Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Dijaspora
Korisničko ime
Lozinka

Dijaspora Za sve iseljenike.
Podforum: Emigracija

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.02.2004., 03:40   #1
Hellkin
Team America:World Police
 
Hellkin Avatar
 
Registracija: Aug 2003.
Lokacija: USA
Postova: 888
Kuhanje u iseljenistvu

Da se malo odmaknemo od cetnika i ustasa i slicnih tema...

Zanima me koja "nasa" (hrvatska ) jela pripremate u tudjini? Moze li se razmjeniti neki recept? Znam da ima podforum gastronomija, ali mi u inozemstvu ipak imamo specificne uvjete i puno puta ne mozemo kupiti proizvode na koje smo navikli. Evo na primjer kravlji sir. Tog kod mene nema nigdje za kupit, pa ga radimo sami. Svasta covijek nauci I strukle stvarno dobro ispadnu sa takvim sirom.

Kakva su vasa iskustva?
Hellkin is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 03:41   #2
Kiki
Nikon shawtay
 
Kiki Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Big Smoke
Postova: 23,489
Cottage cheese? Ja to koristim umjesto kravljeg. Dobro ispadne.
Kiki is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 03:43   #3
Hellkin
Team America:World Police
 
Hellkin Avatar
 
Registracija: Aug 2003.
Lokacija: USA
Postova: 888
Probao sam, ali nije cottage onaj pravi kravlji sir kakav treba biti.
Hellkin is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 03:44   #4
Blue_Sunflower
White Hat
 
Blue_Sunflower Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Canada, GTA
Postova: 516
Odlicna tema Hellkin.

Dakle ja kao prvo kiselim zelje. U garazi je, ima jos kakvih 5 glavica. Puno mi je bolje nego ono od Vilija (Slovenac koji nas izrabljuje) Recept je na Gastronomiji.
Sa frendom u kompi radimo domace kobasice, spek, sunku i budolice.(E i to je bolje nego kod Vilija).
Kako radis kravlji sir?

Blue_Sunflower is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 06.02.2004., 03:45   #5
Blue_Sunflower
White Hat
 
Blue_Sunflower Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Canada, GTA
Postova: 516
Quote:
Hellkin kaže:
Probao sam, ali nije cottage onaj pravi kravlji sir kakav treba biti.
COttage ima brdo sitnih grudica i onu tekucinu. Nije to to.
Blue_Sunflower is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 03:50   #6
facasplaca
Registrirani korisnik
 
Registracija: Oct 2003.
Lokacija: doma
Postova: 1,339
Ja ti spremam prave zagorske strukle.

Ne, ne,ne sorry - greska , ja snimim CD, kupim par ceskih piva, sjednem na brzi vlak i dodjem na strukle, he he he bolja varijanta (Blue )

Sala, dakle posto je moja domena kineska kuhinja, zena je ta koja prodje pol svijeta dok ne nadje kiseli kupus za sarmu.

I kupim bocu bijelog vina, dodam 2 litre vode i dobijem pravi zagorski delanec
__________________
Znam, hocu, mogu, ali nemam s kim...
facasplaca is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 03:51   #7
KokuZ
Banned
 
KokuZ Avatar
 
Registracija: Jan 2003.
Lokacija: Jagomir
Postova: 1,833
Cool intelektualac...koji pita

A znate li vi raja kako se sir pravi??
KokuZ is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 03:52   #8
Blue_Sunflower
White Hat
 
Blue_Sunflower Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Canada, GTA
Postova: 516
Quote:
facasplaca kaže:
zena je ta koja prodje pol svijeta dok ne nadje kiseli kupus za sarmu.
Zenu meni uputit, imam ga u garazi.
Mljac, krckavo, slasno, taman kiselo i slankasto, lijepe zuckaste boje..kad ga dofuram u kuhinju, pol ga pojedu prije nego sarme pocnem motat.
Blue_Sunflower is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 03:54   #9
Hellkin
Team America:World Police
 
Hellkin Avatar
 
Registracija: Aug 2003.
Lokacija: USA
Postova: 888
Evo ovako:

Treba ti galon punomasnog mlijeka (whole milk), ono sa crvenim cepom. Onda ti treba pola galona kiselog mlijeka (butter milk) i bijeli ocat.

Na laganoj vatri zagrij mlijeko dok se ne stvori lagana korica. Pazi da ti sve ne zakipi i prekipi Trenutak prije nego pocne kipiti, ulij unutra butter milk i pusti da se sve kuha na laganoj vatri. Vidjet ces da ce se mlijeko prebaciti u sir i ostat ce samo voda. Nakon butter milk, ulij malo octa, tako da se sir sto prije napravi. To napravi po slobodnoj procjeni. Sa nekom vecom zlicom izvadi sir i stavi ga u cjedilo i pusti da tako malo odstoji, dok se sve ne ohladi. To ti je sva mudrost.
E da, mozes dodati i malo soli kad se sir pocne kiselit dok je jos u loncu.

Onda kad jednom imas gotovi sir, u njega ulij vrhnje, pet jaja i imas smjesu za radit strukle. Ako ne stavis toliko jaja, vec samo jedno, onda imas sve za slanu strudlu
Hellkin is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 03:57   #10
Blue_Sunflower
White Hat
 
Blue_Sunflower Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Canada, GTA
Postova: 516
Quote:
Hellkin kaže:
Evo ovako:

Treba ti galon punomasnog mlijeka (whole milk), ono sa crvenim cepom. Onda ti treba pola galona kiselog mlijeka (butter milk) i bijeli ocat.
Punomasno mlijeko - to je ono 3.25%?
A kiselo mlijeko alas butter milk... Zakaj ja to nisam vidjela? Jel to pakirano ko i mlijeko?
Blue_Sunflower is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 03:57   #11
ADEX
Na ćer mande čingara
 
ADEX Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 6,192
Quote:
Hellkin kaže:
Probao sam, ali nije cottage onaj pravi kravlji sir kakav treba biti.
Pa Danish Fetta, Greek Fetta, bilo koji Fetta cheese.
__________________

There is no devil it is only god when he is drunk
ADEX is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 03:59   #12
Tvrtko1995
BANANA REPUBLJIK II DIO
 
Tvrtko1995 Avatar
 
Registracija: Jan 2004.
Lokacija: South
Postova: 5,759
www.bosniamarket.com

Sjednes u auto, odes, kupis, ispricas koji vic i sve stima..
Tvrtko1995 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 03:59   #13
facasplaca
Registrirani korisnik
 
Registracija: Oct 2003.
Lokacija: doma
Postova: 1,339
Quote:
hobbit kaže:
Pa Danish Fetta, Greek Fetta, bilo koji Fetta cheese.
Feta sir i kravlji sir su dva potpuno razlicita pojma.
__________________
Znam, hocu, mogu, ali nemam s kim...
facasplaca is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 04:01   #14
Hellkin
Team America:World Police
 
Hellkin Avatar
 
Registracija: Aug 2003.
Lokacija: USA
Postova: 888
Quote:
Blue_Sunflower kaže:
Punomasno mlijeko - to je ono 3.25%?
A kiselo mlijeko alas butter milk... Zakaj ja to nisam vidjela? Jel to pakirano ko i mlijeko?
Punomasno je WHOLE milk, ono sa najvise masnoce. Kiselo mlijeko je BUTTER milk. Pakirano je kao oni sokovi, Tropicana. Mlijeko je u galonskim bocama, a kiselo u kartonu. Barem kod mene

Bilo kako bilo, bitan ti je omjer 2:1 u korist punomasnog mlijeka.
Hellkin is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 04:02   #15
Hellkin
Team America:World Police
 
Hellkin Avatar
 
Registracija: Aug 2003.
Lokacija: USA
Postova: 888
Quote:
hobbit kaže:
Pa Danish Fetta, Greek Fetta, bilo koji Fetta cheese.
E, sad sam sve cul. Strudla od fetta sira. Jos bolje, zagorske strukle sa fettom.
Hellkin is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 04:03   #16
Tvrtko1995
BANANA REPUBLJIK II DIO
 
Tvrtko1995 Avatar
 
Registracija: Jan 2004.
Lokacija: South
Postova: 5,759
Imaju Travnicki sir, direktno iz Travnika i kiseli kupus, takodjer neka travnicka Poljoprivredna zadruga...RAZVALJUJE!





-----------------------

Ne zanm da li da ispricam onaj vic o PIZZA DELIVERY ....
Tvrtko1995 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 04:03   #17
Blue_Sunflower
White Hat
 
Blue_Sunflower Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Canada, GTA
Postova: 516
Quote:
Hellkin kaže:
Punomasno je WHOLE milk, ono sa najvise masnoce. Kiselo mlijeko je BUTTER milk. Pakirano je kao oni sokovi, Tropicana. Mlijeko je u galonskim bocama, a kiselo u kartonu. Barem kod mene

Bilo kako bilo, bitan ti je omjer 2:1 u korist punomasnog mlijeka.
Thanks. Ma naci cu ga ja, nema boga. I probat to za vikend.
Blue_Sunflower is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 04:04   #18
Hellkin
Team America:World Police
 
Hellkin Avatar
 
Registracija: Aug 2003.
Lokacija: USA
Postova: 888
Quote:
Tvrtko1995 kaže:
www.bosniamarket.com

Sjednes u auto, odes, kupis, ispricas koji vic i sve stima..
Kupis ako ima, a kad nema, napravis sve sam. Svasta covijek nauci Ja sam se u zadnje vrijeme kompletno prebacio u kuhanje iz cistog hobija, pa sad eksperimentiram sa svime i svacime I onda to donesem na posel, pa svi padnu na dupe
Hellkin is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 04:05   #19
KokuZ
Banned
 
KokuZ Avatar
 
Registracija: Jan 2003.
Lokacija: Jagomir
Postova: 1,833
visoko obrazovan

Quote:
Hellkin kaže:
Evo ovako:

Treba ti galon punomasnog mlijeka (whole milk), ono sa crvenim cepom. Onda ti treba pola galona kiselog mlijeka (butter milk) i bijeli ocat.

Na laganoj vatri zagrij mlijeko dok se ne stvori lagana korica. Pazi da ti sve ne zakipi i prekipi Trenutak prije nego pocne kipiti, ulij unutra butter milk i pusti da se sve kuha na laganoj vatri. Vidjet ces da ce se mlijeko prebaciti u sir i ostat ce samo voda. Nakon butter milk, ulij malo octa, tako da se sir sto prije napravi. To napravi po slobodnoj procjeni. Sa nekom vecom zlicom izvadi sir i stavi ga u cjedilo i pusti da tako malo odstoji, dok se sve ne ohladi. To ti je sva mudrost.
E da, mozes dodati i malo soli kad se sir pocne kiselit dok je jos u loncu.

Onda kad jednom imas gotovi sir, u njega ulij vrhnje, pet jaja i imas smjesu za radit strukle. Ako ne stavis toliko jaja, vec samo jedno, onda imas sve za slanu strudlu

E mislim na to , nego sta se dogadja u mlijeku?
Koji su hemijsko-fizicki procesi na mikroskopskom nivou? I sto stavljas sirce unutra?
KokuZ is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2004., 04:08   #20
Tvrtko1995
BANANA REPUBLJIK II DIO
 
Tvrtko1995 Avatar
 
Registracija: Jan 2004.
Lokacija: South
Postova: 5,759
Pizza delivery tip kuca na neka vrata. Starica iznutra odgovara:

- Ko o o je to o o ?
- Raznosac PICA
- Uuu djii i i i i , si i i inko i RAZNESI JE!
Tvrtko1995 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 22:29.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger