Evo ovako, nemam puno godina ali nakon svega kaj sam do sada imao, mi je dosta biti razocaran, i slomljena srca. Ne zelim nikog imati, samo zbog saznanja da cu biti ostavljen. S druge strane ne zelim vise biti sam. Zadnjih 5 godina, se osjecam potpuno samo. Neznam jel ovo tema za psihokauc, ili za ovdje, a nije mi ni bitno. Samo da mi date savjet, kako krenuti dalje, sta napraviti??
Zadnjih par dana sam toliko emocionalno iscprljen da zbog toga ne mogu vise nista. Zadovoljan sam svojim zivotom, i super mi je dobar dio dana. I onda dode vecer, i dodem doma u svoj prazan stan, pojedem veceru i bacam se u depru. Stvarno vise ne mogu biti sam. STA NAPRAVITI??
samo ga treba naviknuti na to da sam dodje doma u prazan stan i sve 5!
Ovo je actually najtočnije od svega što će biti napisano na ovoj temi.
Jednostavno mora prihvatiti da je situacija takva i da se najvjerojatnije ništa neće promijeniti. Mora naučiti živjeti u sivilu i to je to.
Tako sam i ja prije pola godine shvatio da je u gubljenju svake nade spas. Malo si tup, malo si numb, ali u osnovi kad jednom prihvatiš činjenicu da se ništa neće promijeniti i da ćeš se još dugo vremena vraćati u prazan stan, da ćeš živjeti i bez ljubavi i bez seksa, onda možeš nastaviti mirno živjeti.
Nije dobro, ali nije ni loše. Nisi sretan, ali niti ne patiš.
Možda se , naravno, nešto i promijeni, to je uvijek moguće, ali ne valja vjerovati u to. Valja živjeti kao da će uvijek biti status quo.
Kako da to postigneš, prijatelju, tvoja je osobna stvar. To jednostavno dođe iznutra. Svakom čovjeku na drugi način.
Glupo bi bilo sada davati savjete - poduzmi ovo, poduzmi ono. Jer da je sposoban išta poduzeti, već bi poduzeo u ovih pet godina (?).
Baš kao i ja u zadnjih godinu dana.
Evo ovako, nemam puno godina ali nakon svega kaj sam do sada imao, mi je dosta biti razocaran, i slomljena srca. Ne zelim nikog imati, samo zbog saznanja da cu biti ostavljen. S druge strane ne zelim vise biti sam. Zadnjih 5 godina, se osjecam potpuno samo. Neznam jel ovo tema za psihokauc, ili za ovdje, a nije mi ni bitno. Samo da mi date savjet, kako krenuti dalje, sta napraviti??
Zadnjih par dana sam toliko emocionalno iscprljen da zbog toga ne mogu vise nista. Zadovoljan sam svojim zivotom, i super mi je dobar dio dana. I onda dode vecer, i dodem doma u svoj prazan stan, pojedem veceru i bacam se u depru. Stvarno vise ne mogu biti sam. STA NAPRAVITI??
bavi se sportom, meni jako pomaže. teretana, nogomet, košarka, kaj god, bolje ćeš se osjećati vjeruj mi...a i ima pozitivan učinak na tijelo
otkad sam sama, izgledam bolje nego ikad
I onda dode vecer, i dodem doma u svoj prazan stan, pojedem veceru i bacam se u depru. Stvarno vise ne mogu biti sam. STA NAPRAVITI??
doći do točke kad si zadovoljan i kao samac. ispunjen i koliko toliko sretan sam sa sobom. tek tada, neopterećen, bez opsesivnog grča da moraš biti s nekim, možeš se nadati nečemu. često se spominje jedna jako bitna rečenica: tek kad čovjek može sam sa sobom, spreman je i za korak udvoje. no, malo tko je uistinu i razumije i pridaje joj veliku važnost.
neće ti druga osoba dati smisao, niti te ispuniti, ako to sam nisi u stanju. posloži svoj život i svoju svakodnevicu tako da uživaš u njemu, da ti je dan ispunjen aktivnostima koje te vesele. osoba će doći s vremenom.
1. slušalice, bicikl i na nasip ili gdje već možeš raspaliti fizička aktivnost čini čuda za depru
2. hobi ili bilo kakva rutina-zadubljivanje zbog koje će ti boravak samom u stanu biti podnošljiv, komp, knjige, eksperimentiranje s kuhinjom, petljanje po autu/elektronici...
3. nabavi psa, mačku, ribice, po mogućnosti ovo prvo koje će ti se veseliti kad otvoriš vrata, bonus šetanje psa-upoznavanje novih ljudi
4. nabavi ff
bavi se sportom, meni jako pomaže. teretana, nogomet, košarka, kaj god, bolje ćeš se osjećati vjeruj mi...a i ima pozitivan učinak na tijelo
what she said
pocni s tim sto prije u protivnom ces prolupat, to ti iz osobnog iskustva kazem.
ako nisi tip za trcanje, drz' se teretane, preporodit ces se psihicki
Prva stvar...ako se već unaprijed uvjeriš da neće nešto uspjet, sigurno nećeš. Da li ćeš biti ostavljen, ne možeš biti siguran, možda ćeš baš ti tu svoju slijedeću curu jednog dana ostavit i slomit joj srce.
Svi se mi osjećamo nekada usamljeni i sami, ali ne treba se prepustiti tim osjećajima...treba se baviti nečim što voliš, što te veseli. Vidjela sam da si neki predložili teretanu...ja bih rekla boks, idealan je za rješavanje negativnih emocija i stjecanja samopouzdanja, a da ne pričam o tome kako razviješ tijelo.
Kako god ne prepusti se negativnim emocijama i nauči polako živjet sam sa sobom...sretno
Sport... eto, i ja sam u sličnoj situaciji samo se ne vraćam u svoj stan nego u svojih 3x3 sa korištenjem kuhinje i kupaone. Ja se iscrpljujem fizički samo da bi navečer kapnuo u krevet bez svijesti. Ujutro je već novi dan. Ne smiješ si dati vremena da razmišljaš o svojoj samoći, a vrijeme će donijeti svoje promjene koje ti (svi mi) toliko trebaš.