Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.09.2004., 18:16   #1
Lazanje s 4 vrste sira

Dobar dan!

Ja bih vas ljubezno molio navedeni recept.

Hvala!
__________________
dr. Lebowski
walter is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2004., 21:34   #2
Sastojci:
350 g brašna
3 jaja
ribani parmezan
peršin
350 g skuta
mlijeko
maslinovo ulje
maslac


Otopi u posudi 40 g maslaca i dodaj 2 žlice brašna, stalno miješajući u istom pravcu, pa ulij čašu i pol mlijeka, da bi dobio bešamel.
Dodaj sjeckani peršin, šaku ribanog parmezana i kuhaj dok se smjesa ne zgusne. Premjesti tri četvrtine bešamela u zdjelicu i viljuškom primiješaj skutu.
Skuhaj tjesto u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, izvadi iz vode i osuši na suhoj krpi. (Pretpostavljam da imaš već gotovo tijesto)
Premaži vatrostalnu zdjelu ili lim maslacem i napravi lazanje tako da naizmjenično složiš nekoliko redova tijesta i skute s bešamelom te ih začiniš parmezanom. Postupak slaganja tijesta i skute s bešamelom i parmezanom ponavljaj sve dok imaš sastojaka.
Postupak izrade svrši sa slojem bešamela.
Peci 15 minuta na 180°C, pa posipaj parmezanom i posluži se.


Želiš li zbog male promjene spremiti izvrsne i originalne ružičaste lazanje, dodaj u bešamel pasirane rajčice.
Dobar tek

PS. nisu 4 sira, ali su zato dva

__________________
----------------------------------
http://hobby-radionica.capnix.com/
----------------------------------
Ruda is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.09.2004., 21:49   #3
Vrijeme pripreme: 1 h

Kalorije: 485
Masnoća: 20 g
Ugljikohidrati: 54 g
Proteini: 30 g
Kolesterol: 86 mg
Natrij: 979 mg

Sastojci:

250 g tijesta za lazanje
100 g gljiva
1 šalica nasjeckanog luka
1 šalica naribane mrkve
4 češnja češnjaka
2 žlica margarina ili maslaca
4 šalice nasjeckane brokule
425 g sirnog namaza
1 šalica naribane mozzarelle ili nekoga drugog jeftinijeg sira
1/2 šalice parmezana
2 jaja
1/4 šalice peršina
1/2 žlice majčine dušice
1/2 žlice mažurana
1/4 žlice papra
1 l umaka za špagete


1. Na maslacu pirjaj luk, mrkvu i češnjak, makni s vatre prije nego što dobiju smeđu nijansu. Dodaj brokulu, gljive i pola šalice vode, neka prokuha, a onda smanji vatru. Poklopie i ostavi daljnjih pet minuta ili dok brokule ne budu mekše.

2. U zdjeli izmiješaj sirni namaz, mozzarellu, parmezan, jaja, peršin, majčinu dušicu, mažuran i papar.

3. U kalupu naslaži red lazanja, red brokula i gljiva, red mješavine sira pa ponovi.

4. Prelij umakom za špagete, tako da tekućina potopi kalup.

5. Peci na 250 stupnjeva, dok se tekućina ne upije i zadnji sloj lijepo zarumeni, nekih 30 minuta.

PS. nisu 4 sira, ali su zato 3
__________________
----------------------------------
http://hobby-radionica.capnix.com/
----------------------------------
Ruda is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 09:52   #4
prvo i osnovno kod lazanja- uvik kupuj lazanje koje se NE trebaju kuhat!!!! to kuvanje lazanja prije nego sta ih stavis u posudu je ubitacno dosadno, pa se koja lazanja zalipi za drugu pa grrrr....
znaci kupi lazanje koje ne moras kuhat nego onako suhe poredas u skrovadu.

mislim da je besamel baza za lazanje sa sirom. ruda je dobro opisa kako se radi besamel (iako ja potrosim i litru mlika za besmel... bora ga bit puno )

sad sve ovisi o tebi- oces li u besamel dodat 4, 5 ili 77 vrsta sira, ili ces skuhat povrce (kukuruz, mrkva i bizi, moja najdraza kombinacija), pa stavljat red lazanja, red povrca, red umaka od poma i red besamela, tako par puta. i obavezno zavrsi sa redom lazanja i samog besamela- ta korica koja se napravi je

gud lak u pripravljanju lazanja
njasa is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 10:01   #5
Quote:
njasa kaže:
prvo i osnovno kod lazanja- uvik kupuj lazanje koje se NE trebaju kuhat!!!! to kuvanje lazanja prije nego sta ih stavis u posudu je ubitacno dosadno, pa se koja lazanja zalipi za drugu pa grrrr....
znaci kupi lazanje koje ne moras kuhat nego onako suhe poredas u skrovadu.


gud lak u pripravljanju lazanja
preporučam Barillu


*cactus* is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 15:52   #6
Quote:
njasa kaže:
prvo i osnovno kod lazanja- uvik kupuj lazanje koje se NE trebaju kuhat!!!! to kuvanje lazanja prije nego sta ih stavis u posudu je ubitacno dosadno, pa se koja lazanja zalipi za drugu pa grrrr....
znaci kupi lazanje koje ne moras kuhat nego onako suhe poredas u skrovadu.

mislim da je besamel baza za lazanje sa sirom. ruda je dobro opisa kako se radi besamel (iako ja potrosim i litru mlika za besmel... bora ga bit puno )

sad sve ovisi o tebi- oces li u besamel dodat 4, 5 ili 77 vrsta sira, ili ces skuhat povrce (kukuruz, mrkva i bizi, moja najdraza kombinacija), pa stavljat red lazanja, red povrca, red umaka od poma i red besamela, tako par puta. i obavezno zavrsi sa redom lazanja i samog besamela- ta korica koja se napravi je

gud lak u pripravljanju lazanja
Hvala. Kupujem samo skufane, ali hvala svejedno. Dobio sam recepte za 2,3 vrste, dobio sam čak i sa brokulom, i nije da sam nezahvalan, ali mene zanima može li netko ovdje napisati recept za lazanje s 4 vrste sira.
__________________
dr. Lebowski
walter is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 16:01   #7
Quote:
walter kaže:
ali mene zanima može li netko ovdje napisati recept za lazanje s 4 vrste sira.
Kao kad ženu pitaš gdje hoće ići večeras
banderas is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 16:08   #8
Može.
__________________
mislim da ti je cats prirodno nadarena za pizdarije :D (c) polly . . . . Ma za Cats je Austro-Ugarska bivsa nam drzava. (c) Justin Thyme

I'm great at multitasking. I can waste time and be unproductive at once.
Cats is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 16:18   #9
Quote:
*cactus* kaže:
preporučam Barillu


Preporucam home made tjesteninu!
__________________
Jedini poraz koji sam doživio u životu...nisam uspio sjebat škuribandu. (walter, 2010.)
T@nja is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 18:15   #10
Quote:
T@nja kaže:
Preporucam home made tjesteninu!
Ma tko će se još i s time prtljat!!! Lazanje su ionako dosta komplicirane!
Trillian is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 21:27   #11
Quote:
Trillian kaže:
Ma tko će se još i s time prtljat!!! Lazanje su ionako dosta komplicirane!
Jesi ti žensko? Mislim, ženama je sve komplicirano, a kamoli ne lazanje. Jebote, ako ja znam napraviti lazanje, onda se definitivno radi o kompliciranom jelu.

BTW hvala na receptu na engleskom, imali li kakav na mađarskom, to mi je maternji jezik.

JEbote, jel ima netko normalan na ovoj gastronomiji? O čemu se radi na ovom forumu?
__________________
dr. Lebowski
walter is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 22:05   #12
lebe, stridera pitaj. nema ti boljeg strucnjaka
xxGaladrielxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2004., 22:06   #13
na ti gunđalo jedno, kad već tako dobro kuvaš, ja ću to odoka, pa ti kombiniraj količine.

u uzavrilo vrhnje za kuhanje stavi gorgonzole, zdenke i goude, pa rastopi da dobijes jako gust umak, stavi u njega mrvu masla i muškatni oraščić. time filaj lazanje kombinirano sa bešamelom ili šalšom (ako staviš šalšu, nemoj stavljat muškat, e, btw ja u bešamel stavljam muškat i vegete), ovisi oćeš li crvene ili bile, ali tako da jedan sloj staviš dosta umaka od sira, drugi sloj pome ili bešamel (tj. kao da se ne miješa puno). a pitaš se di je 4. sir? e, pa 4. je parmezan kojim obilno pospeš lazanje kad ih poslužiš. i da, ako radiš one bez kuvanja onda tu bešamel/šalša moraju bit dosta tečni, i moraš ih stavit puno.

happy? btw. dobro je kad u šalšu staviš gljive, a umak od sira i vrhnja je savršen sa njokama, ali ti naravno ne želiš takav recept.
__________________
Plastic Jesus shelters me - for His head comes off, you see. He's hollow, and I use Him for a flask.
Plastic Jesus, plastic Jesus, riding on the dashboard of my car... Plastic Jesus is a holy bar!
PrittPen is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 22:48.