhnje...tj biljni slag...i..nisam bas nesto zadovoljna..okus je odlican jer sam stavila cijelu čokoladu na 0,5 l vrhnja..ali se čokolada nije topila niti obojila kremu nego su se onako napravili mali komadici cokolade..ko tockice..stavila sam unutra jedan onaj dolcela secer rum i bilo je fino, al nije bas za oko..:S
bourjois_girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2011., 07:41   #15
Quote:
bourjois_girl kaže: Pogledaj post
evo ja rastopila čokoladu i ohladila...stavila u tučeno vrhnje...tj biljni slag...i..nisam bas nesto zadovoljna..okus je odlican jer sam stavila cijelu čokoladu na 0,5 l vrhnja..ali se čokolada nije topila niti obojila kremu nego su se onako napravili mali komadici cokolade..ko tockice..stavila sam unutra jedan onaj dolcela secer rum i bilo je fino, al nije bas za oko..:S
pa jel ne treba to vrhnje malo zagrijati?
lanki is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2011., 07:53   #16
Quote:
lanki kaže: Pogledaj post
pa jel ne treba to vrhnje malo zagrijati?
Kako ćeš tučeno slatko vrhnje zagrijati

Nije Bourjois radila ganache, nego u prvom postu piše da bi u tučeno slatko vrhnje stavila otopljenu čokoladu.

Post od Sylver me podsjetio na čoko dugu - mascarpone, tučeno slatko vrhnje i otopljena čokolada. Baš sam biser uopće se nisam sjetila tog recepta
__________________
proljeće je ...
ta.ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2011., 08:00   #17
Quote:
ta.ja kaže: Pogledaj post
Kako ćeš tučeno slatko vrhnje zagrijati

Nije Bourjois radila ganache, nego u prvom postu piše da bi u tučeno slatko vrhnje stavila otopljenu čokoladu.

Post od Sylver me podsjetio na čoko dugu - mascarpone, tučeno slatko vrhnje i otopljena čokolada. Baš sam biser uopće se nisam sjetila tog recepta
pa može se stući kad se doda topljena čokolada i bude isto onako pjenasto i čvrsto.
lanki is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2011., 09:07   #18
na pari!

Ja sam radila kremu po ovom receptu kojeg mi je dala prijateljica:

u slatko vrhnje ukuhati (na pari) cokoladu (ne mliječnu) dok se ne rastopi,vrhnje ti ne smije zakuhati,i kad se ohladi istući u šlag, a količine su kako voliš,recimo 0,5l slatkog vrhnja+2 bitter čokolade,i naravno sećera po volji

Krema je odlična! Slatka, kremasta, ali izrazito čokoladnog okusa.
grgica is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2011., 09:25   #19
Quote:
bourjois_girl kaže: Pogledaj post
evo ja rastopila čokoladu i ohladila...stavila u tučeno vrhnje...tj biljni slag...i..nisam bas nesto zadovoljna..okus je odlican jer sam stavila cijelu čokoladu na 0,5 l vrhnja..ali se čokolada nije topila niti obojila kremu nego su se onako napravili mali komadici cokolade..ko tockice..stavila sam unutra jedan onaj dolcela secer rum i bilo je fino, al nije bas za oko..:S
Trebala si dodati malo vrhnja u toplu rastoplnjenu cokoladu, tako da se ne stvrdne kad se ohladi.
Druga mogucnost je da koristis slatko vrhnje koje nije tuceno. Prokuhaj vrhnje (puno kljucanje), umijesaj cokoladu spatulom, kad se cokolada rastopi prespi u posudu u kojoj ces tuci vrhnje. Ohladi u frizideru najmanje 5 sati. Ostaje ti samo da istuces vrhnje prije upotrebe .
Justin Thyme is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.03.2011., 01:39   #20
Quote:
Lapulapu kaže: Pogledaj post
što bi bila ta papa?
papa..
poput pudinga..
radi se sa mekim brasnom..
mlijeko se stavi kuhat,u posudici se izmjesa brasno i mlijeko,,zakuha se i mjesa dok ne zgusne..
u to se doda margarin i sve ostalo po želji...
Mamica4 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 19:06.