Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Dojenčad i predškolci
Korisničko ime
Lozinka

Dojenčad i predškolci Roditeljstvo korak po korak

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.06.2011., 16:24   #141
marinella
žena u začetku

marinella Avatar

Registracija: Feb 2007.
Quote:
Nessych kaže: Pogledaj post
što je taj sleep regression? pokušavala sam guglati, ali nikad nisma imala dovoljno volje i koncentracije da to iščitam do kraja.
to je pojam koji te zajebe jer si misliš da je nešto prolazno,jer tamo negdje tako piše,al je sve samo ne qurac prolazno ako uopće postoji.točnije ja ni ne vjerujem u to
marinella is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2011., 16:50   #142
morsko prase
Yea baby!

morsko prase Avatar

Registracija: May 2007.
Quote:
mandy kaže: Pogledaj post
staviš maramu na sebe prije nego obučeš jaknu, bebu u maramu (obučenu za zimu) i onda preko svega toga još tvoja zimska jakna...izađu ko buhtlice topli od ispod
ovo si tak lijepo rekla!
Old 08.06.2011., 22:58   #143
soks
Pipi Duga

soks Avatar

Registracija: Feb 2003.
Quote:
spavanje - stariji se ne budi noću već odavno al ja se svejedno probudim par puta tokom noći, pogledam jel pokriven, pokrijem ga ako treba, vratim ako je na rubu ...mlađi većinom spava cijelu noć od svojih 1,5 mj i ja se svejedno budim redovito
Tak i ja, moj malac spava snom pravednika, ali ja uredno provjeravam više puta po noći jel sve ok.
Old 08.06.2011., 23:58   #144
Tihi-vz
Registrirani korisnik

Tihi-vz Avatar

Registracija: Aug 2007.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Tihi-vz
ja ko sova-sjednem na rub kreveta i čekam da iz kindića čujem nekakav uzdah/udah/nešto, e tek onda idem spavat. valjda neću tak i s drugim
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 09.06.2011., 00:16   #145
Carla B.
No more...

Carla B. Avatar

Registracija: Oct 2008.
Imam cijeli esej za napisati vam! Naime, imam 3 cure. Kad sam saznala da sam drugi put trudna došlo mi da se ubijem! Nikako to nisam mogla prihvatiti. Razlika između 1. i 2. je 17mj. Sve sam isto radila i nisam uopće razmišljala o ičemu. Nakon njih sam svu robicu poklonila jer sam mislila da neću više rađati, a ako i budem da će biti sin pa mi neće trebati nikakve curičaste stvari.
Namjerno smo zatrudnili 3.put. Bila sam zrelija i iskusnija i počela sam pratiti forum i svašta nešto šta nisam prije.
Pod br.1-dojit ću 100% do 2.godine
-radit ću do porodiljnog(dok nisam dobila gnojnu anginu i temp.40)
-mazat ću se kremama protiv strija(moš mislit)
-neću zapaliti nijednu cigaretu/ali jesam, jebi ga)
-neću se puno udebljati(dobila "samo" 18kg-toliko sam dobila u 1. i 2.trudnoći skupa)
-kako su mi prve 2 cure spavale cijelu noć bila sam sigurna da ova neće, ali ipak je!
-opet ću uzeti epiduralnu jer tako možeš roditi 15-oro djece zaredom-nisu mi je dali, jer, kao, vi ipak rađate 3.dijete
Ako se sjetim još čega, javim vam!
Old 09.06.2011., 07:29   #146
BobicaBo
žena - majka - kraljica

BobicaBo Avatar

Registracija: Mar 2010.
Quote:
klarah kaže: Pogledaj post
Ja ću otvorit temu Treći put ću drugačije :-).

Ne znam koliko bi djece trebala imat da ispravim sve ove pogreške. Što više kakti znam, to manje znam šta trebam radit i zapravo sam skužila da je sve relativno i individualno i da puno toga što sam pročitala uopće ne mora bit tako. I da je najvažnije podić djecu da rastu, napreduju i izrastu u sretne ljude.
Uopće nije važan način kako ih dovest do toga.

Bobice, ti si meni zakon inače :-))

lako je meni biti pametna kad se tek pripremam za drugo - a kad dođe ... gotovo je sa teorijom a praksa će pokazati koliko sam dobro isplanirala!

i pada mi na pamet jedna prigodna pjesmica -
berem berem grožđe dok čuvar ne dođe
a kad čuvar dođe , prisješće mi grožđe
Old 09.06.2011., 09:33   #147
mandy
- - - - - - -

mandy Avatar

Registracija: Mar 2006.
svako dijete je priča za sebe...što pali kod jednog, kod 2-3 neće....svaki put ide iznova upoznavanje, otkrivanje što voli/ne voli, što paše/ne paše meni je to upoznavanje najdraži dio
mandy is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2011., 09:35   #148
klarah
Registrirani korisnik

klarah Avatar

Registracija: Apr 2009.
Quote:
BobicaBo kaže: Pogledaj post

super ti je pjesmica

ja npr. ne znam, ak dijete izbljucka pol obroka od prije sat vremena, jel moguće da je opet gladna
zna tko
klarah is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2011., 09:50   #149
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

Registracija: Dec 2003.
Quote:
svako dijete je priča za sebe...što pali kod jednog, kod 2-3 neće....svaki put ide iznova upoznavanje, otkrivanje što voli/ne voli, što paše/ne paše
ovo si i ja mantram
i izbjegavam pripremanja 'sad ću ovo, sad ću ovako, sad ću onako..' baš zato da ne bi mehanički radila sve ono što mislim da sam trebala s prvom, a nisam i opet ostala frustrirana jer ne pali...

Quote:
ajme
mislim da je ovo prva pjesmica koju su me naučili deda i baka
Old 09.06.2011., 12:09   #150
Pink touch
Registrirani korisnik

Pink touch Avatar

Registracija: Dec 2006.
Quote:
BobicaBo kaže: Pogledaj post

lako je meni biti pametna kad se tek pripremam za drugo - a kad dođe ... gotovo je sa teorijom a praksa će pokazati koliko sam dobro isplanirala!

Hvala za pjesmicu iz djetinjstva, skroz sam je zaboravila.

Teorija je jedno, a praksa drugo.
Bila sam zacrtala da neću kukat na porođaju pa eto ipak jesam.
Old 10.06.2011., 10:59   #151
LaraFabian
Registrirani korisnik

LaraFabian Avatar

Registracija: Sep 2004.
Quote:
Nespavalica kaže: Pogledaj post
Ja nisam još trudna po drugi puta, ali baš sam nedavno razmišljala o tome

Sa drugim:
- ću se potruditi više oko dojenja jer smatram da sa prvim nisam imala pojma, a svi oko mene su bili od nikakve pomoći
- ići ću brže nakon rođenja van, na zrak i općenito u skitnju
Potpisujem.

a neću ni:
- dozvoliti da mi itko uzme dijete iz naručja "da se ne pregrijava"
- dozvoliti da mi itko visi iznad glave dok dojim i pametuje
- živjeti u tuđoj kući
- sto puta provjeravati diše li beba, jer ću kupiti sprave da to rade umjesto mene
- davati djetetu čaj dok god doji
- prati dijete šamponom, pa taman kosa bila do guzice, već samo u toploj vodi s malo maslinovog ulja
- jesti naranče/jagode/bilo šta što bi moglo zasmetati dojenju
- dozvoliti sebi da pijem ispod 2 L tekućine
- ležati, sjediti, već samo HODATI I HODATI sa bebom i djevojčicom, a možda i tatom
- računati koliko koštaju nosiljke, već ću kupiti sve vrste!
Old 10.06.2011., 14:35   #152
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

Registracija: Dec 2003.
Quote:
LaraFabian kaže: Pogledaj post
- sto puta provjeravati diše li beba, jer ću kupiti sprave da to rade umjesto mene
u, ovo je stvarno puno opuštenije!

nego, sad sam se sjetila jednog straha koji je posljedica onog što sam prošla s prvim djetetom, a ne mogu ga se riješiti - s obzirom da je prva bila vježbačica s dijagnozom jedino strepim od toga da se to ne dogodi i s drugim. mislim, nije da se užasavam toga, štoviše, sad znam da to nije ništa strašno, nego mislim da ću malo previše proučavati motoriku zbog prvog iskustva.
Old 10.06.2011., 14:53   #153
teta mina
Registrirani korisnik

teta mina Avatar

Registracija: Jul 2010.
drugi puta sam radila sve obrnuto od prvog puta.
odselila se, nisam ga uspavljivala na rukama, dala sam mu žlicu i neka sam jede sa 16 mjeseci...i čudo toga
teta mina is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2011., 14:58   #154
Han@
Carpe diem!

Registracija: Oct 2010.
Ne znam još točno što bi sve drugačije, ali za dvije stvari sam sigurna.

Prvo, želim drugi put uživati u trudnoći, a ne histerizirati i biti u konstantnom strahu kao prvi put; sukladno tome nastojat ću uporabu Google-a svesti na minimum

Drugo, nema šanse da mi beba OPET non-stop visi na sisi

Zadnje uređivanje Han@ : 10.06.2011. at 15:06.
Han@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2011., 15:08   #155
lala
oću novi nick :-(

Registracija: Jan 2003.
Ja ću kupit videofon (kako li se zove) da ne ulazim u sobu i budim dite zbog paranoja...Alarm za disanje se ne usuđujem kupiti, jer bih umišljala da ga čujem, pa bih dobila infarkt, sama, s bespomoćne dvoje djece, s ključem u bravi protuprovalnih vrata, zatvorenih prozora, neradoznalih susjeda (to su moji strahovi, u najluđim morama). I noćno svitlo ću odmah koristit (nisam znala ni da postoji to). Rado bih uzela epiduralnu, ali to ne ovisi o meni...
Pokušat ću se sredit, našmikat, kad nas otpuste iz rodilišta, ako budem ikako u stanju, samo da si podignem moral...i bogami, otići ću na frizuru čim stanem na noge, makar ležala natapirana sama s bebom u sobi tjednima, oću izgledat sebi ko žena (makar se osjećala ko pacijentica). Vjerojatno ću razmišljat o elastičnoj marami s obzirom da će mi ruke tribat za starije dijete.

Ah...lipo nam je, nekako i utješno mantrat ovako napamet, nije ni čudo šta je tema popularna
Old 10.06.2011., 16:04   #156
klarah
Registrirani korisnik

klarah Avatar

Registracija: Apr 2009.
Quote:
lala kaže: Pogledaj post
Ja ću kupit videofon (kako li se zove) da ne ulazim u sobu i budim dite zbog paranoja...Alarm za disanje se ne usuđujem kupiti, jer bih umišljala da ga čujem, pa bih dobila infarkt, sama, s bespomoćne dvoje djece, s ključem u bravi protuprovalnih vrata, zatvorenih prozora, neradoznalih susjeda (to su moji strahovi, u najluđim morama). I noćno svitlo ću odmah koristit (nisam znala ni da postoji to). Rado bih uzela epiduralnu, ali to ne ovisi o meni...
Pokušat ću se sredit, našmikat, kad nas otpuste iz rodilišta, ako budem ikako u stanju, samo da si podignem moral...i bogami, otići ću na frizuru čim stanem na noge, makar ležala natapirana sama s bebom u sobi tjednima, oću izgledat sebi ko žena (makar se osjećala ko pacijentica). Vjerojatno ću razmišljat o elastičnoj marami s obzirom da će mi ruke tribat za starije dijete.

Ah...lipo nam je, nekako i utješno mantrat ovako napamet, nije ni čudo šta je tema popularna
a i ja sam tako nekako mislila.

Pa na kraju izašla iz kuće još kasnije nego s prvom, umornija stoput pa mi se nikud neda, frizura mi zadnja stvar na svijetu (prva je kako se održat budnom i minimalno suvislom), nemam još nikakvu nosiljku jer još nisam shvatila jel se mogu tako male bebe u njih, i koju nosiljku jer se ne snalazim uopće u toj ponudi.

Dojenje djelomično zaribano zbog gubitka bebe na težini, ali se baš puno i ne sekiram, jedino se nekad osjećam kao nemajka jer se nešto ne nerviram oko toga.

sve bi ja to, i frizuru, i išla vani, ali tako sam umornaaaaaaaaaa
klarah is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2011., 16:12   #157
libe2404
Vita - naš život

libe2404 Avatar

Registracija: Feb 2008.
kodd mene drugog puta neće biti
01.01.2000 - nije se bitno međusobno gledati nego zajedno gledati u istom smjeru ♥ ♥ ♥ ♥ 24.04.2010 - to love is nothing, to be loved is something, to love and be loved is everything ♥ ♥ ♥ ♥ 13.02.2011 - stigla naša mrvica Naš album
libe2404 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2011., 16:13   #158
Ereshkigal
Registrirani korisnik

Ereshkigal Avatar

Registracija: Mar 2009.
Quote:

Pa na kraju izašla iz kuće još kasnije nego s prvom, umornija stoput pa mi se nikud neda, frizura mi zadnja stvar na svijetu (prva je kako se održat budnom i minimalno suvislom), nemam još nikakvu nosiljku jer još nisam shvatila jel se mogu tako male bebe u njih, i koju nosiljku jer se ne snalazim uopće u toj ponudi.Dojenje djelomično zaribano zbog gubitka bebe na težini, ali se baš puno i ne sekiram, jedino se nekad osjećam kao nemajka jer se nešto ne nerviram oko toga.

sve bi ja to, i frizuru, i išla vani, ali tako sam umornaaaaaaaaaa
Mogu od rođenja u elastičnu maramu. Meni je ona spas jer bi moja beba stalno bila po rukama.
Old 10.06.2011., 18:41   #159
lala
oću novi nick :-(

Registracija: Jan 2003.
Quote:

sve bi ja to, i frizuru, i išla vani, ali tako sam umornaaaaaaaaaa:hrk:
Iskreno, o tome se ne usuđujem ni maštat To je ko neka perverzna maštarija o kojoj ni ne pričaš jer je nebulozna...da se naspavat. Bar jednu noć prvih misec dana....
Old 10.06.2011., 19:00   #160
mufloncic
mama u šećernoj krizi

mufloncic Avatar

Registracija: Sep 2007.
Pošalji poruku preko MSN korisniku mufloncic Pošalji poruku preko Skype korisniku mufloncic
ja ću drugi put ako opet rodim na carski izać iz rodilišta na vlastitu odgovornost čim mi to pedijatar odobri... izludila sam tamo sama 7 dana...
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja