..samo onda...ako su pisci iz našeg svijeta, koji su napisali te bajke i ako je naš pisac njihov predak....kako su onda bajke postale stvarnost, tj. nastale u onom drugom svijetu, jer u našem svijetu osim izvan storybrooka nema magije..ili su došli iz nekog drugog svijeta...jer onaj ludi hat maker je sam rekao da ima hrpa svjetova i dimenzija...ali ovaj u kojem smo sad nema magije..kako su onda te priče oživjele
Pa možda nisu priče oživjele, nego je taj netko tko je pisao možda znao da postoji taj drugi svijet, možda ga je i posjetio pa je pisao o onom što je vidio i doživio..
Ona knjiga je zapravo kao knjiga iz povijesti, samo o drugom svijetu, a mi s ove strane smo uvjereni da su to samo bajke..
Skoro sve važnije bajke obrađene u seriji su priče braće Grimm, osim Alice i Pinokia.. Pa bi stvarno bila fora da je on neki potomak kojem su djedovi, pradjedovi or whatever rekli da su priče stvarne..
Mala Snow je uberadorable, jadna baš mi ju je žao, pa ipak je bila samo dijete i htjela joj je pomoći, a ona ovako se osvećuje Inače, sad me zanima šta je s majkom joj bilo i kak je došla do čarolije - nadam se da će to uskoro pokazat.
I kraj Kathryn je živa najs, sad će Snow biti slobodna Dam se kladit da je to Mr. Gold iskemijao
P.S. Regina mi je baš ljepa bila u tim flešbekovima šteta šta ju stara tako sjebala
Odlična je bila ova epka - super su odradili pozadinu s Reginom, šta je dovelo do toga da toliko mrzi Snow itd...
Mala Snow je uberadorable, jadna baš mi ju je žao, pa ipak je bila samo dijete i htjela joj je pomoći, a ona ovako se osvećuje Inače, sad me zanima šta je s majkom joj bilo i kak je došla do čarolije - nadam se da će to uskoro pokazat.
I kraj Kathryn je živa najs, sad će Snow biti slobodna Dam se kladit da je to Mr. Gold iskemijao
P.S. Regina mi je baš ljepa bila u tim flešbekovima šteta šta ju stara tako sjebala
Ja pretpostavljam da će Regina ubiti si majku i da će uzeti njenu čaroliju jer nema drugog načina.
A ova će biti sva sretna i reći će: "Baš sam ponosna na te!"
__
a što se tiče tog pisca - da ja isto mislim da je potomak braće Grimm jer oni su kao pronašli put u taj svijet bajki i zapisali te priče - tak su nastale bajke
Ja pretpostavljam da će Regina ubiti si majku i da će uzeti njenu čaroliju jer nema drugog načina. : D
ekšli se slažem s tobom neće ovo na dobro
Quote:
#BaZiNGa! kaže:
a što se tiče tog pisca - da ja isto mislim da je potomak braće Grimm jer oni su kao pronašli put u taj svijet bajki i zapisali te priče - tak su nastale bajke
hm.... koliko god zvučalo suludo toliko mi čak i ima smisla
Ja ću još samo reći da jedva čekam priču sa Snow white, al u bajci, gdje ima kosu
Zanima me kak ju je Regina uspavala.
I pitanje - Regina se mijenjala za tu čaroliju spavanja s onom vješticom iz Trnoružice (pretpostavljam jer tko bi drugi bio )(nadam se da će staviti i nju u seriju). Pitanje: Di je ta vještica, ne bi li ona trebala biti u Storybrooku kao i onaj Rumpel pa kao i ovaj Hat Trick?
I je li bi se ona onda trebala svega sjećati jer je kao vještica pa ima čaroliju jer kak se ovaj Hat Trick svega sjeća? Zato što je bio u Wonderlandu?
I još nešto - nisam baš upućen u tu Alice, al je li ona njegovu kćer može biti Alice il to mora biti netko drugi?
danas s tobom nije sve u redu, nisam navikao da ovako lagano izađem na kraj s tobom.
ono, sve ti ima smisla :zubo
znam, i meni je neprirodno, ne znam šta bi moglo biti
Quote:
#BaZiNGa! kaže:
Ja ću još samo reći da jedva čekam priču sa Snow white, al u bajci, gdje ima kosu :zu bo:
Zanima me kak ju je Regina uspavala.
ko je uspavao snjeguljicu? šta nije trnoružica bila uspavana?! fakin šit, fakat mi fali šta mi nisu čitali bajke
btw. to snješku s dugom kosom da prekrije slonek dumbo uha jel
Quote:
#BaZiNGa! kaže:
I pitanje - Regina se mijenjala za tu čaroliju spavanja s onom vješticom iz Trnoružice (pretpostavljam jer tko bi drugi bio )(nadam se da će staviti i nju u seriju). Pitanje: Di je ta vještica, ne bi li ona trebala biti u Storybrooku kao i onaj Rumpel pa kao i ovaj Hat Trick?
I je li bi se ona onda trebala svega sjećati jer je kao vještica pa ima čaroliju jer kak se ovaj Hat Trick svega sjeća? Zato što je bio u Wonderlandu?
I još nešto - nisam baš upućen u tu Alice, al je li ona njegovu kćer može biti Alice il to mora biti netko drugi?
ne znam jel mijenjala
možda samo tu vješticu nisu prikazali
i ja alicu ne poznajem tak da nemam pojma....bit će da se zato slažem s tobom, šta god da kažeš nemam "predznanje" pa mi je prihvatljivo čak i ak je najveća glupost koju si u stanju izvaliti...see all's right in the world again
Onda je Regina otišla kod druge vještice, pa su se fajtale malo jer su se mijenjale za čaroliju. Ova je njoj dala sleeping spell, a Regina je dala toj drugoj vještici ovu kletvu. I onda ju je Regina pobjedila jer je ova imala onog nekog jednoroga pa ga je htjela zaštiti i Regina ju je zeznula i komentirala: Love makes you weak. (zvuči poznati)
I na kraju uzela tu kletvu.
A s Alice nikad nisam bio previše upoznat, gledao sam film, al tam je taj Hatter u wonderlandu i malo je očijukao s Alice
I ona legendarna rečenica - Off with his head!!!!!!!
______
Naravno da je Trnoružica bila uspavana, al u seriji je i Snjeguljica spavala - valjda.
Ja se sjećam da je ova bila spomenula sleeping spell. Anybody else. Pa sam ja to logično povezao.
Loše se sjećam prvih epizoda, ja sam mislila da je ta vještica s početka mrtva..
Ako je živa, sigurno je u Storybroku samo ju nismo još vidili..
Tko je Hat Trick? Misliš Mad Hatter?
Ne vjerujem da mu je kćer Alice, jer ju zove Grace u oba svijeta.. Mada u ovoj seriji ne mora ni to ništa značiti..
Tko je Hat Trick? Misliš Mad Hatter?
Ne vjerujem da mu je kćer Alice, jer ju zove Grace u oba svijeta.. Mada u ovoj seriji ne mora ni to ništa značiti..
Živa je, nije ju ubila, samo ju je zarobila. Još je bila i rekla da joj je ona jedina prijateljica.
Da, Mad Hatter. Hat trick je bio nazivan epke pa sam pomiješao malo.
U oba svijeta? Misliš ovaj naš i svijet bajki ili wonderland?
Zato što je on rekao da se ona zove Grace, al da se ju u RL zovu drugačije.
Ak misliš na wonderland - i Alice se zove jednako u RL i wonderlandu.
A mislim, ne mora mu biti ona kći, al nekak bi mi to bilo puno ekonomičnije da naprave, ne bi morali uvoditi novog lika, a Wonderland bez Alice nije zapravo ništa.
I ovo sam se sjetio još. Ja mislim da je Grace izvukla svog oca iz Wonderlanda jer ak je Hatter završio u RL, a bio je u Wonderlandu zašto nisu i ostali likovi došli u RL?
U oba svijeta? Misliš ovaj naš i svijet bajki ili wonderland?
Zato što je on rekao da se ona zove Grace, al da se ju u RL zovu drugačije. Ak misliš na wonderland - i Alice se zove jednako u RL i wonderlandu.
On je u oba svijeta zove Grace (RL i bajkolandu) samo što su joj roditelji u RL sad neki nepoznati koji je drugačije zovu.. Da je ona Alice valjda bi u nekom trentutku spomenuo da joj je ime Alice?
Bilo bi malo blesavo da je Alice Mad Hatterova kćer, ali ipak ni ovaj Mad Hatter iz Storybrooka nije sličan onom iz bajke.. Kao prvo onaj pravi Mad Hatter živi u Wonderlandu, a Alice je došla iz drugog svijeta.. Nebi me iznenadilo da je ona Alice, ali bi mi bilo pomalo glupo..
Quote:
#BaZiNGa! kaže:
I ovo sam se sjetio još. Ja mislim da je Grace izvukla svog oca iz Wonderlanda jer ak je Hatter završio u RL, a bio je u Wonderlandu zašto nisu i ostali likovi došli u RL?
Da su ti iz Wonderlanda došli bio bi pravi kaos
Iako imaš pravo, malo je čudno da bi Alice zvali Grace, onda vjerojatno ona nije Alice, osim ak si promijeni ime.
Netko je bio spomenuo ili sam to negdje pročitala da su u sceni kad Regina i Jefferson ulaze u Wonderland pored još jedna vrata na kojim piše Oz (Bazz znam da sigurno imaš tu epizodu pa provjeri )
Ako je tako, bilo bi super kad bi Reginina mama bila ona zelena vještica iz Oz-a
Pogledao sam, al ne piše Oz.
Ima nešto na vratima, neka dva znaka (ako su vrata, meni više liči na zastore ), no više izgledaju ko neki upitnici i jednaki su. E sad možda je netko redao da to piše Oz, al ak su to vrata, meni više izgledaju kao kvake.
Pogledao sam, al ne piše Oz.
Ima nešto na vratima, neka dva znaka (ako su vrata, meni više liči na zastore ), no više izgledaju ko neki upitnici i jednaki su. E sad možda je netko redao da to piše Oz, al ak su to vrata, meni više izgledaju kao kvake.
No, vrlo je moguće da ćemo imati i tu priču. xD
Tenkju
Možda i bolje da ne petljaju previše s Ozom i Wonderlandom, ima tu previše likova, a i ova dva svijeta su dovoljno komplicirana..
u prilog teoriji da je august (ime mi je , skužila sam da imam boljku na imena mjeseca) rumpelstiltskinov unuk ili barem potomak: šepavost. "dobri" rumpel je šepal, mr. gold šepa (btw. "stilt" u rumpelstiltskin se na hrvatski prevodi kao štula, ali zapravo označava štap ili stup koji pruža potporu), a augustu je kod mosta zacvikala noga. pa ako već filozofiramo možda ima neka povezanost?
btw, serija je bila na to watch listi zbog losta, prvih par epizoda skroz dosadnjikave (isuse, pepeljuga je bila takav klišej da sam nakon toga skoro odustala) + nije mi morrisonka sjela, nekaj s njenim grimasama mi ne paše + rapunzel kosa zakaj to rade, skroz je super izgledala u hat trick epizodi s ravnom kosom. al uglavnom, zadnje epizode su iznjedrile neke super nove perspektive na bajke + zanimljive misterije.
i'm in
pa napočetku serije, Snjeguljica je pajkila u onom staklenom lijesu i onda ju je poljubio princ Charming i čarolije se poništila.
Onda je Regina otišla kod druge vještice, pa su se fajtale malo jer su se mijenjale za čaroliju. Ova je njoj dala sleeping spell, a Regina je dala toj drugoj vještici ovu kletvu. I onda ju je Regina pobjedila jer je ova imala onog nekog jednoroga pa ga je htjela zaštiti i Regina ju je zeznula i komentirala: Love makes you weak. (zvuči poznati)
I na kraju uzela tu kletvu.
A s Alice nikad nisam bio previše upoznat, gledao sam film, al tam je taj Hatter u wonderlandu i malo je očijukao s Alice
I ona legendarna rečenica - Off with his head!!!!!!!
______
Naravno da je Trnoružica bila uspavana, al u seriji je i Snjeguljica spavala - valjda.
Ja se sjećam da je ova bila spomenula sleeping spell. Anybody else. Pa sam ja to logično povezao.
ti si slonek dumbo uha
U bajci je Snjeguljica pojela otrovanu jabuku, komadić joj je zapeo u grlu i kao je umrla.