|
Pogledaj rezultate ankete: U kakvoj familiji ste odrastali?
|
|
S oba roditelja
|

|
52 |
70.27% |
|
Samo s jednim roditeljem (kojim i zasto)
|

|
11 |
14.86% |
|
S jednim bioloskim i jednim "posvojenim"
|

|
3 |
4.05% |
|
Usvojen/a sam
|

|
0 |
0% |
|
Odgajali su me babe/dede/rodjaci
|

|
3 |
4.05% |
|
Razne kombinacije... koje?
|

|
5 |
6.76% |
 |
|
07.09.2004., 15:16
|
|
|
Dr. Rujanka
Registracija: Nov 2002.
|
U kakvoj porodicnoj situaciji ste odrastali
Hm nest razmisljam, svakakvih pr9ica smo culi tu
pa me zanima kakvo vam je bilo odrastanje sto se tice porodicne situacije
|
|
|
07.09.2004., 15:47
|
|
|
neozbiljna do zla boga
Registracija: May 2004.
|
oba
jos su skupa, eh da je meni takvu harmoniju imat
makar na godinu dana
|
|
|
07.09.2004., 18:40
|
|
|
Are you kidding?
Registracija: Apr 2003.
|
malo sam bila sa mamom, malo sa tatom. Oboje ih volim jednako, svaki od njih ima svoje dobre i lose strane. Starci su mi totalno razliciti, faka mi nije jasno kako su se vjencali i ostali tak dugo zajedno (12 godina braka).
Zato sam ja dobro pazila za kog se udajem 
|
|
07.09.2004., 19:11
|
|
|
ex gusjenica
Registracija: Jan 2003.
|
Iako su mi oba roditelja živa i zdrava, nikad nisu imali previše vremena za mene, a jedinica sam. Bili su a i sad su dovoljni sami sebi. Kad vidim one gluposti u američkim filmovima - volim te, kćeri/sine/mama/tata, izvrnem se na leđa!  Jel to kod vas tako? Kod mene nije bilo. Ustvari, odgojili su me djed i baka, što i nije bilo loše, naprotiv, tako sam saznala što je bezuvjetna ljubav, sada sam sretna zbog toga. Iako nitko nikada nikome nije govorio - volim te i slinio usput. 
|
|
|
|
Sponsored links
|
|
Advertisement
|
|
07.09.2004., 19:45
|
|
|
bez srkleta
Registracija: Aug 2004.
|
Sa oba roditelja.
I meni je glupo to "volim te",obzirom da imam predivne roditelje koji svojim djelima pokazuju da smo im brat i ja najbitiniji potpuno mi je suvisno da mi jos i govore koliko me vole.
|
|
|
07.09.2004., 20:35
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma, stvarno...?
Uistinu, nema gluplje niti odvratnije stvari doli svome djetetu reci da ga volis zato sto ga....volis??
Ah, odvratno...te slatkaste americke navike gdje se o osjecajima ...govori??
Nedajboze slucajno da tko cuje da ti dijete kaze da te voli - to nikako nije u redu...
Samo cemo djelima to pokazivati.....
Moze i onim osnovnim - da im damo krov nad glavom, hranu na stolu, odjecu , obucu i besplatno skolovanje - zar im to nije dosta da znaju da ih volimo?
A za ekstrasuperludilo od pokazivanja ljubavi mozemo ih povesti u kino, kazaliste, koncert, igraliste i sl. gdje cemo, zabavljajuci se, znati da je ljubav obostrana...
Moj otac je umro prije 10 godina i jedna od stvari za kojom zalim i ne mogu si oprostiti je sto mu nisam rekla da ga volim - RIJECIMA!!
|
|
07.09.2004., 21:22
|
|
|
bez srkleta
Registracija: Aug 2004.
|
Ocito mnogo volis ovaj  smajlic.
U mojoj porodici se osjecaji nikad nisu krili i nikada nista nije nedoreceno.
Ali meni rijeci ne znace nista,sto ne znaci da nikad nisam rekla i cula to famozno "volim te".
Mnogo veci mi je dokaz ljubavi kada mi mama ujutro donese kakao u krevet ili kada tata posadi grasak samo zbog mene.
Ako moji roditelji umru prije mene necu zaliti sto im zadnji put nisam rekla da ih volim jer bi to bilo k'o da zalim sto im nisam rekla "nebo je plavo" ili "voda je mokra".
|
|
|
07.09.2004., 22:25
|
|
|
Dr. Rujanka
|
potpuno se salzem sa dijadorom
ja bi explodirala da princezi bar 5 puta dnevno to ne ponovim
inace odrasla sa oba roditelja, i patila
cijelo djetinjstvo sam zeljela da se rastanu da se konacno rijesimo njegove dernjave
|
|
|
07.09.2004., 22:47
|
|
|
Firmly off the ground
Registracija: Nov 2003.
|
Dijete sam rastavljenih roditelja (rastali su se u mojoj trinaestoj godini). Prvih 5 godina svog zivota zivjela sam s bakom i dedom.
Sto se tice verbalnih iskaza ljubavi - ja bih voljela da su mi roditelji to govorili. I ne mora to zvucati plitko kao u americkim filmovima. Znam da me roditelji vole (odnosno, za jednog od njih sam 100% sigurna), ali umjesto da su mi to pokazivali materijalnim stvarima, voljela bih da sam to mogla vise puta cuti. Cak su i spontani zagrljaji bili vrlo rijetki; mami nije ugodno pokazivati osjecaje. Tek sad je ucim kako da izrazi ono sto osjeca - mislim, ona mi je do nedavno znala reci 'voli te mama'. U trecem licu!
|
07.09.2004., 23:46
|
|
|
glupa s posljedicama
Registracija: Dec 2002.
|
fino, složno
svi za jednog, jedan za sve
bili smo tipična građanska obitelj do rata, onda nas je rat jako povezao, ali u smislu osjećaja ljubavi i brige za obitelj. Znam da me bezuvjetno vole, dokazali su mi to jako puno puta i što sam starija sve više shvaćam koliko su mi toga dali i kako su nas djecu stavili na prvo mjesto onda kad je i njima bilo jako teško
diadora
malo riječi, puno djela. Ali, meni je inače glupo to da mi netko govori da me voli -- pa to se dokazuje djelima. Ali pazi! ne materijalnim dobrima, koje je netko gore spomenuo; nego djelima, podrškom, razgovorom ... osjećajem da se na tu osobu uvijek, ali uvijek možeš osloniti .. i onda mi ne trebaju nikakve izjave ljubavi
|
07.09.2004., 23:57
|
|
|
morska beštija-prava zvir
Registracija: Jun 2004.
|
odrasla sam u kuci sa oba roditelja ...kod nas su se emocije vrlo jasno pokazivale...bilo je i tepanja i gugutanja i izgovorenih volim te mali milion puta...
isto tako bilo je i vriske...lupanja vratima...pa i grubih rici...jednostavno temperamentni do bola...i dan danas cesto materi kazem da je volim i ona meni...do moje 32 godine dok mi je tajo bija ziv sila bi mu ukrilo ko da imam 3 ipo g.
jako sam sritna zbog tog..
dok moj dragi je nekidan prvi put u zivotu (pod utjecajem nekoliko piva ) u telefonskom razgovoru sa ocem jedva nekako prevalija preko usta - tata volim te...otac mu je bija toliko zbunjen da je slusalicu samo dobacija materi...a i ja skoro nisam pala sa stolice  ...jednostavno kod njih su emocije prikrivene...vole se ali nema one slatke bliskosti...i znam da njemu to smeta iako ima 42 g. ...mogu mislit kako mu je bilo ka ditetu... meni je to 
|
08.09.2004., 00:19
|
|
|
Dr. Rujanka
|
Quote:
Principess@ kaže:
. Tek sad je ucim kako da izrazi ono sto osjeca - mislim, ona mi je do nedavno znala reci 'voli te mama'. U trecem licu!
|

sad si me zatekla
ja to isto jako cesto kazem 
kazem ja i direktno naravno...
al zasto kazem u trecem licu??? nemogu sad o tom kontati...
...
al sad mi upade da i muskima znam cesto reci: voli septy! dodji da ljubne septy... i takve igrarije
hm ovo je definitivno tema za sebe!
|
|
|
08.09.2004., 00:54
|
|
|
vrag u selu
Registracija: Mar 2003.
|
Ja sam odrasla s tatekom  majka je imala cudnu bolestinu i umrla. Tatek je  al predebeo  (nije tema znam  ).
|
08.09.2004., 00:58
|
|
|
Are you kidding?
|
Quote:
Septembar kaže:
cijelo djetinjstvo sam zeljela da se rastanu da se konacno rijesimo njegove dernjave
|
a mene cudno gledaju kad im ja kazem da sam sretna sto su se razveli i da je meni to ok. A oni opet - pa jadna ti - za popppp
neki ljudi jednostavno ne pasu zajedno i kvit. Odvojeno funkcioniraju ko vurica (vise ili manje  )
|
|
08.09.2004., 01:05
|
|
|
Srdačna patkica
|
Vjerujete vi meni da ja dan danas kada odem kod staraca pitam mamu: "Mama, jel ti mene voliš"?  "Reci mi da me voliš, pa idemo popiti kavu"
I onda ona meni naravno kaže: "Paw, volim te najviše na svijetu"
i meni to "znači", meni takve riječi trebaju, mogu i bez njih, ali ja to želim čuti, bez obzira na prošlost moje obitelji, sukobe, drame...
Meni je prekrasno kada čujem mamu kad kaže da me voli 
|
08.09.2004., 09:42
|
|
|
Daggerfall Bandit King
Registracija: Jul 2004.
|
Quote:
Septembar kaže:
|
Moji se nisu derali i isto se nisu rastali, ali ću se vječno sjećat scene kad sam imao nekih 10-11 godina i kad je mama, na godišnjicu braka, bacila tatin zlatni lančić s ugraviranim privjeskom u WC. Onaj isti lančić koji mu je kupila za neku prijašnju, sretniju godišnjicu. Nije da ni tata nije imao svojih načina mučenja, samo je bio hladniji i proračunatiji. I sad još uvijek žive u takvom braku, malo su postali civiliziraniji.
A ja sam, u jednom sličnom trenutku, dernjavom izjavio da ću, kad ja budem veliki, radije izvršit samoubojstvo nego živjet u takvom braku. Nekako me još ta rana peče i ne da mi se još mrijet, tako da ženi svako malo izjavljujem ljubav. Ma idem ju sad odmah nazvat! 
|
|
|
08.09.2004., 10:20
|
|
|
Fedora
Registracija: Sep 2003.
|
s oba roditelja  imala sretno djetinstvo s puno ljubavi, a i mama i tata odlicno slazu i vole 
|
|
|
08.09.2004., 11:12
|
|
|
Ljenivka
Registracija: Apr 2004.
|
E, odrasla sam sa oba roditelja, i nadam se da ću takav idiličan brak imati i ja, a čuvala me je baka dok su roditelji radili. Voljeno sam i željeno dijete.
|
08.09.2004., 11:57
|
|
|
Dr. Rujanka
|
Quote:
Baan Dar kaže:
Moji se nisu derali i isto se nisu rastali, ali ću se vječno sjećat scene kad sam imao nekih 10-11 godina i kad je mama, na godišnjicu braka, bacila tatin zlatni lančić s ugraviranim privjeskom u WC. Onaj isti lančić koji mu je kupila za neku prijašnju, sretniju godišnjicu. Nije da ni tata nije imao svojih načina mučenja, samo je bio hladniji i proračunatiji.
|
moji se jesu rastali
al pre-prekasno: tek kad sam se je zauvijek odselila 
(onda se nakon godine i mama konacno otrgla)
isto pamtim neke scene verbalno-psihickih mucenja (ne mene neg jedno drugoga... ustvari i mene indirektno)
|
|
|
08.09.2004., 13:22
|
|
|
ex gusjenica
Registracija: Jan 2003.
|
Valjda je tako kod starijih generacija...
...ali u mojoj obitelji NITKO NIKADA NIKOME nije rekao - volim te, bar ne javno, ja nisam čula. Meni tata i mama nikada, niti ja njima,bilo bi me sram  to izreći, šta mogu, tako sam odgojena, volim ih, narafski, ali da im to i KAŽEM - ubij me, ne mogu! Riječi su često precijenjene, ja radije učinim nešto kako bih pokazala što osjećam. Možda sam opičena, ali takva sam, šta mogu.
|
|
|
|
|
|
Advertisement
|
Sponsored links
|
 |
|