Eh i ovaj prodjen dan Bogu hvala u skoli mirniji od prethodnih i ako mi kuci mozemo kontrolisati nase Lane.
Ma draga moja Lunice nema na cemu pa i ti bi to isto uradila za mene zar ne bi. drago mi je da sam potrefila i da ti se svidjaju te stvarcice. I ja tebe ljubim sekana moja draga i ne brini mila i bas tako ono sto se mora, mora se. I moje Lane ima hronicnu suhocu ociju i zbog toga mu i crvene tako cesto oci i to ga nervira.
forum izgleda proradio, valjda ce sad biti sve u redu!
Draga Luna i ostale devojke sa suhim ocima, ja sam imala uzasno suhe oci, pozitivan shirmer test, imala sam osecaj kao da su mi oci pune peska, stalno su me zuljale i bile crvene. Meni je to skroz proslo, nemam vise taj problem i zadnji shirmer je bio negativan.
Ni ja ne znam sta je pterigijum, pa sam morala pogledati...nadam se da ces uskoro sve to resiti...
Ziza,
kako je nas deckic Lane, kako si ti?
Iva, da li je bolje nakon terpaije, daju li ti jos uvek nesto?
Evo i da prijavim da mi fizikalna terapija pomogla sa gornjim delom ledja i vratom, jos me samo malo boli, idem jos dva dana, ima sve da prodje!
Nego, rece mi moja tetka, upoznala je jednu baku od 74 godine koja vec 40 godina ima polineuropatiju. Kaze baka da je zima smrt za polineuropatiju, mozda mi se zbog toga i pogorsalo stanje, nadam se da je u pravu i da ce s prolecem doci poboljsanje.
Morat ćemo si smisliti nekakav backup kad crkne ovako opet forum. Nadam se da nitko od vas nije pobrao trojana.
Što se tiče suhih očiju, društvo probajte si nabaviti cornere gel. Stavlja se prije spavanja, mene je doslovce izvlačio kad sam štrebala za faks jer mi se užasno mutilo za oči jer su suhe a kad bi nakapala nije me dugo držalo.
I od kapi za oči meni u bolje spadaju Systane kapi, jer su fino masne, duže drže u očima.
Nadam se da ste sve dobro. Ljubim vas.
Drage moje sve koje mislite na moje Lane i mena hvala Vam puno bolje je malo, ma ide sporo to njegovo smirivanje ali bitno je da ide. Betilli guramo nekako dat ce dragi Bog bolje, tvoja princeza kako je, ma ona je i nasa a ti se neces ljutiti sto je prisvajamo bas kao sto su nasa i sva ostala djeca, ma samo neka njih dragi Bog cuva odma smo i mi bolje.
I moje Lane ima hronicno suhe oci i narucila sam ga za 27. 03 kod ocnog a do tada da mu samo stavljam navece i ujutro Oculac. Meni je propisao Oculac za dan a za ujutro i navece isto neki gel evo Leeloo kako se zove ovaj moj Viskotears gel, i ovaj je dobar a i ja sam trosila Systane kapi ali mi je sada promijenio da se ne bi oci zasitile tih. Istina da duze drze ali vidjet cu mogu ja s njim pricati opet kad budem vodila Lane.
Betilli i ja znam jednu tetu koja ima polineuropatiju i stvarno joj je zimi puno gore i sigurno ce doci bolje a tebe griju ta dva plava oka kad u majcicu pogledaju neka je dragi Bog cuva od svakog zla i svu nasu milu djecicu.
Jul evo vidim da si me pitala sta Lane uzima od terapije on pije Risperdal dva puta po pola tablete i Melatonin 2 tablete i Simvastatin protiv visokog kolesterola. Kako mi je Simon i ti jel i kod vas lijepo vrijeme.
Renchi, Bella, Goga, Viktoria, Ana G2 i sve ostale uspavane djevojcice budite se i javnite malo cesce a Angel draga otkad nam ti nisi napisala koju rijec. Sarajka se bas usutila i ne zeli nam pisati o njenom princu.
eto mile moje mislim na sve vas i neka oproste one koje nisam pomenula ali mislim ja na sve vas i u ovom malom srcu ste sve smjestene.
ljubim vas i grlim za laku noc, jer vidim ja da nije jos niko zasjeo u moju stolicu pa brze, bolje dok je slobodna za ususkavanje.
Evo, sasvim bez neke nade ( a kazu da ona umire poslednja ), ja se jutros nakacih, sve mislim, opet ce me odbiti, kad-divno iznenadjenje!
Opet smo tu, u nasem salonu, da tako nazovem ovo nase okupljnje, ne dizimo ruke tako lako, evo ja prva, sram me i stid bio!
Danas imam divno drustvo, naime, posto aparat za O2 koji koristim za izlazak iz kuce, nije jos popravljen, moje drugarice ( mi se zezamo AFZ-setice se neke generacije da je to skracenica za antifasisticko vece zena, hi, hi) resile da dodju coporativno, i to, najbolje u formi-kidnu svi sat vremena ranije sa posla, da ne idu kuci (jer bi onda ponovno spremanje i skupljnje bilo napor svima), vec dolaze da se druzimo. Pravim corbu od karfiola(cvjetaca) i lazanje (sa dosta povrca, a ne samo meso, recimo, blitva, brokoli, paradajz, pecurke/gljive) i salatu. Torta od kestena vec napravljena.
Rekla sam im da budu tacne, jer cemo prvo da taj "vruci" deo obavimo, a posle cemo preci na dnevni red, kako se to nekad na sastancima radilo.
Sva nasa decica nek su bolje, odmah smo i mi bolje, tako je Ziza, mila moja Generacijo.
E, Julijice, posebno mi je slatko, kad kazu "mlada si, proci ce to"...
Nasa Luna je jednom lepo pisala ovde, zasto uopste ocekujemo da nas iko razume? Ali to je ljudski, samo sto smo mi mudrije (valjda) posle nasih evo, meseci pa i godinica druzenja, pa razumevanje trazimo i nalazimo medju nama samima, jer nas ista muka kuci.
I ja to razumem, svakom je njegova muka-najveca.
Kod mene stanje sledece-pluca posle terapije onim lekom iz inostr. koji je bio bas ucinkovit (dva puta lab. nalazi pokazivali da je bakterije sve manje), ali, koja se morala zavrsiti, presla na neke injekcije, koje su na AB izasle, kao I (znaci nisu ni rezistentne ali ni posebno osetljive bakt. na njih). I naravno, odmah, krenuo sve veci i veci sekret...Pocela sam sad sama da te injekcije mesam sa fizioloskim rastvorom i inhaliram, umesto da primam. Ako me pitate da li u dogovoru sa dr-om, odmah da budem iskrena-ne. Posle 7 dana injekcija, gde vidim da mi je sve losije, a novu turu onih ino lekova mogu tek za 4 sedmice, probacu ovako (nije prvi put ), a danas cu opet dati sputum na analizu, ko zna, mozda izadje neki, meni dostupan lek, koji mogu da koristim, a da ne moram opet u bolnicu.Inace, na aparatu za kisik sam stalno, 24/7 , kako obelezavaju, prosto, hipoksija (ili hipoksemija, vec kako zovu) je takva, da opada nivo stalno.To mi je najmanja briga. Jedino sto sa ovim cevcicama u nosu, ja se salim sa ukucanima i ostalima, da sam kao Jurij Gagarin.
Betili moja, polineuropatija...sta jos, pobogu! Drzim fige da ti fizikalna pomogne, ako hladno vreme odmaze, da li to znaci da bi ti neko zagrevanje odredjenih delova prijalo?
Leeloo, mila nasa, hvala na ovim preporukama za oci, kako si ti ovih dana, nadam se da te nije stanje oko foruma mnogo iznerviralo, seti se...mi bi smo trebali da psihicki uravnotezimo nase reakcije i tako pomognemo koliko mozemo svom telu da se izbori sa lupusom-glupusom.
Draga nasa Lunice, kad gledam na Fox life onu emisiju, gde rade totalni preobrazaj, pa ljudi urade lasersko skidanje dioptrije, zaista, ako vec moras da si u anesteziji i da ti "rade oko ociju" (izvini, ne znam kako da pronadjem neki lepsi izraz), mozda zaista nije losa ideja da uradis i skidanje dioptrije.
Joj, sad bih ja mogla do sutra, ali, prepusticu nesto i vama, mili moji, evo, Ljines ce nas danas mozda obradovati nekom haiku, a nesto nema kjonic, lujzice, babice, angel,renchi, belle,(nadam se da ce sad Goga i Pjetra), drugih nasih divnih clanova....tu smo, javite se, pridruzite nam se, da ne prozivam, to bolje rade Ida i Ziza (moj mozak je po tom pitanju neupotrebljiv).
Pusica, pandica, otvoren dan
Konačno stalno na forumu nešto šteka al proradilo je.Tu sam nisam vas zaboravila.Dobro sam,a nadam se i vi.
Draga Adam dobro došla.I ja sam dobila lupus kad sam imala 17 godina,a družimo se ja i on već 38 i uspjala sam ga savladati.Preporučam ti Pavlovićevu mast,a za prikrivanje Vichy dermablend puder,a nijansu odredi sama prema boji puti.Izbjegavaj sunce i koristi kreme s visokim zaštitnim faktorom dovoljno je 30 ima posebno za lice.Meni više sunce ne škodi i dopustim se malo i izležavati i sunčati,a prije to nije bilo moguće.Pripazi malo na ishranu više lešo i laganije.
Normalno redovito se kontroliraj ,a ako treba piti lijekove što se mora mora se.I ja sam pila nekad i do 60 mg dnevo pronisona,a kasnije decortin, te rezochin i postepeno smanjivala i već više od 10 godina ništa od tableta.To ti i ja želim a dakako i svima ostalima da uđu u remisiju kao i ja.
Sada puno vas pozdravljam.
Drage moje druzice ja danas cijeli dan po nekim klinikama prvo kod fizioterapeuta a poslije i kod ove za tabane a i manikir i pedikir je dosao na red jer ja kako imam jake nokte ne mogu sama odrezati a to mi je sve od silice pisala sam ranije. Za ponedjeljak sam se narucila i kod frizera pa onda 29-og i kod kozmeticara i onda ce to biti zaokruzeno a iza toga ma bas me briga samo neka bude zdravlja i srece sa Lanetom. Ma jedan je zivot i trebamo uzivati jer svaki dan je za se i ne znamo da li ce mo imati sanse drugi docekati i preziviti.
Lane je malo stabilnije i ako je to jos uvijek daleko od onog kakav je bio ali izdrzo je Mujo i gore i ovo ce mo mi pregurati dat ce dragi Bog.
Generacijo moja bas mi je drago sto su te posjetile druzice i bas sam zavidna i ljubomorna ali neka divno i od njih a i znam koliko si uzivala u drustvu jer si prosto takva da se volis druziti. Uh pa bas su dosadne te tvoje bakterije nadam se da sputum biti uredan a molim te nemoj nista eksperimentisati na svom lijecenju jer znas kako si osjetljiva a mala sitnica nama svima moze donijeti velike nevolje.
Uh zamirisala mi je i ta tvoja supa sa gljivama a i ostali dio hrane.
E druzice moje da samo znate kako je nasa Ivica majstor u spremanju jela a to zna i Luna ma prosto ne mozes odoljeti nijednom od mirisa sa njene trpeze.
Draga Ljines pa govore li ista dokle moze potrajati to sa takvim aparatima da se mucite. Ne daj se dat ce dragi Bog bolje.
Alem i ja ti zelim dobrodoslicu a i ja sam na pocetku bolesti imala iste probleme a sada sve manje pa skoro da i nemam vise nista ali evo nasa Goga ti je bas fino objasnila a i ja potpisujem da je Pavloviceva odlicna mast i sigurno ti ne moze naskoditi.
Gogice moja vjerujem da uzivas sa unucicima a eto rijesio se i problem sa forumom nadam se pa ce biti lakse opet se tipkati jer nam svima ovo druzenje puno znaci.
Lunice, Jul, Betilli, Leelooska moja kako ste danas, kod mene neko sunce danas bilo pa me svu opilo kako sam izlazila van i boravila puno na zraku pa se nadam da cu bolje i spavati.
Sudoku nisi nam se dugo javila napisi par rijeci kako si a znam da ti probas i ranije leci i da ne boravis dugo za kompom i to postujemo.
Sve vas grlimo i ljubimo Lane i ja i zelimo vam mirnu i laku noc svima koliko vas ima.
Draga svjetlana,
Imala sam slično iskustvo . Trudnoća od šest mjeseci , ja sam se osjećala dobro , zadovoljno . Pošla sam na redovnu kontrolu . Beba razvijena u granicama starosti trudnoće , sve kako treba ali ... pauza duža u ambulanti i nakon šuškanja kažu da moram ostati na odjeljenje jer bebine srčane akcije su stale. Bilo je kako je bilo . Znam kroz šta prolaziš , međutim , nakon toga sam rodila još dvije bebe , i sve je (naravno uz strogi nadzor) bilo kako treba.
Sigurna sam da će uskoro i tvoje srce biti ispunjeno i sretno.
Draga Ivice , ljubim te draga i mislim na tebe.
Pozdrav svim dragim djevojčicama i velika panda od mene.
E, kad bi znao forum koliko nam znaci da budemo skupa svaki dan, ne bi nikad vise zastekao. Dok nije radio, osetila sam se nekako sama, bez vas, bez onog divnog osecaja da ste tu,da uvek mogu naci utehu, razumevanje, zagrljaj, da mogu da se scucrim kod vas svih. Pu, pu, da ga ne ureknem, da nam dugo, dugo radi nas forumcic .
Draga nasa Ziza, lepo si nas ususkala, nadam se da si zadovojna dosadasnjim tretmanima, a jos i ovo kad uradis po pitanju frizure i kozmeticara-prolecna generalka!
Samo da su nam deca dobro, onda smo i mi dobro, lepo kazes, a i ovo, o svakom danu koji je pred nama. Verujte, svako jutro se zahvalim za novi dan koji je pred nama a nocu za onaj koji smo proziveli ( i preziveli), pa polako, krc, krc...
Draga Goga, znala sam da ces ti, odmah tako brizna i susretljiva, odgovoriti nasoj Adam Levini, meni preostaje da ti, draga nasa Levin, pozelim dobrodoslicu(mada bi sa tvojim godinama dobrodoslica fanova dobrog provoda bolje legla , ali, sta je, tu je ), takodje ti zelim da lekovima predupredis lupus glupus, tako brzo, na pocetku, da odmah udjes u remisiju, koja ce potrajati duuuuuuugo.
Imam cerku koja je godinu dana mladja od tebe i sina koji ima 21 godinu(uskoro), pa verujem da ste slicnog interesovanja. Zato te odmah zelim da prigrlim i da kazem-budi jaka i budi svoja. A opet i -budi nasa, slobodno se ovde otvori, ma u kom raspolozenju bila.
Za ovu bolest ( a moze biti i za druge) je potreban razgovor,koji ce biti ucinkovit, ako ga vode osobe koje su zaista zainteresovane za temu.
Ako stignes (skola, izlasci, koncerti, zaljubljivanje itd...) , napisi kako ti se sve i sta dogadjalo i kako si uopste dosla do dr-a koji ti je dao dijagnozu.Da li se za sad lupus zadrzava samo na kozi? Na kojim si lekovima?
Da li nas citas od ranije? To pitam, jer je i ta psihicka komponenta vrlo, vrlo bitna. Mi smo, mnogi to uvideli kasnije(nazalost) , pa sad kazemo, " eh, da mi je bila ova pamet". U svakom slucaju, ako si zainteresovana, postoje par postova koje sam sacuvala od jedne clanice koja je pisala pre nekoliko godina LVI i fermine ( a i mi smo pisale, ali to nisma sacuvala u kompu), pa bih opet mogla da pustim te linkove, pomognu da malo bolje pogledamo sami sebe sa strane.
Draga Svjetlana, kako si sad i da li si na terapiji?
Draga LJines, hvala za onaj divni haiku, ti ze zekis, a ja stvarno mislim da se iza tvog nika krije predsednica kluba haiku poezije, jer sve sto napises su biseri! Vidis, posto kuburim sa ovim bakterijama,a ti si nam lepo opisala i cak poslala slike, pa sad kapiram o cemu se radi, razmisljam da li si, mozda sa tom "spravicom" pogodnija za dobijanje nekih bestija (bakterija), koliko god ti vodila racuna i da one u stvari izazivaju te tegobe koje imas-pocevsi od bolova pa nadalje . Seti se da si, (kad te tvoji puskom nateraju da odes ipak dr-ici i da uradis analize) uvek sa nekim pokazateljima za bakt. infekciju(CRP povisen itd). Mozda i ta tura AB koju isprimas, nije dovoljna, da bi se sve unistile , mnogo mi je zao sto se mucis i kod kuce, nije dovoljno sto ti je na dijalizi vec bzv.
Dragi moji,ne slusajte Zizu, hvali mi trpezu, a jede kao pticica ( a i Luna) pa su zato tako sitne i vitke.
Ipak, da vam kazem, da nismo juce prozborile o bolestima, sve je drugo bilo na dnevnom redu ( i "ono", ne bojte se, mislite da samo muski pricaju o tome, oni cak vise pricaju o fudbalu , poslu i pivu).
Klopa je bila uspela, a ja sam promovisala svoju periku, koju mi je brat poslao. Naravno da su moje drugarice znale da je o perici rec, ali, eto, htela sam pred njima da isprobam, da vidim kakav utisak odajem. Razumevanje je uvek tu, pogotovo sto nisam prva koja je stavila to pomagalo lepote, da ga tako nazovem, ( jedna od njih je prosla hemoterapiju i zracenje, pa je takodje nosila nekoliko perika, sad je, hvala Bogu, u redu, nadamo se svi da je bolest pobedila a i zakljucili smo da izgleda bolje od svih nas).
I sad, eto, vec pisem sat vremena, u medjuvremenu ispratila celjad po kuci,vreme je da prestanem ovu moju logoreju i da jos jednom uzviknem-budjenje!
Otvaramo dan!
Pusica, pandica!
Dobar vam dan.Joj moja Iva morala sam odmah reagirati jer sam i ja lupus dobila u najljepšim godinama, al što je tu je, samo treba naći načina kako se oduprijeti strahu i crnim mislima.Ovaj forum itekako može pomoći da je toga bilo u moje vrijeme bilo bi mi lakše.
Moja Ziza uređuje se za proljeće friz,kozmetičar treba tako i ja moram do frizera malo pramenove pa da budem lijepa.Kozmetičaru ne idem ja to sama kamufliram i dobro je.Kupim nešto novo za obući i usrećim sebe sa sitnicama.Danas mi dolaze unučići pa idemo u park deda s jednim ,baka s drugim i uživamo.
U subotu putujem i cijeli tjedan ću biti odsutna pa ne brinite.
Mislim na vas i želim da ovo proljeće koje je na vratima odagna vaše boli i da se ljepše osjećate.
Kako je bilo pusto bez foruma. Neka nam je proradio!
Zizice draga, drago mi je što je Lanetu malo bolje. Eto i mog sina je uhvatila zadnjih nekoliko dana malo nemirnija faza. On od lijekova pije antepi Ospolot, doza za komarca, 100mg...ali i ta mala doza ga je očigledno bitno umirivala jer je nemirniji od kad sam počela izvoditi lijek (može biti i "kriziranje"). Ukidam ga na preporuku dr. jer je zadnji EEG bio uredan. Čini mi se da je fulala s tim ali vidjet ćemo. Je li Lanetu rađen EEG tijekom noći, dok spava? Pitam zato što je nemir mog sina neurološkog podrijetla a tu pomažu antiepileptici. Samo se ti uredi, odmah se bolje osjećamo mi curke Ljubimo vas puno.
Ivice, perike znaju biti baš fora i možeš ih imati više pa mijenjati..a sigurna sam da je ta koju ti je tvoj dragi brat poslao kvalitetna i da izgleda prirodno. Baš je lijepo što su te posjetile prijateljice...kako je tvoj sinak na novoj terapiji?
Ljinesice, haiku je super i slažem se s Ivom.
Draga Adam, dobro došla. Imam leptira ali ti ne znam ništa pametno reći jer ja svog nisam za sad uspjela obuzdati. Baš ću i sama kupitit puder koji nam naša Goga preporučuje.
Drage moje moram vas nešto pitati...znate da između ostalog imam Reya...pa mi je normalno da su mi ruke u plavom, ljubičastom, bijelom koloritu..međutim u utorak su mi izbile narančaste fleke po šakama što je uslijedilo snažnoj boli na tom mjestu. Narančasto-onako intenzivna, svijetleća, kao fluorescentna skoro. Za nekih sat vremena se povuklo i ostali su jedva vidljivi tragovi. Poznato ikome?
Helou djevojčice..iii.
danas sam malo pretjerala..u aktivnostima..
sad sam grogi..
samo da se javim ...pa idem ..vodoravno..
a sunce me mami.....moram ići u nabavku novog cvića....skoro sve propalo ove zime..
volim đirane...(hm..neću prevest)
vodenike, ....samo sam kadifice posijala..pa čekam...
jedino hortenzije, i ruže listaju...
a kad sve procvita i zazeleni..kaže MM ..ti i ova tvoja prašuma..
a ja planiram dovući još
a tek kad vidi pomidore i paprike..u loncu....matovilac...peršin..
iden ja leć..
počela san pretjerivati..
svima veeeeelika
drž te se...kažu...drž se kume, zida...
Evo kratki pozz s posla...kad dodjem doma vise cu napisat, sad samo razmisljam kako sam opet ogladnila i da sam umorna nista novo..drz´te mi se.. panda
Pozz starim i novim clanicama, sinoc nikako upalit kompic doma zna mi tako nekad zaledit i jutros sam ga tek iz 3.puta upalila...a kad ono zadnji moj post,cudi me da sam pretekla Ivu u jutarnjem eseju...Jul zasad nisam imala iskustva s narancastom bojom na rukama(a nadam se da ni necu)..Ljines super ti je haiku..Vrijeme mi nekako leti,kad bi isla doktorima za sve sta primjecujem(npr.na palcu na stopalu mi se pojavile gljivice-mislim da su gljivice jer mi je kao potamnio,a jos pokusavam smanjit unos secera i pazim kod tusiranja al opet se pojavi)ne znam kad bi stigla sve,evo sad odoh do ljekarne po tabletice ha
pusa i panda
Dobro jutro, mili moji
Neka si ti nama , nasa mila Sudoku otvorila dan, bice onda lep, poletan, prolecan, pravi, kao sto si i ti. Da ti sto pre prodje umor.A za gljivice na nogama, kad sam bila kod dermatologa, posto imam probl. na noktima, na vratu su mi isto bile tamnije neke pege,pojavile se kad i ovo na noktima, i on mi dade recept da se napravi u apoteci neka tecnost, odmah , posle nekoliko dana je sve nestalo. Posle godinu dana isto, ja opet taj recept, i opet, ucinkovito!Mozda i ti dobijes nesto takvo.
Draga Julijice, zelim da nas Simon sto pre bude skinut, ako je EEG uredan, a da bude u mirnoj fazi. Mom sinu prija ovaj novi lek, jos cemo videti 20. kod endokrinologa, jedino sto ne mogu da ga odviknem od slane hrane, u kuci takodje nema gaziranih napitaka, ali, kad izadje, sigurno uzme coca-colu (opet, sto on kaze, pa moji vrsnjaci piju pivo, najmanje, a i nesto jace, ti se ljutis zbog ovog, a ja zbog zdravlja,i onda pomislim-pakao je poplocan najboljim namerama). Ovo sto si opislala za narandzastu boju, zaista ne znam sta bih rekla, nisam imala iskustva.
Draga nasa Goga, srecan ti put, lepo nam se nauzivaj i odmori, pa se javni kad se vrnes, da ne brinemo.
Moja Generacija,nije nas ususkala, ili je bila umorna od svih aktivnosti ove nedelje ili u nekoj poset, ili imala goste, nadam se da su ove lepe varijante,javi nam se Zizice, da ne brinemo.
Draga nasa Ljines, uzivaj ti u tvojoj prasumi, i mi sadimo kadifice, hortenzije imamo, ruze, a moj omiljni cvet je stidljivi djurdjevak (mozda je to isti ko tvoj koji ne prevodi a i sliku ne dajes). danas ti je "onaj" dan, zelim da bude sto lepsi, da sve steka ko sat.
Eto, ja jos samo da vas sve lepo pozdravim, da pozelim da uzivamo u danasnjem lepom suncanom danu(jos petak, ko radi, dupli dobitak).
Pandica
Pozdrav narode..
da..danas je onaj dan..od milja.."dan D"
samo da nešto čalabrcnem..i hitam dragom...
a za ručak je dijetaaa
pohane srdele, tartar umak i zelena salata..
istina sve u oooogromnim količinama..
hm..
još..
bila na pregledu kod očnog dr..poslije duuugo vrimena..
nema tlaka, očna pozadina ok,..
ali
na lijevom oku se pomalo pravi mrena..
nečemo još ništa dirati..
oh..
kakva lipota..samo slažem dijagnoze..
sad lipi pozdrav..
E, kad bi znao forum koliko nam znaci da budemo skupa svaki dan, ne bi nikad vise zastekao. Dok nije radio, osetila sam se nekako sama, bez vas, bez onog divnog osecaja da ste tu,da uvek mogu naci utehu, razumevanje, zagrljaj, da mogu da se scucrim kod vas svih. Pu, pu, da ga ne ureknem, da nam dugo, dugo radi nas forumcic .
Draga nasa Ziza, lepo si nas ususkala, nadam se da si zadovojna dosadasnjim tretmanima, a jos i ovo kad uradis po pitanju frizure i kozmeticara-prolecna generalka!
Samo da su nam deca dobro, onda smo i mi dobro, lepo kazes, a i ovo, o svakom danu koji je pred nama. Verujte, svako jutro se zahvalim za novi dan koji je pred nama a nocu za onaj koji smo proziveli ( i preziveli), pa polako, krc, krc...
Draga Goga, znala sam da ces ti, odmah tako brizna i susretljiva, odgovoriti nasoj Adam Levini, meni preostaje da ti, draga nasa Levin, pozelim dobrodoslicu(mada bi sa tvojim godinama dobrodoslica fanova dobrog provoda bolje legla , ali, sta je, tu je ), takodje ti zelim da lekovima predupredis lupus glupus, tako brzo, na pocetku, da odmah udjes u remisiju, koja ce potrajati duuuuuuugo.
Imam cerku koja je godinu dana mladja od tebe i sina koji ima 21 godinu(uskoro), pa verujem da ste slicnog interesovanja. Zato te odmah zelim da prigrlim i da kazem-budi jaka i budi svoja. A opet i -budi nasa, slobodno se ovde otvori, ma u kom raspolozenju bila.
Za ovu bolest ( a moze biti i za druge) je potreban razgovor,koji ce biti ucinkovit, ako ga vode osobe koje su zaista zainteresovane za temu.
Ako stignes (skola, izlasci, koncerti, zaljubljivanje itd...) , napisi kako ti se sve i sta dogadjalo i kako si uopste dosla do dr-a koji ti je dao dijagnozu.Da li se za sad lupus zadrzava samo na kozi? Na kojim si lekovima?
Da li nas citas od ranije? To pitam, jer je i ta psihicka komponenta vrlo, vrlo bitna. Mi smo, mnogi to uvideli kasnije(nazalost) , pa sad kazemo, " eh, da mi je bila ova pamet". U svakom slucaju, ako si zainteresovana, postoje par postova koje sam sacuvala od jedne clanice koja je pisala pre nekoliko godina LVI i fermine ( a i mi smo pisale, ali to nisma sacuvala u kompu), pa bih opet mogla da pustim te linkove, pomognu da malo bolje pogledamo sami sebe sa strane.
Draga Svjetlana, kako si sad i da li si na terapiji?
Draga LJines, hvala za onaj divni haiku, ti ze zekis, a ja stvarno mislim da se iza tvog nika krije predsednica kluba haiku poezije, jer sve sto napises su biseri! Vidis, posto kuburim sa ovim bakterijama,a ti si nam lepo opisala i cak poslala slike, pa sad kapiram o cemu se radi, razmisljam da li si, mozda sa tom "spravicom" pogodnija za dobijanje nekih bestija (bakterija), koliko god ti vodila racuna i da one u stvari izazivaju te tegobe koje imas-pocevsi od bolova pa nadalje . Seti se da si, (kad te tvoji puskom nateraju da odes ipak dr-ici i da uradis analize) uvek sa nekim pokazateljima za bakt. infekciju(CRP povisen itd). Mozda i ta tura AB koju isprimas, nije dovoljna, da bi se sve unistile , mnogo mi je zao sto se mucis i kod kuce, nije dovoljno sto ti je na dijalizi vec bzv.
Dragi moji,ne slusajte Zizu, hvali mi trpezu, a jede kao pticica ( a i Luna) pa su zato tako sitne i vitke.
Ipak, da vam kazem, da nismo juce prozborile o bolestima, sve je drugo bilo na dnevnom redu ( i "ono", ne bojte se, mislite da samo muski pricaju o tome, oni cak vise pricaju o fudbalu , poslu i pivu).
Klopa je bila uspela, a ja sam promovisala svoju periku, koju mi je brat poslao. Naravno da su moje drugarice znale da je o perici rec, ali, eto, htela sam pred njima da isprobam, da vidim kakav utisak odajem. Razumevanje je uvek tu, pogotovo sto nisam prva koja je stavila to pomagalo lepote, da ga tako nazovem, ( jedna od njih je prosla hemoterapiju i zracenje, pa je takodje nosila nekoliko perika, sad je, hvala Bogu, u redu, nadamo se svi da je bolest pobedila a i zakljucili smo da izgleda bolje od svih nas).
I sad, eto, vec pisem sat vremena, u medjuvremenu ispratila celjad po kuci,vreme je da prestanem ovu moju logoreju i da jos jednom uzviknem-budjenje!
Otvaramo dan!
Pusica, pandica!
Quote:
iva64 kaže:
Dobro jutro, mili moji
Neka si ti nama , nasa mila Sudoku otvorila dan, bice onda lep, poletan, prolecan, pravi, kao sto si i ti. Da ti sto pre prodje umor.A za gljivice na nogama, kad sam bila kod dermatologa, posto imam probl. na noktima, na vratu su mi isto bile tamnije neke pege,pojavile se kad i ovo na noktima, i on mi dade recept da se napravi u apoteci neka tecnost, odmah , posle nekoliko dana je sve nestalo. Posle godinu dana isto, ja opet taj recept, i opet, ucinkovito!Mozda i ti dobijes nesto takvo.
Draga Julijice, zelim da nas Simon sto pre bude skinut, ako je EEG uredan, a da bude u mirnoj fazi. Mom sinu prija ovaj novi lek, jos cemo videti 20. kod endokrinologa, jedino sto ne mogu da ga odviknem od slane hrane, u kuci takodje nema gaziranih napitaka, ali, kad izadje, sigurno uzme coca-colu (opet, sto on kaze, pa moji vrsnjaci piju pivo, najmanje, a i nesto jace, ti se ljutis zbog ovog, a ja zbog zdravlja,i onda pomislim-pakao je poplocan najboljim namerama). Ovo sto si opislala za narandzastu boju, zaista ne znam sta bih rekla, nisam imala iskustva.
Draga nasa Goga, srecan ti put, lepo nam se nauzivaj i odmori, pa se javni kad se vrnes, da ne brinemo.
Moja Generacija,nije nas ususkala, ili je bila umorna od svih aktivnosti ove nedelje ili u nekoj poset, ili imala goste, nadam se da su ove lepe varijante,javi nam se Zizice, da ne brinemo.
Draga nasa Ljines, uzivaj ti u tvojoj prasumi, i mi sadimo kadifice, hortenzije imamo, ruze, a moj omiljni cvet je stidljivi djurdjevak (mozda je to isti ko tvoj koji ne prevodi a i sliku ne dajes). danas ti je "onaj" dan, zelim da bude sto lepsi, da sve steka ko sat.
Eto, ja jos samo da vas sve lepo pozdravim, da pozelim da uzivamo u danasnjem lepom suncanom danu(jos petak, ko radi, dupli dobitak).
Pandica
draga moja Generacijo uvijek si puna utjehe i divnih rijeci za nas ostale i dragi Bog ce te nagraditi za to sigurno. Meni jako znace sve vase rijeci i divne ste sve.
Nisam ja uopste pretjerala sa hvaljenjem tvoje hrane stvarno je odlicna a ti kazes malo jela, bitno je da sam sve probala i sve mi se svidjelo a onda sam imala i mucninu od Zolofta da ne bi pogresno svatila a i uzbudjenje sto ce mo se sresti je odigralo ulogu ali bit ce prilike opet aBd, kao sto ce biti prilike i da ti probas moje pite, eh kad smo kod toga evo danas razvila 7 jufki majke mi, i sad cumurcicu govorim da sam tek sad kad sam sjela svatila da sam se umorila, ali osjetim da mi to prija kad se zaradim onda ne razmisljam puno ni o problemima, a evo otkricu vam svima tajnu da je meni ovo danas bio treci pokusaj pravljenja pite i kazu seke da su dobre no da se ne hvalim sama. Najdraze bi mi bilo kad bi vas sve mogla okupiti i ugostiti ma nista me ne bi bolilo jer bi mi to bio najsladji umor samo da vas upoznam sve.
Pises za tvoga sina i za Coca-colu razumijem te potpuno ali mora i on nekada sa svojim drustvom oceifiti a opet dobro ti kaze ne pije nista alkoholno a vjerujem da on uzme onu bez secera pa neka ponekad. probaj gledati sa druge strane i to je ako nije svakodnevno dobro jer i ja ponekad popijem da mi proradi zeludac.
Mila moja dobrice evo kako si fino napisala nasoj novoj drugarici Adam Levin da bi je prigrlila i to vjerujem poznavajuci te kakva si, a vjeruj mi i meni je najteze kada vidim da nam se mladi prikljuce ali nasa Adam je sigurno na vrijeme pocela sa lijecenjem pa ce dat ce dragi Bog brzo uci i u remisiju i u njoj ostati zauvijek.