Vjerovatno je dobar, ali šta još imaš od zvučnika?
Pa imam reciver Sony STR-DG700 a zvučnike trenutno koristim komplet od 5 zvučnika od linije Sony RX100AV koju sam prije kupnje recivera koristio. Linija je imala Dolby Pro Logic sustav s 5 zvučnika pa to trenutno koristim do kupnje novog kompleta zvučnika a onda bi ove prodao sa linijom...
Hm...ja bi ti preporucio JBL ili Magnat mozda. Nisam cuo nista od toga ali koliko se sjecam donja granicna frekvencija im je manja tako da su mozda bolji. To trebas uzet par cd-ova i reci frajeru da ti pusti sve pa koji ti je uhu najugodniji njega kupis. Ovak mozes samo nabadati.
Gledaj da ti je zvučnik od sub-a usmjeren prema podu. Na taj način zvuk će biti moćniji + širiti će se tako da se nećeš moći ocijeniti odakle dolazi ( što ti i jest cilj ) nego će samo dobro udarati ! Po tome nije dobar ni ovaj Pioneer ni Sony. Potraži Jamo. Ja imam osnovni model od samo 75 W i vrlo fino udara.
Dobar prijatelj mi nudi svoje rabljene B&W 602 i odlučil sam ih uzeti, ali ne bih ga htio "odrati" u cijeni (on veli da bu uzel kajgod mu ja ponudim), ali ne bih htel ni preplatiti ih...
Zvučnici su u odličnom stanju (frend mi je audiofil i picajzla po tom pitanju), crni finiš, imaju i stalke, stari su 8 godina, a svirani su relativno rijetko (vrlo rijetko zadnjih 4 godine).
Na webu sam uspio pronaći samo par oglasa sa B&W 602 zvučnicima i cijene se kreću od 1000 kn (bez stalaka) do 3000 kn (sa stalcima).
Koja bi bila realna cijena takvih zvučnika?
Ili, koliko biste vi (kao audiofili) bili spremni dati za takve zvučnike sa stalcima?
Tesko je to reci. Ako je puna cijena oko 600$ u americi ili 500 eura u evropi onda bi mozda bilo realno pola cijene ili nesto nize.
Nema pravila, jer svaka roba ima svog kupca i na kraju ispadne da nešto vrijedi onoliko za koliko je i prodano!
Ali, u principu kod glazbene opreme i Hi-Fi uređaja također, ako izvučeš 50% cijene novog to je super!
Pošto si ti kupac raspitaj se koliko su novi takvi zvučnici pa ponudi u pola cijene i točka!
Imam u planu otvaranje ugostiteljskog objekta(55-60 m2),tipa cafe-wine bar,znači ugodna,ne previše glasna muzika.Firma od koje sam dobio punuda za ozvučenje ponudila mi je P.audio zvučnike(4 kom.WS-8TF + yamaha RX497 pojačalo) ali mene bi zanimalo da li bi mogao da koristim jedan od BOSE acoustimass-a,peticu ili trojku,možda 2 x po jedan od njih (ne znam koliku kvadraturu pokrivaju).U ovoj firmi su mi rekli da je BOSE previše para a nedobije se ni približno dobar zvuk a ja sam pak bio u par objekata gdje su male bose kutijice sasvim pristojno zvučale.Volio bih ako može neko da mi pomogne na ovu temu,hvala unaprijed.
Nisam slušao P.audio ali sam čuo od prijatelja da nije loše.Bose je bose i njegov atraktivan zvuk je teško iskopirati.Acoustimass 5 bi možda na knap ispunio ovaj prostor ako je prostor nekog pravilnog oblika.U svakom slučaju dva para 5-ice bi dale najbolje rezultate, ili jedan par 5-ice i jedan par 3-ice.
Mislim da bi ti i P.audio dobro odradio posao ali kuda uz njega guraju tu yamahu, jebla ih yamaha.To sam vidio i na njihovoj stranici da ju guraju.Ne znam odakle si ali trebao bi otići u neki lokal poslušati taj P.audio.Ako daje atraktivan zvuk kao i bose a košta puno manje onda uzmi njega, ionako sve ubije dim za koju godinu.A ovi koji su ti rekli da je bose previše para trebali su te poslati negdje gdje su odradili takav ili sličan sistem pa da poslušaš (svaki cigo svoga konja hvali).
Imam priliku kupiti praktički novo pojačalo 5.1 5x100w 8-16 ohm, neki Sonyjev model od frenda za bagatelu.
Kupio bi si neke zvučnike od 150w 8 omske.
Iz auta mi je ostao jedan Subwoofer (mislim da ima 200w) ali ima 4 ohm-a. Sad me zanima da li mogu taj sub iskoristiti, hoće li utjecati na pojačalo, eventualno kvarove i slično.
U jednom dučanu su mi rekli da mogu normalno iskoristiti taj sub, ali da moram samo dodati skretnicu da izoliram visoke tonove od sub-a. Ali jedan elektroničar mi je rekao da bi mogao skuriti pojačalo ako stavim zvučnik sa manje ohm-a nego što pojačalo podržava.
Tko je u pravu?
Znam da možda postavljam laičko pitanje ali nisam baš previše stručan po tom pitanju.