Ovak,
ovo će nekome možda biti smiješno ali ja to miješam...
Jel filter klime i filter peludi isto na meganu II 1.5 dCi? Naime uzeo sam neku akciju koja uključuje vakumiranje sistema klime, promjena ulja u sistemu klime, punjenje plina i izmjenu filtera klime...
Ovak,
ovo će nekome možda biti smiješno ali ja to miješam...
Jel filter klime i filter peludi isto na meganu II 1.5 dCi? Naime uzeo sam neku akciju koja uključuje vakumiranje sistema klime, promjena ulja u sistemu klime, punjenje plina i izmjenu filtera klime...
Isto je,na modelima sa klimom zove se filter klime a bez klime je filter kabine(peludi).
Gdje si uzeo akciju i koliko novaca?
Zato jer bi akcija istekla za 3 sata, a više nisam mogao kontaktirati servis i pitati jer je bilo van radnog vremena... Uzeo sam na kolektivi za 139 kn cca s tim da još naknadno moram kupiti filter...
Da to je isušivać koji bi takođe trebalo mjenjati svakih 4-5 godina a postoji kod nekih sistema i ovo na slici koje zovu dizna ventila klime, koja takođe ima ulogu filtera.
Kažem ja da mož'da bidne al ne mora da znači. Neki filter kabine zovu filterom klime dok pravi filter klime čući u krugu R134a i nema veze sa zrakom u kabini .....
Kažem ja da mož'da bidne al ne mora da znači. Neki filter kabine zovu filterom klime dok pravi filter klime čući u krugu R134a i nema veze sa zrakom u kabini .....
Točno tak, a ova akcija uključuje filter kabine tj. peludni filter, lako se mjenja i košta na veliko 50 kuna. Kad bi davali filter plina onda bi to bila druga priča, puno skuplja.
Danas sam se nasmijao onako, dođem u jedan od stop srvisa da na promjenim filter klime, platim filter 118 kn. i izmjena je besplatna jer kao nema puno posla. Vidim ja preko stakla mehaničara kako otvara prednju haubu da potrži filter, odoh ja do njega i velim mu da se nalazi negdje oko suvozačevih nogu, jebate trebalo mu 10 min. da detektira gdje je i da skine jednu plastiku i još 10 minuta da ugura i namjesti filter. Jebate mislio sam da barem to znaju napraviti.
Bog je stvorio Adama,a Adam Opela
ma tamo može svaka budala dobit posao u tim "ovlaštenim" od kojih su i obični fuseri većeg znanja...u tih 20-30 min nadam se bar da "ruke" nije naplatio...kakko je već i obećano
Ma nije ruke naplatio jer sam se tako na početku dogovorio, kod njih sam kupio filter, a besplatna ugradnja se podrazumijeva jer mi je ne naplate ni u ovlaštenom, samo kaj ovlašteni taj filter zamjeni za 30 sekundi. Ovaj stop servis mi bio usput pa sam mislio da barem to znaju, la sam se prevario. Jedino kaj me bilo strah da mi ne strgaju koji pipac na plastici.
Siguran sam da kod istih dovezem auto da promjene filter ulja i ulje da nebi mogli naći gdje se isti nalazi.
nije filter klime uvijek pod pretincem kod suvozača, može biti ispod stalka vjetrobranskog izvana pod plastikom...tak da ne vidim zakaj je bio problem ako je mehaničar pogledao prvo na jednom mjestu i kad je vidio da nije tamo onda ide gledat na drugo mjesto
a za zule5117 filter klime je isto što i filter peludi (eto baš jučer mijenjano na mom autu..)
Danas sam se nasmijao onako, dođem u jedan od stop srvisa da na promjenim filter klime, platim filter 118 kn. i izmjena je besplatna jer kao nema puno posla. Vidim ja preko stakla mehaničara kako otvara prednju haubu da potrži filter, odoh ja do njega i velim mu da se nalazi negdje oko suvozačevih nogu, jebate trebalo mu 10 min. da detektira gdje je i da skine jednu plastiku i još 10 minuta da ugura i namjesti filter. Jebate mislio sam da barem to znaju napraviti.
Pa normalno kad u ovlaštenom rade samo te aute pa znadu gdje su. Nije filter uvijek na istom mjestu. Kod Seata (a mislim i kod cijele VW grupe) je iznad nogu suvozača i promijeniš ga u roku keks (dvije kopče pomakneš, izvučeš stari, gurneš novi, i to je to). Kod Renault lagune moraš izvaditi pretinac za rukavice jer je filter ispod nje. Kod mazde dva je na starijim modelima iznad nogu suvozača, al moraš neke plastike skidati i neke lude kopče otkvačivati, dok je kod novih negdje s vanjske strane ispod stakla (nika pronašao). Kod tvinga je isto negdje iznad nogu suvozača, al nije kod svih modela jednako dostupna. Pa jebate ne može majstor znati sva moguće mjesta kod svih modela na pamet. Zbilja znadu biti maštoviti s smještajem i načinom mijenjanja tih filtra. A šta misliš tek filteri zraka kod motora. Kod jednog scenica sam pol sata studirao gdje je i to nakon što je vlasnik razbio rezonantnu kutiju u pokušaju da ga nađe, da bi tek onda skužio koliko su francuzi maštoviti
Samo sam rekla što je meni rečeno i što mi je zamijenjeno na autu..
Mnogi mehaničari peludni filter zovu i filter klime iako to on nije.
Taj, potpuno isti filter imaš i u autu koji nema klimu, ali , vidi vraga, onda mijenjaju peludni filter.
Gore je već objašnjeno što je zapravo filter klime, kojeg nikad ne mijenjaju jer uglavnom niti neznaju za njega, iako bi i njega trebalo promijeniti nakon 5,6 godina.
Samo ta sitnica košta od 1200 Kn na gore.
Da ponovimo, na tvom autu je zamijenjen peludni filter bez obzira što ti je rečeno i u što si ti povjerovala.
Mnogi mehaničari peludni filter zovu i filter klime iako to on nije.
Taj, potpuno isti filter imaš i u autu koji nema klimu, ali , vidi vraga, onda mijenjaju peludni filter.
Gore je već objašnjeno što je zapravo filter klime, kojeg nikad ne mijenjaju jer uglavnom niti neznaju za njega, iako bi i njega trebalo promijeniti nakon 5,6 godina.
Samo ta sitnica košta od 1200 Kn na gore.
Da ponovimo, na tvom autu je zamijenjen peludni filter bez obzira što ti je rečeno i u što si ti povjerovala.
Zanima me kojeg ti mehaničara znaš pa da tako možeš reći? Ili kakve veze imaš s automehanikom..
Ovdje ljudi pišu svašta iako se sami ne kuže u te stvari...
Samo još znam da u ništa nisam povjerovala, nego je sve što mi je rečeno istina jer je to radila osoba od povjerenja i koja mi nije bilo tko tako da znam da to nisu puste priče..
Nema veze zapravo sad to samnom uopće, nego je bitno da je ''postavljaču'' teme odgovoreno na njegovo pitanje
Ima to veze sa tobom.
Ti si postavljaču teme dala krivu informaciju.
Činjenica je da naši mehaničari filter kabine (peludi, zraka) zovu filtrom klime, ali on to nije.
Pitaj svoju osobu od povjerenja kakve veze njegov filter klime ima sa klimom kada samo filtrira zrak koji dolazi izvana na putu u kabinu.
Pitaj ga kako on zove taj isti filter (istih dimenzija, oznake, ser. broja), koji se nalazi na istom mjestu na npr. Polu (Golfu, Cliu) koji nema klime, a kako na Polu koji ima klimu.
I pitaj ga kako bi on onda nazvao filter (koji je ujedno i isušivač) a koji se nalazi u samom sistemu klima uređaja.
I neka ti kaže cijenu jednog, a onda drugog.
Na kraju, da ponovim kolegu, nemoj pisati gluposti.