eto za početak... Sa obradom što manje u početku jer se obično voli pretjerivati, pa kad pogledaš fotke za 6 mj. pogledaš se i kažeš wtf? ( osobno iskustvo ). Kod nekog je to crno/bijelo, kod nekog nedajbože selektivno crno bijelo, a kod tebe vinjeta. dakle ako ostaviš sliku kakva je, kasnije lako lupiš vinjetu kad vidiš da nešto fali, ali ako ti se kasnije ne svidi teško ćeš maknut ovu vinjetu. Konkretno na trećoj odgovara, dok ovima oko nje ne paše.
I jedan hint koji sam ja dost kasno naučio. Kad slikaš stvari puno bolje izgledaju kad ih je neparno, dakle 3 ili 5, nego 2 ili 4. Razlog i dalje ne znam ali tako je Ne mislim da si trebao dovuć još jedan brod na fotku nego kažem samo da znaš ubuduće
haha. a to mi je sad takav đir.. napravin sve na slici ali uvik kad iden dodat vinjetu onda mi bolje izgleda.. valjda ce me proci, ali sad mi to pase na puno slika. izgleda mi ko da nije kompletna bez toga ("nesto fali"). sto je stvarno toliko lose.
hvala za hint. pokusat cu. ova dva katamarana sam slikao jer je jedan vukao drugoga pa mi se ucinio kao dobar motiv.
I jedan hint koji sam ja dost kasno naučio. Kad slikaš stvari puno bolje izgledaju kad ih je neparno, dakle 3 ili 5, nego 2 ili 4. Razlog i dalje ne znam ali tako je Ne mislim da si trebao dovuć još jedan brod na fotku nego kažem samo da znaš ubuduće
to smo već imali, pravilo nepara (napokon mi je sinulo koje pravilo u nazivu ima "pravilo" )
@Skuba - parna mi je dobra, bez obzira na broj na drugoj mi pogled odvlaci vanjski dio lonca, a zapravo je objekt slike u loncu, krop bi pomogao, kao i manje kontrasta, da se bolje vidi boca. na zadnjoj i bi isto malo smanjil kontrast, prsluk je ko crna rupa
@ Bulet - osim kaj je duza ekspozicija, nis posebno nema na ovoj fotki. presiroki je kut i probaj izbaciti suvisne objekte iz fotke.
Zadnje uređivanje šatro gospon : 08.10.2011. at 20:01.
@bulet
kod ovakvih ekspozicija meni je puno ljepse da se uhvati samo jedan auto u prolazu, jos bolje u okuci, kad si vec na terenu onda cekas i isprobas sve varijante, ovo mi djeluje kao da nisi bas puno bio tamo
@šatro
druga i treca su mi super, a na prvoj i zadnjoj bi mozda odgovarao drukciji kadar, pogotovo na prvoj, s maglom se mogu strasne fotografije dobit
@ šatro gospon
zadnje dvije slike posebno zanimljive, sviđa mi se ideja, prva zbog osvježavajućih boja na tamnoj podlozi, a drugoj upravo
ruzinavost daje neki poseban štih..
@antonio
sviđaju mi se nijanse neba nad zadarskom rivom koje si uhvatio, bila bi još bolja slika da je uhvaćen val koji je zapljusnuo rivu.
Samo da kažem da sam potpuni amater pa moje kritike nikako ne mogu biti konstruktivne, ali pravila su pravila..
@čokoholičarka, super su mi boje na prvoj, a druga mi je nekako tek toliko okinuta, bez puno razmišljanja (nemoj se ljutit ).
@antonio-, kompozicija je oke, možda bi malo više mjesta ostavio iznad njegove glave i smeta mi što je cijeli u sjeni.
Fora ideja, lijepi tonovi, izgleda vrlo...mekano.
Bilo bi odlično da je ženska obučena u crno bijelu kombinaciju. Tj. da je sknula ovaj džemper i šal jer vidim da je ispod crna majica s bijelim printom.
Tesko da mogu pomoci savjetom, ali bar mogu reci koje bi volio da sam ja snimio.
Scuba.ZadaR: Prve tri (katamarani, flasa, brodica) su mi bas sjele. Cetvrta mi je bas onako... ali to samo zato sto su prve tri odlicne.
Josssip8: Buć na vodi je . Nisu tipicne boje i valjda mi se zato svidja (ovako polu-blatnjaste).
Inace, moglo se slikati jucer na Mirogoju (negdje malo iza ponoci):
scuba.zadar- e ova dva trajekta su fenomenalna ( bar za mene ) svida mi se da su ovako crni na slici da se ne vide ''nepotrebni detalji'' šatrogospon-meni super ova slika sa starinskim detaljima
evo od mene još jedna sa moto detaljem.meni neiscrpna tema