Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.09.2004., 18:16   #1
walter
dr. Ivo Bannader
 
walter Avatar
 
Registracija: Sep 2003.
Lokacija: Bjelovar
Postova: 37,990
Lazanje s 4 vrste sira

Dobar dan!

Ja bih vas ljubezno molio navedeni recept.

Hvala!
walter is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2004., 21:34   #2
Ruda
Traktorist
 
Ruda Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 1,719
Sastojci:
350 g brašna
3 jaja
ribani parmezan
peršin
350 g skuta
mlijeko
maslinovo ulje
maslac


Otopi u posudi 40 g maslaca i dodaj 2 žlice brašna, stalno miješajući u istom pravcu, pa ulij čašu i pol mlijeka, da bi dobio bešamel.
Dodaj sjeckani peršin, šaku ribanog parmezana i kuhaj dok se smjesa ne zgusne. Premjesti tri četvrtine bešamela u zdjelicu i viljuškom primiješaj skutu.
Skuhaj tjesto u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, izvadi iz vode i osuši na suhoj krpi. (Pretpostavljam da imaš već gotovo tijesto)
Premaži vatrostalnu zdjelu ili lim maslacem i napravi lazanje tako da naizmjenično složiš nekoliko redova tijesta i skute s bešamelom te ih začiniš parmezanom. Postupak slaganja tijesta i skute s bešamelom i parmezanom ponavljaj sve dok imaš sastojaka.
Postupak izrade svrši sa slojem bešamela.
Peci 15 minuta na 180°C, pa posipaj parmezanom i posluži se.


Želiš li zbog male promjene spremiti izvrsne i originalne ružičaste lazanje, dodaj u bešamel pasirane rajčice.
Dobar tek

PS. nisu 4 sira, ali su zato dva

__________________
----------------------------------
http://hobby-radionica.capnix.com/
----------------------------------
Ruda is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2004., 21:49   #3
Ruda
Traktorist
 
Ruda Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 1,719
Vrijeme pripreme: 1 h

Kalorije: 485
Masnoća: 20 g
Ugljikohidrati: 54 g
Proteini: 30 g
Kolesterol: 86 mg
Natrij: 979 mg

Sastojci:

250 g tijesta za lazanje
100 g gljiva
1 šalica nasjeckanog luka
1 šalica naribane mrkve
4 češnja češnjaka
2 žlica margarina ili maslaca
4 šalice nasjeckane brokule
425 g sirnog namaza
1 šalica naribane mozzarelle ili nekoga drugog jeftinijeg sira
1/2 šalice parmezana
2 jaja
1/4 šalice peršina
1/2 žlice majčine dušice
1/2 žlice mažurana
1/4 žlice papra
1 l umaka za špagete


1. Na maslacu pirjaj luk, mrkvu i češnjak, makni s vatre prije nego što dobiju smeđu nijansu. Dodaj brokulu, gljive i pola šalice vode, neka prokuha, a onda smanji vatru. Poklopie i ostavi daljnjih pet minuta ili dok brokule ne budu mekše.

2. U zdjeli izmiješaj sirni namaz, mozzarellu, parmezan, jaja, peršin, majčinu dušicu, mažuran i papar.

3. U kalupu naslaži red lazanja, red brokula i gljiva, red mješavine sira pa ponovi.

4. Prelij umakom za špagete, tako da tekućina potopi kalup.

5. Peci na 250 stupnjeva, dok se tekućina ne upije i zadnji sloj lijepo zarumeni, nekih 30 minuta.

PS. nisu 4 sira, ali su zato 3
__________________
----------------------------------
http://hobby-radionica.capnix.com/
----------------------------------
Ruda is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 09:52   #4
njasa
Ponekad nisam na forumu
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 5,469
prvo i osnovno kod lazanja- uvik kupuj lazanje koje se NE trebaju kuhat!!!! to kuvanje lazanja prije nego sta ih stavis u posudu je ubitacno dosadno, pa se koja lazanja zalipi za drugu pa grrrr....
znaci kupi lazanje koje ne moras kuhat nego onako suhe poredas u skrovadu.

mislim da je besamel baza za lazanje sa sirom. ruda je dobro opisa kako se radi besamel (iako ja potrosim i litru mlika za besmel... bora ga bit puno )

sad sve ovisi o tebi- oces li u besamel dodat 4, 5 ili 77 vrsta sira, ili ces skuhat povrce (kukuruz, mrkva i bizi, moja najdraza kombinacija), pa stavljat red lazanja, red povrca, red umaka od poma i red besamela, tako par puta. i obavezno zavrsi sa redom lazanja i samog besamela- ta korica koja se napravi je

gud lak u pripravljanju lazanja
njasa is offline  
Odgovori s citatom
 
Old 08.09.2004., 10:01   #5
*cactus*
.
 
*cactus* Avatar
 
Registracija: Jan 2003.
Lokacija: universal mind
Postova: 1,670
Quote:
njasa kaže:
prvo i osnovno kod lazanja- uvik kupuj lazanje koje se NE trebaju kuhat!!!! to kuvanje lazanja prije nego sta ih stavis u posudu je ubitacno dosadno, pa se koja lazanja zalipi za drugu pa grrrr....
znaci kupi lazanje koje ne moras kuhat nego onako suhe poredas u skrovadu.


gud lak u pripravljanju lazanja
preporučam Barillu


*cactus* is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 15:52   #6
walter
dr. Ivo Bannader
 
walter Avatar
 
Registracija: Sep 2003.
Lokacija: Bjelovar
Postova: 37,990
Quote:
njasa kaže:
prvo i osnovno kod lazanja- uvik kupuj lazanje koje se NE trebaju kuhat!!!! to kuvanje lazanja prije nego sta ih stavis u posudu je ubitacno dosadno, pa se koja lazanja zalipi za drugu pa grrrr....
znaci kupi lazanje koje ne moras kuhat nego onako suhe poredas u skrovadu.

mislim da je besamel baza za lazanje sa sirom. ruda je dobro opisa kako se radi besamel (iako ja potrosim i litru mlika za besmel... bora ga bit puno )

sad sve ovisi o tebi- oces li u besamel dodat 4, 5 ili 77 vrsta sira, ili ces skuhat povrce (kukuruz, mrkva i bizi, moja najdraza kombinacija), pa stavljat red lazanja, red povrca, red umaka od poma i red besamela, tako par puta. i obavezno zavrsi sa redom lazanja i samog besamela- ta korica koja se napravi je

gud lak u pripravljanju lazanja
Hvala. Kupujem samo skufane, ali hvala svejedno. Dobio sam recepte za 2,3 vrste, dobio sam čak i sa brokulom, i nije da sam nezahvalan, ali mene zanima može li netko ovdje napisati recept za lazanje s 4 vrste sira.
walter is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 16:01   #7
banderas
jetra na mukama
 
banderas Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Zagreb
Postova: 26,055
Quote:
walter kaže:
ali mene zanima može li netko ovdje napisati recept za lazanje s 4 vrste sira.
Kao kad ženu pitaš gdje hoće ići večeras
banderas is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 16:08   #8
Cats
silly old bat
 
Cats Avatar
 
Registracija: Dec 2003.
Lokacija: Cicely, Alaska
Postova: 29,844
Može.
__________________
mislim da ti je cats prirodno nadarena za pizdarije :D (c) polly . . . . Nemreš istim psom prati i podove i suđe. (c) Smart_bitch . . . . Žena, to vam je mlado od punice. (c) mwm
Cats is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 16:18   #9
T@nja
Ho-ho-ho
 
T@nja Avatar
 
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: Zagreb
Postova: 14,328
Quote:
*cactus* kaže:
preporučam Barillu


Preporucam home made tjesteninu!
__________________
Jedini poraz koji sam doživio u životu...nisam uspio sjebat škuribandu. (walter, 2010.)
T@nja is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 18:15   #10
Trillian
Pjevam u kacigi
 
Trillian Avatar
 
Registracija: Jul 2004.
Lokacija: Mostly harmless
Postova: 1,163
Quote:
T@nja kaže:
Preporucam home made tjesteninu!
Ma tko će se još i s time prtljat!!! Lazanje su ionako dosta komplicirane!
Trillian is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 21:27   #11
walter
dr. Ivo Bannader
 
walter Avatar
 
Registracija: Sep 2003.
Lokacija: Bjelovar
Postova: 37,990
Quote:
Trillian kaže:
Ma tko će se još i s time prtljat!!! Lazanje su ionako dosta komplicirane!
Jesi ti žensko? Mislim, ženama je sve komplicirano, a kamoli ne lazanje. Jebote, ako ja znam napraviti lazanje, onda se definitivno radi o kompliciranom jelu.

BTW hvala na receptu na engleskom, imali li kakav na mađarskom, to mi je maternji jezik.

JEbote, jel ima netko normalan na ovoj gastronomiji? O čemu se radi na ovom forumu?
walter is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 22:05   #12
xxGaladrielxx
The Lulek, prosim lepo
 
xxGaladrielxx Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Zagreb
Postova: 7,882
lebe, stridera pitaj. nema ti boljeg strucnjaka
xxGaladrielxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 22:06   #13
PrittPen
25% bitch
 
PrittPen Avatar
 
Registracija: Aug 2003.
Lokacija: shofershajba!
Postova: 6,127
Pošalji poruku preko ICQ korisniku PrittPen
na ti gunđalo jedno, kad već tako dobro kuvaš, ja ću to odoka, pa ti kombiniraj količine.

u uzavrilo vrhnje za kuhanje stavi gorgonzole, zdenke i goude, pa rastopi da dobijes jako gust umak, stavi u njega mrvu masla i muškatni oraščić. time filaj lazanje kombinirano sa bešamelom ili šalšom (ako staviš šalšu, nemoj stavljat muškat, e, btw ja u bešamel stavljam muškat i vegete), ovisi oćeš li crvene ili bile, ali tako da jedan sloj staviš dosta umaka od sira, drugi sloj pome ili bešamel (tj. kao da se ne miješa puno). a pitaš se di je 4. sir? e, pa 4. je parmezan kojim obilno pospeš lazanje kad ih poslužiš. i da, ako radiš one bez kuvanja onda tu bešamel/šalša moraju bit dosta tečni, i moraš ih stavit puno.

happy? btw. dobro je kad u šalšu staviš gljive, a umak od sira i vrhnja je savršen sa njokama, ali ti naravno ne želiš takav recept.
__________________
Plastic Jesus shelters me - for His head comes off, you see. He's hollow, and I use Him for a flask.
Plastic Jesus, plastic Jesus, riding on the dashboard of my car... Plastic Jesus is a holy bar!
PrittPen is offline  
Odgovori s citatom
 
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 16:10.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger