osobno smatram da je trenutno best buy rabljeni olympus E-3. Za 3500-4k kuna nećeš nać bolji all around fotić. Još gore sa ZD14-54 ili 12-60 objektivom i to je to, imaš apsolutno prejebenu kombinaciju za te pare.
e sad, ako ti pak treba nešto za neobavezno fotkanje, nemoj se zamarat sa SLRima i kupi si najjeftinijeg oly Pen-a. Kvaliteta slike izvrsna, zajebancija minimalna.
osobno smatram da je trenutno best buy rabljeni olympus E-3. Za 3500-4k kuna nećeš nać bolji all around fotić. Još gore sa ZD14-54 ili 12-60 objektivom i to je to, imaš apsolutno prejebenu kombinaciju za te pare.
e sad, ako ti pak treba nešto za neobavezno fotkanje, nemoj se zamarat sa SLRima i kupi si najjeftinijeg oly Pen-a. Kvaliteta slike izvrsna, zajebancija minimalna.
najjeftinijeg jel ako tražiš najboljeg onda ćeš spizdit 1000e na OMD
Pošto sam ga svojevremeno promatrao kao jednu od opcija mogu reći da je D90 super aparat. Iako ga NISAM imao u rukama, ali govorim na temelju čitanja okolo po forumima, testovima itd.. Ima dobar DR, ugrađen fokus motor.. Al moje mišljenje je da su rabljeni previše skupi. Recimo ja nebi dao više od 4k kn za d90 sa 18-105. I to ako je u jaako dobrom stanju. Po meni to je logično kad pogledaš recimo cijenu novog Pentaxa K-5 kit ili k-30 kit, koji su bolji aparati, a novi.
Pošto sam ga svojevremeno promatrao kao jednu od opcija mogu reći da je D90 super aparat. Iako ga NISAM imao u rukama, ali govorim na temelju čitanja okolo po forumima, testovima itd.. Ima dobar DR, ugrađen fokus motor.. Al moje mišljenje je da su rabljeni previše skupi. Recimo ja nebi dao više od 4k kn za d90 sa 18-105. I to ako je u jaako dobrom stanju. Po meni to je logično kad pogledaš recimo cijenu novog Pentaxa K-5 kit ili k-30 kit, koji su bolji aparati, a novi.
visoka cijena rabljenih moze znacit da je to dobar fotic...a motor u tijelu znaci puno ak hoces rabit starije AF objektive
Što mislite o DSLR-u Nikon d90? Da li preporučujete kupnju istog? Zainteresiran sam za ovaj fotić (znam da je nešto stariji) te od Vas tražim mišljenje?
Kupiti ili ne?!
Kupiti ili ne ovisi koje su ti druge opcije.
Ja sam ga kupio iz dva razloga:
- ima ono što mi treba: dva kotačića, dobro tražilo, pristojan AF, brz je u radu i još ponešto
- u usporedbi s konkurencijom u toj klasi i objektivima koji me zanimaju je bio jeftiniji (polovni- ali naišao sam na dobar deal)
Aparat nije savršen ali je za amatera sasvim dovoljan, a budući kupuješ polovno sve ovisi u kakvom je stanju i za koje pare.
CrniDjuro kaže: bez matematike bi i dalje bili u srednjem vjeku, državom bi nam gospodarila neuka i bezobrazna feudalna elita uz pomoć crkve, a škola bi bila samo za bogate....heeeeeeej....čekaj malo... :zubo:
pa ne znam bas, gleam njuskalo i ponuda mi se čini korektna s obzirom da znam od koga kupujem pa mogu jebavat matere posli
inače sam vrlo dobar u post produkciji, samo nikako dosad ufatio priliku dočepat se nekog solidnog DSLRa
U redu je taj fotić ali cijena je previsoka. Objektiv uz njega je bez stabilizacije, dobiješ ga za 200kn. Daljinski na ebayu, 2 i pol $. Dodatna baterija stara 5 godina, 0 kn.
Usporedi ponudu na njuškalu, 450D (koji je puno napredniji od 400D) s objektivom za 2200 kn. .
Ili 40D u ponudi za 2500kn. Cijene su za pogodbu, to znači da za 2k5 možeš složiti konfiguraciju s 40D.
Ovaj komplet koji ti se nudi realno je ispod 2000.
Bude nešto u jesen, nećete me se moć riješit kad krenem zapravo, no prije se moram dobro, dobro pripremit, naime očekujem profi kritike.
Šalim se, za sada nažalost nemam vremena više se posvetiti.
Bude nešto u jesen, nećete me se moć riješit kad krenem zapravo, no prije se moram dobro, dobro pripremit, naime očekujem profi kritike.
Šalim se, za sada nažalost nemam vremena više se posvetiti.
pa nije fotkanje opera ili seks da se trebaš pripremati uzmeš ga sa sobom svaki dan i fotkaš sve za kaj ti zapne oko. Nema drugog načina da se postane bolji
ili mi pak nesvjesno sugeriraš da fotkam seks ,
hm , zgodna ideja, 2u1,
uzmeš ih svaki dan i fotkaš/seksaš sve kaj ti padne za oko
kojeg kolegu/icu, inerijer i tako